Şimdi Ara

Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
23.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan_10

    beyler ssd süpermiş ya ahci modunda kurulum yaptım win7 puanı 7.7 çıktı

    ayrıca süper hızlı diyebilirim artık resmen uçuyor bilgisayar


    tebrikler

    güle güle kullanın, gerçekten süper bir SSD... aslında SSD ismi bile süper, windows'un açılışı özellikle beni etkiliyor, hiç abartmıyorum 6.5 saniyede firefox'u bile açmış oluyorum windows yazısı göründüğünden itibaren... Windows 7'nin açılıştaki 4 renkin birbirine bile yaklaşamadan desktop'a ulaşmak, hele ki Welcome yazısını görememek süper bir şey




  • ssd dunyasina hosgeldiniz. intel x25-m 80gb kullanicisiyim ahci modda kurulu win7. yaklasik 1 aydir kullaniyorum. hic bir problemim yok. alan arkadaslara hayirli olsun. :)
  • sonunda anladımki ahci modda sürücü yükleniyormuş evet bu sabah itibari ile ahci modda yükleyince windos puanım değişmiştir hepimize hayırlı olsun

     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yus01

    karpuz kıran
    gördügüm kadarıyla skystar 2 kullanıyorsunuz win7 sorun yaşadınızmı?

    bende onun bir üst versiyonunu kullanıyorum ve Skystar 2hd xp de mükemmel çalışıyor görüntü mühteşem ötesi hele de hd yayınlarda
    fakat win 7de donanımsal sorun yok fakat yazılımsal uyumsuzluk var codec sorunları var görüntü kötü...xpye göre...

    SKYSTAR alacaklar asus anakart tavsiye ederim şiddet ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karpuz kıran

    sonunda anladımki ahci modda sürücü yükleniyormuş evet bu sabah itibari ile ahci modda yükleyince windos puanım değişmiştir hepimize hayırlı olsun

     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    nasıl bir sürücü bana da anlatın ne olur şu işi ya allah aşkına ???
  • Ben de 10-15 sn'lik kitlenmeler yaşıyorum ama disklerin uyku moduyla mı alakalı yoksa gerçekten bir sorun mu var anlayamadım. Başka disklerime de erişirken olması uyku moduyla alakalıdır dedirtiyor ama bazen de uyku modunun devreye giremeyecek kadar az süre geçmesine rağmen karşılaşınca şüphelenmiyorum değil. Video izlerken de oluyor. Ama dediğim gibi sebebinden emin değilim. Uyku modunu kaldırmak dışında anlamanın yolu var mı?
  • Merhaba arkadaşlar.Burada ayrı konu başlığımızın olduğunu yeni farkettim.Yeni bir konu olarakta yazmıştım,buradada anlatıyım;
    Yeni bir ssd kart alıyım dedim ve corsairi tercih ettim(iyikide etmişim diyorum,çok farkediyor :)
    Ahci modda daha performanslı olur diye okudum fakat bir türlü o moda alamadım.makina sürekli reset attı durdu(anakart gigabyte 890gpa-ud3h,bıostan olmadı),neyse bende ıde modda yukledim.
    Sistem disk puanı 6.7den 7.3e yukseldi :)
    Fakat sorun şuki;bilgisayar çift işletim sistemli oldu,Diğer işletim sistemini nasıl ortadan kaldırıcam?
    Hart diski bir turlu çozemedim?
  • Arkadaşlar en sonunda bugün bende ssdciler kervanına katıldım. F60 2 adet alıp raid0 yapacaktım ellerinde tek kalmış vatan bilgisayarın öbürünü sipariş verdim online olarak. Hız çok iyide anlamadığım bu windows saçma sapan puanlar veriyor 2 test yaptım birinde 7.6 diğerinde 7.7 verdi

     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri




  • arkadaşlar bende f60 tan sipariş verdim. araştrımalarıma göre firmware 2 daha çok problemliymiş. artı ben bu ssdyi xp de kullancağım.yine ahci moddda mı kullanmalımıyım? işlerim için kullnacağım için sistemimin çok stabil olması gerekiyor. gerekli gereksiz yere mavi ekran hatası verirse bnm zararım ssd ücretinden fazla olur. yeri geliyor aynı anda 20 sayfa explorer onun haricinde onlar açıkken 10 tane farklı program kullanıyorum. ve stabilite benm için çooooooooooooook önemli. programların destek olrak win 7 desteklemedikleri için mecburen xp kullanıyorum. bana xpdeki performans bilgilerini ve ince detalaını püf noktalarını anlatabilrimisiniz.
  • http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=91445&page=2

    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=91116

    genelde hibernate yada uyku modundan çıkarken hata veriyormuş. donma yapıyormuş. benim zaten bunlra ihtiyacım yok. açıldımı 15 saat akaşama kadar açık kalıyor. aldım ama kafamda çok soru işareti oluşmaya başladı.




