Şimdi Ara

Cursor, öğrenciler için ücretsiz abonelik programını Türkiye’ye kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: man utd Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cursor, öğrenciler için ücretsiz abonelik programını Türkiye’ye kapattı
    Cursor’ın ücretsiz öğrenci planı Türkiye’de için artık geçerli değil: “Dünya genelinde ücretsiz” duyurusuna rağmen Türk üniversiteleri hariç tutuldu. Geliştiricilere yönelik yapay zeka destekli editör uygulaması Cursor, kısa süre önce yaptığı büyük bir duyuruyla “dünya genelindeki öğrenciler” için Cursor Pro planını bir yıl boyunca ücretsiz sunduğunu açıkladı. İlk başta Türkiye’deki öğrenciler de bundan yararlandı ancak kısa bir süre sonra Türkiye, bu programdan çıkartıldı.

Herkese var, Türkiye’ye yok

Cursor’ın resmi açıklamasında, dünya çapındaki doğrulanmış öğrenciler artık Cursor Pro'yu bir yıl boyunca ücretsiz kullanabilir denilse de, programa başvuran Türk öğrenciler, üniversitelerinin onaylı listeye dahil olmadığı gerekçesiyle indirime erişemiyor.

Ayrıca Bkz.OpenAI, Microsoft’a yaptığı ödemeyi yarı yarıya azaltıyor

Kullanıcılara e-posta yoluyla gönderilen yanıtlarda, Türkiye’deki üniversitelerin şu anda desteklenmediği ve bu konuda belirli bir takvimin bulunmadığı ifade ediliyor. Cursor destek ekibinin ilettiği açıklamaya göre öğrenci indirimi yalnızca onaylı üniversitelerdeki öğrenciler için geçerli ve şu anda Türk üniversiteler buraya dahil değil.

Cursor for Students programı başladığında Türkiye’den de programa kayıt olunabiliyordu. Bazı kullanıcıların öğrenci mailleriyle Cursor Pro aldıktan sonra bunları satışa çıkardığı da tespit edilmiş durumda. Dolayısıyla Türkiye’nin programdan çıkartılmasında bunun bir payı olabilir. Öte yandan firma kullanıcılara, desteklenen üniversiteler listesine eklenme ihtimali için cursor.com/students sayfasını periyodik olarak kontrol etmeleri öneriliyor.

Cursor Pro ile neler sunuluyor?

Cursor, geleneksel editörlerden farklı olarak yapay zekayla donatılmış bir geliştirme ortamı sunuyor. Kodun bağlamını anlayarak önerilerde bulunabiliyor, hataları analiz edip çözümler sunabiliyor. Ücretsiz sunulan Cursor Pro öğrenci planı, aylık 500 hızlı premium istek ve sınırsız yavaş premium istek hakkı tanıyor. Bu da özellikle projeler ve kişisel öğrenme süreçlerinde ciddi bir destek anlamına geliyor.

Kaynak:https://x.com/sezeriltekin/status/1920220841033314605

• Elinizin altında sihirli bir değnek var. Kullanıp harikalar yaratmak yerine değneği bir miktar para karşılığında satmayı tercih ediyorsunuz. Ne diyim ki mağdur olan biz olduk. 800 TL verip kullanmak zorunda kalıcam. Hakkımı helal etmiyorum. Yani derdin para mı? Bir şeyler üret al paranı, aklınız mı yok? Off...
  • quote:

Bazı kullanıcıların öğrenci mailleriyle Cursor Pro aldıktan sonra bunları satışa çıkardığı da tespit edilmiş durumda.

Riyakârlık ve Sahtekârlık imajımızdan sonra sıradaki:

Beleşkârlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 8 Mayıs 2025; 11:7:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaşlarımız nerede bir iyilik bulursa hemen suistimal peşinde. Geçmişte çeşit çeşit firmaya da benzerlerini yapıp daha dandik hizmet almamızı sağladılar. Şark kurnazlığının sonu yok ne yazık ki...

• Winfsurf geçin

• Elinizin altında sihirli bir değnek var. Kullanıp harikalar yaratmak yerine değneği bir miktar para karşılığında satmayı tercih ediyorsunuz. Ne diyim ki mağdur olan biz olduk. 800 TL verip kullanmak zorunda kalıcam. Hakkımı helal etmiyorum. Yani derdin para mı? Bir şeyler üret al paranı, aklınız mı yok? Off...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilbalba -- 8 Mayıs 2025; 12:20:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 yıl free yapay zeka kullanmanın, kişi başına düşecek olan enerji maliyetini düşünememişler, bizimkiler de talebi farklı hesaplarla patlatıp, çok olunca da geri adım atmışlar gibi geldi bana.

• Cursor, öğrenciler için ücretsiz abonelik programını Türkiye’ye kapattı

Dün Aöf mailiyle aldım. Abonelik sayfasında "Abonelik aylık olarak yenilenir" ibaresi var. Bakalım gelecek ay elimizden alacaklar mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyada kendini bu kadar zeki,kurnaz,şeytan sanan başka bir örnek yok.Şaşırtmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh çek satis forumu da bu ise çanak tutan yerlerden biri. Oranın screenshot ini atsaydınız keşke :)

• Hemen 4000 tane daha tarım ve kredi kooperatifi marketi açarak gereken cevabı vermeliyiz!

• Ya sırf bu tarz abonelikler için işinde gücünde olup farklı farklı bölumlere kaydolanlar var ülkede.
    İşin komiği "üniversite öğrencisi sayısını devlet yüksek tutuyora" getirmeye çalışanları gördüm. Tamam, apartman üniversitesi çok, ben de nefret ediyorum bu durumdan ama insanımız bu konularda sonuna kadar kullanmayı çok bayılıyor.

Sebep ekonomi mi? Hayır, işi gücü hali vakti yerinde insanlar bile yapıyor diyorum.

• Güzel ülkem Cursor, öğrenciler için ücretsiz abonelik programını Türkiye’ye kapattı 

• Yurtdışında da pek çok mezun Adobe, Autodesk gibi firmaların öğrenci opsiyonlarından yararlanmak için herhangi bir devlet üniversitesi bölümüne kayıt oluyor. Bu yeni bir şey değil hatta Adobe 2 cihaz desteklediği için bu üyeliği paylaşanlar var.

Sadece Türkiye'de yapılıyormuş gibi takılmak komik. Evet belki otobüse biner binmez birbirimizi dirsekleyerek yer kapmaya çalışan bir milletiz ama bunu yapan tek millet değiliz.

• Alternatif olarak github copilot + vs code kullanabilirsiniz. Aynı agent modu var, hatta bence Cursordan daha iyi oldu son güncellemelerle.

Öğrencilere de 1-2 sene ücretsiz copilot pro paketi veriyor education ile kaydolursanız.

• Herşey de böyle yapıyor bizim millet , yani hak ettiğiniz bu. Amazon da bedava iade veriyordu hatta bazen malzemeyi bile almıyordu, suistimal Ettiler sonra kapattılar bize bedava olayını. Bahsettiğim yabancı Amazon; Temu'da aynını yapıyor, yakında ondan da Türkiye kaldırılırsa şaşırmam. Bütün akrabalarına hesap açıp iade ediyorlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Mayıs 2025; 4:39:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim insanımızın ne oldugunu ogrenen ve bilen sirketler Turkiye ile ilisiklerini kesiyorlar. Haklılar.

• her firmanın yapması gereken şey bu, ne kadar iyi özellik varsa kapatın. %5 indirim bile yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 10 Mayıs 2025; 3:30:57 >
  • Satışa çıkarılan hesaplar... Ne kadar haklı bir karar olduğunun ispatı.

• Hayatımın %80’i yapay zeka kullanmakla geçiyor. Mesleğim (öğretmenlik), hobim (yazılım), kendimi geliştirme (dil öğrenimi), gittiğim yerlerdeki nesnelerin özelliklerini öğrenme gibi hayatımın her noktasında. Bir hafta saf kalmış bir Avrupa şehrine giderseniz Türkler olarak ne kadar yanlışta olduğumuzu görürsünüz…

• Vain kullanıcısına yanıt

Denemedim merak ettim bakayım. Ben de github’u öğretmen belgemle kullanabiliyorum, meraklısına duyrulur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.