Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (159. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim albea sağ arka paspasın altına yağmurlu günlerde su toplanıyor benzer bir olay başına gelen yada bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Bana kapı içindeki fitil deniyor ama pek mantıklı gelmedi.Acaba bagajdan su alabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalnızefem

quote:

Orjinalden alıntı: baris195

quote:

Orjinalden alıntı: yalnızefem

arkadaşlar 2004 albeama göre sis farı takımı aldım. bunun tamponu nasıl kesilir. fara göre bilgisi olan varmı, sanayide sordum ustalar yamuk olur gibisinden yanaşmadı, kendimmi tamponu işaretleyip kestirsem, yardım olabilecek biri var mı? sisler bagajda öyle gezdiriyorum..... herkese selamlar.....FETHİYE'li Fatih

çıkmacılarla takas yapsana,sisli tampon al

dostum modacar diye bi firma var istanbul da orda aynı orjinal plastiklisatılıyo 80 85 civarı adrese teslim taksit falanda yapıyolar oradan bi bak arattır google dan ben baktım süpersonik başarılar

bakayım yarın ama, fethiyede zor bulurum gibi, bursa'da olsam bulurdum belki.....teşekkür ederim

• not:benim önceki araba 1 milyarlık masrafı,bakımı vardı ama yaptırmak yerine,parayı albea alırken ekledim.
    şimdi ise bu albea da........

arabayı mecvuri yaptırmak vardır birde keyfi yaptırmak vardır

mecvuri
    arabanın 20 bin bakım zamanı geldi ortalama 250 ytl

keyfi
    bunun dışında
    farlardan biri orta derecede sarardı 100 ytl
    lastikler 4 adet 400 ytl
    jantlar 4 adet 400 ytl
    arabanın kaportasında 40 cm lik orta derecede çizik var 150 ytl

ne yapsam kararsızım,ama ağırlık olarak sadece 20 bin bakım yeterli gibi..
  • _k_a_a_n_ Dostum okudum. Benim axesuarcıda gördüm bu mevzuyu. Oldum olası motora eklenen bu sıvılara kafam basmamıştır benim. Bir arada Amerikan menşeili bir takım sıvılar türemişti. Adı gelmiyor aklıma şimdi. Ancak teknolojiyi de göz ardı etmemek lazım. Derin bir araştırma yapayım hele. Buna kafam biraz yattı gibi sanki sen böyle deyince şimdi.

blade8572 Sen bilirsin dostum. Ancak bencileyin derimki; bakım yapmayayım deyu arabada satilmaz ki! Yazdığın ıvır-zıvır değmezmi yaptırsanda aynı aracı kullanmaya devam etsen? Valla keyif-gönül senin. Nasıl yaparsan "en iyisini yaptın" deriz.

Jant yapmak istiyorum ağalar. En baba jant hangisidir? En güzel hangisi durur? Gösterişli birşey istemem. Şık ve sade olmalı. Bana bir akıl verin. O kadar çok jant şekli varki piyasada. Zevkim köreldi. Ahanda buna olcak jantlar:

• dostum benim tavsiyem arabanın bakımını erteleme çünkü başına daha büyük vede daha pahalı işşlerr çıkarabilir

quote:

Orjinalden alıntı: blade8572

not:benim önceki araba 1 milyarlık masrafı,bakımı vardı ama yaptırmak yerine,parayı albea alırken ekledim.

mecvuri

keyfi
    bunun dışında
    lastikler 4 adet 400 ytl
    jantlar 4 adet 400 ytl

Orjinalden alıntı: zeiffer

_k_a_a_n_ Dostum okudum. Benim axesuarcıda gördüm bu mevzuyu. Oldum olası motora eklenen bu sıvılara kafam basmamıştır benim. Bir arada Amerikan menşeili bir takım sıvılar türemişti. Adı gelmiyor aklıma şimdi. Ancak teknolojiyi de göz ardı etmemek lazım. Derin bir araştırma yapayım hele. Buna kafam biraz yattı gibi sanki sen böyle deyince şimdi.

blade8572 Sen bilirsin dostum. Ancak bencileyin derimki; bakım yapmayayım deyu arabada satilmaz ki! Yazdığın ıvır-zıvır değmezmi yaptırsanda aynı aracı kullanmaya devam etsen? Valla keyif-gönül senin. Nasıl yaparsan "en iyisini yaptın" deriz.

