Şimdi Ara

Crytek: PS3 ve 360 Crysis için çok zayıf!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Leipzig'daki Oyun konferansında konusan Crytek'in kıdemli oyun tasarımcısı Bernd Diemer, yeni nesil konsolların Crysis'i çalıştıracak yeterli sayısal gücü sunmadığını açıklamış.

Bununla birlikte Crysis'in yeni versiyon Directx10'un yanında, mevcut directx versiyonuna da -Dx9c- destek verdiğini söylemiş. DirectX 10'un getirilerinden, Windows Vista ile geleceğinden ve az masraf yapacak donanımlarla ekranda daha fazla efek ve daha fazla objenin çizilmesine izin verdiğinden bahsetmiş ve eklemiş yeni nesil konsollarlar directX 10'nun nimetlerinden faydalanamıyor ve Crytek'in Crysis için öngördüğü ve istediği oyun kalitesini karşılamak için ps3 ve 360 yetersiz kalıyor.

Şahsi yorumumum;

Adam bazı konularda haklı olmakla (yeni nesil konsolların yeni nesil directX'ten önce piyasaya sunulması ve aceleci davranılması) birlikte şaçma bir açıklama yapmış. Crytek kurulduğundan buyana Directx tabanlı çalışıyor ve oyunlarında Directx Api'si kullanıyor ve gerçektende directxi dibine vuracak derecede profesyonlece kullanıyor. Ancak 2 aletinde direk olarak directx 10u tamamen desteklememsi demek aletin gücünün yetmediğini değil Crytek'in konu directx dışına çıktığında çuvalladığının göstergesi olabilir ancak. Nitekim directx10'la tamamen alakasız olmakla birlikte bir ps3 oyunu olan Warhawk'ta Crysis'i aratmıcak bir gökyüzü görebiliyoruz.

Ps3 opengl yanında bildiğim kadarıyla ps2'de olduğu gibi yine tamamen kendi apisini kullanıyor. 360 ise kısmende olsa dX10'a destek vermekte. Adamın açıklamalarından rahatça Crytek'in PS3 için Crysis'in üstesinden gelemeyeciğini ve Crysis'i ps3 versiyonu olarak piyasaya süremiyeceği anlayabiliriz. En azından uzun bir süre. Sürse dahi bile diretx'te saplı kaldıkları için pc'deki kaliteyi yakalaması zor gibi görünüyor. xbox360 ise programlama olarak Crytek'e çok daha yakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 29 Ağustos 2006; 15:46:23 >

• Ben de sana birşey söyleyeyim, bu tarz açıklamalarla pc 'cileri update 'e itiyorlar bunun başka da bir açıklaması yok. Half-life2 ya da Doom3 gibi seve seve olmazsa mike mike update'e gitmen gereken bazı oyunlar çıkmıştır pc piyasasında her zaman, o oyunlarla birlikte birçok pc kullanıcısı mecburi update'e gitmiştir, crysis de bunu yapmaya çalışıyor başka birşey değil. Tabi ki konsollara ya da diğer platformlara bu oyunu çıkmayacaktır , çünkü dediğim gibi crysis'in amacı farklı, ve böyle '' konsollar çok zayıf kalır '' gibi talihsiz açıklamalarda bulunacaklardır, bunlar sırf gözdağı... Kanan kansın arkadaşlar, ben bir gears of war ile, killzone ile crysis arasında fark göremiyorum. Damn you crytek !
  • Yeni nesil konsollar oynatamayacaksa hiç çıkarmasınlar o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Ben de sana birşey söyleyeyim, bu tarz açıklamalarla pc 'cileri update 'e itiyorlar bunun başka da bir açıklaması yok. Half-life2 ya da Doom3 gibi seve seve olmazsa mike mike update'e gitmen gereken bazı oyunlar çıkmıştır pc piyasasında her zaman, o oyunlarla birlikte birçok pc kullanıcısı mecburi update'e gitmiştir, crysis de bunu yapmaya çalışıyor başka birşey değil. Tabi ki konsollara ya da diğer platformlara bu oyunu çıkmayacaktır , çünkü dediğim gibi crysis'in amacı farklı, ve böyle '' konsollar çok zayıf kalır '' gibi talihsiz açıklamalarda bulunacaklardır, bunlar sırf gözdağı... Kanan kansın arkadaşlar, ben bir gears of war ile, killzone ile crysis arasında fark göremiyorum. Damn you crytek !

+1

temcit pilavına dönmesin işey diyeceğim...zaten killzone yi demoda izlediğimiz gibi ps3 oynatırsa geri kalan herşey yalan olur ne crysis ne mrysis kalır...ki crysis oyununun başka demolarınıda izledik o 1 dklık ormanının içinde geçen demoylada alakası pek yoktu

• Nihahah PC FOREVER
  • E şimdi biz kime inanalım?

