Şimdi Ara

Covid-19 Günlüğüm - İyileştim [25/08-07/09] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
17
Favori
15.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun, ben de pozitifim ama kafamın almadığı bi nokta var ben hastalığı ilk kapalı 3 hafta oluyor (kendi tahminim) 2 hafta önce soğuk algınlığı geçirdim (öyle zannediyordum) 1 hafta önce de kuzenimde covid çıkmasından dolayı teste gideyim dedim pozitif olduğumu öğrendim. Bana 14 gün karantina verdiler lakin bende hastalık başlayalı 14 gün oldu bugün ve kendimi hala sağlıklı hissetmiyorum. Normal bi vatandaş neye göre karar verecek negatif olup olmadığını onu anlayamadım eğer test yapmıyorlar ise.
  • mordow M kullanıcısına yanıt
    Bu sürede atlatıldığına dair bilimsel kanıtlar olduğundan, kişi kararına bırakmıyorlar malesef. Bulaşlı iseniz 14 gün veriyorlari hastasanız ve olma adayıysanız bu sürede iyileştiniz olarak bakılıyor. Belirti gösteriyorsanız ilaç tedavisi en doğrusu tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 8 Eylül 2020; 12:55:41 >
  • Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin, şu aşı da inşallah en kısa zamanda çıkar da kurtuluruz şu illetten bir an önce.
  • hocam merhaba bilgilendirme için sağolun. devletin verdiği ilaçları kullandınız mı?
  • Evet hepsini kullandim, bende bir yan etki gostermedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim geçmiş olsun
  • Öncelikle geçmiş olsun 28 ağustosta yaptırdığım test pozitif çıktı Bugün 12. gün karantina da dediğiniz gibi 2. test kontrol testi yapılmıyormuş ben kendimi iyi hissediyorum iş yeri ik müdür ile konuştuğum zaman 2. teste gerek yok dedi iş yeri hekimi iş başı verirse çalışabilirsiniz dedi ama riskli gerçi testin önce 3-4 gün önce kaptığımı düşünürsem 14 gün karantinada olursa toplamda 17-18 gün lanet olası virüs gitmiştir diye düşünüyorum.

• ernkrts kullanıcısına yanıt
    İşyeri zorunlu tutmuyorsa test olmanıza gerek yok bencede. Acile gitmek bile risk çünkü.

• ben işyerine söylüyorum kontrol testi yapmıyorlar diye, illa yaptıracaksın diyorlar, kontrol testinin yapılmamasına dair bir yazı var mıdır? gidip şikayetim var falan desem test yaparlar mı?
  • CoRe`i kullanıcısına yanıt
    Malesef, covid sonrası olmuyor. Bakanlık kararıymış ama halka açıklanan bir şey değil sanırım bu. Aile hekimize 1 haftalık parça parça rapor yazdırabilirsiniz işyeri kabul etmiyorsa dönmenizi. Yada özel hastane tek çareniz..
  • hocam yazınızın hepsini gün gün okudum, gelmiş geçmiş olsun. duyarlı davranıp iyi korumuşsunuz kendinizi. Keşke toplumumuz böyle olsa ama maalesef hala maske takmayı dahi bilmeyenler var...
    Kendimden bahsedeyim.
    Koronanın yeni yeni vakalar açıklanmaya başladığı zaman ( tabii maske falan takmıyoruz o dönem) 13 mart saat 20:00 civarı eve geldim. Son 2 günde çok fazla toplu taşıma falan kullanmıştım. Ama nasıl bir eklem ağrısı vücut yorgun. alerjim ve kronik sinüzitim olduğumdan çok sık hasta olurum(Yaş 31) Çok bitkin bir haldeydim ve kendimi yatağa zor attım, üşümeye başladım. az bişeyler yedim. normalde boğazıma düşkünümdür. sonra ateşim çıkmaya başlayınca 38.5 dereceyle acile gittim. yurtdışı vs falan sordular. panik oldular çünkü daha yeniydi ülkede. bilmedekikleri için başhekimi aradılar test için gerek kalmadı. abtibiyotik hap verecekti iğne istedim. orda bir iğne yaptılar ateş düştü. 10 adet iğne Iespor 1000 mg, Parol 500 mg, Brufen Retard 800 mg verdi doktor. Halsizliğim 1 hafta kadar sürdü. Yolda yürümeye mecalim yoktu. Ertesi gün öksürük başladı ve hafif olarak 1 haftada geçti. Arkasından babam hastalandı ilaçla 2 günde kalktı ayağa. Annem hastalandı. 2 hafta gece gündüz kuru öksürük ve hafif nefes almada zorluk vardı. Sadece 20 yaşında kardeşime bişey olmadı (bağışıklığı sağlamdır maşallah). Kuzenim bizdeydi o da hasta olmuş sonra. Sonra düzeldim ve 3 ay falan evden çalıştım.
    Sonrasında aradan 7-8 gün sonra göğüs kafesimde bir baskı hissettim. sanki sürekli üzerinde birisi varmış gibi.3-4 gün düzelmeyince İzmir'de özel kbbye gittim. yaşadığım durumu anlattım doktoruma ve covid varmış gibi düşünüp bir tomografi çekelim dedi. kan ve tomografide herhangi birşey çıkmadı ama yine de ilaç verdi. Klacid 500 mg, Erdostin 300 mg kullandım ve bitince tekrar kontrole gittim. Doktorum ailecek covid geçirmiş olabilrsiniz, bir ara antikor testi yaptır dedi. Hastanelerdeki riski göze alamadığım için gerek duymadım. Acaba geçirdim mi diye şüphelenmiyor değilim. Geçirmiş olabilir miyim acaba?

• by MuSTy B kullanıcısına yanıt
    Testsiz bir şey söylemek çok zor malesef. Kan, ekg, tomografi yapıyor her korona hastanesi. Güzel şekilde korunup bir tedavi olun derim. Antikorun etkisi 3-4 ay olduğundan daha önceden geçirmiş olma ihtimaliniz var tabi. Kanda bir şey çıkmadı yazmışsınız ama neye baktı kanda o önemli? Bu arada Klacid çok ağır bir hap askerde yazılmıştı bana, yan etkileri ağırdır insanı hayal alemine bile sokar neden bir şey yoksa yazdı buda düşündürücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 14 Eylül 2020; 1:17:56 >
  • Hocam b12 neye iyi gelir genelde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/b12-vitamini-eksikligi/

Covid19 acisindan, hastaligin yayilmasini engelliyor seklinde arastirmalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 14 Eylül 2020; 15:5:8 >
  • vallahi hocam şu anda hastaneye gitmek mantıklı gelmiyor açıkçası. sadece ciğerlere ve kan tahliline bakıp ciğerler tertemiz kan tahlili de normal çıktı dedi. Klacidi bitirdikten sonra göğüs ağrısı falan kalmadı. Bir daha da bir şikayetim olmadı o günden beri.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.