  • yada iki tane sata2 7200 rpm hızlı hddler alsam raid yapsam hem daha sağlam hemde daha hızlı mı olur. ayrıca büyük boyutlu rar dosyalarıda açıyorum.
  • SSD DİSKLER İÇİN SİSTEM BAKIM PROGRAMI TAVSİYE EDEBİLİRMİSİNİZ.. Çoğunda disk birleştirme var bunlar ssd ye zarar verir mi ?
  • tek kullanıcaksanızwin 7 trim özelliği işinizi görür.bellei aralıklarda logoff yapı bilgisayarı bir müddet öyle bırakn..ayrıca os kurduktan sonra toplam kapasitenizin %20 lik bir kısmını unallocated yani işlenmemiş,format atılmamış olarak bırakırsanız performansınız sürekli aynı seviyede kalacaktır.windows orasını binevi çöplük olarak kullanıcaktır.bu aynı zamanda okuma ve yazma hıznızı da bir miktar artırır..
  • Değişik kaynaklardan tavsiyeler:

    SSD'den aldığınızın performansı maksimize etmek için Wİndows tabanlı işletim sistemlerde özel ayarlar yapmanız gerekebilir. Bun ayarların Windows 7'ye uygulanmış halini aşağıda bulabilirsiniz. XP ve Vista'da da benzer şekilde ayar yapmanız, SSD'den daha fazla verim almanızı sağlayacaktır.

    Yazma Önbelleğini Etkinleştirin
    Yazma önbelleğini etkinleştirerek SSD’nizden daha yüksek performans almanız mümkündür. Bunun için Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Aygıt Yöneticisi ->(Disk sürücülerini seçin)-> SSD’nizin simgesinin üstüne çift tıklayın. Karşınıza bir ekran gelecek -> ilkeler sekmesine tıklayın -> Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir kutucuğu işaretli değilse işaretleyin -> hemen aşağıdaki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat kutucuğuna da tıklayın -> Tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Uyarı: “Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat” kutucuğunu işaretliyse bilgisayarın elektriği aniden kesildiğinde verilerinizi kaybedebilirsiniz.

    İndekslemeyi Devredışı Bırakın
    İndeksleme işlemleri sırasında SSD’niz sürekli olarak bir veritabanına çok küçük boyutlu veri yazmak zorunda kalır. Tabii bu da performansı olumsuz etkileyen etmenlerden biridir. İndekslemeyi kapatmak için şu yolu izleyin: Başlat -> Bilgisayar (sağ tuş tıklatın) -> Yönet -> Hizmetler ve Uygulamalar -> Hizmetler -> Windows Search (sağ tıklatın) -> Özellikler -> Genel sekmesinde başlangıç türü “devredışı” olacak şekilde ayarlayın. Durun daha bitmedi. Bir de SSD tarafında bir değişiklik yapmamız gerekli: Bilgisayar -> SSD diskiniz üzerinde sağ tuş tıklayın -> işaretli durumda olan “Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver” seçeneğindeki işareti kaldırın uygula düğmesine basıp kapatın.

    Disk Birleştirmeyi Devre dışı Bırakın
    Disk birleştirme erişim süresi birkaç milisaniye olan geleneksel sabit diskler için faydalı olsa da erişim süresi mikrosaniyelerle ifade edilen SSD’ler için o kadar da faydalı değildir.
    Başlat->bilgisayar üzerinde sağ tuş tıklayın->yönet->hizmetler ve uygulamalar-> hizmetler-> disk birleştiricisi üzerinde sağ tuş tıklayın -> özellikler -> başlangıç tipi -> devredışı

    Zamanlanmış Disk Birleştiricisini Kapatın
    Zamanlanmış disk birleştiricisi belirli bir gün ve saatte disk birleştiricisini otomatikman başlatır. İsterseniz bunu da kapatın.
    Başlat -> Tüm programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları -> Disk birleştiricisi -> Zamanlamayı yapılandır…-> Zamanlamaya göre çalıştır işaretini kaldırın.

