E

Yarbay
10 Temmuz 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 2243 (Bu ay: 16)
Gönderileri
arkadaşlar yakın bir zaman önce SAMSUNG PS50A756 modeli plazma aldım herşey gayet güzel fakat 1-2 gün sonra şöyle bir sorun farkettim...

Tvde belli bir zaman sonra ekranda ses barı beliriyor ve kendi kendine sesi minumuma getirip kısıyor ve tüm tuşları kilitliyor tv nin fişini çekmediğimiz müddetçe kapatamıyoruz...Önce kumandada ses tuşu tutukluk yapıyor sanmıştım ama meğerse öyle değilmiş...Bu sorunla karşılaşan varmı bu donanımsal bir hatamıdır yazılımsalmıdır nasıl çözeceğiz...Yardımınızı bekliyorum
Ico adlı sanat eserinden sonra Shadow Of The Colossus oyunu ile tabuları kalıpları yıkan zincirleri kıran bu olağanüstü deneyimi bize yaşatan Sony Computer Entartainment'den bu jenarasyonda tine tahtları sallayacak bir oyun geliyor...Bu nesilde beklediğim tek oyun olduğu için başlığınıda ben açayım istedim...

Oyunun çıkış tarihi belli değil ama yüksek ihtimalle 2010 yılı içinde çıkacak...

oyunun yapımcısı ile röpörtaj

Geçen gün E3 2009 Sony Konferansında The Last Guardian (eski adı ile Project TRICO) gösterildiğinde herkes nefeslerini tuttu ve konferanstan sonra videoyu baltan sona defalarca tekrar tekrar izleyenler oldu. Şimdi ise size Famitsu dergisinin oyunun yapımcısı Fumito Ueda ile yaptığı röportajdan bazı alıntıları sunuyoruz.

Derginin sorduğu online opsiyonu bu oyunda olacak mı? Sorusuna Ueda San çok isterdik ve üzerinde araştırmalar yaptık fakat online olmaması yönünde karar aldık. Bizce böylesi daha uyugun oldu, dedi.

Karakterler içerisinde Kartal olarak adlandırılan gördüğümüz dev hayvan var. Bu bir çeşit bizim koruyucmuz ve yaşamaya devam etmek için bu hayvana ihtiyacımız var. Kartal esasında köpek, kedi ve kartal karışımı bir hayvan. Ueda san görünüşünün aptalca olduğunu biliyoruz ancak, bilerek böyle yaptık. Daha önce hiç karşılamaşdığınız bir hayvan olmasını istedik diye açıklamada bulunuyor. Kartal esasen sadece bizim emirlerimizi dinlemiyor. Ama ona bazı şeyler vererek yada bazı şeyleri ona göstererek Kartalı hareketlendirmemiz mümkün olabilecek. Kartal ile ziyaret edeceğimiz bölümler önceden bize emirle verilmiş olan bölümler olacak. Bu bölümlerde Kartalı bazı silahlar yada fıçılarla besleyebileceğiz.

Fumito Ueda oyunda karakterlerin animasyonlarının gerçek hesaplamalara dayandığını anlattı. Ueda örnek olarak Kartalın videoda fıçıyı yemesini gösteriyor. Fıçının ve Kartalın ağzının hareketlerinin gerçekçi hesaplamalara dayanarak oluşturulduğunu söylüyor. Yani bu animasyonlar Motion Capture teknolojisi ile elde edilmiyor.

Ueda san ayrıca oyunda bulmacaların çok önemli bir yerinin olduğunu bazı objeleri taşıyabileceğimizi, döndürebileceğimizi söylüyor.

Kartal kendisine nerede ve nasıl dokunduğumuza bağlı olarak çeşitli tepkiler verecek bize, Ueda san bunda en çok hayvanların konuşamamasından etkilenerek yola çıktığını söyledi. Ayrıca, kartalı etkileyecek en büyük faktörlerden bir tanesi de rüzgar olacakmış.

selamlar

Amerika dan bir lcd tv geldi ve sadece ntsc tuner e sahip olduğundan dolayı burdaki yayınları izleyemiyorum yani şöyleki uydu alıcıyı bağlayınca siyah beyaz ve kayarak gösteriyor...

