Şimdi Ara

Crytek: PS3 ve 360 Crysis için çok zayıf! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin öngörüne katılmıyorum kumanda, xbox ve ps serisinde oyun tekeli oldukça ve paralar döndükçe konsollar her zaman pc'ye alternatif olacaktır. Ekran kartı olayında biliyorsun eminim kesinlikle 500 dolarlık kartı olduğu gibi yarı fiyatına satmıyorlar sonuna gs le xt fasa fiso ekliyorlar senin söylediğin o zaman geldiğinde belki 1900 xtx ayarında kart bulunacak belki ama olan yine cebimize olacaktır.
    Kaldıki crytek'in yaptığı bu aşağılık komleksini anlamıyorum. Neyse konsollarda babamın üretimi değil hangisi cebime uygunsa onu alırım saygılar.
  • çalışmasın istemezde zaten çünkü ondan daha güzel oyunlar var xbox360 da
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

@arsenik : Kasım ayında çıkacak.

Bence asıl önemli olan Crytek den B.diemer neden böyle bir acıklama yaptı yada neden böyle bir sözün sarfedildiği bilgisi sitelerde dolaşıyor.

Bana göre bunun başka bir sebebi şu anda piyasada olan veya gelecek konsollun özelliklerinin, bugün oluşturulacak bir pc den çok daha iyi bir donanıma sahip olmamasıdır. Hele vistayla birlikte direkt x10 ve grafik kartlarının çıkması 2008 gibi high end pc konsolları rahat sollayacaktır. Hatta konsolların uzun soluklu devrinin bu konsollarda fazla sürmeyeceğini söyleye biliriz. 2008 yılında orta sevye bir pc next. gen konsollarla başa baş grafikler rahat verecektir.

Şöyle bir düşünüldüğünde ps 3 çıkmış ve yaklaşık 1-1.5 sene sonra pc lerin gerisinde kalmış. Doğrusu bu ps 2 de yaklaşık 3 yılı bulmuştu.

Bu gün bir x1900xtx 512 MB GDDR 3 bellekli grafik kartı 500 $ +kdv ama bu kartın 1-1.5 sene sonraki fiyatı oldukça düşük sevyelere gerileyecektir. Rahatlıkla çok kişinin pc sine takabileceği kart olacaktır.
    Keza conreo işlemcilerinde bu zaman zarfında daha gerileyeceğini düşünürsek normal şartlarda kurulabilecek bir pc next. gen. konsollara kök söktürecektir.

Konsolların işi her zamankinden daha zor. Crytek in açıklaması bunu işaret ediyor.

+1
    Muhtemelen dx 10 cıktıktan 1 sene sonra artık next-gen old-gen olcak...

• @denoo

Şu anda sayfanın kenarında reklamı yapılan hepsiburada'da satılan saphire x850xt kartın fiyatı daha önce 300 $ çıvarıydı. Şimdi bak aynı kart daha bir yıl geçmeden ne kadara düşmüş.

Unutmuşum: Şİmdi kaynak istersende değiştir yapıp link ekleyim.

http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=34

bu sayfada uygulanan fiyat yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 1 Eylül 2006; 20:51:34 >
  • kumanda verdiğin linkte 1 adet kırpık x8xx serisi var hepsi burda'da idda ettiğin gibi bir durum'da yok maalesef.
  • @denoo

O sayfada Sapphire'in X1600 kartları hazır başlığı altında yazıyor. Hemen 4 pragrafta x850xt fiyatının bilgisi var. Ayrıca zaten ilk çıktığında fiyatı yüksekti. Senin inanmaman bir şey değiştirmiyor.

Hepsiburadada böyle bir şey yok demişsin. Güldürdün beni. Ne iddiası @denoo bu cevapları yazdığın sayfanın kenarında reklamı var hepsiburada.com'un. Yani artık bunada muhalefet ediyorsan ne diyeyim.

Sen böyle bir şey yok diyorsun. Bu yazıyı yazdığın sayfanın kenarında reklamlar kısmında hepsiburadanın reklamı var.
  • baktım hepsi buraya reklamdaki 1600 var ama x850xt yok yada ben göremedim valla..
    verdiğin linktede farklı muhtelemen kırpılmış kart yapmışlar adamlar benim dediğim gibi muhalefetmi o ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: denoo

baktım hepsi buraya reklamdaki 1600 var ama x850xt yok yada ben göremedim valla..
    verdiğin linktede farklı muhtelemen kırpılmış kart yapmışlar adamlar benim dediğim gibi muhalefetmi o ne?

