arkadaşim ep-630'ların kablosu Y şeklindedir yani her iki tarafı da eşittir.. üzgünüm ama galiba sana sahte satmışlar...
quote:
Orjinalden alıntı: dr.excellent
arkadaşlar gittigidiyor dan ep 630 aldım. ses kalitesi gayet tatminkar. çok fazla kulaklık kullanmadım ama oldum olası sony nin orjinal kulaklıklarını kullanmıuşımdır. neyse konuya geleleim,forumda okuduğum kadarıyla ep 630 ların sahtesi çıkmış. ve benim kulaklığımın bir tarafı daha kısa 15 cm kadar. orjinal ep 630 ların kabloları simetrik değil mi? Çünkü forumlarda hep Y tipi kablo olarak bahsediliyor. Lütfen bi yardımcı olun...
hyper dostum katkın için saol hallettim fevri bir yorumdan sonra izlenimim gayet iyi.sublar iyi vuruyo baslar güzel gerçekten rock-metal dinleyen arkadaşlar için ideal model. son olarak şunu sorayım..kutuda mikrifon da gözüküyo ama içinden çıkmadı.normalde veriyolar mı.öyleyse gidip söyliyeyim..
quote:
Orjinalden alıntı: DrynhwyL
arkadaşim ep-630'ların kablosu Y şeklindedir yani her iki tarafı da eşittir.. üzgünüm ama galiba sana sahte satmışlar...
quote:
Orjinalden alıntı: dr.excellent
arkadaşlar gittigidiyor dan ep 630 aldım. ses kalitesi gayet tatminkar. çok fazla kulaklık kullanmadım ama oldum olası sony nin orjinal kulaklıklarını kullanmıuşımdır. neyse konuya geleleim,forumda okuduğum kadarıyla ep 630 ların sahtesi çıkmış. ve benim kulaklığımın bir tarafı daha kısa 15 cm kadar. orjinal ep 630 ların kabloları simetrik değil mi? Çünkü forumlarda hep Y tipi kablo olarak bahsediliyor. Lütfen bi yardımcı olun...
o kadar para boşuna gitti desene
quote:
Orjinalden alıntı: ayazdede
arkadaşlar ebayda 2 adet ep-630 kulaklık+ 2in1 çoklayıcıyı 3-4$ gibi br fiyata satıyorlar ki orjinal olduğunu vurgulayarak.Ayrıca satan adamların yorumlarına baktım bu üründen bikçok kez satmışlar ve gerçektren orginal ürün gibi yorumlar var hiç sahte ürün diyen yok ve 2000 satış yapmış adam 99.1 feedback falan var. Kargosuyla birlikte 2 kulaklık 20ytl ye geliyor.Sizce nasıl bir olay bu?
?
quote:
Orjinalden alıntı: ons
quote:
Orjinalden alıntı: mobilist
phlips she9500ü beğenmiyordum ep630 aldım bas için ama bi fark yok sadece ses şiddeti daha yüksek o kadar. Tizlerde çatlama mı çıtlama mı desem rahatsız eden birşey var tamam basları da gümbür gümbür verebiliyor aynı philips she9500 gibi ama her şarkıda o derinlik yok şarkının ses ve kayıt kalitesi iyi olsa dahi... cihazım ipod nano
Çakmasını alsana belki daha iyidir
iyi yakaladın tebrikler
3 sayfa yazı yazılmış ama bir allahın kuluda şu aletin fotosunu koymamış
al bakam
bu da orjinal kutu
Merhaba arkadaslar
Uzun suredir bir kulaklik arayisi icindeydim. Bir muddet medya oynatici olarak nokia e61imi kullaniyordum ama sonunda hayallerimin pmpsi Cowon D2ime kavustum. Sonra kulaklik arayislarim hizlandi cunku yaninda gelen kulakliklar hakikaten cok berbat.
Neyse Px100du, Ie4 derken bugun Yaziciogluna indim. Maksadim Px100u deneyip sesini begenirsem almakti. Ama Denizciler ticarette kalmamis. Basim onde saga sola bakinmaya basladim. Sonra birden farkettim ki, sevgili bandridgemin ortaboy kulak dalgamotoru(ne deniyosa o takilan kaucuk kisma) dusmus. Iyice sinirim bozuldu ve dedim bugun kesin burdan bise alip cikicam. Neyse tabi yazicioglunda ne bulurum derken aklima ep630 geldi. Ama nafile cunku o da piyasada yok!!!
Sonra tam giderken son bir magzaya girdim. Baktim EP635, beyazi 630un. Hic tereddutsuz aldim 63YTL'ye. Fiyatini sorgulamadim bile :)
Sonra hemen gidip bir yere oturdum. Ne goreyim! Kablosu cok kisa, ve garip bir aski sistemi var. Tuh be derken, kulagima taktim cuk oturdu. Ses gayet tatminkardi. Sonra eve gelip biraz daha detayli dinledim. Bandridgenin ugultulu baslarina kiyasla cok daha dengeli baslari var. Benim icin bas doygunlugu cok onemli muzikte, tam bir old skool heavy metalci oldugum icin hehe
Simdi Burn-ine birakacagim. Ama karar veremedim hangi frekansi kullanmam konusunda. White Noise mi yoksa Pink noise mi kullanmaliyim onu biraz arastiracagim simdi.
Hersey bir yana aski sistemi sayesinde o kadar rahat bir kulaklik ki cok memnun oldum bu alisverisimden. Bir de merak ettigim birsey var. Bu kaucuk tipaci yapistirmayi dusunuyorum yine dusme ihtimaline karsi. cunku tekrar duserse cok uzulurum. Baska biryerden bulabilme sansimi var mi ti tipaclari?
Fotosunu merak edenler icin
Saygilar
ben 2 gün önce 40 ytl e aldım.içinden mikrofon çıkmadı ama,kutusunda ve faturada yazmasına rağmen.mikrofon normalde dahil mi.
o parca mikrofon degil dostum. Bu kulaklik mp3 playerini boynuna asmak icin tasarlanmis aslen onun icin koymuslar
metan'dan sipariş ederek alabilirsin silikonlardan, 2.2 ytl idi sanırım tek çifti kargo parası da koyarak alabilirsin ya da istanbuldaysan ya da tanıdık varsa aldırabilirsin uyuyor creative ile
OO bu super haber o zaman dostum. hemen gidip aliym o zaman ben biraz yedek dursun bi kosede.:)
creative ep630 her yönüyle mükemmel
arkadaşlar çakma creative ep 630 var elime gittigidiyordan aldım.ürünün sesi orjinalinden daha iyi basslar cx300 e yakın,tizler daha dengeli.sınıfta orijinal ep 630 kullanan arkadas var benim çakmanın sesini duyunca sinir krizi geçirdi.benimki mi iyi geldi bilmem ama düşünmeden alın sonny e verceğiniz paraya ses yalıtımlı bi kulaklığınz olsun derim.ayrıca gayet de güzel sesi.izalasyonu da gayet iyi.tek eksiği bence sağ tafartan biraz daha cok cok az daha bass geliyor.ama bu benim kulağımdan da kaynaklanıyor olabilir.cünkü aynı sorun orijinal ep 630 da da oldu...
10 yıldır müzik ile uğraşıyorum.Çaldığım enstrumanlar Bağlama(uzun ve kısa)+Klavye+ney+klasik gitar+ritim+kabak kemane ve biraz da keman...
Ayrıca kulağıma da çok güvenirim...
Şunu da beliteyim,dinlediğim müzik türü ise(nasıl oluyor demeyin) TRance...
İlgilendiğim enstrumanlardan dolayı,bass ağırlıksız(tekno,trance vs olmayan)parçaları dinlerken enstrumanlara ve vokallere oldukça dikkat ederim.Ne yapmış,nasıl süslemiş,ikinci sesler nasıl vs vs.
Techno ve trance tarzı parçalar dinlerken de basslar nasıl,(var ise)vokal seslere,tizler ne alemde ve hangi frekanstakiler daha iyi gitmiş parçaya,bu bölüm olmamış vs vs bakarım...
Yarın verdiğim sipariş elimde olacak(EP-630)...Buraya uzunca yazacağım neymiş ne değilmiş bu kulaklık....
Umarım merak edilen konulara biraz olsun aydınlık getirebilirim... Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: Lazm_Track
10 yıldır müzik ile uğraşıyorum.Çaldığım enstrumanlar Bağlama(uzun ve kısa)+Klavye+ney+klasik gitar+ritim+kabak kemane ve biraz da keman...
Ayrıca kulağıma da çok güvenirim...
Şunu da beliteyim,dinlediğim müzik türü ise(nasıl oluyor demeyin) TRance...
İlgilendiğim enstrumanlardan dolayı,bass ağırlıksız(tekno,trance vs olmayan)parçaları dinlerken enstrumanlara ve vokallere oldukça dikkat ederim.Ne yapmış,nasıl süslemiş,ikinci sesler nasıl vs vs.
Techno ve trance tarzı parçalar dinlerken de basslar nasıl,(var ise)vokal seslere,tizler ne alemde ve hangi frekanstakiler daha iyi gitmiş parçaya,bu bölüm olmamış vs vs bakarım...
Yarın verdiğim sipariş elimde olacak(EP-630)...Buraya uzunca yazacağım neymiş ne değilmiş bu kulaklık....
Umarım merak edilen konulara biraz olsun aydınlık getirebilirim... Saygılar...
hayal kırıklığına uğrayacağını düşünüyorum bu tarz müzik dinliyor isen.tek tek ensturmanları duyabileceğin, sahne efekti yüksek bi kulaklık istiyorsan ep-630 yanlış bir seçim.ben dahil bu tarzda istekleri olan arkadaşlar kullandı ve hepimiz de tizlerin yapaylığından, "s" lerde patlamalardan, aşırı gereksiz baslardan şikayetçiyiz.klasik müzik hayatta dinlenmez bununla.çaldığınız ensturmanların kullanıldığı bir müzik dinleyecekseniz bence yanlış seçim yapıyorsunuz.belki tekno da zevk verebilir bas ağırlığından dolayı ama doğal, tek tek ayırt edebileceğiniz, kulağı yormayan bi tiz ve mis istiyorsanız fellik fellik kaçın derim.
kulağınıza güveniyorsanız, önceden bu tipte ve daha iyi kulaklıkları test ettiyseniz, buradaki abartılı yorumlara kulak asmayın.ben herkesin ep-630 şöyle güzel böyle güzel demesine bakıp gittim aldım; 1 saat sonra geri koydum kutusuna.öteki günün sabahı da iade ettim güç bela.umarım isteklerinizi karşılar.iyi günler
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim...Kulaklıklar geldi.İlk izlenimlerimi yazayım(çok detaylı kontrol edemedim ne yazık ki,finallerim olduğu için)
İlk başta şunu söylemeliyim,mp3 player almamın sebebi,sadece yabancı(trance techno tamamen elektronik) müzik dinlemek isteğimdendir.Bu kulaklığıda Bass vursun diye aldım zaten
Kulaklıkların gerçekten hitap ettiği bir müzik zevki olduğunu sezinledim.Yani Odysseus347 arkadaşında dediği gibi,her enstrumanı duymak istiyorsanız,vokallerde ki ses renklerinde kendini mest olmak zevklerinizden biri ise bu kulaklık tamamen yanlış seçimdir.Bunun en büyük sebebi,ara frekanslardaki tizleri ayrıt edici verememesi ve de bahsedildiği üzere "s" lerde ki ve yoğun tiz lerde çatlamalara sebep olmasıdır(bu gerçekten özellikle yüksek seslerde biraz can sıkıyor)...Bu konuda ep-630 doğru seçim değil...
Yalnız,playerımda bulunan yaklaşık 30 tane techno-trance şarkıları,her eko ayarlarında denedim.Yukarıda yazdığımın aksinede eğer sürekli bass lı şarkılar dinliyorum,ve başımı ağrıtmıyor diyorsanız,bu fiyata alınabilecek kulaklıklardan birisi.Deli gibi vuruyor gerçekten...İstediğinizi baya alırsınız yani...
Ama tekrar edeyim,çok sesli koro veyahut çok çalgılı bir grup müziği dinlerken,her sesi(ki ben aynı anda basılan 8-10 ses ayırt edebiliyorum) ayrı ayrı dinleyen biri iseniz,seslerde ki dengesizlik canınızı sıkacaktır.
Aslında müzik tarzı meselesi.Ben sadece yabancı müzik için kullanıyorum ve istediğimi vereceğe benziyor...Ama TEKRAR EDİYORUM,AKUSTİK HAYRANI İSENİZ UZAK DURUN ! Odysseus347 arkadaşım gibi gerçekten 1 saatte kabına koyarsınız...
Şunu da söylemeden edemeyeceğim,kulaklıkların en beğendiğin yönlerinden birisi de KONFOR.Bence gerçekten taktıktan 5-6 dakika sonra kulağınızda var mı yok mu unutluyor...Creative burada bu işi hakkıyla layığını vermiş...Malzeme kalitesi de,nasıl söyliyeyim,10 üzerinden 7 diyelim...
NOT:Kulaklığı almamın sebebi,okula gidip dönerken otobüste kullanmak ve ergonomik olması.Ve bu amaçta kulak üstü olan modellerden nefret ediyorum.Kendi müziğimle uğraştığım zaman kullandığım kulaklıklar tabi ki farklı.Çok daha profesyonel...
Merak ettikleriniz olursa arkadaşlar yine yardımcı olmaya çalışırım... Saygılar...
Lazm_Track arkadaşım sen nerden aldın EP-630'u? Orijinal mi?
Forumdan bi arkadaştan aldım.Evet orjinal ve sanal marketim faturalı
ben ep-630umu ebay dan aldım. gittigidiyorda satılan paketler den geldi.kulaklık kablosunun y olmaması dolayısıyla sahte olduğunu anladım ama onun dışında hiçbir farkı yok orijnalinden. Ses kalitesi olarak gayet tatmin edici durumda. Ama dikkat edilmesi gereken şey kulağa tam uyumlu uçlarla kullanmak. ben bu güne kadar orta boyut ile kullanıyordum ve baslar rahatsız edici derecede çok geliyordu hatta tizleri bozacak şekildeydi fakat bugün en büyük boyu taktım ve anladımki orta boy küçük geldiği için kulağımın içine çok giriyomuş ve bu nedenle baslar beynimi sarsıyomuş. Şuan memnunum gayet kulaklıktan.