Jant yapmak istiyorum ağalar. En baba jant hangisidir? En güzel hangisi durur? Gösterişli birşey istemem. Şık ve sade olmalı. Bana bir akıl verin. O kadar çok jant şekli varki piyasada. Zevkim köreldi. Ahanda buna olcak jantlar:

zeiffer selamlar, o amerikan yapımı yağ katkılarını biliyorum onlar zararlı diye duymuştum o tür katkılar motor yağının özelliğini bozuyormuş ayrıca çok kalın oldukları için motorda kalıntı bırakabilirmuş ama bu bor çok farklı bişey rengi süt gibi çok akışkan bir madde sen yine de araştır bence..
    bu arada araban güzelmiş çelik jant iyi gider gerçekten de

• quote:

Orjinalden alıntı: blade8572

not:benim önceki araba 1 milyarlık masrafı,bakımı vardı ama yaptırmak yerine,parayı albea alırken ekledim.

mecvuri

keyfi
    bunun dışında
    lastikler 4 adet 400 ytl
    jantlar 4 adet 400 ytl

Jant değiştirmek keyfi olabilir.Ama Lastiklerin eskiyse değiştir.Lastik işinin şakası yok.
    O Bir CengaveR
    AlbeA, AlbeA, AlbeyAAAAAAA
    alimete
  • _k_a_a_n_ Allah razı olsun/olmayanlarada versin inşaallah...
    Güzel kerata da. Ayakları sağlam basar yere belki jantları değiştirince. Şimdi 14 numara. Ben 15/16 yapsam? Bozar mı? Şehiriçi dolaşıyorum hep. Yolum-izim pek bozuk değil ama?
    Tama ağa. Yağ değişimi yaklaşıyor zaten. Yağı değiştirmeye paralel "bor" olayını bir periyod deneyeceğim. Memnuniyet derecemize paralel sürdürürüz veya vazcayarız bakalım artık.
  • Arkadaşlar, teyzemin oğlunda 2006 model 1.6 - 16v Albea var. Araçta bir haftadır meydana gelen problemi çözemedik. Yaklaşık 15-20 dk. yol gittikten sonra motor stop ediyor ve marşa ne kadar basarsan bas çalışmıyor. Yaklaşık 10 dk. bekledikten sonra marşa bastığında hiç sorunsuz çalışıyor. Yine 15-20 dk. sonrası tekrar stop ediyor, yani bu kısır döngüden kurtulamadı henüz. Araç servise gidip geldikten sonra böyle olmuş. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı? ve ayrıca fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu arada araçta sıralı sistem LPG var.

Orjinalden alıntı: hhcihan
    Arkadaşlar, teyzemin oğlunda 2006 model 1.6 - 16v Albea var. Araçta bir haftadır meydana gelen problemi çözemedik. Yaklaşık 15-20 dk. yol gittikten sonra motor stop ediyor ve marşa ne kadar basarsan bas çalışmıyor. Yaklaşık 10 dk. bekledikten sonra marşa bastığında hiç sorunsuz çalışıyor. Yine 15-20 dk. sonrası tekrar stop ediyor, yani bu kısır döngüden kurtulamadı henüz. Araç servise gidip geldikten sonra böyle olmuş. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı? ve ayrıca fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu arada araçta sıralı sistem LPG var.

Hayda...Gaz da veya benzinde iken hertürlü durum bumu? Yakıt türünden bağımsız yani hertürlü stop ediyor öyle mi? Gaz da aklım basarda, benzinde stop etmemeli ağa....(?) Buna bakabildik mi? Bu ne biçim arıza be??? DUMUR

• quote:

Arkadaşlar, teyzemin oğlunda 2006 model 1.6 - 16v Albea var. Araçta bir haftadır meydana gelen problemi çözemedik. Yaklaşık 15-20 dk. yol gittikten sonra motor stop ediyor ve marşa ne kadar basarsan bas çalışmıyor. Yaklaşık 10 dk. bekledikten sonra marşa bastığında hiç sorunsuz çalışıyor. Yine 15-20 dk. sonrası tekrar stop ediyor, yani bu kısır döngüden kurtulamadı henüz. Araç servise gidip geldikten sonra böyle olmuş. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı? ve ayrıca fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu arada araçta sıralı sistem LPG var.

Bana Aracın ateşleme sisteminde bir arıza var gibi geldi.İşin doğrusu garip bir arıza bir ustaya danışmakta fayda var.Yakıt sistemindede problem olma olasılığı yüksek.(enjektör pompa.........vb.).Ama öncelikle ateşlemeye baktırın.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 17 Nisan 2009; 16:51:28 >

• Ya zaten gözünü seveyim mazotun-diesel in ... Ne kadar çok elektrik-elektronik o kadar arıza..
    Benzinli motorunda bu huyundan nefret ederdim zaten hep. Abidik-gubidik arıza çıkarırdı.
    Hhcihan Dostum söylede onu satıp diesel makina alsın bi tane. En güzeli...

Sizleride durum ne bilmiyorum Ama geçen sene ağustos ayında polen filitresini değiştirmek aklıma geldi.Bulunduğumuz yerde servis yok.Sanayide Klimacının birine gittim.Adam polen filitresini değiştirdi Klimayı çalıştırdı biraz bekledi ve senin klima tam soğutmuyor gazı eksik dedi.Nereden anladın diye sordum elini hava kanallarının önüne koyduğunda rahatsız edecek seviyede soğuk gelmesi lazım ama seninkinde öyle değil..........Kaç lira gider ..........vb. diye sordum gazın eksikliğine göre değişir falan filan..........derken 50TL ver yapalım dediler.Yaptırmadım.Adam lüks mercedeslere wolksvagenlere gaz basıyordu.Aslında içimden geçirdim bunların bile gazı kaçıyorsa bizimkisi ne olmaz diye

Ama gerçektende soğutma tam değil.Başka bir Albeada klimayı deneme fırsatım olmadı ama birçok sıfır kilometre araçta baktım(eşin dostun arabasında) gerçektende klimayı açınca bizimkinde çok daha fazla soğuk geliyor.

