Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Termal macunu değiştirince kart daha çok ısınmaya başladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 3 senedir kullandığım Powercolor AX7850 1GB model ekran kartı var. Son zamanlarda Fallout 4 oynarken çok kasmaya ve 15-20 dakikada bir saç kurutma makinesi gibi kısa süreli ama yüksek ses çıkarmaya başladı. Belki kartın macunu kurumuştur, sonuçta 3 sene geçti diye düşünerek kartı söktüm ve termal macununu değiştirdim. Youtube'dan tutorial videoları bakarak dikkatli şekilde eski macunu temizleyip yerine yeni macunu sürdüm (Cooler Master HTK-002 High Performance). Soğutucuyu geri takıp iyi oturduğuna emin olduktan sonra kartı anakarta tekrar bağladım.

Süper sonuçlar bekliyordum tabi, 5-6 derece düşse harika olur diye düşünüyordum. Bi baktım Furmarkta kart berbat sonuçlar vermeye başladı. 2 dakikalık benchmarkta daha önce 3000 skor alan kart 1500 almaya başladı. (Düzeltme: Skor kısmına yanlış bakmışım. Skor aynı, sadece sıcaklık daha yüksek.) Sırf masaüstüne bekleme konumundayken sıcaklık 59-60'tan, 67-70 dereceye çıktı. Yani öncesinde de kötüydü ama artık iyice berbat hale geldi. Oyun performansı zaten yerlerde. Aklıma ilk gelen şey macunun kalitesiz olabileceği oldu ama internette gördüğüm testlere göre gayet iyi, hatta mx-4 ayarında bir ürün... Zaten mayonez, diş macunu falan bile süren var. Sırf macunun bu kadar büyük değişiklik yapabileceğini hiç sanmıyorum. Sonradan bir kaç farklı şey denedim. Macunu daha az miktarda sürdüm, gpu'ya yayarak sürdüm vs. ama nafile... Sonuçta değişiklik yok.

Acemi de değiliz yani, daha önce belki 10 kere işlemci termal macunu değiştirmiştim, sonuçları da gayet başarılıydı. İlk defa ekran kartına bu işlemi yapınca niye böyle bi şey oldu anlamadım... Niye olmuş olabilir, napabilirim? N'olur yardım edin.

SORUN TERMAL MACUNU DEĞİŞTİREREK ÇÖZÜLMÜŞTÜR. YAPTIĞIM TESTLERİ GÖRMEK İÇİN SAYFANIN AŞAĞISINA BAKINIZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigBadVooDoo -- 19 Aralık 2015; 22:57:47 >

• Öncelikle sogutucuyu tam oturtunuz mu gpu ya tam temas ediyor mu ? Fanlarda sorun olabilir yada fan pinlerini takmamıs yada temas etmiyor olabilir fanların duzgun calısıp calısmadıgını deneyebilir misiniz ?
  • Htk 002 asiri dandik diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun temassızlıktan kaynaklanıyordur yoksa 10-14 derece artışın başka izahı olmaz. Ekran kartını tekrar açın ve özenle macunu temizleyip yeniden sürüp titizlikle takın temas ettiğinden olun
  • Beyler Furmark skoruna yanlış bakıyormuşum. Skorda fark yok ama kesinlikle daha hızlı ısınıyor. Doğru oturduğuna eminim çünkü zaten 2 kez falan farklı şekilde sürmek için tekrar çıkardım, macun gayet iyi yayılmış gibi gözüküyodu.

Şu an birinci şüphelim macun. Sanırım bunlarda son kullanma tarihi de oluyormuş. Bendeki macun 1.5 senedir falan rafta yatıyor, belki bi şekilde etkilenmiştir, ya da hakikaten çok dandik bir macundur. N'olur n'olmaz diye bir de Arctic MX-4 sipariş edip onunla deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.
  • Farklı kartta aynı sorun ben de de var kart SAPPHİRE 6850 1 GB modeli macunu değiştirdikten sonra kart daha çok ısınmaya başladı. Sürekli oynadığım Euro truck 2 de 80 dereceyi geçiyor kapatmak zorunda kalıyorum. Anormal olan da kart 82 derece de iken oyundan çıktığım anda 50-40 derecelere anlık düşmesi neredeyse 5 defa denedim macun değiştirdim yine aynı fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • BigBadVooDoo kullanıcısına yanıt
    htk-002 ile mx-4'ü bırakın aynı ayarda olmasını kıyaslamak bile abes. yanlış hatırlamıyorsam techpowerup ta ayrıntılı bilgileri mevcuttu...

htk-002 son derece dandik bir macundur ben ondan bol kese almıştım zamanında bulunsun diye meğerse hiçbir faydası yokmuş ama macunu değiştirince farkedebildim maalesef...

8320 ile kullanıyordum htk-002'yi boşta 46 dereceden aşağı görmüyordu mx-4 aldım boşta 15 derece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.sanalpazar.com/pc-bilesenleri-oem/noctua/overclock-urunleri

Bunu al

• termal macun adi olabilir veya kalitesiz olabilir markası iyi olandan almanızı arz ederim
  • Macunu kalın sürmüş olabilirsin arkadaşım sıcaklık soğutucuya yansımadığı için ani yükselmeler olabilir diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

Macunu kalın sürmüş olabilirsin arkadaşım sıcaklık soğutucuya yansımadığı için ani yükselmeler olabilir diye düşünüyorum

Kalın , ince , tek damla şeklinde hepsini denedim olmadı nette gezerken 55 derecelerde oyuna girdiğim anda 15 saniye içinde fan 3000 devirlere geliyor ısı 80 derece oluyor. Sanki soğutucu tam oturmuyor gibi ne yaptıysam beceremedim doğrusu macunla bu kadar ısı farkı olabileceğini pek tahmin etmiyorum sanki soğutucu blok tam oturmuyor.
  • Başka macunla denemekten başka cozum gozukmuyor ondada aynisi olursa ozaman sogutucuda olabilir anladigim kadari ile bir kac kez denemissiniz her seferindede sogutucu oturmamasi zor mx4 iyidir bulamazsaniz noctua var inventusta ben suan islemci ve gpuda kullaniyorum islemci 4.5 ghz de 970 defaulttA ikiside max 65 dereceyi gecmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Başka macunla denemekten başka cozum gozukmuyor ondada aynisi olursa ozaman sogutucuda olabilir anladigim kadari ile bir kac kez denemissiniz her seferindede sogutucu oturmamasi zor mx4 iyidir bulamazsaniz noctua var inventusta ben suan islemci ve gpuda kullaniyorum islemci 4.5 ghz de 970 defaulttA ikiside max 65 dereceyi gecmiyor

Kisa zaman da alıp deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MX-4 satın aldım, ilgilenen varsa Gittigidiyor'da 35 tl'ye satılıyor.

Birazdan sonuçları paylaşacağım.
  • ÇÖZÜM

MX-4 baya büyük bir fark yarattı gerçekten. GPU'yu sabit yüzde 50 fan hızına alarak önce boşta en fazla kaç dereceye indiğini, sonra da Furmark ile maksimum yük altında kaç dereceye çıktığını ölçtüm.

Sonuçlar:

Boşta (idle) sıcaklık:

Cooler Master HTK-002 High Performance - 39 derece
    Arctic MX-4 - 36 derece

Furmarkta ulaştığı sıcaklık:

Cooler Master HTK-002 High Performance - 78 derece
    Arctic MX-4 - 69 derece

SS:

9 derece cidden çok büyük bir fark. Böyle bir sonuç beklemiyordum.

HTK-002'nin MX-4 ayarında olduğunu söylememe şaşıranlar olmuş. Ben de internette gördüğüm şu benchmark'ın yalancısıyım:http://i39.tinypic.com/s40suu.jpg

Demek ki neymiş, internetin ücra köşelerinde gördüğümüz her benchmark'a güvenmemek gerekiyormuş

Siz siz olun ucuz termal macun almayın arkadaşlar.
     [ÇÖZÜLDÜ] Termal macunu değiştirince kart daha çok ısınmaya başladı! [ÇÖZÜLDÜ] Termal macunu değiştirince kart daha çok ısınmaya başladı! [ÇÖZÜLDÜ] Termal macunu değiştirince kart daha çok ısınmaya başladı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigBadVooDoo -- 19 Aralık 2015; 22:58:41 >

• Hocam başlığa çözüldü diye yazarsanız benzer sıkıntıları yaşayan arkadaşlar da yararlanırlar, bende bu aralar bir yenileycektim macunu bu konu oldukça aydınlatıcı oldu. Bu arada geçiş olsun.
  • Termal macun tam etkisini birkaç gün içinde verir.Sürüldüğü anda ki değerler önemsizdir
  • Noctua nt-h1 alsaydin keske 34t ucretsiz kargoydu sanalpazarda ondan iyisi yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

Noctua nt-h1 alsaydin keske 34t ucretsiz kargoydu sanalpazarda ondan iyisi yok diye biliyorum.

Arctic MX-4 dünya çapında en iyi termal macunlardan biri olarak biliniyor. Noctua daha çok soğutucu ve fan firması olarak biliniyor. İki macun arasındaki kalite farkı çok küçük ama forumlardaki karşılaştırmalar sonucunda MX-4'ün biraz daha iyi olduğu kanaatine vardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Termal macun tam etkisini birkaç gün içinde verir.Sürüldüğü anda ki değerler önemsizdir

Her macun farklı malzemeden yapıldığı için bu bahsettiğiniz durum hepsi için geçerli değil. Bazı macunlar full performansa 2-3 günde ulaşabiliyor. Araştırmalarıma göre MX-4 herhangi bir ısınma süreci olmayıp sürüldüğü andan itibaren aynı performansı veren ürünlerden biri.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.