    Superfetch’i Kapayın
    Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıdaki resimde işaretlenen satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

    Prefetch’i Kapayın
    İşletim sistemi açıldığında belleğe otomatikman yüklenen programları kaldırmanız başarımı olumlu etkileyebilir.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıda gösterilen yere sağ tuş tıklayın -> değiştir deyip 3 değerini 0 yapın.

    Sanal Belleği Kapatın
    Sanal bellek yaratmak için SSD’den kapasite çalan bu hizmeti kapatın. Böylece 2 GB’a kadar disk alanı sağlayabilirsiniz.
    Uyarı: Eğer sistem belleğiniz 4 GB’dan az ise işletim sisteminiz sık sık mavi ekrana düşebilir.
    Başlangıç menüsü -> Bilgisayara sağ tuş tıklayın -> Özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş ->Performans -> Gelişmiş sekmesi ->Değiştir… -> Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet kutucuğundaki işareti kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Sistem Geri Yüklemeyi Kapatın
    Sistem Geri Yükleme hizmeti bilgisayarı belirli bir zaman önceki haline döndürmek için kullanılır. Bunun içinde sürekli olarak bir kısım verileri yedekler. Devredışı bırakılınca birkaç yüz megabayt sabit disk alanı daha açabilirsiniz.
    Başlangıç -> bilgisayara sağ tuş tıklayın ->özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> sistem koruması sekmesi -> yapılandır… -> sistem korumasını kapat -> Sil -> tamam

    Uyku (Hibernate) Durumunu Kapatın
    Bu hizmeti kapatarak ne kadar belleğiniz varsa o kadar sabit disk alanına sahip olabilirsiniz. Örneğin 2 GB belleğiniz varsa 2 GB sabit disk alanı açılır. Yalnız bunun sonucu olarak bilgisayarınızı hızlıca açıp kapamanızı sağlayan uyku özelliğini de kaybetmiş olacaksınız.

    Başlat -> arama çubuğuna cmd yazın -> cmd ikonuna sağ tuş tıklayın -> yönetici olarak çalıştır -> powercfg -h off yazın ve enterleyin -> exit yazın ve enterleyin. (tekrar etkinleştirmek için off yerine on yazmanız gerekli)

    TRIM Komutları
    TRIM komutu etkinleştirin
    Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.

    TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
    DisableDeleteNotify = 0
    Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

    Sıralama: Disk bölümlerine ince ayar
    Windows 7′nin aksine Vista ve XP SSD’ler gibi çalışmadığı için böyle bir araca gerek duyulacaktır. Örneğin, Windows XP, sistem disk bölümünü sabit diskin 126. sektöründen başlatır. Ancak bu bir SSD için bir sayfanın ortasına denk gelmesi demektir. XP pratikte birçok dosyada sayfaların sadece yarısına yazacağı için bu kabul edilemez. Bu gereksiz okuma ve yazma işlemine neden olacaktır. Microsoft’a göre SSD’ler bu yüzden %50 oranında yavaşlıyorlar. XP içinde sistem disk bölümü için başlangıç sektörünü 4KB’lık NTFS cluster’ları SSD sayfalara uyacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bu ayarlama disk biçimlemeden önce yapılır. Tüm veri okunamaz duruma geleceği için bu yöntem sadece yeni SSD diskler için geçerlidir. Vista içinde disk bölümlerinin limitleri sayfalar ile uyum gösterir. Eğer XP için disk bölümünü Vista altında yaparsanız sorunu çözmüş olursunuz. Eğer sadece XP’niz varsa Microsoft’un web sayfasından indirebileceğiniz Diskpart aracını kurun. SSD’nizi bilgisayarınıza ikincil bir disk olarak bağlayın ve “Başlat/Çalıştır/Diskpart” komutu ile aracı başlatın. Şimdi şunları girin:

    list disk

    Bu araç bağlı veri medyalarını görüntüleyecektir; SSD genellikle “Disk 1″ olur. Eğer öyleyse şunu yazın:

    select disk 1

    Araç veri medyasını kayıt eder etmez disk bölümleme seviyesine geçin:

    list partition

    Diskpart hiçbir bölüm bulunmadığını belirtecektir. Şimdi 128. sektör ile doğru hizalanacak yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz:

