Şimdi Ara

Cruze tarih saat sıfırlanma sorunu ve yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayarlıyorum tekrar araca bindiğimde bir hafta sonra bakıyorum tarih saat yine yanlış, araç ayarlarından rds otomatik saat tarih senkronizasyonunu kapattım ama yinede sonuç değişmedi.Akümde yeni acaba neden yapıyor olabilir?

Birde ben arabayı uzun zamandır benzinde kullanıyordum, yaklaşık 850km kadar benzinde bindim ve yakıt tüketimi şehir içi ortalama 9 litreydi.Daha sonra araca lpg aldım ve aracı yol kenarına çektim, motor ideal çalışma sıcaklığına ulaşmıştı.

Lpg tuşuna basıp aracı lpg ye almak istediğimde araç titreyerek stop etti.Daha önce hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.Daha sonra ikinci denememde lpg ye geçti araç ve o günden sonra bir daha tekrarlamadı bu sorunu.

Ancak lpg yakıt tüketiminde bir gariplik var gibi, İstanbul şehir içi 170km yol yaptım ailemle birlikte ve lpgnin tüm ışıkları söndü sadece son ışık kaldı.O biraz uzun süre yanıyor diğer ışıklara göre ama tahminim en fazla 15 20 kilometre sonra oda sönecek yani lpg tamamen bitmiş olacak.Tahminen lpg ile 190 km yapmış olucam en fazla.

Araca 100 liralık gaz aldım 3.45 den 28 litre ve gittiği yol şehir içi maksimum 190km sizce araçta bir sıkıntı mı var bu değer fazla değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 7 Eylül 2020; 17:51:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cruze zaten şehir içinde LPG ile 12-13 litre yakıyor. Şehir de İstanbul olunca 14 LT yakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Cruze zaten şehir içinde LPG ile 12-13 litre yakıyor. Şehir de İstanbul olunca 14 LT yakmış.
    Yol bilgisayarı 9.9litre gösteriyor fakat bu kadar fark olması normal mi?

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    LPG benzinden ortalama %20 fazla yakıyor. Yakıt göstergesine göre 12 lt yakmış araç. Tank tam boşalmadıysa içinde 3-4 lt olması lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LPG ayarınız aşırı bozuk bence.

Bence gaz ayarını farkında olmadan benzin haritanız bozukken yaptırdınız, sonra aracı uzunca bir süre benzinde kullandınız ve benzin haritanız yerine oturdu. Sonra LPG'ye geçtiğinizde, benzin haritasını referans alan LPG sisteminin ayarı karman çorman oldu. Belki zenginde kaldı belki fakirde bilinmez ama en kısa zamanda 50-100 km kadar benzinde kullanıp LPG'ye yol ayarı yaptırın.

Teyp konusunda muhtemelen kontak kapalıyken teyp elektriği arabadan almıyor, teybin içinde ayrı bir pil varsa (Bios pili gibi) o bitmiş olabilir çok hakim değilim o konuya.
  • goodorevil nikli arkadaşın söylediklerine katılıyorum. 34 lt gazla 320 civarı yapıyorum Bursa'da. Tabi kullanım şekli, aracın yük durumu, LPG ayarları çok çok önemli.

Size tavsiyem önce aracın mekanik ve lpg sistemine baktırın. Herhangi bir öge de sıkıntı var mı öğrenin, varsa yaptırın. Benzin haritasını GM cihazla sıfırlatın. 50-100 km benzinde kullanın, işini iyi bilen birine AFR ayarı yaptırın ve keyfinize bakın.
  • Fakat araca daha yeni afr yol ayarı yapıldı üstelik opel yetkili serviste, daha iki üç bin km olmadı bile.Hatta servisde danışman arkadaş yol ayarınıda yaptık dışarıda ayar yaptırma elletme biz ayarladık felan dedi faturada yazıyordu zaten yol ayarı yapıldığı ki zaten kilometresinden de belliydi yapıldığı araçla yol yapılmıştı.Böyle birşey mümkünmü acaba servis yanlış bir ayar yapmış olabilir mi?