Bunun haricinde hz farkından dolayı hiçbir pal cihazı görmüyor örneğin Pal ps3 ve xbox 360 ı hdmı dan bağlayınca not supported signal uyarısı alıyorum...

Sorum şu

Acaba Hdmı çıkışlı uydu alıcılarındada aynı hatayı alırmıyım yani hdmı dan bağlarsan tv görmezmi acaba yada componentdan bağlasam görüntü alabilirmiyim ?

Bu konuda uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum bide Bahçelievler çevresinde yaşayan ve elinde hdmı yada component çıkışlı uydu alıcısı olan bi arkadaş varsa test için deneme şansımız olabilirmi

Herkese iyi forumlar
nette gezinirken gözüme çarptı geçen gün teknosa Cebit fuarı için çok özel bi ps3 standı yapacakmış LBP - Resistance 2 - Motor Storm 2 vede en en önemlisi Killzone 2 yi getirecekmiş...Okuduk ve bugün soluğu cebit de aldık işimizi gücümüzü bırakıp peki ne mi oldu ?

Öncelikle ps3 için hazırlanan bölüm gerçektende çok özelmiş onu gördük... 26'' sony bravia lara bağlamışlar oyunları gözümüz gönlümüz açıldı...Hemen koşa koşa joistikleri elimize aldık sağdan soldan baktık yardım istedik hani Killzone nerede dedik karşımıza oyungezer dergisi editörü çıktı '' Hocam Killzone 2 malesef çalışmadı çok denedik ama oyun daha başlamadan kilitleniyor nalesef Killzone yok demo cd sine bakmakla yetinin dedi (gülücükler kakara kikiriler)

e o zaman bize resistance yi göster dedik rica ettik forumlardaki şanımızdan bahsettik oda bizi kırmadı Lbp oyununu çıkardı yerine resistance yi koydu koymadan evvelde oyunun hayal kırıklığı olduğundan falan bahsetti...neyse cd yi koydu çalıştı menüler dfalan hepsini geçtik bu defa oyuna girmedi resetledik tekrar denedik yine girmedi yahu sabahtan beri oynuyorduk buna ne oldu şimdi mırıldanmalarının ardından resistance 2 cd si de Killzone 2 nin yanını boyladı...

Vaatedilenlerden bi tek elimizde motorstorm ile lbp kaldı...Lbp tek kelimeyle muhteşem süper zevkli yaratıcı bi oyun olmuş iki kişiylede oynanabiliyor bu tarzı sevmiyor olmama rağmen baya bi vakit geçirdim başında...ve sonra Motorstorm a kayayım dedim...

Motorstorm 2 renkler gölgeler muhteşem amma velakin oyun 128 bit gibi kaplamalar 3 saniye sonra geliyor arabanın etrafı tamamen blur efektinden oluşmuş halde 3 metre ilerisi gözükmüyor AA denilen şey yok zaten onu geçiyorum rezalet ötesi...

Hiçbir anlam veremedim özellikle motorstorm şaka gibi resmen yani ilk oyunla alakası yok ps2 oyunu gibi demo cd lerde yada makinelerde bi sorun var heralde böyle birşey olması imkansız ilk motorstorm bunun yanında ps4 oyunu gibi duruyor :)

Olay budur zamanı olan varsa gidip baksın görsün tartışalım :)
CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na dördüncü kez katılan ve fuarın tek satış noktası olan Teknosa, 1000 metrekarelik mağazası ile teknoloji tutkunlarını, merakla beklenen PC ve PS3 oyunları ile ilk kez buluştururken ziyaretçilere çok özel fırsatlar da sunacak

Teknosa CeBIT Mağazası ile oyun meraklılarının kalbini fethetmeye hazırlanıyor. Dördüncü kez fuara katılan ve fuarın tek satış noktası olma özelliğini koruyan Teknosa, bu yıl da 10. salonda 1000 metrekarelik bir mağaza açıyor.

Yüzlerce ürünün satışa sunulacağı mağazasında tüketicileri en son teknoloji ile tanıştırmayı amaçlayan Teknosa, ziyaretçiler için özel ödeme ve fiyat avantajları da sunacak. Fuarın biletsiz ziyaret edilebilen tek noktası da olan Teknosa CeBIT Mağazası'nı ziyaret eden tüketiciler teknoloji ürünlerine fuara özel fiyat ve fırsatlarla sahip olacak.

Teknosa CeBIT Mağazası özellikle oyun severlerin uğrak merkezi olacak. Kurulacak oyun alanlarında tüketiciler, klasik hale gelen oyunların en son sürümlerini ilk kez deneme fırsatı bulurken, Türkiye'ye ilk defa gelecek oyunları da yakından tanıma şansı yakalayacak. Bu kapsamda mağaza içerisinde kurulacak 16 adet PC üzerinde uzun zamandan sonra ilk kez önemli değişiklikler yapılan FIFA 2009 oyunu tanıtılacak. Ayrıca ziyaretçiler kendi aralarında düzenlenecek FIFA 2009 turnuvasına katılma ve birbirinden değerli hediyeler kazanma şansı yakalayacak.

FIFA düşkünleri PC'ler üzerinde mücadele ederken PES severler ise 2009 versiyonunu PS3 üzerinde deneme fırsatı bulacak. Kurulacak 10 adet PS3 üzerinde oyuncular PES'in yanı sıra Resistance 2, NBA2K9 , Killzone 2, Tomb Raider Underworld ve Little Big Planet gibi merakla beklenen oyunları da piyasaya çıkmadan önce, ilk kez görme ve deneme fırsatı bulacak
Gectigimiz ayki fiyat indirimi ve FF duyurusu ise yaramamis gozukuyor , X360 yine PS3'un gerisinde ; hatta psp ninde gerisinde ve anavatanı Amerika da üstelik...

DS 608k
Wii 555k
Playstation 3 225k
PSP 222k
Xbox 360 205k
Playstation 2 155k
JC , DVD kapasitesinin yetersizligi dolayisiyla yapilacak sikistirmadan oturu RAGE'in X360 versiyonunun daha kotu olacagini acikladi ... Oyun X360'ta 2 DVD olacakmis , 3 DVD oldugunda telif ucretinin cok yuksek olacagini soyluyor ve MS'den ayricalik bekledigini belirtmis yanlis okumadiysam ...

Buyuk ihtimalle bu aciklamadan sonra MS id'e ayricalik yapar , RAGE de X360'ta 3 DVD cikar , bence ...

Bir diger konu da digital distribution ile ilgili ... Doom4 ve RAGE'in digital distribution yoluyla [ Steam gibi ] satis ihitmalinin olmadigini belirtmis ... [ Oyunun MAC ve PC versiyonlari da hem DVD hem Blu-Ray olarak cikacak galiba ... ]

Ozetle Carmack de Blu-Ray'in sundugu devasa kapasitenin tadini almis gozukuyor... :]

Bu arada Carmack sadece Blu-Ray'in degil Motorstorm'un da tadini almis RAGE'e bakarsak , bayagi bir ozenmis Motorstorm'a videolara bakilirsa ...

not : ALINTIDIR

Programcı N'Gai Croal, Heavy Rain'in E3 fuarında belli bir kesime gösterildiğini söyledi. Ancak yapılan anlaşma gereği herhangi bir ayrıntı veremeyeceğini belirten Croal, "Eğer Fahrenheit'ı sevdiyseniz bunu da seveceksiniz ve ayrıca sırada oyunun demosu var." diyerek sözlerini bitirdi. Quantic Dream tarafından PlayStation 3'e özel olarak yapılan oyunun çıkış tarihi hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.

http://www.n4g.com/events_e32008/News-171708.aspx
2008 Haziran ayında USA da konsol satışları şöyle gerçekleşti;

1) WII 750 000 Unite

2) PS3 375 000 Unite

3) XBOX360 235 000 Unite.

http://www.videogaming247.com/2008/07/14/pachter-ps3-battered-360-in-the-us-last-month/
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12.156
İkinci El Bölümü Mesajları: 8.250
Konularının görüntülenme sayısı: 26.402 (Bu ay: 723)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 341 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.