van_hoijdonk
=> Cumartesi Aileler Tanışıyor. Ne Giyilir? (24 Ocak Söz Yapıldı )
(23.10.2014 23:55:51)
Arkadaşlar herkese iyi geceler.
Cumartesi akşamı ailemle kız arkadaşımın ailesiyle tanışmaya gideceğiz. Kız arkadaşımın annesi dün söylemiş babasına ve bugün kız arkadaşımı karşısına alıp biraz daha sorguya çekmiş ve gelsinler demiş. 2 ay önce söyledi bir erkek arkadaşı olduğunu. 6 seneyi geçen bir birliktelik. :)
Kız arkadaşımın yaş 23, benim 25.
Şimdi sıkıntımız şu, akşam 8 civarında çay içmeye gelinecek şekilde konuşuldu. Böyle bir durumda hediye ne olur diye düşündüğümüzde tatlı uygundur gibi konuştuk. Tabi tatlıda da şöyle bir şey var, iyi bir yerden mi almak gerekir yoksa ortalama bir yerden mi almak gerekir?
Eğer Güllüoğlu gibi bi yerden alırsak bak bak gösteriş gibi en iyisinden almışlar algısı da oluşabilir çekincesi var. Ortalama bir yerden alıp durumu belirtip biraz daha özenli bir şekilde olması mı daha iyidir, yoksa kaliteli bir yerden almak mı?
2. konu ise ne giyeceğim konusu. Kot pant. üzerine gömlek kazak mı giymek daha uygun olur yoksa kumaş pant. üzerine gömlek mi daha uygun olur? Bu ilk ailelerin tanışması olacağından kumaş-gömlek abes kaçar gibi geldi bana.
Maddi durum olarak bizim aile daha iyi, kız arkadaşımın babası apartman görevlisi o yüzden tatlı konusunda gösteriş durumu diye algılanır mı dedik kendimizce. Meslekler ise kız arkadaşım avukat oldu, ben ise 2 yıldır bankacıyım.
Babası bugün bayağı detaylı sorguya çekmiş, işte evlenme durumunda nerede yaşayacaksınız vs. 2 yıldır farklı bir şehirdeyim ama İstanbul'a geleceğim yakın zamanda tayin bekliyorum. Nasipse seneye sonbahara düğün gibi düşünüyoruz.
Aileler arası yöre farkı yok, memleket olarak ailelerin arası farklı şehir olmasına rağmen 100 km.
Şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.
Ekleme:
24 Ocak tarihinde söz yapıldı. Düğün tarihi bu yıl eylül sonu ekim başı konuşuluyordu ama tayinimin çıkması sıkıntı olabilir diye seneye mayıs ayına ertelemeye karar verdik. Tayin çıkar çıkmaz, ev alımı ve ardından düğün hazırlıkları ile başlayacağız. 60 kişiyle söz yaptık, yakın akrabalar ile sadece.
İssiz Adam
(23.10.2014 23:59:18)
Reklam alani1
*No Fear*
(24.10.2014 00:06:23)
hiç bir tecrübem yok ama şöyle düşünüyorum.
aldığın hediye karşıdakine verdiğni değeri ve saygıyı gösterir doalyısıyla güllüoğlu, hacı bekir künç gibi bir yerden almak gerekir tatlıyı kot pantoln giyeceksin üstüne uzun bir şey giy olurya bir yere uzanmak veya yere eğilmek durumunda kalırsın göbeğin veya belin gözükmesin kot+kazak iyi olabilir
van_hoijdonk
(24.10.2014 00:08:56)
Göbek? Olsa da görünse. :)
1.77 boy kilo 62. Öyle göbek vs. yok.
TheCaliph_
(24.10.2014 00:11:00)
Arkadasın dediği gibi güzelinden al yoksa cok daha fazla konuşurlar 2 liralık tatlı almışlar diye. Güzelinden al durumunun yettiği kadar .
Takım elbise tarzında git bence isteme olmasa da ilk defa gidilecek bir yer salaş olmasın
Böck
(24.10.2014 00:32:10)
Hocam hayırlı olsun öncelikle. Bu durumu pek tecrübe ettiğim söylenemez daha yaşım küçük ama gözlemlerime göre söylüyorum ki;
Baklava konusunda da çiçek konusunda da en iyisini götürmelisin. Cimri olarak algılanırsın diğer türlü. gösteriş olarak niye algılansın hiç sanmıyorum. Sen eğer yok arabam 0-100 5 sn'de çıkıyor muhabbeti yaparsan öyle algılarlar. Masum bi baklava sonuçta.
Giyim olarak da smart casual dedikleri bi tarzla git ne tam spor ne tam ciddi bi tarzın olsun
Örnek fotolar atıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Schizoid Interfectorem
(24.10.2014 00:37:26)
quote:
Orijinalden alıntı: Böck Hocam hayırlı olsun öncelikle. Bu durumu pek tecrübe ettiğim söylenemez daha yaşım küçük ama gözlemlerime göre söylüyorum ki; Baklava konusunda da çiçek konusunda da en iyisini götürmelisin. Cimri olarak algılanırsın diğer türlü. gösteriş olarak niye algılansın hiç sanmıyorum. Sen eğer yok arabam 0-100 5 sn'de çıkıyor muhabbeti yaparsan öyle algılarlar. Masum bi baklava sonuçta. Giyim olarak da smart casual dedikleri bi tarzla git ne tam spor ne tam ciddi bi tarzın olsun Örnek fotolar atıyorum. < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > |

Eylon
(24.10.2014 00:41:39)
Hocam su tatli meselesinde beynim error verdi harbiden mahcup olma durumu olmasin ?
van_hoijdonk
(24.10.2014 00:50:11)
Babası zaten durmadan sorguya çekme modunda şuanda, ara ara sorular soruyormuş. En son soru ailesinin arabası var mı olmuş, bizimkide ailesinin yok da kendinin var demiş. Babası da okul biteli 3 sene olmuş, ne ara o kadar pahalı araba almış demiş. Altı üstü 35 bin liralık araba ama. Baba çok otoriter, anne 6 yıldır biliyor ilk günden bu yana ama babadan gizliydi 2.5 ay öncesinde evlenme teklif edene kadar. Pat diye yüzüğü koyunca önüne, bir anda durum değişti.
Dovahkin
(24.10.2014 00:57:01)
hiç anlamam bu işlerden ama şimdiden hayırlı olsun, mutlu mesut yaşarsınız inşallah
Dik Otur
(24.10.2014 01:03:17)
H. O.
j&j
(24.10.2014 01:05:10)
eğer karşı tarafın da size ziyarete geldiğinde en İyi baklava tatlıdan alacak durumu yoksa ortalama bişeyler yap derim hocam, önemli olan burda karşı taraf, kendilerini aynı durum sıra onlara geldiğinde zora sokmasınlar kotu hissetmesinler
AslanAvda
(24.10.2014 01:07:13)
-Mctolga-
(24.10.2014 01:07:41)
Öncelikle geçmiş olsun :d .. Spor giyinme o resimdekilerde durdugu gibi durmaz, takım elbise giy derim.. Resmi iyidir ilk tanışma, tatlı alma orkide çiçek al.. Her sorusuna evet efendim peki efendim de..
CR7_35
(24.10.2014 01:27:50)
van_hoijdonk
(26.10.2014 00:06:43)
Hayırlısıyla bitti bu gece.
Krone
(26.10.2014 00:11:08)
Sonuç nedir nasıl geçti ? Gecenin özetini alalım.
BayanPipe
(26.10.2014 00:12:27)
Tüh ben konuyu yeni görmüşüm, biz de birkaç ay önce abime söz yaptık. Tanışmaya falan gitmişti annem babam, inşallah tercihin takım elbise ya da kumaş pantolon gömlek kombininden yana olmuştur. Tatlı yerine de ben pasta önerirdim. Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin..