Şimdi Ara

D Segment Araç Almak ? (Ama Manuel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda radarımda mk5 kasa mondeolar ve İnsignia B kasalar var özellikle mk5 mondeo.

Bu kasa 2014 yılında çıktığı için hala çok yakışıklı olmasının yanında nispeten uygunda görünüyor ama biraz araştırma yaptığımda

Dizel motorların şanzımanı problemli motoru sağlam iken (Powershift)

1.5 ecoboost gibi benzinli motorlar problemli ama şanzımanları sağlam görünüyor.(Tork konvertörlü)

Şimdi bu tarz kombinasyonlar arasında en sorusuz olanı ise manuel olarak görünüyor ama bana kocaman D segment aracın manuel olması çok saçma geliyor. Sanki satarkende problemmiş gibi geliyor. ayrıca his olarak da kendimi D segment araçta hissedebileceğimi düşünmüyorum . aranızda bu şekilde bir tecrübesi olan var mı ? D segment manuel alıp satabilen vs.

Sanırım nadir de olsa BMW MERCEDES gibi araçlarda da manuel vites var .

Hep manuel aracım oldu o yüzden artık otomatik seçmek istiyorum ama onda da bu sorunlar çıktı karşıma.

• Mk5 Mondeo benimde hoşuma gidiyor tasarım olarak ama bizde tutmadı işte.

Powershift şanzıman dediğin gibi sorunlu.

Trafikte çok vakit geçirmiyorsan ve uzun yıllar bineceğim dersen manuel vites alınabilir.

İnsignia'da güzel araç tam otomatik şanzıman var onda.

Performansı biraz törpüler, 1-2 litrede fazla yakar manuele göre ama sorunsuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sanırım 1.5 benzınlı motorlarda yokmuş bu şanzıman ama maalesef o da kasayı kaldıramıyor ve nazlı bir motor diyorlar. Böyle bir araca neden doğru düzgün kombinasyon koymazlar anlamak güç çok yakışıklı araba

• 2014 A2 kasa manuel Insignia'yı sıfır km aldım, 11 yıl 190 bin km kullandım. Al-sat arabası veya piyasa arabası değildir. Binmek için alınmalıdır. Sportif karakterli, otoyol sürüşlerinde kendini bulan, aileyle yolculuk yapması keyifli bir araçtır.

Yazın aracımı sattım, alacak manuel araba bulamadım. Hedefimde 2020 Insignia B dizel manuel vardı. Bunlar İtalya için üretilip Türkiye'ye gönderilen araçlar, o yüzden dolu pakette manuel var. Insignia kısmet olmadı, manuel XC40 1.5T aldım.

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

2014 A2 kasa manuel Insignia'yı sıfır km aldım, 11 yıl 190 bin km kullandım. Al-sat arabası veya piyasa arabası değildir. Binmek için alınmalıdır. Sportif karakterli, otoyol sürüşlerinde kendini bulan, aileyle yolculuk yapması keyifli bir araçtır.

Yazın aracımı sattım, alacak manuel araba bulamadım. Hedefimde 2020 Insignia B dizel manuel vardı. Bunlar İtalya için üretilip Türkiye'ye gönderilen araçlar, o yüzden dolu pakette manuel var. Insignia kısmet olmadı, manuel XC40 1.5T aldım.

Insignia otomatik vitesi için sorunsuz diyorlar ama siz farklı mı düşünüyorsunuz ?

B Kasa ama 1.6dizel otomatik olanlara bakmayı düşünyordum bende.

1.5 dizel olanı sanırım biraz hassasmış

Yeni aracınız hayırlı olsun

• nzm_turkey kullanıcısına yanıt

Arabayı almadan satmayı düşünen kullanıcının alacağı iki D segment model var

Passat ve superb

Diğerlerini konuşmanız bile gereksiz

Mondeonun alınacak , baş belası olmayacak tek modeli 1.6 TDCİ manuel olan

Insignianin motorları şanzımanı gayet kronikleri bilinen üniteler,fakat bu arabalar size uymaz

Önce oradan esnaf arabası kriterini kaldırmanız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 17 Ocak 2026; 9:41:44 >

İyi dileğiniz için teşekkür ederim.

Insignia'da kullanılan tam otomatik şanzıman oldukça sorunsuzdur. Eski serilerde Aisin üretimiydi, sonra GM üretmeye başladı. Geçiş yılını bilmiyorum. Gördüğüm duyduğum bir sorunu yok. Bazen çok uzun süre şanzıman yağı değiştirilmediyse yeni kullanıcısı değiştirince sorun olabiliyormuş. Bu da bakımsızlık kaynaklı zaten. Motor ve şanzımanın sorunsuz olmasının dilden dile yayılmasıyla birlikte Insignia dizel otomatik piyasa arabası olma yolunda ilerliyor.

• Şanzımanla boyutun ilişkisini hiç anlamıyorum. Kocaman D sınıfı dediginiz araba 20 -30 cm daha uzun sadece bir alt sınıfından. Bunun şanzımanla bir olayı yok.

Sınıftan bağımsız manuel araba satmak zor artık. Hele B HB manuel satmak daha da zor. Trafiğe yeni çıkan kadınlar + eşim de kullansın diyen yeni evlilerin ilk baktığı arabalar.

manuel piyasasına bakmamıştım bir bakayım mondeo olarak , teşekkür ederim

Manuel piyasası diye bir kavram yok hocam

Mondeo alan adam o arabayı binmeye alır,al sat yapmaya araba alacaksanız boşuna yorulmayın

• O aracın 1.5EB + Otomatik (powershift değil o şanzıman) olanını kullandım. Performans ile ilgili sorunu yok. Uçup kaçmıyor ama gayet iyi gidiyor. DSG gibi çok dinamik bir şanzıman değil ama çok kötü de değil.

Yalnız araba inanılmaz konforlu. D-segmentte o kadar konforlu başka bir araba görmedim.

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • manuel b8 passatım vardı. km çok düşük olmasına rağmen galericiler fiyat dahi vermemişti. ilanda uzun süre bekledi arayan soran olmamıştı. arkadaş istedi ölü fiyata ona satmak durumunda kalmıştım. belirli bir meblağın üzerindeki bütçelere tavsiye etmem manuel vitesi.

• avensis de manuel seçeneklerde olabilir.

Şu anda bile otomatik araç satışı çok daha yüksekken binip 2 3 yıl sonra manuel araba satmaya çalışmak sanırım çok daha zor olacak diye düşünüyorum.

kasap bile çok zor satıldıysa diğerlerini düşünemiyorum

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.