Şimdi Ara

CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir süredir, maksimum 250 lira / 70 euro / 75 dolar (kargo ve diğer tüm masraflar dahil) fiyat çerçevesinde edinebileceğim Giriş-Orta Seviye güç kaynağı modelleri arasından en doğru tercihi yapma gayretindeydim.

    Detaylı bir araştırma sonucunda Corsair Vengeance serisinde karar kıldım. Vengeance serisinin 400 / 500 / 550M / 650M adlı modelleri bulunuyor. 650M 'in fiyat farkı, diğerlerine göre makul olduğu için tercihimi ondan yana kullandım. €60.25 'ya 650M 'i sipariş geçtim.

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

    Üretici linki: LİNK
    Amazon.de satış linki: LİNK / Sepet kısmında fiyat €60.25 'ya düşüyor.

    İnceleme linkleri:
    jonnyGURU | 9.9 puan verilmiş
    GAMEZOOM
    TECHNIC3D
    Hardware journal
    hardwareLUXX

    80Plus Sertifika linki (115V): LİNK
    Bronz verimlilik sertifikasına sahip, lakin incelemelerde de görüldüğü üzere, varyasyonların büyük kısmında rahatlıkla Gümüş verimlilik oranında çalışıyor, hatta %20-%40 'lı yükler altındaki ölçümlerde Altın verimlilik oranını aşıyor.

    Güç kaynağı üzerindeki tüm kondansatörler 105 santigrat dereceye kadar dayanıklılığı bulunan Japon elektrolitik kondansatörleridir.
    Ana kondansatörün görüntüsü (Nippon Chemi-Con 400V, 330uF, 105°C):
     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

    Vengeance serisi, CX - CX/M serilerinin çoklu 12V kanal varyasyonu gibi Avrupa (Almanya) piyasasına özel üretildiği söyleniyor. Lakin, üzerinde kullanılan malzeme/bileşen kalitesinin daha yüksek ve CX - CX/M serilerinden açık ara daha başarılı bir model ortaya çıkarmışlar. Bu fiyat çerçevesinde rakipsiz olduğu belirtiliyor.

    Bu modelden kullanan başka arkadaşlar var mı ya da model hakkında düşüncesi olanlar?







  • Fiyatina gore cok iyi bir urun hayirlisi olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açman iyi olmuş aynı ürünü bende bir kaç gündür incelemeye çalışıyorum fakat türkçe sonuç bulmak zor evga 700 B1 fsp hydro 600W yada bahsettiğin psu alacağım bakalım gelince detaylı bilgi paylaşırsan sevinirim almak isteyen arkadaşlara ışık tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    Gönderi, Yurtiçi Kargo firmasına teslim edildi. Yarın ya da ertesi gün, adrese teslimat yapılacağını tahmin ediyorum.

    Gerçekten uzun bir aralıkta, 2.ci el ve sıfır güç kaynakları içerisinden bir tercih yapma çabası içerisindeydim. Zaten, kasa toplama sürecimin en başından beri, kasa ve güç kaynağı için acele etmeyeceğime, ne kadar vakit gerekirse ayıracağıma şartlamıştım kendimi. Keza, kasa arama sürecim de oldukça uzun ve detaylı sürmüştü. Sonucunda da, Alman bir siteden Phanteks 'in bir modelini satın aldım.

    Güç kaynağı arayışlarım devam ederken, ne 2.ci elde ne de sıfır ürünler arasından, ayırdığım bütçe dahilinde, içime sinen, fiyatını hak ettiğine inandığım bir ürün olmadı. 1 tane olmuştu onu da ben kaçırmıştım, 200 'lü bir fiyata, sıfır kondisyonda Evga 550GS satan arkadaş vardı, lakin ben kararımı netleştirene kadar, satılmıştı.

    Ardından, özellikle de amazon.de 'nin Türkiye dahil, ücretsiz kargo kampanyasını başlatması ile, orada listelenen ürünleri de mercek altına aldım. amazon.com 'dakilerle beraber, bütçe çerçeveme uyan ve hatta aşan, tüm modelleri inceledim. Ek olarak, Evga ve Corsair markasının, güncel tüm modellerini ele aldım. Excel tablosunda, PSU 'ların başlıca özelliklerini vb. ilgili bilgilerini girerek, bir liste halinde bir sürü güç kaynağı modeli elden geçirmiş oldum (80 'e yakın PSU modelini tabloya dahil etmiş oldum). Bir çoğunun da, internet ortamında mevcut bulabildiğim inceleme yazılarından büyük bir kısmını hızlıca gözden geçirmişimdir. Böylesine bir derin araştırmanın sonucunda, Corsair Vengeance serisinde karar kıldım. Ardından da 650M 'i sipariş geçtim.

    Bu model dışında, gözüme ilişen diğer bir kaç model de şunlardı (fiyatlar, kargo ve tüm masraflar dahildir):
    - SEASONIC S12II-430 €45,80
    - SEASONIC S12II-520 €61,00
    - SEASONIC S12II-620 €66,15
    - LC-POWER LC6650GP3 V2.3 €47,00
    - LC-POWER LC6650GP4 V2.4 €63,85
    - ANTEC VPF550 €55,30
    - be quiet! PURE POWER 9 600W CM BN268 €67,00
    - EVGA 700B €56,30
    - COOLER MASTER G650M €67,20
    - COOLER MASTER V550SM €63,50
    - CORSAIR CS450M €63,80
    - CORSAIR CS550M €73,00
    - ROSEWILL CAPSTONE G750 €77,00

    Bana göre, bu modeller de fiyat/kalite/performans dengesi açısından az-çok başarılı modeller. Lakin, hiç biri Vengeance üyeleri kadar göz doldurmadı bende.




  • liste güzelmiş çok duymadığımız markalar da var elektronik sonuçta biraz şans işi yakın zamana bende alacağım biraz beklemekte fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KruxeL kullanıcısına yanıt
    Şans işi olduğu kesin :).



    Yine de malzemesi yavan olmayan, içi-dışı düzgün, bütçemiz doğrultusunda fiyatını en çok hakeden ürünü seçmek bizim yararımıza olacaktır.



    Markalara değinmek gerekirse,

    Seasonic zaten bu işin ustası gibi.

    Keza be quiet! 'i de öyle değerlendirebiliriz.

    Evga ve Corsair 'in genel ürün kalitesi az çok bellidir, pek üzmezler, lakin kendi içlerinde de iyileri-kötüleri var elbet. Antec ve CoolerMaster de öyle.

    LC-Power Almanların, Rosewill ise Amerikalıların markasıdırlar ve ülkelerinde epey satarlar. Lakin, genel kalite anlayışları hakkında pek fikrim bulunmuyor, liste içerisindeki mevzu bahis modelleri ise altın verimlilik sertifikasına sahip olsalar da, malzeme kalitesi olarak orta hallidirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 30 Kasım 2016; 9:4:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti konusunda nasıl bir tutum gösteriyorlar? Ürünümüz bozulduğunda yollamak için kargo parasını biz mi veriyoruz? Bunlar hakkında bilgisi olan mesaj atarsa sevinirim. Amazondan psu ve sıvı soğutucu dahil 2000 liralık bir alışveriş yapmak istiyorum.
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    Bu konu ile alakalı çok fazla bilgim bulunmuyor.



    Daha önce yurt dışına garanti ile alakalı ram yollamıştım. Ömür boyu garantili Geil ramleri Taiwan 'a göndermiştim. Gönderi ücretini de kendim karşılamıştım. Dönüş teslimatı ise ücretsizdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Garantinin geçmesi güzel bir şey. Ne kadara ve hangi kargo firması ile ürünü gönderdiniz?
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    PTT posta hizmetleri ile mektup yollar gibi yollamıştım. 3 lira civarı bir masraf tutmuştu.



    Mektuptan tek farkı, taşıma esnasında oluşabilecek zararlardan korumak amacı ile ramleri havalı (kabarcıklı) zarf içine koymuştum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü kullanmaya başladığınızda CW durumu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 30 Kasım 2016; 13:20:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Bilgi veririm elbet.



