Şimdi Ara

Çözülmek bilmeyen Amd Data Change...Update new data to DMI sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • -- Bundan 4 gün kadar önce kasanın yerini değiştirme kararı aldım, gayri ihtiyari bir şekilde bilgisayar açıkken kapanmasını beklemeyip fişi çekerek bilgisayarı kapattım ve kasanın yerini değiştirdim.
    Kasanın yerini değiştirdikten sonra günlerdir çözemeyip aldığım hata ekranı budur.
     Çözülmek bilmeyen Amd Data Change...Update new data to DMI sorunu
    Bu ekranı bu şekilde iken yaklaşık 2,3 saat beklemeyide denedim, ekran üzerinden birkaç tuş komutu yapmayıda, ama hiçbiri bir işe yaramadı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sistem özelliklerim

Anakart : ga ma78lmt s2 rev 3.4

ekran kartı : AMD powercolor radeon hd 7850

ramler: 2x 4gb 1333 mhz ddr3 HI Level soğutuculu ram

hdd'ler : maxtor diamondmax 21 160 gb / SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM

işlemci : amd x4 955

power supply : cooler master rs 500

-----------------------------------------------------------

Herhangi ciddi bir sistem sorunu yaşanmadı bu olaydan önce, hatta söylediğim gibi bu hatayı vermeden ; yani fişi çekip kasanın yerini değiştirmeden 5 dakika kadar önce bilgisayar gayet olağan bir şekilde çalışıyordu. Durumla pek ilgisi olduğuna inanmadığım ama söyleyeceğim birşey ise , Need for speed rivals oyunu, açmaya çalıştığımda Amd güncelleştirmesi errorü veriyordu.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sayısız sitede çözüm yolu aradım ve uygulamaya çalıştım bunlardan bazıları

-Bütün kabloları tek tek çıkartıp düzgün bir şekilde takılıp takılmadıklarını kontrol etmek

-Bıos boot order ı cd-rom/hdd/floppy gibi ayrı ayrı değiştirerek sıralayıp bilgisayarı açmayı denedim

- cmos u pili çıkartarak/jumper yoluyla resetleyip açmayı denedim.

- anakartımın internetten güncel biosunu flash a yükleyip q flash yoluyla update etmeyi denedim.

- kullandığım 2 hard disk ve dvd romu teker teker auto detect yapmayı denedim.

- Tek tek hard diskleri ve dvd romu çıkartarak açmayı da denedim.

- son olarak ramlerimden birini çıkartmayı denedim ancak bu yanlızca karşıma çıkan yazıyı ''Amd Data Change...Update new data do DMI...Success! '' şekllinde değiştirip aynı sorunu sürdürmeye devam ettirdi.

Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevineceğim elimde herhangi bir format cd si olmadığı için o şekilde birşey denemedim, ancak beklenmedik bir sorun olduğundan dolayı ve birçok önemli dosyamın harddiskte olmasından dolayı format atmanın son çözüm olmasını istiyorum, tabii şu ana kadar yapmadığım bir çözüm yolu kaldıysa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaJ0 -- 26 Şubat 2014; 19:14:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Caselabs Magnum SMA8 / Rampage IV Black Edition / Corsair AX 1500İ / İ7 4930K / GSekill TridentX 16 GB CL10 2400 MHZ / Asus, Gigabyte GTX Titan SLI 2X / SSD: Samsung 840 pro 256 GB, Intel 240 GB / HDD: 2 TB / NEXT. Fan kontrol ısı gösterge / LG: Blu-ray DVD R.. Custom sıvı soğutma.
  • er36po kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yorum için,
    bildiğim herşeyi denedim ve çok basit bir çözümü varmış gibi görünüyor bios aracılığıyla , ancak oradanda pek denemediğm birşey kalmadı
    Caselabs Magnum SMA8 / Rampage IV Black Edition / Corsair AX 1500İ / İ7 4930K / GSekill TridentX 16 GB CL10 2400 MHZ / Asus, Gigabyte GTX Titan SLI 2X / SSD: Samsung 840 pro 256 GB, Intel 240 GB / HDD: 2 TB / NEXT. Fan kontrol ısı gösterge / LG: Blu-ray DVD R.. Custom sıvı soğutma.
  • Biri çıksa şunu yap düzelsin hocam dese alnından öpsem, nerede eski dh ruhu :(
    sata kablolarını her şekilde değiştirmeyi denemiştim. Biosta olan saatide cmosu resetleme işlemi yaptığım için şu anda değiştirdim, bilgisayarı kapatıp açtığım zaman saat sıfırlanmıyor, değiştirdiğim gibi kalıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.