Bir taraftan 360 için DX 10'un tüm marifetlerini sergileyebileceğini söylüyorlar, diğer taraftanda yeni nesil konsolların Crysis için zayıf olduğunu iddia ediyolar...

PS 2'nin kendi grafik API'si vardı Neutral'ın dediği gibi.Bu yüzden kendi kodlarıyla her türlü efekt ve shader'ları işleyebiliyordu.PS 3 'içinde durum böyle.Bu nedenle Crysis'in PS 3 versiyonunun grafik olarak PC'den geri kalmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 29 Ağustos 2006; 13:03:18 >
  • Yok 360 a da çıkmayacak bu oyun onun ayağını yapıyor bunlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben de sana birşey söyleyeyim, bu tarz açıklamalarla pc 'cileri update 'e itiyorlar bunun başka da bir açıklaması yok. Half-life2 ya da Doom3 gibi seve seve olmazsa mike mike update'e gitmen gereken bazı oyunlar çıkmıştır pc piyasasında her zaman, o oyunlarla birlikte birçok pc kullanıcısı mecburi update'e gitmiştir, crysis de bunu yapmaya çalışıyor başka birşey değil. Tabi ki konsollara ya da diğer platformlara bu oyunu çıkmayacaktır , çünkü dediğim gibi crysis'in amacı farklı, ve böyle '' konsollar çok zayıf kalır '' gibi talihsiz açıklamalarda bulunacaklardır, bunlar sırf gözdağı... Kanan kansın arkadaşlar, ben bir gears of war ile, killzone ile crysis arasında fark göremiyorum. Damn you crytek !

Bahsettiğin olay bu açıklama için biraz uzak konu. Çünkü oyun alemindeki herkes Crysis'in DirectX 10'u baz alarak geliştirildiğini ve direcxt10 destekli bir vga gerektirdiğinin yada tüm Crytek oyunlarının Pc için bir upgrade demek olduğunun zaten bilincindedir. Upgrade'e zorlama konusunda da Crytek'e çok yüklenmek bana göre yersiz, oyun aleminde birçok kapıyı kapatmış, bir çoğunu açmıştır bu herifler. Oyunların grafik olarak gelişme sürecini bariz biçimde hızlandırmışıtır. Az ama öz iş çıkartıryorlar. Ammaa dötleri kalkmaya başladığında da birisi dur demesini bilmeli

O yüzden bu adamın açıklamasını yoracağımız tek şey, "Crytek olarak, Crysis'i yeni nesil konsollar için yapmakta çok zorlanıyoruz çünkü biz oyunumuzu dx10a göre geliştirmiştik"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 29 Ağustos 2006; 13:09:01 >

• Ama ps3'e yapmakta zorlanıyor olabilirler gerçekten de 360'a çıkacağını düşünüyordum ben ne de olsa pc-xbox arasındaki port olayı ps3 e göre daha basit , pc 'nin de exclusive'i olmasa ne olurdu? Adam directx 10 destekli ekran kartı alacağına işlemci değiştireceğine ek ram taktıracağına harddiskini arttıracağına vereceği toplam paraya bir xbox bir ps3 alır rahat rahat keyfine bakardı ... O yüzden pc ye tekelliyorlar oyunu, çok da garip karşılamamak aslında bırakalım da pc'cilerin crysis'i oluversin, ne de olsa bir xbox bir ps3 parası dökenler var bilgisayarlarına biz killzone gears of war vs. oynarken adamlar bakmasın yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: GreatSoLdiER

PS 2'nin kendi grafik API'si vardı Neutral'ın dediği gibi.Bu yüzden kendi kodlarıyla her türlü efekt ve shader'ları işleyebiliyordu.PS 3 'içinde durum böyle.Bu nedenle Crysis'in PS 3 versiyonunun grafik olarak PC'den geri kalmayacağını düşünüyorum.

Great sorun geri kalıp kalması değil. Adamlar directx üzerine uzman, geri kalan programlamaya uzaklar, tecrübesizler. Bu yüzdende de ps3 için ivil ivil developer arıyorlar ancak yinede tamamen directx tabanlı bir oyunu farklı bir api üzerinden yeniden tasarlamak, portlamak zor iş. Onuda becerebilir ve üstesinden gelebilirlerse.. Kaldıki yeni gelen elemanın firmaya uyum süresi, oyunun mevcut programlama mantığını çözmesi ıvırı zıvırı birton zaman gerektiren şeyler bunlar. EA'dan felan destek gelirde çok üstüne düşerlerse bir ihtimal görürüz ps3'te.. Benim pek umudum kalmadı açıkcası, zaten de Crysis'i pcimde oynıcam

• quote:

Orjinalden alıntı: Neutral

quote:

Orjinalden alıntı: GreatSoLdiER

Great sorun geri kalıp kalması değil. Adamlar directx üzerine uzman, geri kalan programlamaya uzaklar, tecrübesizler. Bu yüzdende de ps3 için ivil ivil developer arıyorlar ancak yinede tamamen directx tabanlı bir oyunu farklı bir api üzerinden yeniden tasarlamak, portlamak zor iş. Onuda becerebilir ve üstesinden gelebilirlerse.. Kaldıki yeni gelen elemanın firmaya uyum süresi, oyunun mevcut programlama mantığını çözmesi ıvırı zıvırı birton zaman gerektiren şeyler bunlar. EA'dan felan destek gelirde çok üstüne düşerlerse bir ihtimal görürüz ps3'te.. Benim pek umudum kalmadı açıkcası, zaten de Crysis'i pcimde oynıcam

E o zaman Crytek, next gen konsollar zayıf hede hödö demesin, lütfen yani

360'a iş daha kolay galiba.Kodlama mantığının PC'ye yakın olduğu biliniyor...

• olayın içine pc küstahlığı girince ps - xbox kardeşliği sezdim...haydi hayırlısı
  • Tabi konsol kardeşliği kolaymı öyle crysis ' i hiçbir konsol kaldıramaz demek? Sanki adamlar film gibi grafik döktürmüş gibi konuşmuş, büyük lokma ye büyük laf konuşma demişler... İşin garibi ps3'e port etmeyi beceremiyoruz, 360 'a da çıkarmıyoruz ki pc lere exclusive olsun adamlara dört çekirdekli işlemci aldıralım diyecekleri yerine konsolları küçümsercesine konuşmaları... Bir gears of war , killzone varken crysis 'i dönüp de oynamam kusura bakmasınlar da !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 29 Ağustos 2006; 14:43:25 >
  • Kardeşim ben bu tuzağa düşmem. Bu oyun için yeni Pc falan topllayamam, kusura bakmasınlar...
  • Dediğim gibi, farcry zamanında baya ses getirmiş olabilir o oyun için update ettim bilgisayarımı zamanında, ama crysis de aynı heyecanı bulamıyorum nedense ve çok daha ucuza killzone/gears of war gibi yapımları oynamak varken, ki grafik olarak nasıl bu gibi oyunlardan iyi olacakmış hala anlayabilmiş değilim, kusura bakmasınlar da bu oyunu hiç aramam, hele ki bilgisayarımı bir daha update hiç etmem... Half-life 3'e belki (:

Edit : Neden farcry daki gibi heyecanlanmadığımı şimdi hatırladım, o zaman half-life 2 çıkmamıştı ve tüm zamanın en iyi grafiklerine sahipti ona en yakın grafik ve fizik modellemelerini ise farcry sunuyordu, yani piyasaya çıktığı zaman ne doom ve half-life 2 vardı, türünün ve en iyi oyunuydu Ama artık o kadar güzel oyunlar var ki hem grafiksel hem fizik modellemeleri hem kurgusal açıdan, crysis in farcry zamanındaki kadar ses getirmesi imkansız diye düşünüyorm, oyunu pc' ye tekellemelerini de doğal karşılıyorum fakat dediğim gibi çığır yataracak bir oyun olmadığından sırf crysis update e gidecek kişi çok azdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 29 Ağustos 2006; 15:15:17 >

• Çok biliyorlarmış...

Ben inanmıyorum.

Bir Gears Of War,bir Battlefield:Bad Company,bir Metal Gear Solid 4'ün bunlardan aşağı kalır yanı yoktur yani.

Crysis etkileyici gözzüküyor,özellikle ormandaki o ağaçlar falan renk katıyor acayip.En azından benim açımdan....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Nihahah PC FOREVER

+1
  • Görüyorumki aramızda cebinde fazla parası olupta bundan rahatsız olanlar var ne diyim.. iyi oyunlar.
  • Yaw bırak yaw.Crysis oynatamıcakmış yeni konsollar Hassssta etmeyin adamı.Xbox360'ta Gears Of War ne o zaman.PS3'de ki oyunları düşünemiyorum bile.Hepsi para tuzağı.DX10 kart alacağınıza PS3 alın daha iyi bence.(Ben öle yapcam).
  • Arkadaşlar bu microsoft tun ps3 leke düşürmek için yapmış olduğu bir açıklamadır ps3 oyun konusundaki gücünü daha sanmiyorum şü an sonuna kadar vurabilecek bir yapımcı veya oyun olacağına , ps3 çıksın görelim hangisi pc mi ps3 mü daha hızlı oyun oynatabileceğini anlarız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.