Şimdi Ara

Covid-19 Günlüğüm - İyileştim [25/08-07/09]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
17
Favori
15.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu hastalığı geçirebilecek arkadaşlara bilgilendirme amaçlı bir konu oluşturmak istedim. İlk belirtilerden gün gün ilerlemeleri, neler yaşadım kimler arandı ne işlemler yapıldı onları yazmak istiyorum. Önemli şeyleri konu girişine ekleyeceğim, gerisi günbegün anlatım şeklinde devam edecek.

Acil Durum Numaraları

Her türlü yetkinliğe sahip birim burası arkadaşlar, tüm işlemlerinizi bu numaradan yapabiliyorsunuz.
    Ankara Korona Koordinasyon Birimi İletişim Numarası : 0312 552 14 00

Bilgi almak amaçlı kullanabilir, takibinizi yapıyorlar, şikayet kayıtları oluşturabiliyorlar.
    Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) : 184

Durumunuz kötüleştiğinde direk aramanız gereken numara burası arkadaşlar. Diğer numaralarda sıranıza veya yoğunluğa göre hizmet alabiliyorsunuz.
    Acil Çağrı Merkezi : 112

Her türlü ihtiyacınızı size getiriyorlar. Yeterki dışarı çıkmayın biz size ulaştırırız diyorlar.
    Polis : 155

Ankara Korona Koordinasyon Birimi kayıtlarınızı ilçe sağlık merkezlerine iletiyor. Aradığınızda direk ulaşabilirseniz tüm ilçeler burada.

Ankara İlçe Sağlık Merkezleri :
    ankaraism.saglik.gov.tr
    İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlıkları
    https://ankaraism.saglik.gov.tr/TR,139694/ilce-saglik-mudurlukleri-ve-toplum-sagligi-merkezi-baskanliklari.html

Nasıl Besleniyorum

Genel olarak sindirim sistemimi yormayacak, bağışıklık sistemimi güçlendirecek şekilde besleniyorum. Sıvı tüketimini oldukça yüksek tutmanız gerekiyor bu süreçte, bu sebeple C vitamini yüksek sıvılar içebilirsiniz veya direk su içebilirsiniz.

Kahvaltı
    *3 yumurta
    *Domates, salatalık ve bol yeşillik
    *Çay veya meyve suyu

Çorbalar (her çorbaya limon sıkıyorum)
    *Et suyu çorbası (et, patates, soğan, sarımsak, havuç)
    *Kemik suyu çorbası (ilik içeren kemikli et parçaları, patates, soğan, sarımsak, havuç)
    *Tavuk suyu çorbası (tavuk but, patates, soğan, sarımsak, havuç)
    *Sebze çorbası (kabak, patates, soğan, sarımsak, havuç)
    *Paça çorbası (kuzu paça, bol sarımsak, terbiye için yumurta, yoğurt, az un, sirke)

Besin Takviyeleri (tavsiye değildir, kişisel yan etkileri olabilir, doktorunuza danışmadan içmeyiniz)
    Shiffa Home Arı Sütü
    NCS Ester C - Vitamin C
    Balen Propolis, Kudret Narı, Ekinezya ve Çörek Otu Yağı
    Sambucol Plus
    Voonka Multivitamin, B12

PCR Testi Yaptırabileceğiniz Özel Hastaneler

Farklı illerden PCR testi yapan güvenilir (yapılan test'in devletteki ile aynı olması önemli) hastaneler varsa konuya ekleyebilirim.

Ankara : Özkaya Tıp Merkezi (Kızılay), 250TL (Güncel Fiyatı Arayıp Sorabilirsiniz) - https://ozkayatipmerkezi.com/iletisim/

18 Ağustos 2020 : Ofisten bir arkadaşıma ve eşine Covid-19 şüphesiyle test yapıldı. Eşi çok ağır durumda olduğundan test sonrası işe gelemediler.

18-22 Ağustos 2020 : Bu tarihler arasında hafif burun akıntısı başladı bende. Sinüzit olduğum için ara ara oluyor bende, grip başlangıcı olarak düşündüm ve beslenmeme dikkat etmeye başladım.

22 Ağustos 2020 : Toplamda 4 gün sürdü testlerinin sonuçlanması. Eşi pozitif kendisi negatif çıktı arkadaşım.

23 Ağustos 2020 : Tam anlamıyla grip belirtileri gösteriyordum. Burun akıntısı, halsizlik ve eklemlerde ağrı oluyordu. Burnumda uçuk çıktı bunun için eczaneye gidip krem aldım ve arkamı döndüğümde bir hastanenin acili olduğunu gördüm. Ofisteki durumuda düşünerek biraz korktum ve test olmak için acile gittim. Normalde bu saydığım belirtiler ile sizi test yapmıyorlar(ateş ve öksürük yoktu), kan alıyorlar ekg çekiyorlar ve röntgen çekiyorlar. Test olabilmek için kuru öksürükler olduğunu ve geceleri ateşlendiğimi söyledim. PCR testi kararı verdi doktor. 20dk içinde testimi oldum evime geldim. İş yerimdeki durumları anlatmama rağmen kontrollerimi yapan doktorlar bana rapor yazmadılar.

24 Ağustos 2020 : Sadece burun akıntısı kalmıştı grip belirtilerinden. İşe gelmeye devam ettim, içimde bir şüphe olduğundan maske kullanımını ofis içerisinde de sürdürdüm. Normalde amirim ve sekreterimiz ile otururken ofiste maske takmıyoruz. Üçümüz çok yakın olduğundan ve ortak alanı kullandığımızdan maske ile korunamayacağımızı düşünmüştük.

25 Ağustos 2020 : Burun akıntısı devam ediyor, azda olsa koku ve tat kaybı yaşamaya başladım, grip olduğumuzda da bu şekilde tat ve koku almada kayıp oluyor. Onun bir etkisi olarak düşündüm.

26 Ağustos 2020 : Öğlene doğru ilçe sağlık bakanlığından aradılar. Test sonucumun pozitif olduğunu söylediler ve derhal eve geçmem gerektiğini söylediler. Benden bulaş listesi istediler ve oda arkadaşlarımın TC numaralarını ve telefonlarını verdim. Şirketin sağlık birimine haber verdim ve çıkışımı yaptılar. Aynı şekilde ofis arkadaşlarımda evlerine geçti. Gün içerisinde özel bir hastaneye gidip PCR testi yaptırdılar. 24 saatte sonuçları alabiliyorlarmış.

27 Ağustos 2020 : Tat ve koku alma duyum tamamen gitti, kulaklarımda ara ara basınç oluyor, buna ek burun akıntım devam ediyordu. İlçe sağlık bakanlığı eve ilaçlarım geleceğini söylemişti ama böyle bir şey olmadı. Aile hekiminden bir danışman gibi bir kişi atanmıştı, raporumu yazıp bana fotoğrafını yolladı. Ofis arkadaşlarım negatif çıktı, isimlerini sağlık bakanlığına verdiğim için 14 gün karantinaya alındı onlarda. Aile hekimleri raporlarını yazıp kendilerine yollamış.

28 Ağustos 2020 : Burun akıntım ve tat-koku duyu kaybıma ek olarak çok hafif göğüs ağrım başladı. 182, 184 numaralarından arandım, durumumu sordular ve anket gibi bir şeyler yaptılar. İlaçlarımın halen gelmediğini bildirdim. İlçe sağlık bakanlığına ileteceklerini söylediler. Konuyla ilgili araştırma yapılacakmış.

29 Ağustos 2020 : Burun akıntım, tat-koku duyu kaybım, göğüs ağrıma ek olarak hafif öksürük ve balgam oluşmaya başladı. İnternette okuduğum kadarıyla ölü akciğer hücrelerini atıyormuş vücut. Ateş hiç olmadı bu süreçte. Halsizlik ve eklem ağrılarıda geçti. Yine 184 den aradılar ilaç konusunu sordular gelmediğini söyledim. Polis aradı evden çıkarsam 3100TL cezası olduğunu söyledi. Ekipler ara ara eve gelip kontrol sağlıyormuş, bu güne kadar gelen olmadı. 26 ağustos gününden itibaren günlük rapor veriyorum aile hekiminden birisine bu arada. Her sabah uyandığımda ufak bir rapor vermemi istiyor.

30 Ağustos 2020 : Göğüs ağrım arttı, nefes alırken batma oluyor. Burun akıntım, tat-koku duyu kaybım, hafif öksürük ve balgam oluşumu devam ediyor. İlaçlarım gelmedi, 112'yi aradım, onlar il sağlık merkezini aramamı söylediler sürekli müzik çalıyor açan olmadı. Aile hekimine durumu ilettim, Etimesgut ilçe sağlığa bildirdi. Oradan arandım belirtilerimi sordu bulgularınıza göre hemen reçetenizi hazırlatıp uzman doktor onayını alıyorum ve size ulaşıcaz dendi. 3dk sonra tekrar aradılar, tedavinize artık evde devam edemezsiniz dediler. Gün içerisinde ilk önceliğimiz siz olacaksınız size ulaşacaklar dediler. Bu olayı CİMER'e yazdım. Bu tür olaylarda yazılı kayıtlar her zaman önem taşıyor. Ne gibi bir tedavi uygulanacak bekleyip göreceğiz.

CİMER Başvurum : COVID 19 POZİTİF teşhisi sonrası ilaçlarımı almak için Korona Koordinasyon Birimi İletişim Numarası 0312 552 14 00'nı aramama rağmen sürekli müzik dinletilmekte. Test yaptırmamım üzerinden 7 gün geçti, teşhiş üzerinden 4 gün geçti ilaçlarım halen iletilmedi. Nefes alırken göğüs ağrım ve batma hissi olmaya başladı. 112'yi aradım onlar yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ilaçlarımı iletmeliymiş. Eğer nefes alamazsam 112'yi arayıp ambulans çağıracakmışım. Polis evden çıkmayın 3100TL ceza yazarız diyor, ilaçlarımız eve gelmiyor, 112 nefes alamazsanız bizi arayın diyor. Çok zor durumdayız.

İl sağlık bakanlığından tekrar arandım, bu sefer kendim gideceğim dedim yeterki muayene olayım ve ilaçlarımı verin dedim. Araç plakamı kaydettiler ve hastaneye gittim. EKG çekildi, kan tahlili yapıldı ve tomografi çekildi. Yarım saat kadarda oksijen verildi. Plaquenil, Parol, Tavanic ve Oksapar isimli bir iğne yazıldı. Plaquenil günde 2 kez diğerleri günde 1 kez şeklinde. Bol sıvı tüketmemi söylediler. Röntgenimden görsel ekliyorum, normal olduğunu söyledi doktor. Pnömoni şuan için yokmuş ilerleyen zamanlarda olabilir ama ilacı içersem düşük ihtimalmiş.

31 Ağustos 2020 : Düne göre çok daha iyiyim, acildeki pozitif hastaları görünce iyi durumda olduğumu anladım. Moral olarak etkisi oldu sanırım. Göğüste hafif bir ağrı oluyor yine nefes alırken yavaş yavaş geçecek sanırım. İlaçlarımı düzenli içiyorum. İğne çok acı veriyor yada ben yanlış uyguluyorum bilemedim, yarım saat yanma ve batma oluyor uyguladığım yerde. 3 kez polis aradı bugün. Kontrol ediyoruz nasılsınız, bir ihtiyacınız var mı diye sordular. Tüm ihtiyaçlarınız için 155'i arayın biz alıp size getiriyoruz dediler. Polisimiz keşke bu işlerle uğraşmak zorunda kalmasa ama insanlar kontrolden çıkmış durumda, onlarında alabildiği önlemler bu şekilde. Nasıl beslendiğim konusunda ayrıca bir bölüm oluşturucam tedavi bitince. Çoğunlukla çorbalar, bol sıvı ve C vitamini şeklinde.

01 Eylül 2020 : İlaçlara devam ediyorum, göğüs ağrısı dışında beni rahatsız eden başka bir rahatsızlığım kalmadı şimdilik. Dün yavaş yavaş koku ve tad duyumun yerine geldiğini hissettim, gözlerim doldu gerçekten. Yemek yapmayı ve yemek yemeyi çok seven biriyim, bu beni çok zorluyordu. Tatlı ve ekşi şeylere tepki veriyor şuan, zamanla düzelecek umarım.

02 Eylül 2020 : Dün ile aynı durumdayım. Bilimsel araştırmaları okuyorum. Kan sulandırıcı verilme sebebi çok ciddiymiş. Sürekli evde hareketsiz kaldığımızdan pıhtı oluşma ihtimali yüksekmiş. Buna dikkat etmeye çalışıyorum evin içinde geziniyorum. Duruma göre gece yarısı çıkıp 1 saatlik bir yürüyüş yapmayı düşünüyorum.

Bilgi : Ofis arkadaşlarımla sürekli iletişim halindeyiz, günlük konuşuyorum hepsiyle. İlk kontrolü yaptıran arkadaşımın eşi benden kötü durumdaydı şuan sadece öksürük kalmış durumu iyiye gidiyor. Arkadaşıma bulaşmamış olması şans, aynı evde bulaş riski çok yüksek olarak düşünürdüm ama ayrı odalarda yaşıyorlarmış ve maskeyle geziyorlarmış. Diğer ofis arkadaşlarımın negatif çıkmıştı, onlarında 14 günlük karantinası devam ediyor. Kuluçka süreleri 14 güne çıkabildiğinden, özverili bir şekilde evlerinde kalıp onlarda bu sürece uyuyor. Hepimiz için psikolojik bir sınav resmen.

03 Eylül 2020 : Bu gün çok daha iyiyim. Dün gece 02:30'a kadar yaklaşık 7-7.5 km yürüdüm. O kadar iyi geldi ki anlatamam nefes almak. Sabah çok daha dinç uyandım. Göğüs ağrım azaldı, kahvaltı sırasında çok daha fazla koku tad aldığımı hissettim. Bu gece biraz daha hafif bir yürüyüş yapıcam. Cumartesi veya Pazar test yaptırmak için hastaneye gideceğim bakalım ne yapacaklar.

04 Eylül 2020 : Göğüs ağrım gitti, nefes almamda bir sıkıntı kalmadı. İlacımda bitti ama iğneleri vurunmaya devam edecekmişim aile hekimim öyle söyledi. Koku tad %40 seviyelerinde diyebilirim. İlk halime göre bu bile mutlu ediyor insanı. Polis arıyor düzenli. Bu hastalık sürecimde her gün arayan sanırım polisti beni, birde aile hekimim durumumu soruyor. İl ve ilçe sağlık bu konuda başarısız. Sabah kahramankazandan arıyor filyasyon ekibi, geçmiş olsun hastalığa yakalanmışsınız diye.. Dedim pazar günü 14 günüm doluyor daha size yeni mi geldi bu bilgi evet dün düştü önüme dedi. Herkes aynı sistemden koordine şekilde yönetilemiyor anlaşılan. 2020 deyiz insansız helikopterler için çalışıyoruz halen işleri kağıt ile yönetmeye çalışıyorlar. Pazar günü için test yaptırabileceğimi söyledi ilk teşhisi koyan hastanenin nöbetçi doktoru. Bakalım heyecanla bekliyorum.

05 Eylül 2020 : Sonunda iyileştim diyebilirim. Sağlık durumum ağustos başında nasılsa o şekilde. Türk kahvesi içmeye, spungle yemeye başladım tadlarını alıyorum artık :) Az önce tok karnına tartıldım ve 2-2.5 kg kadar zayıfladım. Bundan sonra bu şekilde devam edeceğim gibi duruyor. Sağlıklı beslenip iki öğün ile sonlandırıcam günlerimi. Evde egzersiz yapmayada alıştım. Karantina sürecim bitince bir spor salonuna yazılıp daha dikkat edeceğim. Su tüketimim günlük 3-4lt ye yakındı bu dönemde. Bu şekilde sürdürmeyi düşünüyorum. Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

E-nabız kan değerlerim bu değerlerde sıkıntı mevcut.

APTT:39.8 H(21.6 - 28.7)
    Kalsiyum (Ca):11.1 H(8.8 - 10.6)
    Alanin Aminotransferaz (ALT):59 H(0 - 50)
    Troponin I:< 0.000 L(0.02 - 0.06)
    # Lenfosit:3.5 H(0.9 - 3.4)
    % Bazofil:2.0 H(0.2 - 1.3)
    MPV:7.3 L(7.5 - 10.9)

06 Eylül 2020 : Bugün tekrar test yaptırdım. Normalde devlet kontrol testlerini kaldırmış(polis, doktor, jandarma vs. dışında), isteyene 250TL ücretle yaptıklarını söylediler. Ama benim kurumum devlet iştiraki savunma sanayi olduğu için kontrol testi yazdı doktor sağolsun. Durumum çok iyi. Hastane çok ama çok kalabalıktı, üzdü bu beni doğrusu. Ya herkes boşuna test yaptırıyor yada bu kadar korona hastası var. Yarım saat içinde 30 kişiye test yapıldı neredeyse, %80'i pozitif ile temastan gelmiş. Biran önce kurtuluruz şu virüsten umarım.

07 Eylül 2020 : Durumum düzeldi arkadaşlar, aynı şekilde beslenmeme dikkat ediyorum. Test sonucunu bekleyeceğim 2-3 gün daha. Sabah aile hekimi ile konuştum rapor için, 7 gün veya 14 gün yazın dedim. Sistemde ne gözükürse onu yazıyoruz belki bitmiş bile olabilir dedi. Kontrol edince yazıp yollayacakmış.

Bilgi : Test sonucum NEGATİF çıktı. Hekiminde dediği gibi iyileşmiş sayılıyormuşun arkadaşlar. Sağlık bakanlığının en son kararına göre pozitif olanlara 10 gün rapor, bulaş olanlara 14 gün rapor yazılıyormuş. İkinci bir test yok, rapor bitiminden sonra iş başı yapılabiliyormuş. Şirket doktorunu aradım yarın iş başı yapmam için kaydımı aldı. Çok erken ama yarın iş başı yapmam gerekiyormuş. Sonumuz hayrolsun, günlüğüde burada sonlandırmış oluyorum.

Okuyan, tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 9 Eylül 2020; 12:4:18 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

• Hocam bu süreçte en azından bilinçli davrandığınız ve "bana bir şey olmaz" kafasına girmediğiniz için bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Belli ki sürecin farkında olduğunuzdan beri önlemlerinizi yeterli bir şekilde yerine getirmişsiniz. Umarım bu süreci de sıkıntısız atlatırsınız. Beslenmenize çok dikkat edin lütfen, yüksek motivasyon ve iyi beslenmeyle çok rahat atlatırsınız.

Karantinada sıkılmayayım derseniz dizi, film, kitap önerileri için özel mesaj kutum her daim açık.

Geçmiş olsun
    Test sonucum NEGATİF çıktı. Hekiminde dediği gibi iyileşmiş sayılıyormuşun arkadaşlar. Sağlık bakanlığının en son kararına göre pozitif olanlara 10 gün rapor, bulaş olanlara 14 gün rapor yazılıyormuş. İkinci bir test yok, rapor bitiminden sonra iş başı yapılabiliyormuş. Şirket doktorunu aradım yarın iş başı yapmam için kaydımı aldı. Çok erken ama yarın iş başı yapmam gerekiyormuş. Sonumuz hayrolsun, günlüğüde burada sonlandırmış oluyorum.

Okuyan, tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.

• geçmiş olsun. Benim de ilaçlarım gelmedi daha. çıkarsan ceza yazarız diyorlar ama ilaç da gelmiyor, nasıl olacak bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Can çok uzaklardayken ben nöbet bekledim silah;kalem, Yönetmeniyse Osman Sınav transparan bir dram,the end.Kramplar girer beynime senden sinyallar gelir erkenden,Aşk zor bir problemse ; ben çarpım tablosu bilmem.. ''258 NOİSE'' Cehenneme Kadar ALTKAT
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Gmn_

il sağlık veya ilçe sağlığı aradınız mı hocam?
    henüz bir yeri aramadım, yarın bir kurcalayalım olmazsa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum size ve tüm hastalara.

2006 12 Ocak 09:30
    20 yıl önce açıldı
    İNTERNET.04 06 11 HAKKINDA
    9 yıl önce açıldı
    04:30 - 08:00 arası sohbet konusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mrkrc kullanıcısına yanıt
    Evinizde oturun lütfen 30 derece sıcakta ne gribi yaz günü ?
  • Hocam bu süreçte en azından bilinçli davrandığınız ve "bana bir şey olmaz" kafasına girmediğiniz için bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Belli ki sürecin farkında olduğunuzdan beri önlemlerinizi yeterli bir şekilde yerine getirmişsiniz. Umarım bu süreci de sıkıntısız atlatırsınız. Beslenmenize çok dikkat edin lütfen, yüksek motivasyon ve iyi beslenmeyle çok rahat atlatırsınız.

Karantinada sıkılmayayım derseniz dizi, film, kitap önerileri için özel mesaj kutum her daim açık.

Geçmiş olsun

• Nasıl kaptığınızı anlayabildiniz mi? Bu konuda herkes birşey söylüyor malum. Yakın temas kurduğunuz kişilere bulaştı mı? Burun yoluylamı bulaşıyor,yoksa el yüzmü? Toplu taşıma kullanıyormusunuz, maske taktımız mı bulaşma süresince?

• Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun. Bügün itibari ile eşimden dolayı bizde ev karantinasındayız. 3 gün arayla 2 test yaptırmama rağmen ben hala negatif'im.
    Virüsün bulaştığı yeri biliyorum eşimden daha fazla temasım olmasına rağmen bende çıkmamasına anlam veremedim.

Az önce babam geldi çalıştığım hastaneye bt cektirdik sürüntu negatif ti aka akciğere inmiş. Oda kendini karantinaya alicak.

Nasıl bir durum bilmiyorum ama çok canım sıkkın

• Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: mrkrc

Hemen hemen bir haftadır çıkmıyorum. Grip değil de üşütme diyebiliriz. Bu aralar geceleri soğuk oluyor
    Test yaptirdinjz mi? Ayni durumu ben de yasadim

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Ben hem aradım hem onlar aradı ama sonuç aynı. Yarın öğlene kadar sonuç çıkmazsa 112'yi arayıp isteyeceğim yada beni en yakın hastaneye götürmelerini isteyeceğim.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    walla bende şuan karantinadayım 10 gündür sonucum pozitif. birakın diziyi filmi kalkıp yemek bile yemek istemiyo insan hiç tadı tuzu kalmıyo zamanın

• Teşekkür ederim, sizlerde çok dikkat edin. Pozitif olup bunun farkında olmayan çok fazla vatandaşımız mevcut. Bu kadar hızlı yayılmasının sebebide bu. Kuluçka dönemi 2-14 gün deniyor. Kuluçka süreci bittiğinde bulaştırma potansiyeline sahip oluyorsunuz. Dokunduğunuz her yer, maskesiz konuştuğunuz her ortam tehlike saçıyor.

@mrkrc @kamyonlarkavuntaşır @ipekyolu37 @aSKRaLL @qun4L @Gökkubbe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 29 Ağustos 2020; 23:43:32 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    Bu hayatı tek başımıza yaşamıyoruz, bunun bilincinde olmak gerekiyor. Etkileşimde olduğumuz her insan tehlike altında oluyor. Genç yaşlı herkesin bu bilinçte olması gerek. Bu hastalık çok tehlikeli, kalıcı hasarlar bırakabilecek potansiyelde bu sebeple çok korkarak yaklaştım hep.

Beslenmeme olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Et suyu, tavuk suyu çorbaları yapıyorum bol soğan ve sarımsak tüketiyorum. Gerekli vitaminlerimide alıyorum. Hiçbir şeyin tadı yok, tüm sıvılar su gibi yediğiniz her şeyde tatsız jöle yiyormuş hissi veriyor. Vücudumun el verdiği kadar direneceğim. Ciğerlerimde kalıcı hasar olabilmesi beni korkutan tek şey.

İyi dilekleriniz ve desteğiniz içinde teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 29 Ağustos 2020; 23:43:10 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.