Bildirim
Covid daha ne kadar ölüme sebep olur?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bunu öngörmek çok kolay değil. Ama benim tahminim 1.5 milyon gibi bir ölüme yaklaşırız totalde.
2021 de bir çok aşı ve tedavi yöntemi (önleyici tedaviler özellikle) olacak. (mesela nazal spray)
Tahminen de seneye bu zamanlar eskiye dönmüş oluruz -
Dünyada en riskli dönemi daha yaşamadık, sonbahar dönemi çok önemli ve riskli deniliyor, keza sadece Covid değil grip, soğuk algınlığı vb. hastalıklar da iyice artacak ve ortalık karışacak.
Şuanda çoğunlukla sokakta biri öksürdüğünde içimden "Coronalı" veya "Sigaracı" diyorum mesela, kışın adam grip te olabilecek, üşütmüş de olabilecek (şimdi de olabilir ama çok düşük ihtimal). -
En fazla 5 milyon artik aşı bulunur bir zahmet.Bulunmazsa en gec seneye kadar tıp dünyasina pes derim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dsö salgının en kötüsünü yaşamadık diyor, benim tahminim önümüzdeki aylarda salgının daha şiddetli bir hal alacağı yönünde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bitiş zamanı sonsuz hiç bir zaman bitmiycek,kafadan 400 500 milyonu götürcek 5 senede, şu an daha bebek evresinde ekonomilerde iflas...
aidsmi bitmiş domuz giribimi bitmiş hepsi fişek gibi 10 ca sene hayatımızda halen diğer coronovirus türleri dahil..diğer pandemilerin türleri genel olarak bakteri onların sonu gelir bu en zoru..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2020; 2:0:6 > -
Pandemiler genelde virüs bakteri değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: ata122
Dünyada en riskli dönemi daha yaşamadık, sonbahar dönemi çok önemli ve riskli deniliyor, keza sadece Covid değil grip, soğuk algınlığı vb. hastalıklar da iyice artacak ve ortalık karışacak.
Şuanda çoğunlukla sokakta biri öksürdüğünde içimden "Coronalı" veya "Sigaracı" diyorum mesela, kışın adam grip te olabilecek, üşütmüş de olabilecek (şimdi de olabilir ama çok düşük ihtimal).
Aksine maske - mesafe ve hijyen sayesinde normal grip hastalanmalarında ciddi oranlarda düşüşler var. Yukarıdaki örnek sadece Avustralya da yok kış geçiren güney yarım kürde de böyle.
-
bu hep boyle sürecek değil yada bir kaç senede sürecek birşeyde değil insanlık yaşadıkça sürcek avustralya çin kore şimdilik iyi görünüyor baskılıyorlar ama bu sonsuza kadar boyle gitçekleri anlamına gelmiyor,yarattığı ekonomik etkilerden insanlık bir kaç senede dahada salıcak kendini zaten en gelişmişleri zenginleri dahil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2020; 12:6:0 > -
Pandemi sonsuza kadar sürecek değil.
HIV bile, ki kendisi inanılmaz akıllı bir virüs, pandemi olmaktan neredeyse çıkarıldı. Endemik bir salgın türü oldu.
Kimse bu şekilde gidemez zaten. Tüm sağlık sistemi bu pandeminin sona ermesi için uğraşıyor. Ülkeler bu tür çalışmalara destek oluyor.
Yakın zamanda aşılar patır patır çıkar zaten. -
ben endemiye çoktan döndüğü kanısındayım zaten ha bazı yıllar azalır,bazı yıllar çoğalır orası ayrı ama yoğun nüfuslu bölgelerde sittin sene sürcek bukadar çok bulaşıcı ve kendini gizleyen yayılmış bir virusu bitirmek imkansız artık o kısımı çoktan geçildi artık,dediğim gibi diğeleri genel olarak bakteriydi onu hijyen teknolojiyle yenebilirsin ama bu en zoru, 1960 model daha az bulaşkan ve öldürücü türevleri halen piyasada hiç birinin biryere kaybolduğu filan yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2020; 12:38:24 > -
Endemi olabilmesi için belli bir bölgede görülmesi lazım. Halen pandemi sürmekte.
endemiye geçiş hemen olmaz. Ama günün sonunda bu da yerleşecek ve 5 numaralı coronavirüsümüz olacak.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X