|
Öncelikle merhabalar arkadaşlar rehber tadında termal macunu değişimini anlatmak istedim, Sahip olduğum leptop HP Pavilion - 15-bc203nt / 1NB38EA (Konu dışı ama i7 7700HQ, Gtx 1050m, 16gb ram, 1tb hdd ve ben 240gb m.2 sata ssd ekledim) / Termal macun olarak Wipaste kullanım. Gelelim konumuzda öncelikle ben leptobun arkasında bulunan bütün vidaları çıkarttım, ![]() Herşeyden önemli olan ilk önce batarya bağlantısını kestim (burası biraz uğraştırdı beni, zarar vermemek için ama korkmayın sert uygulayınca çıktı) Cpu ve Ekran kartı üzerinde bulunan 1 Numara Yıldız tornavida ile toplamda 6 adet olan vidaları çıkarttım, ayrıca fırça ile fan ve bakır üzerinde küçük tozları temizledim. ![]() Bakırı çıkarttım, termal macun öyle kurumuşki izopropil alkol filan yumuşatmadı kürdan yardımı ile kazıyarak çıkartmak zorunda kaldım, bu arada bakırdan daha sert bir cisim ile ASLA kazımayın bakırın yüzeyini çizersiniz boşu boşuna soğutma performansınızı düşürmeyin. Bakırdan daha yumuşak materyaller kullanarak yapın burası önemli yani. Plastik olur kredi kartı olur kürdan olur... ![]() ![]() ![]() Buda temizlenmiş hali, ![]() Temizlenmiş cpu ve ekran kartı bölmesi ![]() Termal macunu uyguladım ![]() Eskiden boşta 40C gören leptop boşta şuan 34C lerde geziyor, Eskiden %100 cpu kullanımında 70C geçerdi ve fanlar hızlı dönerdi, Şuan %100 cpu da 58-62 C arası takılıyor ve fanlar max %50 güçte geziniyor. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 29 Şubat 2024; 20:35:46 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı