Şimdi Ara

Cumartesi Aileler Tanışıyor. Ne Giyilir? (24 Ocak Söz Yapıldı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
53.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cumartesi akşamı ailemle kız arkadaşımın ailesiyle tanışmaya gideceğiz. Kız arkadaşımın annesi dün söylemiş babasına ve bugün kız arkadaşımı karşısına alıp biraz daha sorguya çekmiş ve gelsinler demiş. 2 ay önce söyledi bir erkek arkadaşı olduğunu. 6 seneyi geçen bir birliktelik. :)

Kız arkadaşımın yaş 23, benim 25.

Şimdi sıkıntımız şu, akşam 8 civarında çay içmeye gelinecek şekilde konuşuldu. Böyle bir durumda hediye ne olur diye düşündüğümüzde tatlı uygundur gibi konuştuk. Tabi tatlıda da şöyle bir şey var, iyi bir yerden mi almak gerekir yoksa ortalama bir yerden mi almak gerekir?

Eğer Güllüoğlu gibi bi yerden alırsak bak bak gösteriş gibi en iyisinden almışlar algısı da oluşabilir çekincesi var. Ortalama bir yerden alıp durumu belirtip biraz daha özenli bir şekilde olması mı daha iyidir, yoksa kaliteli bir yerden almak mı?

2. konu ise ne giyeceğim konusu. Kot pant. üzerine gömlek kazak mı giymek daha uygun olur yoksa kumaş pant. üzerine gömlek mi daha uygun olur? Bu ilk ailelerin tanışması olacağından kumaş-gömlek abes kaçar gibi geldi bana.

Maddi durum olarak bizim aile daha iyi, kız arkadaşımın babası apartman görevlisi o yüzden tatlı konusunda gösteriş durumu diye algılanır mı dedik kendimizce. Meslekler ise kız arkadaşım avukat oldu, ben ise 2 yıldır bankacıyım.

Babası bugün bayağı detaylı sorguya çekmiş, işte evlenme durumunda nerede yaşayacaksınız vs. 2 yıldır farklı bir şehirdeyim ama İstanbul'a geleceğim yakın zamanda tayin bekliyorum. Nasipse seneye sonbahara düğün gibi düşünüyoruz.

Aileler arası yöre farkı yok, memleket olarak ailelerin arası farklı şehir olmasına rağmen 100 km.

Şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.

Ekleme:

24 Ocak tarihinde söz yapıldı. Düğün tarihi bu yıl eylül sonu ekim başı konuşuluyordu ama tayinimin çıkması sıkıntı olabilir diye seneye mayıs ayına ertelemeye karar verdik. Tayin çıkar çıkmaz, ev alımı ve ardından düğün hazırlıkları ile başlayacağız. 60 kişiyle söz yaptık, yakın akrabalar ile sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 30 Ocak 2015; 20:22:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cumartesi Aileler Tanışıyor: Ne Giyilir?

İlk aile tanışması önemli bir olaydır ve karşı aileye iyi bir izlenim bırakmak istersiniz. İşte aile tanışmasında ne giyeceğiniz konusunda bazı ipuçları:

Kadınlar İçin:

• Zarif ve şık kıyafetler tercih edin.
    • Elbiseler, etekler veya pantolon takımları uygundur.
    • Açık renkler veya pastel tonlar seçin.
    • Rahat ve hareket etmesi kolay kıyafetler giyin.
    • Sade takılar ve makyaj ile tamamlayın.

Erkekler İçin:

• Koyu takım elbise veya pantolonlar giyin.
    • Beyaz veya açık renkli bir gömlek tercih edin.
    • Kravat veya papyon takın.
    • Siyah veya kahverengi ayakkabılar giyin.
    • Saçlarınızı düzgünce tarayın ve temiz bir tıraş olun.

İlk Aile Tanışmasında Ne Giyilir?

İlk aile tanışmasında biraz daha resmi giyinebilirsiniz. Erkekler takım elbise, kadınlar ise elbise veya etek takım seçebilir. Koyu renkler ve sade tasarımlar daha uygundur.

Damat Ailesi ile Tanışmada Ne İkram Edilir?

