Şimdi Ara

Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Arkadaşlar Merhaba ,
    Bugün size Corsair’in 4adet 4GB lık modülden oluşan, toplam 16GB hafızalı ve standart çalışma frekansı 1600Mhz olan , Vengeance serisi belleklerini bir kullanıcı olarak elimden geldiğince incelemeye çalışacağım.

Öncelikle, 16GB belleğin nerelerde gerekli olabileceğinden biraz bahsedelim. Günümüzde , sistemini daha çok oyun için kullanan arkadaşlar için 8GB bellek kapasitesi yeterli fakat benim gibi, hem oyun oynayan hem de tasarım amaçlı programlar kullanıp büyük boyutlu dosyalar ile çalışanlar için büyük bellek kapasitesi büyük rahatlık demek.
    Corsair’in 4X4gb lık Vengeance serisi bellekleri, 4kanal oldukları için sadece soket 2011 işlemci ve sistemlerinde değil, görüldüğü gibi çift kanal bellek destekleyen bir anakartta da sorunsuz kullanılabiliyor. Belleklerde performans anlamında esas ilk planda toplam kapasite yani hafızadır, daha sonrasında Mhz yani çalışma frekansı ve gecikme süresi (CL/cas) gelir. Şuanda piyasadaki en ideal ve uzun sürede öyle kalacak olan bellekler 1600Mhz belleklerdir. 8GB dediğim gibi çoğu uygulamada yeterli olsa da, hem fiyatın daha cazip olması hemde göz doldurması anlamında 16GB lık bellekler tercih edilebilir. Corsair bize oldukça güzel bir alternatif sunmuş diyebilirim.

Bu inceleme kendi yorumlarımla beraber yabancı kaynaklardan bulduğum verileride sizinle paylaşacağım. Umarım dolu dolu ve bilgilendirici bir inceleme olur.

Gelelim belleklerin görsellerine ;

Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Ramlerin yüksekliği 5.5cm civarında. Tabi bu boyut anakarta taklıldıktan sonra , anakarttan cetvel tutularak ölçüldü. Bendeki soğutucu ilk slottaki rami takmama engel oldu ama bakır boruları eğerek o sorundan kurtuldum ( :) )

Ramleri anakarta takınca direk 1600Mhz olarak algıladı , ben 1333 Mhz ve 1600 Mhz arasındaki performans farkınıda göstermek adına yine birkaç test ekliyorum.

Test Sistemi

Amd FX6100 4.2Ghz
    AsRock 990FX Extreme 3
    Powercolor HD7870 PCS+
    Transcend SSD320 128GB
    Corsair Carbide 300R ve CX600W Psu
    +
    Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

TESTLER

MaxxMEM Ram Performans Testi
    1333 Mhz – 1600 Mhz
     Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

3D Mark 11 Genel Performans
    1333 Mhz – 1600 Mhz
     Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi] Corsair Vengeance 16GB (4X4GB) 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek [Kullanıcı İncelemesi]

Aida 64 Bellek Testleri
    1333 Mhz – 1600 Mhz

Pc Mark 07
    1333 Mhz – 1600 Mhz

Süper Pi 1M
    1333 Mhz – 1600 Mhz

Farklı Markalar ile Yapılmış Karşılaştırmalı Testler

Ramler Hakkında Genel

Yukarıdaki 3 tabloda, farklı ramlerin farklı zamanlamalarda ve farklı gecikmelerde sırasıyla okuma-yazma-kopyalama performansındaki değişimler gözlemlenmiş. Corsair Vengeance ilk sırayı kimseye bırakmamış.

MaxxPi de farklı zamanlamalardaki Performans farkları gösterilmiş. Vengeance yine ilk sırada.

Winrar ile 200MB+ lık bir dosya sıkıştırma yapılmış ve yine Vengeance ilk sırayı kimseye kaptırmamış.

Pc Mark Vantage Genel Performans ( Yüksek olan iyi )

Crysis Warhead ' ta saniye/kare başına düşen performans. Ciddi farklar olmasada Vengeance iyi iş çıkarmış. Tüm bellekler yakın değerlerde sonuç vermiş.

1680X1050 Çözünürlükte Performans Farkları gösterilmiş. Fark var demek yanlış olur.

Overclock ile çıkılabilen maximum frekanslar ve gecikme süreleri. Mushkin ve Ocz den sonra 3.sırada Vengeance var.

Bir kaç markaya göre Vengeancenin biraz daha sıcak çalıştığını söyleyebiliriz. Fiyat/Performans odaklı bellekler olduğu için daha fazlasını beklemek yanlış olurdu.

NOT : Resimleri net göremeyenler sağ tıklayıp yeni sekmede açıp bakabilir.

Kaynak : http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=31904

SONUÇ VE KİŞİSEL YORUM :

1600Mhz lik 8gb ve 16gb lık kitler, oldukça ucuza satılıyorlar. Alırken biraz bonkör davranmakta gelecek adına fayda var diye düşünüyorum. Türkiye piyasasında ürünleriyle belli bir çizgisi olan Corsair, Vengeance serisi bellekleri ile kullanıcıya hem fiyat hemde performans anlamında hitap etmeyi başarabilmiş. Oyun performansına 8GB üzeri belleğin ve bu tip frekans değişikliklerinin hemen hemen hiç etkisi olmadığı için kendim testler yapmaya gerek duymadım, çok uzun zaman önce 667 ve 1066 mhz olarak yapmıştık.

* Onun dışında yukarıda tablolaştırılmış olarak verdiğim sonuçlarda, hemen her testte Corsair Vengeance ' in en iyi sonuçları aldığı görülüyor. Bazı testlerde farklar minimum seviyelerde olsada 1. liği kimseye kaptırmamış corsair. Anlaşılan Corsair mühendisleri sadece görünüme değil performansada oldukça önem vermişler

Corsair Vengeance bellekleri gönül rahatlığı ile herkese tavsiye edebilirim. İşlemci soğutucusundan dolayı tedirgin olanlar için, yine aynı serinin Low Profile Belleklerini tercih edebilirsiniz.

Çok yaygın olmasa da Vengeance serisinin farklı renkleride mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 23 Aralık 2012; 15:51:39 >

• Güzel inceleme olmuş. Elinize sağlık hocam.
  • Teşekkürler
  • Emeğine sağlık, yine hoş bir İnceleme.

LP'leri yok muydu bunların, yoksa vardı ama bunları mı tercih ettin ? İnventus'dan aldın sanırım güle güle kullan.

Bunların bir de 1.35V. olanları da var.

Bende bugün aldığım G.Skill Ripjaws 2133 CL9 belleklerin Mem Test ve AIDA verisini ekliyeyim. İşlemci 4200 Mhz'de ama program 5900 görüyor, sendeki 1.50 sürümünü nereden bulabilirim ?

• Teşekkürler. Sonuçların güzel çıkmış. Ben çok aşina değilim aslında bu bellek olayına ama oyun ve bir çok uygulamada arada parasına değecek performans farkı olmuyor. 1333-1600 ü de o yüzden yaptım. Sende 1600-2133 karşılaştırması yapabilirsin. Bu arada MaxxMem'i gurudan indirdim.
  • Boru bükme olayı çok iyiymiş Eline sağlık hocam bir ram incelemesi için fazlaca detaylı olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1cm ye yakın sola eğdim bence soğutucu performansı bile arttı yani elim değince

Teşekkür ederim toprağım
  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.Ben de 32Gb modelini kullanıyorum sorunsuz bellekler/Corsair kalitesi.
  • Güzel inceleme.
    GSKILL ile Corsair arasında ne gibi farklar var malzem kalitesi vb hangisi daha iyi perfonmas veriyor.
  • Teşekkürler. Evet corsair bu konuda kendini kanıtlamış bir firma zaten ömür boyu garantili olur genelde bellekler. Görsel olarak ta oldukça iyi bir yerde corsair, 1.5V gerilim ile çalışmasıda güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Güzel inceleme.
    GSKILL ile Corsair arasında ne gibi farklar var malzem kalitesi vb hangisi daha iyi perfonmas veriyor.

