Şimdi Ara

Yeni termal macun sürdükten sonra yaşadığım FPS düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selamlar. son çare buraya konu açıyorum artık.

Başlıkta söylediğim gibi, bilgisayarım msi gtx765m serisi laptop. macunu değiştirirken çok dikkatli olduğumu düşünüyorum. youtube'dan videolar izledim ve ne kadar sürmem gerektiğini falan öğrendim.

Gayet dikkatli bir biçimde içini açtım, fanı elime alıp içindeki tozları temizledim, önceki macunu olabildiğince yavaş ve nazikçe temizledim. kolonya kullandım ama peçeteye bi iki damla sadece. ekran kartı ve işlemci için yeni macunu tam ortalarına ufak bi top kadar bıraktım. fazla bekletmeden üstüne fanın hava verdiği bakır boruları kaydırmadan tek hamlede oturttum. ciddi manada sorunsuz yaptığımı düşünüyorum. kabloları taktım, vidaladım bilgisayarı açtım ama ciddi anlamda bi performans düşüklüğü vardı bilgisayarda.

Bu anlattıklarımı aslında 2 kez yaptım. ilkinde bilgisayar cidden kötüydü, fan durmadan çalışıyordu. lol gibi oyunlarda bile ciddi bi fps düşüklüğü vardı. acaip stres olup tekrar açtım, aynı işlemleri yaparak bu sefer termal macunu daha az sürdüm. bu sefer fan bilgisayarı ilk aldığım zamanki kadar yavaş çalışmaya başladı. oyunlardaki fps düşüklüğü daha azalır gibi oldu ama yine de vardı.

Fps düşüşü şöyle. mesela witcher 3'de ben sabit 40fps civarı alıyordum. şimdi oyunu açar açmaz ilk 5 saniye 40fps sonraki 3 saniye 15-20 fps ve tekrar 40 fps. bu döngü sürekli devam ediyor. oyunu 10 dakika oynayınca 40fps aldığım süre daha da kısalıyor. daha fazla düşük fps alıyorum. burda ısı sorunu olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok farkındayım.

Sadece witcher 3 değil skyrim gibi bi oyunda bile aynı durum var. special edition ve düz skyrim var bende. ikisinde de denedim. sse daha fazla fps düşüşü yaşatıyo ama ilginç olan eski skyrim bile fps düşüşü yaşatıyor. ayarları olabildiğince kıstım iki skyrim için de. yetmedi bunların belgelerimin içinde .ini dosyaları var ordan kıstım. çamurdan hallice bi grafikle bile fps düşüşü alıyorum.

Stuttering diyorlar sanırım buna. bi süre düşük fps bi süre yüksek fps alıyorum kısaca. ani bi iniş çıkış değil bi kaç saniye sürüyo ikisi de. oyun oynadıkça bu ikisi arasındaki süre kısalıyor hatta düşük fps daha fazla sürüyo.

İşin ilginç kısmına geliyorum. ben sanırım 7-8 ay önce bu anlattıklarımı yaptım. sonra bilgisayarda oyun oynayacak zaman ve moral bulamadım zaten. sadece basit işlerimde ve youtube için kullandım. şimdi yaz tatili geldi ve okul yok. oyun oynamak istiyorum ama sorun halen devam ediyor. skyrim ve witcher testlerini 2 gün önce yaptım. aklımda şu kulaklıklarda olan burn-in mevzusu vardı. belki bilgisayar zamanla termal macuna alışır diyordum. onca zamandan sonra sorun devam ediyorsa ciddi bir şey vardır ortada ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Şu görseldeki termal macunu kullandım.

• up. cidden yardımlarınızı bekliyorum.

• bu programla oyun içindeyken sıcaklıkları kontrol edermisniz

• sorunun yazılımsalda olabilir bir de öyle düşün.

Orijinalden alıntı: kara duman

https://www.msi.com/page/afterburner
    bu programla oyun içindeyken sıcaklıkları kontrol edermisniz
    Ekran kartı 100-103 derece... witcher 3'ü 5 dakika oynayarak böyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberoid -- 19 Temmuz 2018; 4:51:28 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kara duman kullanıcısına yanıt
    evet doğru ama nasıl doğru yapacağım hakkında yardıma ihtiyacım var. termal macunum şırıngası hala duruyor istediğim zaman içini açabilirim ve yenileyebilirim macunu. en son açtığımda her şey düzgün yapmıştım diye düşünmüştüm ben. daha mı az sürsem daha mı çok sürsem bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberoid -- 19 Temmuz 2018; 11:15:8 >
  • Çok ince olacak şekilde ekran kartı çekirdeği ve cpuya sürün dediğim gibi çok ince olacak blok üstüne kapandimi tasma yapmasın ve bloğu kapatırken de vidaları çapraz vidaları sol ust sağ alt sağ üst sol alt gibi önce hepsini az bir şekilde vidalayin sonra hepsi yerleşince sıkılaştırirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son sürdüğüm cidden kötüymüş. çok olacak diye korkarken çok az sürmüşüm o yüzden fps düşüşü yaşıyordum sanırım.

Sonra şöyle yaptım:

10 derece düşüş aldım witcher 3'de. 95 derece civarındaydı oyun oynarken. ama hala fps düşüşü eskisi gibi devam ediyor. sanki hiçbir şey değişmemiş gibi.

• Yeni termal macun sürdükten sonra yaşadığım FPS düşüşü

Kardeşim n'aptın o kadar macun sürülür mü hiç??? Sanki ekmeğe nutella sürmüşsün maşallah bol bol...

Yüzeyin ortasına mercimek kadar sık, sonra kredi kartı gibi bir şeyle bütün yüzeye yaydır onu. İncecik olsun ama her yerini kaplasın. Ayrıca soğutucunun da üstünü eski macundan temizlemeyi unutma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğrafta normalde olduğundan çok çıkmış ama o kadar kalın ve çok değildi aslında. yine bi damla kadar sürdüm sadece bi kartla dağıtmaya çalıştım. dümdüz sürmektense böyle enteresan bi şekil vermek daha mantıklı olur diye düşündüm sürerken. bakır borular üstüne oturduğunda zaten dümdüz olmaz mı ? ama neden hala fps düşüyo onu anlamıyorum.
  • Yapılan yorumlar doğru çok sürmüşsün ama az sürsen de sorun devam eder çünkü sorunun kaynağı termal macun. Masaüstü bilgisayarlarda kalitesiz termal macunlar idare ediyor ama laptoplarda macunun süper iletken olması gerekiyor. Oyuncu laptopları özellikle bu konularda çok hassaslar. Ben zalman zm stg2 alıp monster abra a7 v6.2 cihazıma uygulamış ve hüsranla karşılaşmıştım. Hatta konusu da mevcut sorunun termal macun kaynaklı olduğunu anlamıştım sonunda. Sana tavsiyem kaliteli bir termal macun alman. Kullandığın termal macun piyasanın en kötüsü. 2 tane seçeneğin var. Ya noctua alacaksın yada cooler master mastergel nano maker alacaksın. Biliyorum pahalı ürünler ama bu oyuncu laptopları başka türlü kullanılamaz hale geliyor. Pahalı cihazlara pahalı bakım ürünleri gerekiyor bunu kabul etmek gerek. Bu iki macundan birini alıp doğru şekilde uygularsan (mercimek tanesi kadar belki yüzeyin boyutuna göre 2 mercimek tanesi kadar) sorunun çözüldüğünü göreceksin. Bilgisayarı yakmadan ya servise gönder yaptır yada kendin bu 2 macundan birini alıp uygula.

• arkadaşlar bende laptopa aynı macundan uygullayıp topladım 80 lerde gezen ısı 55 60 lara kadar düştü fakat fan deli gibi kendiliğinden çalışıyor ve pc acayip yavaşladı yani oyun falan oynamıyorum nete girerken bile yavaş acaba nerde hata yaptım bütün parçaları eksiksiz topladım macunuda fazla sürdüğümü düşünmüyorum yardım...!
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.