Damat ailesi ile tanışmada genellikle çay, kahve veya meşrubatlar ikram edilir. Hafif atıştırmalıklar, örneğin kurabiyeler veya kekler de sunulabilir. Alkollü içecekler sunulması tavsiye edilmez.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Reklam alani1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

Reklam alani1
    hiç bir tecrübem yok ama şöyle düşünüyorum.
    aldığın hediye karşıdakine verdiğni değeri ve saygıyı gösterir doalyısıyla güllüoğlu, hacı bekir künç gibi bir yerden almak gerekir tatlıyı kot pantoln giyeceksin üstüne uzun bir şey giy olurya bir yere uzanmak veya yere eğilmek durumunda kalırsın göbeğin veya belin gözükmesin kot+kazak iyi olabilir
  • *No Fear* kullanıcısına yanıt
    Göbek? Olsa da görünse. :)

1.77 boy kilo 62. Öyle göbek vs. yok.
  • Arkadasın dediği gibi güzelinden al yoksa cok daha fazla konuşurlar 2 liralık tatlı almışlar diye. Güzelinden al durumunun yettiği kadar .

Takım elbise tarzında git bence isteme olmasa da ilk defa gidilecek bir yer salaş olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Ekim 2014; 0:11:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

hiç bir tecrübem yok ama şöyle düşünüyorum.
    aldığın hediye karşıdakine verdiğni değeri ve saygıyı gösterir doalyısıyla güllüoğlu, hacı bekir künç gibi bir yerden almak gerekir tatlıyı kot pantoln giyeceksin üstüne uzun bir şey giy olurya bir yere uzanmak veya yere eğilmek durumunda kalırsın göbeğin veya belin gözükmesin kot+kazak iyi olabilir

Alıntıları Göster
    Sana tecrübe lazım dostum

öncelikle kot kazak pek iyi değil bence spor ceket alttan body veya yakasız t-shirt ve güzel bir kot-keten pantolon giy

Tatlı tabi ki güllüoğlu olsun gösteriş olarak düşünülmez dostum zaten tatlı direk mutfağa götürür ev sahibi misafire zamanı geldiğinde ikram edilir

Hediyede götürmelisin aileye veya yengeye ama basit sade güzel bir şey

kolay gelsin sonucunu bekliyorum cevap lstesine ekle beni

• quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Sana tecrübe lazım dostum

öncelikle kot kazak pek iyi değil bence spor ceket alttan body veya yakasız t-shirt ve güzel bir kot-keten pantolon giy

Tatlı tabi ki güllüoğlu olsun gösteriş olarak düşünülmez dostum zaten tatlı direk mutfağa götürür ev sahibi misafire zamanı geldiğinde ikram edilir

Hediyede götürmelisin aileye veya yengeye ama basit sade güzel bir şey

kolay gelsin sonucunu bekliyorum cevap lstesine ekle beni

Alıntıları Göster
    Hocam hayırlı olsun öncelikle. Bu durumu pek tecrübe ettiğim söylenemez daha yaşım küçük ama gözlemlerime göre söylüyorum ki;

Baklava konusunda da çiçek konusunda da en iyisini götürmelisin. Cimri olarak algılanırsın diğer türlü. gösteriş olarak niye algılansın hiç sanmıyorum. Sen eğer yok arabam 0-100 5 sn'de çıkıyor muhabbeti yaparsan öyle algılarlar. Masum bi baklava sonuçta.

Giyim olarak da smart casual dedikleri bi tarzla git ne tam spor ne tam ciddi bi tarzın olsun

Örnek fotolar atıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Bu durumu pek tecrübe ettiğim söylenemez daha yaşım küçük ama gözlemlerime göre söylüyorum ki;

Baklava konusunda da çiçek konusunda da en iyisini götürmelisin. Cimri olarak algılanırsın diğer türlü. gösteriş olarak niye algılansın hiç sanmıyorum. Sen eğer yok arabam 0-100 5 sn'de çıkıyor muhabbeti yaparsan öyle algılarlar. Masum bi baklava sonuçta.

Giyim olarak da smart casual dedikleri bi tarzla git ne tam spor ne tam ciddi bi tarzın olsun

Örnek fotolar atıyorum.

• Hocam su tatli meselesinde beynim error verdi harbiden mahcup olma durumu olmasin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eylon

Hocam su tatli meselesinde beynim error verdi harbiden mahcup olma durumu olmasin ?
    Babası zaten durmadan sorguya çekme modunda şuanda, ara ara sorular soruyormuş. En son soru ailesinin arabası var mı olmuş, bizimkide ailesinin yok da kendinin var demiş. Babası da okul biteli 3 sene olmuş, ne ara o kadar pahalı araba almış demiş. Altı üstü 35 bin liralık araba ama. Baba çok otoriter, anne 6 yıldır biliyor ilk günden bu yana ama babadan gizliydi 2.5 ay öncesinde evlenme teklif edene kadar. Pat diye yüzüğü koyunca önüne, bir anda durum değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Babası zaten durmadan sorguya çekme modunda şuanda, ara ara sorular soruyormuş. En son soru ailesinin arabası var mı olmuş, bizimkide ailesinin yok da kendinin var demiş. Babası da okul biteli 3 sene olmuş, ne ara o kadar pahalı araba almış demiş. Altı üstü 35 bin liralık araba ama. Baba çok otoriter, anne 6 yıldır biliyor ilk günden bu yana ama babadan gizliydi 2.5 ay öncesinde evlenme teklif edene kadar. Pat diye yüzüğü koyunca önüne, bir anda durum değişti.

Alıntıları Göster
    hiç anlamam bu işlerden ama şimdiden hayırlı olsun, mutlu mesut yaşarsınız inşallah

• H. O.

• eğer karşı tarafın da size ziyarete geldiğinde en İyi baklava tatlıdan alacak durumu yoksa ortalama bişeyler yap derim hocam, önemli olan burda karşı taraf, kendilerini aynı durum sıra onlara geldiğinde zora sokmasınlar kotu hissetmesinler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dik Otur

H. O.
    nerelisin ? bu arada
    böyle sakın giyinme.

kumaş giy ve sakalların varsa kes
  • Öncelikle geçmiş olsun :d .. Spor giyinme o resimdekilerde durdugu gibi durmaz, takım elbise giy derim.. Resmi iyidir ilk tanışma, tatlı alma orkide çiçek al.. Her sorusuna evet efendim peki efendim de..

• quote:

Orijinalden alıntı: j&j

eğer karşı tarafın da size ziyarete geldiğinde en İyi baklava tatlıdan alacak durumu yoksa ortalama bişeyler yap derim hocam, önemli olan burda karşı taraf, kendilerini aynı durum sıra onlara geldiğinde zora sokmasınlar kotu hissetmesinler
    Ambalaja bakmayı versinler o zaman sen rahatsız oluyorsan alma dostum gerçi baklava bu ama en iyisinden alsan daha iyi olur ağızları tatlanır.

Giyim konusunda önerim klasik giyinme kumaş pantalon gibi şöyle bir şey önersem biraz resmi http://www.morhipo.com/ramsey-106016-m-rs16-pantolon/10922419/detay?depid=33 spor giyinmek istersen http://www.morhipo.com/rosso-bianco-6585-pantolon/9844755/detay?depid=33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 24 Ekim 2014; 1:33:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Ambalaja bakmayı versinler o zaman sen rahatsız oluyorsan alma dostum gerçi baklava bu ama en iyisinden alsan daha iyi olur ağızları tatlanır.

Giyim konusunda önerim klasik giyinme kumaş pantalon gibi şöyle bir şey önersem biraz resmi http://www.morhipo.com/ramsey-106016-m-rs16-pantolon/10922419/detay?depid=33 spor giyinmek istersen http://www.morhipo.com/rosso-bianco-6585-pantolon/9844755/detay?depid=33

Alıntıları Göster
    Hayırlısıyla bitti bu gece.

• Sonuç nedir nasıl geçti ? Gecenin özetini alalım.

• quote:

Alıntıları Göster
    Tüh ben konuyu yeni görmüşüm, biz de birkaç ay önce abime söz yaptık. Tanışmaya falan gitmişti annem babam, inşallah tercihin takım elbise ya da kumaş pantolon gömlek kombininden yana olmuştur. Tatlı yerine de ben pasta önerirdim. Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayanPipe -- 26 Ekim 2014; 0:12:58 >

• quote:

Geçmiş olsun hocam durum nedir? neler yaptın anlat bakalım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.