Şimdi Ara

Crossfire Quad nedir ve 128 bit + 128 bit = ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki tane Sapphire R7 250x 128 bit 2BGB ile Crossfire yaparsam yine 128 bit mi olacak yada iki katına çıkıp 256 bit mi olur

Donanım bilgisi gereklimi
    Anakart : ASRock > 970A-G/3.1 (AMD Quad CrossFireX™ Destekliyor)
    Ayrıca AMD Quad CrossFireX™ ne demek yani nedir?

iki tane PCI-e 16 pinli ekran slotu var -
    1. x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode)
    2. x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE4: x4 mode) bu durum etki eder mi? iyi yönde yada kötü yönde

EkranKartı : SAPPHIRE R7 250X Vapor-X GHZ Edition has 2GB
    Windows 10 X64

bir tane daha SAPPHIRE R7 250X ekran kartı almayı düşünüyorum
    ayrıca işlemciye herhangi bir faydası olur mu?

• Cf yapmaya değecek kart değil. Elindwkini de sat 270x falan al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quad'ı bilmiyorum ama yine toplamda 128bit oluyor diye biliyorum. Çift gpu'lu kart ya da sli/crossfire destekli oyun çok az. Olanlar da tam düzgün çalışmıyor genelde. Yani tek kart şuan için en doğru seçim.

Ama win10'da multi gpu diye bir durum var. Bu Microsoft'un sli/crossfire teknolojisine getirdiği yeni bir standart. Pc'deki tüm ekran kartlarını kullanıyor dx12 altında. Ama dx12 destekli oyunda çok az. En iyisi arkadaşın dediği gibi başka bir tek kart almanız olacak şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler aslında ucuza aldığım ürünlerde sonradan çok pişman oluyorum bu Sapphire R7 250X ucuza almıştım o zamanlar çift fanlılar içinde en ucuzuydu
    Peki ekran kartlarında ne önerirsiniz ne almalıyım daha çok videolarla uğraşıyorum converter vs

Donanım bilgisi
    işlemci = AMD FX X8 8300 AM3+ 8 Çekirdekli
    Anakart = ASRock 970A-G/3.1 AMD 970 2400MHz O.C DDR3 SATA3&USB3.1/ M.2/ ATX Anakart AM3+
    Ekran kartı = SAPPHIRE R7 250X Vapor-X GHZ Edition has 2GB
    Ram = Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) 2400MHz DDR3 Performans Ram
    SSD + 750W power
    gerçi işlemcide kötü çok ısınıyor Akasa Venom Medusa işlemci soğutucu vs...
  • fersend F kullanıcısına yanıt
    bir tane cafeci arkadaşım bilgisayarlarında bu işlemcilerden kullanıyor ve 1050ti ya da 1060 takılı. biraz darboğaz haricinde gayet memnun. bu kartlardan ya da 570-580 takabilirsin. bence rami de biraz arttır.
    quad crossfirex 4 ekran kartlı crossfire olayıymış bu arada. hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zivolder

bir tane cafeci arkadaşım bilgisayarlarında bu işlemcilerden kullanıyor ve 1050ti ya da 1060 takılı. biraz darboğaz haricinde gayet memnun. bu kartlardan ya da 570-580 takabilirsin. bence rami de biraz arttır.

Çok Teşekkürler Doğrusu ucuza gelir diye AMD sistem topladım ama bin pişman oldum stabilliği yakalamak için sürekli bir şeyler aldırıyor insana. örneğin 400 tl'ye soğutucu aldırdı yinede bazen zorlanınca reset atıyor bu işlemci için stabil ayarları yapmaya çalışıyorum olmuyor ve olmayacak gibide herkese uyarım AMD sistem toplamak ucuz görünsede çok pahalıya patladığı gibi performansta yetersiz olacak ve özellikle urfa gibi sıcak bir şehirde yaşıyorsanız pişmanlık garanti

• quote:

Orijinalden alıntı: fersend

quote:

Orijinalden alıntı: zivolder

Çok Teşekkürler Doğrusu ucuza gelir diye AMD sistem topladım ama bin pişman oldum stabilliği yakalamak için sürekli bir şeyler aldırıyor insana. örneğin 400 tl'ye soğutucu aldırdı yinede bazen zorlanınca reset atıyor bu işlemci için stabil ayarları yapmaya çalışıyorum olmuyor ve olmayacak gibide herkese uyarım AMD sistem toplamak ucuz görünsede çok pahalıya patladığı gibi performansta yetersiz olacak ve özellikle urfa gibi sıcak bir şehirde yaşıyorsanız pişmanlık garanti

Zamaninda 8320 ile sistem toplamistim cm 212 ile senelerdir kullaniyorum. Fortnite oynarken 70-75 derece de calisiyor stok halde. Hic oc yapmadan r9 290 ile kullaniyorum cok ince ayara falan girme. Sogutucunun oturduguna emin ol. İkinci elden 290/380/470 vs bir ekran karti al oyna. Oyle cok da rezil bir bilgisayarin yok. Sogutucuya verecegin parayi ekran kartina verseydin hala guncel oyunlari rahat oynardin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fx serisi işlemciler aslında mimari olarak zamanında çok çok iyiydiler ama amd ryzenlerde yaptığını o zaman yapmadı-desteklemedi. O yüzden hakkı yenmiş bir işlemci serisidir. Fakat ısınmasına bir şey söyleyemem ☺ amd geçmiş hatalarını düzelten bir konumda. Ben 3dfx hariç hiçbir firmanın fanı değilim. İşime ne yararsa onu kullanırım. Tekrar amd kullanabilirsiniz. Ama ekran kartlarından bi süre uzak durabilirsiniz ☺☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX 8350, gigabyte 990xa-ud3-rev3.0, CrossfireX 2 x 2 gb r7 250x vapor, 8 gb ram.

geçenlerde bende senin gibi yaptım. gittim 2. el 300 tl'ye bi tane daha r7 250x aldım. oynadıgım 2 tane oyun var zaten. wot ile pubg. wot zaten kaymak gibiydi ama pubg de 45 fps 75 e çıktı haberin olsun. birde ben izmir'de oturuyorum. yaz gelmeden 240 mm lik radyatörün suyuna işlemcinin yağına baktırmam şart lakin yazın işlemci ısınıp kapanabiliyor.

* 1 adet crossfire köprüsü lazım kutusundan çıkmıştı bende.
    ** 2 ekran kartını takınca adrenaline oldu artık eskiden crimsondu gir oraya global ayarlarda crossfire açık yap.
    *** anakartının chipseti benimki ile aynı SB970 chipset. bende tek ekran kartı varken 16x te. 2 tane takılı iken 8x ve 4x te çalışıyor. sende de aynısı olacak bu yüzden niye böyle deme.
    **** crossfirex olunca 4 gb 256 bit yazısını hiç bir yerde göremiyorsun ama çalışma şekli tam ekranda 4 gb 256 bit oluyor. sadece mhz aynı kalıyor. 1000 mhz hep 1000 mhz. ( şimdi buna dünya kadar yorum gelecek biliyorum o yüzden şöyle diyeyim. test yapınca test yapan program ben benchmark kullandım öyle gördü. ayrıyetten adrenalin tarafında pubg nin üstünde ünlem vardı crossfirex yapınca o ünlem kalktı. )

Crossfire Quad nedir ve 128 bit + 128 bit = ?

• CRhackSH kullanıcısına yanıt
    imzamda ki sisteme +1 r9 280 eklesem değer mi

adam sorusuna en güzel cevabı almış valla.

millete kalsa değmez diyecekler.
  • yok. neden 1000 liralık kart. şu anda her oyuna cevap verir nitelikte. paran varsa hala stoklarda ürün varken al ama "paran varsa" da demem bu kart için. neden? dx12 desteklemiyor. crossfireX tam ekranda çalışan bi yazılım. windows 10 + dx12 tam ekranda sıkıntı çıkarıyor. düzelir düzelmez bilemem ama dx12 desteklemeyen bir kart. tam ekranda sıkıntı çıkaran fps sabitleyen bir dx12. yok ben olsam almam. yakana kadar kullanır sonra yeni bir model alırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işlemci konusunda denemediğim yöntem kalmadı nerdeyse belki yanlış takıyorum diye urfadaki popüler bilgisayarcılara götürüp taktırdım olmadı her seferinde aynı sonuç
    Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun aldım pahalıydı yorumlar methediyordu aldım 2-3 derece farketmiş olabilir ama 2-3 derecelik bir problem değildi
    Power Supply + Ekran Kartı + Soğutucu vs... satın aldırdı ayarlamayı bilmiyorsun gibi durum için Üniversite sınavı için hangi konuya bu kadar odaklansaydım uzman olurdum
    AMD işlemcilere bulaşma nedenim ucuza gelir hesaplı gibi internette yapılan yorumlardı ama tam tersi çıktı sadece birilerinin AMD'yi övmek için reklamıydı galiba velhasıl bu sisteme harcadığım parayla bunun klasında kesinlikle stabil performans ve ısı değerlerine sahip intel sistem toplardım daha önceki sistemimdeki cpu intel i5 2400 idi bunun 8 çekirdeğine aldandım ondaki 4 çekirdek bari stabildi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.