X850XT var 169dolara reklamda...
  • yalnızca 1 tane var inanmıyorsanız gidin bakın.. ne kadarmış yazın bekliyorum..
  • pc yeyatırımm yapmann akıllıca olduğunu idda etmekkeswinlikle çokyanlış birşey bununfarkına varamıcak kdar da dar görüşlüolamazsını heralde şğyle birdüşünün zamanında ne ekran kartları çıktı aynı bugün olduğu gibi ama mesela 6800ultra nekadara eski bir zamanın kartı pekibu kartın hakkını hakkını verecek kaç tane oyun vadı e hala var. şuan crysis oyununu oynunu oynamak demek yapacağın bilgisayar upgradeleri falan filan 1000ytl yada 1000doları gzden çıkarman demek yanibaşka bir deyişle 1000dolar veriyorsun crysis oynuyorsun daha hftası dolmadan oyunu bitiriyor ve bir kenara atıyosun. sonra da bekle senelerce kaliteli br oyun çıksın diye de sende oyna.nereye gitt pekionca paracep dolu galiba parayl.ha çıkar iki sene sonra bir oyun dah sonra yine upgrade yap. buna tam anlmıyl kerizlik denir.grafikmkalitesini küçük kriterlerle değil hakkını alıp almadığına bakacaksın. yanılıyor muyum....?
  • arkadaş 2006 kasımdamı cıkacak bu oyun ole yazmışın
  • Donanım haber ana sayfasındaki dx10 destekli Nvidia'nın G80 ekran kartına bakınız.

Crytek'e hak verdiğimi söylemiştim. Şimdi daha ps 3 piyasada yokken çıkacak bu kartan birde SLI yapıldığında ortaya ne çıkacağını düşünün. Tabi buraya fiyat konusunu ortaya atmayalım. Sadece grafik kalite ile crysis oyunun konsollarda yapılamayacağını söylemi üzerine değerlendirme yapılmalı.

Ana sayfa haberinden alıntı

Windows Vista ile birlikte gelcek olan DirectX 10 ve Shader Model 4.0 ile tam uyumlu olacak olan G80'nin ilk etapta GeForce 8800GTX ve 8800GTS olmak üzere iki farklı modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. GeForce 8800GTX'in 575MHz hızında çalışan çekirdek ile birlikte 1800MHz'de çalışan 384-bit bellek veri yoluna sahip olan 768MB GDDR3 bellek ile gelmesi bekleniyor.

Nvidia'nın fizik işlemleri için bu köprüyü koyduğu ve 2007 yılı içerisinde çıkarmayı planladığı özelleştrilmiş fizik kartlarını SLI sistemlerin içine entegre ederek paralel çalışmalarını istediği için GeForce 8800GTX üzerine 2.ci bir SLI köprüsü yerleştirdiği ifade edilmekte.

Tabi ps 3 çıktıktan ( mart 2007 ) 1 yıl sonra hangi grafik kartlar gelir. 2008 sonunda pc ye çıkacak oyunlar ps 3 'ün tozunu atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 31 Ekim 2006; 13:06:37 >

• bu oynu oynamak için pc mi upgrade yapcağıma giderim ps3 alırım
  • Doğru diyorsun @kumanda yalnız bu sistemi toplamak için minimum kaç türkiş lira lazım?
  • Crytek'in kıdemli oyun tasarımcısı Bernd Diemer bu açıklamalarıyla konsol piyasasından çok pc piyasasına seslenmiş
    bu demek oluyorki bu haber doğru ise şuanki pc ler çöpe gidiyor. pamuk eller ceplere pc severler
  • Dual core no no more, kuruduk bittik kardeşim daha ne kadar pamuk eller cebe olacak yani? Bu topikten ufak ufak kaçıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

Doğru diyorsun @kumanda yalnız bu sistemi toplamak için minimum kaç türkiş lira lazım?

Oyun oynamak istiyorsan bir maliyeti vardır. ps one 100 YTL. dir. Minimum Ps 3 1.500 YTL. yada 2.000 YTL. ye bir pc toplar, hepsinde oyun oynarsın. ps one orjinal oyunları 20 YTL. ye alırken ps 3 oyunlarını minumum 120 YTL. ye alırsın. Ancak pc oyunları 40-50-60 YTL. gibidir. Tabi orjinal alanlar için.

Hesap ortadadır. İyi bir pc toplar ps 3 oyunlarının daha pahalı olmasından dolayı vereceğin paranın farkını pc'ye yatırabilirsin.

Asıl konu ise pc - konsol ( xbox 360 - ps 3 ) maliyeti değil. directx 10 la birlikte bu standartta gelecek üst düzey oyunları yeni konsolların kapasitesinin yeterli olmadığı söylemidir. Bende bu söylemi doğru bulduğumu söylememdir.

Sanırım konuyu daha iyi anlatmış oldum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cineos

Crytek'in kıdemli oyun tasarımcısı Bernd Diemer bu açıklamalarıyla konsol piyasasından çok pc piyasasına seslenmiş
    bu demek oluyorki bu haber doğru ise şuanki pc ler çöpe gidiyor. pamuk eller ceplere pc severler

Zaten bu bilinen bir şey. Vista ile birlikte 6 yıllık bir geçmişi olan xp nin elbette sonu gelmişti. Yeni işletim sistemi demek daha gelişmiş sistem ihtiyacı ortaya çıkarır. Hele birde directx 10 la birlikte yüksek ram,işlemci ve yeni ekran kartı demek.

Ama bu şu andaki pclerin çöp olduğu demek değil. Eski sistemini destekleyecek directx 9 destekli çok oyun çıkacaktır. Nasıl ki cep telefonu modeli eskiyorsa, zamanla pc de eskir bu gayet normal.
  • @Kumanda
    Haklısın ama oyunlar konusun'da durmak lazım biraz, nedense bir platforma çıkar diğerine çıkmaz dananın kuyruğunun koptuğu benim kızdığım husus o çıkmayan oyunları pc ile yapıyorlar. Sonra çıkarmıyorlar iyimi kötümü emin değilim ama emin olduğum tek husus ekran kartı üreticilerimiz bizi yolunacak kaz olarak görüyor ve kullanıcıyı parasına göre ayırıyor olmaları.

İntel'de amd'de böyle zihniyetteler, ama amd biraz daha insaflı nedense vicdanlarındanmı bilmiyorum belki'de o L1 köprülerini bile bile açıkta bıraktılar yada istemeye istemeye öyle ürettiler allah bilir.

Pc'de sayılı üretici dışında ürettiği malın arkasında durabilen firma yok, örneğin matrox pahalıydı ama arkasında duruyordu 3dfx'de öyleydi ama sattılar. Bütün bu politikanın arkasında para kazanma "ben ne yapsamda bunlara bir şey sattırsam" zihniyeti yatmakta ve bazıları öyle adamlarki benden başka kimse bu piyasada yazılım donanım satamaz gibi pişkince davranabiliyorlar(microsoft+intel).

Ben sadece oyuncuyum oyunu güzelce eksiği olmadan oynamak isterim bu isteğime pc önceden harika cevap verebiliyordu şimdi "pamuk eller cebe yoksa oyun yavaş çalışır" oldu.
    Fazla üstünde durmadım pc'de normal detay oynarken ps1'de gt re oynamaya başladım sonra pc işi iyice azıtınca mecburen ps2 ile idare (xbox iyiydi ama yinede re onda yoktu) etmeye başladık.

Ama gel görki bizim cebinize bakanlar (microsoft) sudan ucuz oyun konsolu yapıyor, misal doom3 için p4 2ghz ancak yeterken p3 733mhz ile çalışan aletlerine doom3 çıkartıyor. Kimse hop kardeşim diyebiliyormu, diyemiyor diyemiyoruz.

Biz böyle aramızda bilinçsiz bilinçsiz kullanırsak sadece ülkemizi daha fakir daha dışarı bağımlı kılarız. Olması gereken çözüm talep etmemek olacaktır şimdi sana soruyorum crysis için 2000ytl verecekmisin bilgisayarına yoksa adamların zaten bir şekilde crysis ayarlayacakları konsolunu (xbox360) alacakmısın 700-900 ytl?
    Uzun oldu ama değdi.

• Walla bişey diycemicem bu konuya.Fakat yeni nesil konsollarda çalışamıcak bi oyun PC lerimizde çalışıcak.Nası iştir anlamadım doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.