    Yalnız, kasaya kurulum yapıp kullanmaya başlamam vakit alabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrik ederim çok güzel bir tercih yapmışsınız. ayrıca firmaların single rail'den yavaş yavaş vazgeçmeleri de güzel bir olay, single rail olayı hem psu'nun hem de diğer bileşenleri eskitiyordu.

    ayrıca corsair'in rezalet 2(VS ve CX) seriden sonra yine kaliteli psu'lar üret(tir)meye başlaması güzel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ktoid K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aslında single-rail 'in kanıtlanmış hiç bir avantajı bulunmuyorken, multi-rail 'in OCP konusunda bilinen bir üstünlüğü söz konusu. 1/10000 gibi çok düşük bir ihtimalle dahi olsa, an geldiğinde, multi-rail 'in her bir 12V kanalı için zorunlu OCP devreleri, single-rail 'in OCP devresinden bizi daha iyi koruyacaktır. Özellikle de 550W-600W üstü güç sağlayan güç kaynakları için multi-rail önemli.

    quote:

    12V çıkışlarını gruplara ayırıp her birine ayrı OCP devresi ilave ederek sanal railler elde ettiler. Böylece “Çoklu rail düzeni” ortaya çıkmış oldu. Çoklu rail düzeninde birbirinden bağımsız olarak güç üreten 12V hatları olduğu düşünülür, fakat bu gerçekle alakası olmayan hatalı bir düşüncedir. Bütün güç kaynaklarında 12V gerilimi tek bir kaynak tarafından üretilmektedir. Çoklu railin farkı birbirinden bağımsız 12V hatları değil daha güvenilir OCP sağlamasıdır. Tekli ve çoklu rail yapısının dalgalanma, voltaj stabilitesi gibi konularda birbirine üstünlüğü yoktur, bu konuda ki iddialar tamamen yanlıştır.
    Çoklu rail yapısının tekli rail yapısına göre daha iyi aşırı akım koruması sağladığı unutulmamalıdır. Tekli rail yapısında tüm 12V hatları tek bir OCP devresi kullandığından (Bazı güç kaynaklarında OCP olmayabilir) ve bu OCP devresinin aşırı akım sınır değeri yüksek olduğundan sistem bileşenlerinden birinde herhangi bir arıza meydana geldiğinde OCP sınır değer aşılmadan tepki vermeyeceği için hasarın daha da büyük olma riski vardır. Overclock ile uğraşan ve sistemini sınır değerlerde çalışmaya zorlayan kullanıcılar için her an bir problem ile karşılaşma ihtimali bulunduğundan bu önemli bir fark olsa gerek.




  • f/p konusunda güzel bir ürüne benziyor umarım sorun yaşamazsınız hayırlı olsun
  • Erd0000 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Evet, isabetli bir seçim olduğuna inanıyorum. Umarım sorun yaşatmaz.
  • Hocam nedir son durum malzeme geldi mi ilk izlenim nedir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KruxeL kullanıcısına yanıt
    Geldi geldi :).

    Daha ayın 1'indi teslim edildi. Lakin, henüz kullanma fırsatım olmadı. Bu yüzden, performansı hakkında bilgi veremeyeceğim.

    Ama foto paylaşabilirim. Geldiği gün daha için açıp fotoğraflamıştım. Güç kaynağın bir duvarındaki kapağın düzgün kapatılmadığını fark ettim, onu düzeltmek amacıyla, açmak zorunda kaldım. Açmışken de içine göz attım. İncelemelerdeki görüntülerle örtüşüyordu, her hangi bir farklılık sezmedim.

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI

     CORSAIR VENGEANCE 650M 650W GÜÇ KAYNAĞI




  • Öncelikle hayırlı olsun gelir gelmez iş çıkması da supriz olmuş 12v kanalından 648v vermesi güzel güle güle kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KruxeL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Zaten, daha teslim edilmeden önce, içine bir göz atmaya merakım vardı, açıp açmamakta kararsızdım. Böyle bana da mazeret olmuş oldu. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.