Şimdi Ara

CUDA için çift ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an mevcut gtx 660'ım var. Nasip olursa yakında gtx 1070 denk getirebilirsem 1080 alacağım.

Öncelikle benim, mesleğim icabı ile ciddi GPU gücüne dolayısıyla bol CUDA çekirdeğine ihtiyacım var. SLI kullanmayacağım, Oyun oynamayacağım. Genellikle video render alacağım.

Ben şimdi yeni kartı alsam. Ama eskiyi çıkarmasam. Her iki kartı da sistemde tutsam. NViDiA özelliklerinden programlara göre ekran kartlarını ayarlasam. Eski 660'ımın cudasından da faydalanabilirmiyim. Daha önce yaptığım araştırmalarda faydalanabileceğime dair bilgilere ulaştım ama şimdi iki kart arasında neredeyse 4 nesil var. İşin bir de mantık tarafı var. Değer mi? %10 -15 civarında güç sağlasa bana değer gibi geliyor ama siz daha iyi bilirsiniz.

Birde sistemde ocz +80, 750'lik PSu var. Sıkıntı olur mu?

kabaca psudan beselenen sistem şu

4820K gpu, OC ile 4,2 ghz
    32 gb DDR3 ram 1600 mhz
    x79 MSI anakart
    SSD disk
    2 adet HDD disk
    DVD
    4 fanlı bir kasa
    GTX 660

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 16 Ağustos 2017; 10:27:40 >

• Merhaba.
    Bütçe odaklı bir tercihte 1070 performans odaklı tercihte 1080ti şu anlık rakipsizdir.

1080 e para verilmesini önermem..tabi aynı fiyata alınabiliyorsa neden olmasın..
  • Selam cevap için sağolun ama kastettiğim bambaşka birşeydi.
  • En net bilgiyi yazılımın forumundan alabilirsiniz. Mantıken soruyorsanız zor bir ihtimal çünkü renderı iki kart arasında bölüştürmesi gerekecek, bir kart erkenden bitirecek diğeri hala işlemeye devam edecek. Sli olsa mantıklı olabilir ama diğer türlü zor gibi geldi bana. Bu arada yazılımın desteklediği kart listesine de bakmanızı öneririm. Video render yapan bir arkadaşım kullandığı yazılımın maxwell serisinde gpu hızlandırma desteklemediğini söyleyince çok şaşırmıştım. 780ti'da da bol miktarda cuda çekirdeği var, eğer kullandığınız yazılım sli destekliyorsa ikinci elden uygun fiyata iki adet alıp kullanabilirsiniz hala çok güçlü bir kart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Selam cevap için sağolun ama kastettiğim bambaşka birşeydi.

Konuya deü,meyerek vermedk istediğim mesajı anlamadığınız belli olduğu için daha açık yazayım.
    Mecbur değilseniz arasında bir kaç gen fark olan 2 kartla cuda işlemleri yapmayın.
    Takın 1070 kışın sıcak çay yazın meyveli bi soda alıp arada bir yudumlayıp arada yağ gibi akan sistemle mest olunuz..

Ha maddi sorun yoksa 1080ti forever..

• Video renderi 2d mi 3d mi alacaksiniz? Hangi programla render alacaksiniz? Animasyon ve sahne renderi almayacaksaniz CUDAyla veya OpenCL ile isiniz yok sizin. Bosuna masraf yapmis olursunuz. 5820 hala cok saglam cpu. Fakat butceniz el veriyorsa 2d video renderda en mantiklisi sisteminizi satip threadripper a gecmek olur. Ote yandan 3d sahne ve animasyon isiyle profesyonel olarak ugrasiyorsaniz surucu ve destek sebebiyle hemen firegl e veya quadroya gecmelisiniz. Isleriniz aksadiginda destegi kimden alacaksiniz yoksa?!?!
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Selamlar cevap için teşekkürler.

Aslında ağırlıklı olarak, after effects ile 2D/2,5D animasyon, premiere ile video render alıyorum. Cinema 4d ve benzeri yazılımlarla da çalışsam da benim için önemli değiller.

Bu GPU renderin yaygınlaşması ile çok rahatladım GTX 660'ı 3 yıl önce bu yüzden almıştım zaten. Renderlerim duruma göre %50 hatta %70 hızlandı. Bir saati geçen renderim artık pek olmuyor diyebilirim. Arayüzde hızlanma da cabası tabii.

Fakat projelerimin gelişmesi ile daha fazla güce ihtiyacım var bunu da radikal bir değişim yapmadan en kolay yeni gpu ve daha fazla CUDA ile yapabilirim. Bu yüzden kendi pozisyonumda fire gl bile olsa asla ATİ bir kart almam. İşyerinde iMac var çektiğimi bi ben bilirim. Open cl kısmen yardımcı oluyor. Bir cuda değil benim için.
    Nvidia çephesindeki iyi profesyonel kartlar bütcemi aşıyor ucuzların ise faydası tartışılır.

ASlında olay tamamen ekonomik borçlanmadan bir upgrade'e ihtiyacım var bunu da GTX 1070- maximum 1080 alarak yapabilirim. Benim derdim ise elimdeki 660'ı da üstüne koyarsam bir 250 gr bana faydası olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Autocad için ekran kartı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam ben de hala kendimi anlatamadığımı düşünüyorum gücüm elverdiğince dediğinizi zaten yapacam benim istediğim bu 660'ı da kullansam az bir artış daha sağlarmıyım. 660'ın yabana atılmayacak bir gücü var. CPU rendere göre 3 kata yakın hızlanma sağladı bana. Mevcut ekonomik koşullar içinde en optimum sonucu sağlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 18 Ağustos 2017; 22:42:2 >
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Premiere Pro can use multiple GPUs for rendering and export, but only a single GPU for playback.

https://forums.creativecow.net/thread/3/974325

Yabancı bir forumda bunu buldum. Renderda bahsettiğiniz şekilde kurulum işe yarıyormuş. Yalnız ilk mesajımda bahsettiğim gibi yazılımın gpu hızlandırma için alacağınız kartı desteklediğini mutlaka kontrol edin.

• cuda compute capability diye birşey var yani gpular arasındaki nesil farkından dolayı kesinlikle sorun çıkacağını düşünüyorum. 2 kartı da takıp kullanırsın birini uygun compute capability derlersin cuda ile gtx660 kullanırsın. ama hazır programlar kullanıyorsan onların nasıl yaptığını bilemeyiz. bence eski kartı hiç kullanma.
    https://developer.nvidia.com/cuda-gpus
    burdan bakınca gtx 660 3.0 ve gtx1070 ise 6.1 versiyon cuda kütüphaneleri ile uyumlu. tabi yeni nesil eskiye tam uyumlu mu bilmem :)
  • Teşekkürler arkadaşlar ama tüm düşüncelerime ve gıcıklığıma karşın bu PC sevdasından vazgeçip iMac almaya karar verdim. 780m ekran kartılı temiz bir imac bulursam alacağım. PC'mi de elden çıkartacağım. Bıktım bu windowsdan:) duyarsanız haber edin.
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Buraya yollanıyormu bilmiyorum ama Apple 780m li refurbished bir iMac satıyor

https://www.apple.com/shop/product/G0PG4LL/A/refurbished-27-inch-imac-35ghz-quad-core-Intel-Core-i7

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.