Şimdi Ara

Covid-19 Günlüğüm - İyileştim [25/08-07/09] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
17
Favori
15.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimden veya nasıl kaptığımı anlamam çok zor ama şirkketten kaptığımı biliyorum. 10bin kişilik bir firmada çalışıyorum bu sıralar vaka sayımız çok arttı.

Hastalığın bulaşabildiği yerler GÖZ, BURUN ve AĞIZ direk solunum yollarını hedef alıyor. Hasta kişinin soluması, hapşurması veya dokunduğu ortama virüs bırakması ile bulaşıyor. O an yürüdüğünüz yerde birisi hapşurmuş olsa, veya dokunduğunuz yere dokunmuş ve virüs bırakmış olsa direk size geçmesi muhtemel. Tuvaletler veya yemek için aldığımız kutular vs. her yerden bulaşmış olabilir. Şirketimizde maskesiz dolasmak yasak olduğundan herkes maskeli. Yüz yüze konuşma sırasında geçtiğini düşünmüyorum.

Maskem ofis ortamı dışında hep takılıdır. Şüphelendiğim zamanlarda ofiste de sürekli taktım, arkadaşlarıma bulaşmamasını bu sağladı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 30 Ağustos 2020; 0:6:4 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • yurtik kullanıcısına yanıt
    Hayır böyle devam ederse Pazartesi yaptırmayı düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim ilaçlar hala gelmediyse ben olsam twiterde Fahrettin kocaya yazardım çok hava yapıyor ya sağlık personelimiz süper hiç aksatmıyorlar diye
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Geçmiş olsun

• qun4L kullanıcısına yanıt
    akcıgerse buyuk gecmıs olsun inş şifa bulur
    kasabula K kullanıcısına yanıt
    canergiray77 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, yazdım. Bakalım bir etkisi olacak mı?

Teşekkürler @kasabula @canergiray77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 30 Ağustos 2020; 0:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • Covid 19 öksürüğü sık sık mı oluyor?

herkese açık yazdıysan genelde etkisi oluyor ama bakan bu belli olmaz yine de yazman iyi olmuş
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Durumunuz nasıl hocam,sigara kullanıyor muydunuz?

• DedemZenciydi kullanıcısına yanıt
    Günlük içerisinde son durumum yazılı. Sigara ve alkol(çok nadir) kullanmıyorum.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Twitter hiç kullanmadım daha önce herkese açıktır sanırım ekstra bir ayar yapmadım. Sistemlerinde kaydım zaten mevcut, bakalım herhangi biri iletişime geçecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 30 Ağustos 2020; 0:40:45 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
    Evet hocam sonuna kadar okudum. 29 icin de guncellemissiniz de son durumu an itibariyle merak ettim. Allah sifanizi versin bir an once.

• Çok ilginç burun akıntısı Covid belirtileri arasında değil diye biliyordum. Üstelik balgam da var. Ben aslında şunun için yazdım bunu. İkiz kızlarım ve eşim Ocak ortasında çok yoğun bir şekilde hasta oldular. Burun akıntısı hatta orta kulak ağrıları oldu kızların. Bu nedenle hep düşünüyorum acaba Covid mi geçirdik diye. Çünkü ateşleri 15 gün sürmüştü. Birinde öksürük oldu, diğerinde hiç olmadı. Burun akıntıları olduğu için ben kesin mevsimsel grip olarak değerlendirdim. Üstelik Influzanza A ve B testleri de negatif çıkmıştı. Burun akıntısı da covid belirtilerinden birisi ise o zaman kış ayında bu iki hastalığı ayırmak neredeyse imkansız gibi. Zor bir kış bizi bekliyor.
    Evet normalde ilerleyen safhalarda tıkanıklık olduğu söyleniyor, bende sinüzit olduğundan akıntı hep oluyor belki sebebi budur. Grip ile çok benzer belirtiler malesef. Hastalığın yayılmasını artıracak şeyde bu olacak sanırım, herkes üşüttüğünü düşünecek.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • DedemZenciydi kullanıcısına yanıt
    An itibariyle belirtiler aynı, yarın akşama doğru güncellerim. Her gün belirtiler değişiyor, vücut sürekli savaş halinde anlaşılan.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    112 nefes darlığınız veya hastahaye yatacak bit durumunuz yoksa gelmez varsa kendi aracınız çift maske takıp pandemi servisinden ilacınızı alın.

hocam yukardaki yazıda bunu demişsiniz.

"18-22 Ağustos 2020 : Bu tarihler arasında hafif burun akıntısı başladı bende."

yani bu virus size 18'inde bulaşmış oluyor herhalde. ? kaç gün olmuş ve bir düzelme olmamış sebebi nedir nereden baksan 7 günü çoktan geçmişsiniz ilaç almadığınız için mi düzelme göstermediniz acaba ?

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • canergiray77 C kullanıcısına yanıt
    Doğrusu ne zaman bulaştı bilmiyorum. Kuluçka süresi 2-14 gün arasında değişiyor. Belki 18 inde üşütmüş ve gerçekten grip başlangıcı olmuş olabilir. Tüm grip belirtilerini göstermemden ötürü tam bulaş zamanını kestiremiyorum. Test olduğum günü kuluçka bitiş, hastalık başlangıç kabul ediyorum o sebeple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 30 Ağustos 2020; 0:59:7 >

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.