Motor sıcak olmasına rağmen lpg de çalışırken rolantide çok ufak dalgalanmalarda gözlemledim.Arabayı fazla kurcalatmakda istemiyorum sağda solda, en iyisi lpgciye gidip bir göstereyim ayarında bozukluk var mı yok mu öğreniyim sadece ona göre servise danışırım.

Bu arada yol bilgisayarına göre ortalama hızım 20km , yakıt tüketimi 9.9 litre .Çok trafiğe girdim tamam ama ben en az 250km gider diye düşünüyordum.Arabayıda sakin sürerim yol bilgisayarında olur gözüm hep, anlık tüketim 6 litreyi geçirmeden sürmeye çalışırım.

Bu afr ayarı benzinde kullanınca bozulan birşey mi ? Bu kadar kolay ayarın bozulmasına hiç ihtimal vermiyorum ama yinede değerlendiricem yorumunuz için sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 7 Eylül 2020; 18:19:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Rock

Fakat araca daha yeni afr yol ayarı yapıldı üstelik opel yetkili serviste, daha iki üç bin km olmadı bile.Hatta servisde danışman arkadaş yol ayarınıda yaptık dışarıda ayar yaptırma elletme biz ayarladık felan dedi faturada yazıyordu zaten yol ayarı yapıldığı ki zaten kilometresinden de belliydi yapıldığı araçla yol yapılmıştı.Böyle birşey mümkünmü acaba servis yanlış bir ayar yapmış olabilir mi?

Motor sıcak olmasına rağmen lpg de çalışırken rolantide çok ufak dalgalanmalarda gözlemledim.Arabayı fazla kurcalatmakda istemiyorum sağda solda, en iyisi lpgciye gidip bir göstereyim ayarında bozukluk var mı yok mu öğreniyim sadece ona göre servise danışırım.

Bu arada yol bilgisayarına göre ortalama hızım 20km , yakıt tüketimi 9.9 litre .Çok trafiğe girdim tamam ama ben en az 250km gider diye düşünüyordum.Arabayıda sakin sürerim yol bilgisayarında olur gözüm hep, anlık tüketim 6 litreyi geçirmeden sürmeye çalışırım.

Bu afr ayarı benzinde kullanınca bozulan birşey mi ? Bu kadar kolay ayarın bozulmasına hiç ihtimal vermiyorum ama yinede değerlendiricem yorumunuz için sağolun.
    AFR ayarı da yapmadan önce aracı 50-100 km kadar benzinde kullanmak lazım. Buna dikkat edildiyse sorun oradan değildir de atıyorum regülatör bozulmuştur, bilgisayara girilen ayara göre doğru yakıt gönderemiyordur. LPG sistemi kaç senelik?

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    2012 de takılmış lpg 8 senesi var
  • Rölanti dalgalanması sıcak motorda yapıyorsa sıkıntı. Tabi sadece LPG'de yapıyorsa ayarla veya lpg ekipmanlarıyla ilgili problem vardır orası ayrı.

Bu arada son lamba yandıktan sonra baya uzun km gider. Son lamba yanıp sönmeye başladığında bile 15-20 km daha gider normal şartlarda. Benim BRC sistemde o şekilde en azından.
  • Hocam LPG sistemine AFR ayarı yaptırmanı öneriyorum. Performans ve tüketimde hissedilir fark yaşıyorsun.
    🏎💨TÜP AYARI - Profesyonel LPG/AFR Yol Ayarı - www.tupayari.comfacebook
    🏎💨TÜP AYARI - Profesyonel LPG/AFR Yol Ayarı - www.tupayari.com
    https://www.facebook.com/groups/tupayari

Burada Volkan Öztokmak var, Cruze sahibi ve Cruze'a LPG AFR ayarını çok çok iyi yapıyor.

Benim Cruze'a yaptı, 10 numara oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.