Şimdi Ara

Cuda Destekli Ekran Kartı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Ağırlıklı olarak Adobe Photoshop Adobe After Effect Render işlemi için Ekran Kartı arıyorum.Belki arada Fifa Pes serisi oynarım.Bunun icin Cuda Destekli hangi ekran kartını oneririsiniz ?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pilgrimage

Bütçe nedir? İş yükü daha çok işlemcide.Tam anlamıyla performans almak istiyorsanız

720 TL MSI X99S SLI PLUS Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart
    1027 TL INTEL Core i7-5820K 3.30GHz (up to 3.60 GHz) LGA2011-V3 İşlemci
    770 TL CORSAIR Vengeance (CMK16GX4M4A2400C14) 16GB (4x4GB) Dual KIT DDR4-2400Mhz CL14 Bellek
    1077 TL Galax GTX970 4GB GDDR5 256Bit DX12 Nvida Geforce Ekran Kartı (Black Edition)
    235 TL NOCTUA NH-U14S 2011/2011-v3/1150/1155/1156&AMD, 1ad NF-A15 PWM FAN, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu
    369 TL Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 28 Kasım 2014; 9:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilgrimage

Selam Ağırlıklı olarak Adobe Photoshop Adobe After Effect Render işlemi için Ekran Kartı arıyorum.Belki arada Fifa Pes serisi oynarım.Bunun icin Cuda Destekli hangi ekran kartını oneririsiniz ?

Teşekkürler.

Aldığınız kart çok önemli değil ne de olsa Nvidia kartların hepsi CUDA destekli. Burada 2 husus var, model ne olursa olsun AE kurduktan sonra kurulduğu alanda ki raytracer supported cards dosyasını editleyerek modeli tanıtmak ve ayarlardan gpu seçeneğini aktif hale getirmek. 2.husus ise beklentiniz. Gtx 580 default olarak 680 den daha performanslı. Daha fazlası için 780 öneririm kendim kullanıyorum. Daha fazlası için Titan ya da Titan Z kalıyor ki - yer yer Titan dan daha iyi sonuçlar aldığım oluyor biraz optimize ile ilgili durumlar. Ps ise otomatik algılıyor, ayarlardan GPU ya yüklenme seçeneğini editleyebiliyoruz sadece. Internetten kartların specs lerine bakarsanız f/p olarak CUDA çekirdekleri sayısı ile dengeleyebilirsiniz. Quadro kart önermedim sebebi hem CUDA sayısı yüksek model fiyatına 780 SLI yapılabiliyor ki bu da çok daha fazla performans demek. Çizim yok ise içerisinde bu adımlara göre takip edebilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeagain -- 28 Kasım 2014; 9:52:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Aslında Aşırı Profosyonel bir beklentim yok.Şu an Mac mini Late 2012 İ7 4 çekirdek cpu ekran kartı olarak HD 4000 Graphic ve ram olarak 16 GB cihazı kullanıyorum.Photoshop'ta raw ile calısıyorum sorun yok ama ne zaman ki Adobe After Effect veya Media Encoder ile Yaptığım işleri HD 1080P H.264 donusturcem bir render nerdeyse 1 saat sürüyor.Hani acaba arkadasın yukarıda ki verdiği sistemi toplarsam bu render işlemini %70 üzerinde hızlandırabilirmiyim ? Ornek olarak 1 saatlik bir Video render işlemini 20 dakika dusremi veya daha az.Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.
  • pilgrimage P kullanıcısına yanıt
    kullandığınız program opencl kullanıyor olabilir eğer öyleyse amdnin ezici bi üstünlüğü var önce bunu araştırın amd ekran kartları ile değil %70 200 bile görme şansınız var hatta daha fazla bile
  • AE için 2 render seçeneği de mevcut. CUDA rendering daha avantajlı ve hızlı. + Tabiki üst düzey parçalar ile hız artar ama gpu olmadan yine aldığınıza değmez :) Amd'nin ezici olduğu hiçbir alan yok maalesef yanlış bilgilendirme yapmayalım. Oyun için olabilir oda ilgi alanım değil :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadeşımın kuzeni bu işlerle uğraşıyor apple gerçekten çok hızlı harici kartlı modelleri de varmış oyle bir cihaz almanı tavsiye ederim bütün film yapımcıları filan bunları kullanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Önerisi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.