Şimdi Ara

citroen c4 otomatik almak ya da almamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aslında note colt tarzı araçlara bakmama rağmen, çok temkinli yaklaştığım citroen c4 almayı düşünüyorum. Ancak tabii ki bazı çekincelerim var.

Gerek çevremde gerekse forumda c4 e hem bayılanlar var hem de sorunlarından bıkanlar.

Bahsettiğim araç aynı yerde görev yaptığım bir Subayın. Dediğim gibi aslında c4 için hem bütçem yeterli değil hem de çekincelerim var başım ağrır mı diye ama temiz bir araç. Servisbakımlı. Bir de otomatik vites olması benim için önemli zira eşim de kullanacak. Bahsettiğim şahsın da eşi kullandı zaten.

2006 model her gün işe gidip geldiği için 50000'de. Kendisine 23 e verirmisiniz dediğimde al git dedi. Kendisinin piyasasından haberi yok zaten. İşin gerçeği ben de bilmiyorum.

Yalnız sx pk değil. Sx modeli. Tabi aldığından beri peşini bırakmayan çocuk kilidi problemi, egzozun tam bilmiyorum bir yerindengelen sesle ilgili problem (galiba kronikmiş) vs gibi can sıkıcı şeyler olduğunu biliyorum. Ama yine de temiz bir araç olduğunu düşündüğüm için ve fiyatı da uygun olduğu için almayı düşünüyorum. Ancak yorumlarınızla aydınlanırsam daha rahatlayacağım. Bu arada garantisi geçen ay bitti aracın. Garanti uzatılması var mı bilmiyorum.

Arabayı kullandım bi kaç kere, Ben focus hastasıyımdır hatta en iyi sürüş zevki onda diye biliyordum ama bu arabanın da ondan kalır yanı yok. Ayrıca meşhur arka süspansiyon olayı da pek rahatsız edici değil, sadece sert bir kasise girildiğinde vuruyor, onun dışında bi sıkıntı gözlemlemedim.

Yakıt tüketimiyle ilgili ort 10 un altına düşmez diye şeyler okudum forumda. Ancak otomatik vites olan aracın yol bilgisayarı ortalamasına baktığımda 7.9 yazıyordu.

Aslında bu araç bu dizaynda ve özelliklerde olup bir japon otosu olsaydı hiç düşünmezdim ama citroen olunca çekiniyorum.

Yoksa bu fiyatlarda 0 km bi araç mı almak mantıklıdır.

Yardımlarınızı bekliyorum. Yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroen C4 Otomatik: Satın Alma Kararında Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir Citroen C4 otomatik satın almayı mı düşünüyorsunuz? Bu karar, çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmayı gerektirir.

2006 Citroen C4 Otomatik Vites Yorumları

• 2006 model Citroen C4 otomatik vites, güvenilirliği ve konforlu sürüşü ile bilinir.
    • Kullanıcı yorumları, aracın iyi yol tutuşu ve düşük yakıt tüketimi gibi olumlu özelliklerine dikkat çekmektedir.

Citroen C4 1.6 Benzinli Otomatik Nasıl?

• C4 1.6 benzinli otomatik, günlük kullanımlar için yeterli performans sunar.
    • Şehir içi ve kısa mesafeler için uygundur, ancak otoyol sürüşlerinde daha fazla güç gerekebilir.

Citroen C4 1.6 SX PK Yorum

• C4 1.6 SX PK, daha fazla donanım ve özellik sunan üst düzey bir versiyondur.
    • Sunroof, deri döşeme ve gelişmiş ses sistemi gibi özellikler, sürüş deneyimini daha keyifli hale getirir.

C4 Otomatik Yakıt Tüketimi

• Citroen C4 otomatik vitesin yakıt tüketimi, sürüş alışkanlıklarına ve seçilen motor seçeneğine bağlı olarak değişir.
    • 1.6 benzinli motor, ortalama 7,5-8,5 litre/100 km yakıt tüketir.

2005 ve 2008 Citroen C4 Otomatik Vites Yorumları

• 2005 ve 2008 model C4 otomatik vitesler, 2006 modeline benzer özelliklere sahiptir.
    • Ancak bu modellerde bazı küçük tasarım güncellemeleri ve teknolojik geliştirmeler bulunmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Citroen C4 otomatik vites satın almadan önce, aracın bakım geçmişini ve kilometresini kontrol edin.
    • Profesyonel bir inceleme yaptırmak, potansiyel sorunları tespit etmenize yardımcı olacaktır.
    • Otomatik şanzımanın sorunsuz çalışıp çalışmadığını test edin ve vites geçişlerinde herhangi bir sarsıntı veya gecikme olup olmadığını gözlemleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1,6 otomatik vitesli benzinli bir araba istanbul şehir içi 10 lt den aşağı düşmez.

söyleyenler doğru söylemiş.

1.6 otomatik honda civic im vardı standart 10 litre\100 km yakardı.

hayırlı günler.

valla 2 sene c4 kullandım ve son 6 aydır colt kullanıyorum.c ve b segmentinin bu araçlarını en iyi kıyaslıyabileceklerdenim sanırım.c4 ne kadar yol tutuş süper vs dense de 80 90 la girdiğim virajda savrulma hissi yaşayıp bunu esp sayesinde önlüyordum fakat coltta aynı viraja 110 la da girsem aynı cizgi de çıkabiliyorum ve esp fln da yok.Sürüş dinamikleri yol tutuş olarak ben colt 'u c4 e tercih ederim.Performans açısından da ikisi de eşit diyyorum.110 bg hdi motora karşı 1.3 95 hp 950 kg mitsubishi.Colt un spor sürüş hissi c4 e göre daha iyi.C4 ün elektronik aksamı iç mekan kalitesi tabiiki de colttan daha iyi.Sonuçta biri 25bin digeri 40 bin ytl 15 bin ytl farkla insan 2 senelik benzin alır:)Onun için b segmenti şu ekonomik durumda en iyi seçim.
    Ha diyim ben 10 sene de mercedes'e bindim 190 e 2.0 147hp.Kimse onun gibi olamaz:)

• 1.4 otomatik mcra var tam 10 lt yakıyor yakıt açısından.Bencede colt al.
    *pehlivan2789 (MUSTi2789)... Satışı yapın sonra anlarsınız !
    *saruhan07 .... Sozune bile inanmayin ! Oyalar durur sizi .
    *carissma11 ... bozuk cihaz yolladi geri almadi haram ols !
    TEL : (536) 400 4444

**imessage,whatsapp mesaj atabilirsiniz**
    MAIL : sertac001986@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: pascuu

Daha önce başka konuda yazıdığım yazıyı aynen yapıştırayım buraya da.
    Pm atarsanız detaylı bilgi veririm.Ben de subay kökenliğimdir yardımcı olunur:)

valla 2 sene c4 kullandım ve son 6 aydır colt kullanıyorum.c ve b segmentinin bu araçlarını en iyi kıyaslıyabileceklerdenim sanırım.c4 ne kadar yol tutuş süper vs dense de 80 90 la girdiğim virajda savrulma hissi yaşayıp bunu esp sayesinde önlüyordum fakat coltta aynı viraja 110 la da girsem aynı cizgi de çıkabiliyorum ve esp fln da yok.Sürüş dinamikleri yol tutuş olarak ben colt 'u c4 e tercih ederim.Performans açısından da ikisi de eşit diyyorum.110 bg hdi motora karşı 1.3 95 hp 950 kg mitsubishi.Colt un spor sürüş hissi c4 e göre daha iyi.C4 ün elektronik aksamı iç mekan kalitesi tabiiki de colttan daha iyi.Sonuçta biri 25bin digeri 40 bin ytl 15 bin ytl farkla insan 2 senelik benzin alır:)Onun için b segmenti şu ekonomik durumda en iyi seçim.
    Ha diyim ben 10 sene de mercedes'e bindim 190 e 2.0 147hp.Kimse onun gibi olamaz:)

viraja neden 110'la girer ki bi insan?!? viraja 110'la girebilmek bi araba icin artimidir, tercih sebebimidir?? boyle insanlar gordukce uzuluyorum ya...

• temiz bir arabadır tahminim haftada 2-3 kez yıkatıyordur er'lere. 23 bin de normal bir fiyat diyebiliriz, dreksiyona geçin içinizden almak mı yoksa almamak mı geliyor o sesi dinleyin derim

Orjinalden alıntı: yyayman

quote:

Orjinalden alıntı: pascuu

Daha önce başka konuda yazıdığım yazıyı aynen yapıştırayım buraya da.
    Pm atarsanız detaylı bilgi veririm.Ben de subay kökenliğimdir yardımcı olunur:)

viraja neden 110'la girer ki bi insan?!? viraja 110'la girebilmek bi araba icin artimidir, tercih sebebimidir?? boyle insanlar gordukce uzuluyorum ya...

kusura bakma da bence sen kendine üzül anlattıklarımı anlamadığın için.
    Burda anlatmaya çalıştığım daha güven verdiğiydi.Merak etme ben 80 i 90 ı geçmeden giderim trafikte ama tehlikenin nerden geleceği belli olmaz bunun için de güvenlik en öndedir.110 la bezen mecbur kalırsın sen hiç mi yaşamıyosun bunları trafikte..Benim hayatım değerli.Yaşım da 27 merak etme yani gayet bilinçliyim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atl@s

temiz bir arabadır tahminim haftada 2-3 kez yıkatıyordur er'lere. 23 bin de normal bir fiyat diyebiliriz, dreksiyona geçin içinizden almak mı yoksa almamak mı geliyor o sesi dinleyin derim

Yok öyle erlere araba yıkatmak filan devirleri bitti. Zaten askere arabayı yıka diye verirsen sağlam olarak alamaya dabilirsin :)

Benim çekincem borç harç alıcam yani krediyle. uzun süre de binicem. ama o dijital ekran 60-70 binde problem çıkarır mı, ne biliim bi japon veya alman arabası gibi güven vermiyor. İçine oturunca tabii ki içimden almak geliyor. Kendine has bir tarzı var, ne biliim bi focus alınca sıradan oluyorsun ama bu araç çok farklı. Arabanın bugüne kadar kullanılmasından yana problem yok. Sadece kalite zaafları olan bi araba olarak bahsedildiğinden çekiniyor insan. 23 de iyi fiyat gibi geliyor. Bilmiyorum kararsızım.

• eğer bildiğin bir araç ise alıp gönül rahatlığıyla binilebilir.. hiç değilse daha önce nasıl binilmiş nasıl kullanılmış gibi şüpheler oluşmaz içinde
    bir tanıdığımın arkadaşında c4 vardı bir sürü problem yaşadığını söylüyordu ama başka bir tanıdığımın c4ü 40bin kmyi geçti hala sorunsuzca kullanıyor.. c4 için bir bazı şikayetler var bunlarıda araştırmak lazım.. ilerde acaba araçta sorun varmı gibi düşüncelerle kafanızı yorcaksanız başka alternatiflerede bakabilirsiniz..
    ayrıca 23.000 iyi para o fiyata bir çok alternatif düşünebilir. otomatikler 2.elde düşük fiyata gidiyor genelde.. sahibinden.comdaki şişirilmiş fiyatlara göre düşünmeyin sakın..

artık renault askerler için özel indirim yapmıyormu sıfır reno alma imkanınız yokmu peki?

Orjinalden alıntı: n a v y_35

quote:

Orjinalden alıntı: Atl@s

temiz bir arabadır tahminim haftada 2-3 kez yıkatıyordur er'lere. 23 bin de normal bir fiyat diyebiliriz, dreksiyona geçin içinizden almak mı yoksa almamak mı geliyor o sesi dinleyin derim

Yok öyle erlere araba yıkatmak filan devirleri bitti. Zaten askere arabayı yıka diye verirsen sağlam olarak alamaya dabilirsin :)

Benim çekincem borç harç alıcam yani krediyle. uzun süre de binicem. ama o dijital ekran 60-70 binde problem çıkarır mı, ne biliim bi japon veya alman arabası gibi güven vermiyor. İçine oturunca tabii ki içimden almak geliyor. Kendine has bir tarzı var, ne biliim bi focus alınca sıradan oluyorsun ama bu araç çok farklı. Arabanın bugüne kadar kullanılmasından yana problem yok. Sadece kalite zaafları olan bi araba olarak bahsedildiğinden çekiniyor insan. 23 de iyi fiyat gibi geliyor. Bilmiyorum kararsızım.

madem japon seviyorsun o fiyata git bir tane resimdeki araçtan al tak jantları bak keyfine

citroen c4 otomatik almak ya da almamak

• citroen C4 kesınlıkle aklından bıle gecırme kardesım,antalya Günlas'ta cok cok samımı arkasım calısıyor valla yaka sılkıyor haberın olsun...

Günlas : Antalya citroen yetkılı bayısı...

Orjinalden alıntı: ERGENEKON

citroen C4 kesınlıkle aklından bıle gecırme kardesım,antalya Günlas'ta cok cok samımı arkasım calısıyor valla yaka sılkıyor haberın olsun...

Günlas : Antalya citroen yetkılı bayısı...

Evet zaten vazgeçtim. O araca binebilmek için araba borcu olmayacak, iyi bi gelirin olacak, ara sıra çıkan şeyleri yaptırmaya paran olacak ama bunun yanında harika keyfi de yaşayacaksın. Bana göre değil... Zaten bizim gibiler için memur arabası ya az donanımlı alman ya da kesinlikle japon. Japonlar donanımı zenginde yapsalar bozulmuyor, almanlarınsa elektronik fazla kullanılmamış araçlar sorun yaratmıyor ama japonlara göre daha fazla sürüş zevki, daha fazla konfor... Ancak daha fazla yakıt :(

Fransızların durumu zaten ortada : harika tasarım. Fiyatları diğerlerine daha uygun, reno da ülkemizde servis sıkıntısı yok. Yoksa fransızların başka tercih edilecekyanı yok.

Yalnız c4 ün de hakkını yemeyelim, problemsiz olsa harika donanımları var ve 1.4 te bile standart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 7 Haziran 2008; 10:34:45 >

• Kmde 7 mi 10lt mi diye bakan bir kullanıcı bence Citroen Col molt vb bakmaması gerekiyor. burada bir yanlışlık var anlaşılan, bu araçlar güzel hoştur ama servis ve bakım maliyetleri yüksektir, yakıttan tasarruf sağlarsın ama serviste %25 fazla ödersin e ne oldu o zaman....

Eğer km de şu kadar yakacak fikirleri kafanızı kurcalıyorsa düşük km li dizel palio alın, yok ben konfor, güven, biraz eğlence , sağlamlık arıyorum derseniz ithal otolara bakın. Bu benim nacizate tecrübe ve fikirlerimdir.
    1-Hollanda'da yayınlanan "OpMaat" dergisi tarafından "2004-2005 Yılı Mükemmel Ölçülere Sahip Otomobili"
    2-Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü olan Allgemeiner Deutscher Automobil Club “ADAC” tarafından kendi sınıfındaki en güvenli otomobil olarak değerlendirildi. Mitsubishi Colt, 26 otomobil arasından 2008 ADAC güvenlik testlerinde birinci.
    3-yanlış hatırlamıyorsam Almanyada 2004 yılı "altın direksiyon" ödülünü almıştır.
    4-1.3 motorla 95 hp
    5-amt vitesle 7.3/100 km yakıt tüketimi
    6-12 yıl paslanmazlık garantisi
    7-vs....vs...bence hafife alma...

quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Kmde 7 mi 10lt mi diye bakan bir kullanıcı bence Citroen Col molt vb bakmaması gerekiyor. burada bir yanlışlık var anlaşılan, bu araçlar güzel hoştur ama servis ve bakım maliyetleri yüksektir, yakıttan tasarruf sağlarsın ama serviste %25 fazla ödersin e ne oldu o zaman....

Eğer km de şu kadar yakacak fikirleri kafanızı kurcalıyorsa düşük km li dizel palio alın, yok ben konfor, güven, biraz eğlence , sağlamlık arıyorum derseniz ithal otolara bakın. Bu benim nacizate tecrübe ve fikirlerimdir.

• yok arkadaşım sen vermek istediğim temayı anlayamamışsın, colt u küçümsemek değil km de kuruş hesabı yapmak ile avrupa araçlar... vurgaladığım konu..

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Kmde 7 mi 10lt mi diye bakan bir kullanıcı bence Citroen Col molt vb bakmaması gerekiyor. burada bir yanlışlık var anlaşılan, bu araçlar güzel hoştur ama servis ve bakım maliyetleri yüksektir, yakıttan tasarruf sağlarsın ama serviste %25 fazla ödersin e ne oldu o zaman....

servisler de fazla para ödenir demişsiniz;

colt geçenlerde forumda yayınlanan bakım ücretleri sıralamasında en ucuz bakımı olan 3 araç içerisinde idi.

servis asla pahalı değil.

yedek parça derseniz japon otomobili olması sebebi ile diğer japonlar gibi çok nadir parça değiştiren bir araç.

zaten bu sebepten dolayı ADAC tarafından B segmentinde 2007 yılında en sorunsuz model seçildi colt

anca filtre vb değiştirirsiniz.

triger kayışıda yoktur çelik zincir vardır.

ayrıca hala en ucuz ve en donanımlı otomatik araçtır. yani alırkende kardasınız.

yani gerek alırken, gerek bakımını yaptırırken, gerek tüketim bakımından , gereksede yedek parça değişim oranı bakımından colt her haliyle ekonomik bir araç

hayırlı günler.

• Merhaba arkadaşlar 2005 model tam otomatik c4 aldım ikinci el 129 bin km de 1.6 benzinli.
    Bu zamana kadar hep japon otomobil kullandım otomatikleri geçişleri belli olmazdı ama bunda sanki 1 den 2 vitese geçerken biraz vurma var gibi geldi ustaya sordum bunlar böyle dedi kafamıda karıştırdı tam otomatikte böyle vurma olması normalmi c 4 lerde 2 den 3 vitese geçişte vurma yok yokuşlarda geri kaydırma da yok. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ada0679

Merhaba arkadaşlar 2005 model tam otomatik c4 aldım ikinci el 129 bin km de 1.6 benzinli.
    Bu zamana kadar hep japon otomobil kullandım otomatikleri geçişleri belli olmazdı ama bunda sanki 1 den 2 vitese geçerken biraz vurma var gibi geldi ustaya sordum bunlar böyle dedi kafamıda karıştırdı tam otomatikte böyle vurma olması normalmi c 4 lerde 2 den 3 vitese geçişte vurma yok yokuşlarda geri kaydırma da yok. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
    Merhaba,

Doğrudur, tam otomatik araçlar 1-2 2-1 vites geçişlerini hissettirebiliyor.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.