İkiside oldukça kaliteli firmalar performans anlamında aralarında fark minimum düzeyde yukarıda eklediğim tablolarda görülüyor markalar arası fark, bende altlarına kısa kısa notlar düştüm zaten.
    Marka tercihi kişinin kendisine kalıyor. Renk ve şekil açısından kasaya,anakarta uyumlu geldi. Bundan sonra kullanmak istediğim anakartlara da uyumlu. SOğutucuda renk anlamında uyumlu. Dediğim gibi tercih kullanıcının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Güzel inceleme.

32 Gblik modelde Gskill Cl9 Corsair Cl11 olarak gözüküyor ama Gskill'in değerleri o kadar saçma ki Corsair Cl11 olduğu halde daha performanslı bir konuma geliyor.
    Stabilite ibresi de BENCE biraz daha Corsair'e doğru.
  • Güzel inceleme teşekkürler
  • Ben teşekkür ederim
  • Chris, inceleme için teşekkürler. Ben de şuan imzamdaki sistemi GSKILL 1600Mhz CL7 8GB ile kullanmaktayım, dün GSKILL TRIDENTX 2133MHZ CL9 16GB siparişi verdim. Bu senin yaptığın testleri halihazırdaki 1600mhz ramim ile uyguladım. Yeni ramlerim ile de testi uygulayacağım. Bakalım aradaki fark ne kadar olacak...

Son ürünü ben almışım sanırım, satın aldığım anda stokta yok olarak göründü.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-2133c9d-16gtx-16gb(2x8gb)-trident-x-ddr3-2133mhz-cl9-1,65v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62862

G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    http://www.gskill.com/products.php?index=550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 23 Aralık 2012; 19:15:14 >

• İnceleme güzel .
    quote:

Oyun performansına 8GB üzeri belleğin ve bu tip frekans değişikliklerinin hemen hemen hiç etkisi olmadığı için kendim testler yapmaya gerek duymadım, çok uzun zaman önce 667 ve 1066 mhz olarak yapmıştık.

Özellikle bu kısmın altı çizilmesi gerek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Chris, inceleme için teşekkürler. Ben de şuan imzamdaki sistemi GSKILL 1600Mhz CL7 8GB ile kullanmaktayım, dün GSKILL TRIDENTX 2133MHZ CL9 16GB siparişi verdim. Bu senin yaptığın testleri halihazırdaki 1600mhz ramim ile uyguladım. Yeni ramlerim ile de testi uygulayacağım. Bakalım aradaki fark ne kadar olacak...

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-2133c9d-16gtx-16gb(2x8gb)-trident-x-ddr3-2133mhz-cl9-1,65v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62862

Hayırlı olsun ramlerin oldukça güzel ramler almışsın. 2133 Mhz de performans 2 katına yakın artacaktır tabiki sentetik testlerde. Günlük kullanımda %10 kadar bir getirisi olacaktır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Chris, inceleme için teşekkürler. Ben de şuan imzamdaki sistemi GSKILL 1600Mhz CL7 8GB ile kullanmaktayım, dün GSKILL TRIDENTX 2133MHZ CL9 16GB siparişi verdim. Bu senin yaptığın testleri halihazırdaki 1600mhz ramim ile uyguladım. Yeni ramlerim ile de testi uygulayacağım. Bakalım aradaki fark ne kadar olacak...

Hayırlı olsun ramlerin oldukça güzel ramler almışsın. 2133 Mhz de performans 2 katına yakın artacaktır tabiki sentetik testlerde. Günlük kullanımda %10 kadar bir getirisi olacaktır diye düşünüyorum.

Az önce farkettim ki işlemci soğutucum engelleyecek gibi. Bu ramlerde hala dual çalışma olayı devam etmekte değil mi? İki ramide yanyana taksam daha düşük çalışır sanırım?

Edit: Şimdi araştırdım da, üst katman sürerek çıkıyormuş. Bu çok iyi oldu! Umarım ısınma sorunu yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 23 Aralık 2012; 20:04:47 >

• Tamam sorun kalmadığı iyi olmuş. Dual çalışma olayı benchmarklarda puanı etkiliyorda normal kullanımda bir etkisini yaşamadım ben hiç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.