Sizin Albealarda durum nasıl? Özellikle yeni alanlar klima iyi soğutuyormu?Haziran gibi nasip olursa servise gidip klima sistemine güzelce baktırmayı düşünüyorum...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 17 Nisan 2009; 16:54:47 >

• quote:

quote:

Hayda...Gaz da veya benzinde iken hertürlü durum bumu? Yakıt türünden bağımsız yani hertürlü stop ediyor öyle mi? Gaz da aklım basarda, benzinde stop etmemeli ağa....(?) Buna bakabildik mi? Bu ne biçim arıza be??? DUMUR

benzinde de yapıyor dostum

• Hhcihan dostum onca zaman benzinliside geldi geçti elimizden ama ilk defa süreli stop duydum valla. Öyle 10 dakika falan dediğin gibiyse yedi kafayı demekki. Beyinden kaynaklanan bir arıza diye yorum yaparım. Gazın elektroniği çoktur olur ama, benzinde de dediğin gibiyse araçta var arıza demekki. Şu hava filtre kutusunun arkasındaki alüminyum elektronik aksam varya kesin onda arıza var. Vay be.... Canım sıkıldı şimdi vallaha...

Orjinalden alıntı: br251
    Arkadaşlar klimanızın durumu nasıl?Malum önümüz yaz.
    Sizleride durum ne bilmiyorum Ama geçen sene ağustos ayında polen filitresini değiştirmek aklıma geldi.Bulunduğumuz yerde servis yok.Sanayide Klimacının birine gittim.Adam polen filitresini değiştirdi Klimayı çalıştırdı biraz bekledi ve senin klima tam soğutmuyor gazı eksik dedi.Nereden anladın diye sordum elini hava kanallarının önüne koyduğunda rahatsız edecek seviyede soğuk gelmesi lazım ama seninkinde öyle değil..........Kaç lira gider ..........vb. diye sordum gazın eksikliğine göre değişir falan filan..........derken 50TL ver yapalım dediler.Yaptırmadım.Adam lüks mercedeslere wolksvagenlere gaz basıyordu.Aslında içimden geçirdim bunların bile gazı kaçıyorsa bizimkisi ne olmaz diye
    Ama gerçektende soğutma tam değil.Başka bir Albeada klimayı deneme fırsatım olmadı ama birçok sıfır kilometre araçta baktım(eşin dostun arabasında) gerçektende klimayı açınca bizimkinde çok daha fazla soğuk geliyor.
    Sizin Albealarda durum nasıl? Özellikle yeni alanlar klima iyi soğutuyormu?Haziran gibi nasip olursa servise gidip klima sistemine güzelce baktırmayı düşünüyorum...............

Yüzbaşı'm bende memnun değilim klimadan . Sizin dediğiniz gibi ben baktım. Yeğende Palio var diesel. Onun klima yeni toparlandı. Aman üstad arabada durulmuyor. Anlayacağınız muhtemelen bizim gazlarda bir sıkıntı var tahminim. Yağ değiş vakti yaklaştı benim o aralıkta klimayı komple elden geçirtecem mutlaka. İsterseniz bekleyin durumu bildiririm size. 1-2 yerden fiyat almıştım gaz için 50-80Tl. arasında fiyatlar vermişlerdi zamanında. İşte top yekün 80 olcak herhalde.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: br251
    Arkadaşlar klimanızın durumu nasıl?Malum önümüz yaz.

Yüzbaşı'm bende memnun değilim klimadan . Sizin dediğiniz gibi ben baktım. Yeğende Palio var diesel. Onun klima yeni toparlandı. Aman üstad arabada durulmuyor. Anlayacağınız muhtemelen bizim gazlarda bir sıkıntı var tahminim. Yağ değiş vakti yaklaştı benim o aralıkta klimayı komple elden geçirtecem mutlaka. İsterseniz bekleyin durumu bildiririm size. 1-2 yerden fiyat almıştım gaz için 50-80Tl. arasında fiyatlar vermişlerdi zamanında. İşte top yekün 80 olcak herhalde.

Kışın serviste sormuştum 50TL den aşağı gitmez yazın getir bakalım dediler.Haziranda nasip olursa baktıracağım....Benide tahminim 60-90TL falan gider.

• qrkqdqşlqr biliyorum formun önceki sqyfqlqrındq vqrdı qmq ocq sqyfq içerisinde qrqyqcqk vqktim yok.
    sorunum şu qrqcın üzerine dqmlqmış ve donmuş çimento(hqrç) nqsılçıkqrtılır boyqyq zqrqr vermden.bilgisi olqn qcil pqylqşırsq sevinirim.biliyorum vqrdı bir bqsit pqtik yolu qmq neydi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.