    create partition primary align=64

    Diskpart şimdi SSD için ince ayarlanmış bir bölüm oluşturacaktır. Ancak yine de hemen aktif hale getirmeniz gerekir

    active

    Not: Sıralama için "Paragon Alignment Tool v2.0 (x86)" programını kullanabilirsiniz.
    Ayrıca sıralama durumunu görmek için: Sistem bilgisi/bileşenler/depolama/diskler bölümünde, diskinize ait "bölüm başlama uzaklığı" değerini 4096 ya böldüğünüzde çıkan değer tam değilse sıralama gerekli oluyor.
    SSD’ler için değersiz araçlar
    Sistem uygulamaları içindeki programlardan flash sabit diskler için yararlı olanlar yok denilebilecek kadar az. Aşağıdaki araçlardan uzak durmalısınız:

    DİSK BİRLEŞTİRİCİLER
    SSD’lerde bu işlemin hiç bir anlamı yoktur. Hatta gereksiz yazma işlemi ile üstüne bir de zarar verirler.

    VERİ ÖĞÜTÜCÜLER
    Öğütücüler SSD üzerinde bir dosyanın üzerine yazılacağının garantisini veremiyor. Verinin tamamen kaldırılması için SSD’nin tamamen biçimlendirilmesi gerekiyor.

    GERÇEK ZAMANLI VEDEKLEME
    Sistem içindeki değişiklikleri gerçek zamanlı olarak izleyen ve anında yedekleyen araçlar sabit disk üzerine sürekli olarak veri yazar..

    SABİT DİSK TESTLERİ
    Bu araçlar sadece SSD’nin hızlı olduğunu doğrulamak için birçok yazma işlemi gerçekleştirirler. Ancak bunu zaten biliyorsunuz.




  • f60 aldım bende normail ide de win 7 64 bit kurulumu yaptım external hddler takılıyken restart atıyorum. boot device olarak ssd den externallara geçiyo ve listede f60 gözükmüyor. başınıza hiç böyle bir şey geldi mi ?
  • Sata modda kullansan daha performanslı olur, sendeki hatayla daha önce karşılaşmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Değişik kaynaklardan tavsiyeler:

    SSD'den aldığınızın performansı maksimize etmek için Wİndows tabanlı işletim sistemlerde özel ayarlar yapmanız gerekebilir. Bun ayarların Windows 7'ye uygulanmış halini aşağıda bulabilirsiniz. XP ve Vista'da da benzer şekilde ayar yapmanız, SSD'den daha fazla verim almanızı sağlayacaktır.

    Yazma Önbelleğini Etkinleştirin
    Yazma önbelleğini etkinleştirerek SSD’nizden daha yüksek performans almanız mümkündür. Bunun için Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Aygıt Yöneticisi ->(Disk sürücülerini seçin)-> SSD’nizin simgesinin üstüne çift tıklayın. Karşınıza bir ekran gelecek -> ilkeler sekmesine tıklayın -> Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir kutucuğu işaretli değilse işaretleyin -> hemen aşağıdaki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat kutucuğuna da tıklayın -> Tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Uyarı: “Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat” kutucuğunu işaretliyse bilgisayarın elektriği aniden kesildiğinde verilerinizi kaybedebilirsiniz.

    İndekslemeyi Devredışı Bırakın
    İndeksleme işlemleri sırasında SSD’niz sürekli olarak bir veritabanına çok küçük boyutlu veri yazmak zorunda kalır. Tabii bu da performansı olumsuz etkileyen etmenlerden biridir. İndekslemeyi kapatmak için şu yolu izleyin: Başlat -> Bilgisayar (sağ tuş tıklatın) -> Yönet -> Hizmetler ve Uygulamalar -> Hizmetler -> Windows Search (sağ tıklatın) -> Özellikler -> Genel sekmesinde başlangıç türü “devredışı” olacak şekilde ayarlayın. Durun daha bitmedi. Bir de SSD tarafında bir değişiklik yapmamız gerekli: Bilgisayar -> SSD diskiniz üzerinde sağ tuş tıklayın -> işaretli durumda olan “Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver” seçeneğindeki işareti kaldırın uygula düğmesine basıp kapatın.

    Disk Birleştirmeyi Devre dışı Bırakın
    Disk birleştirme erişim süresi birkaç milisaniye olan geleneksel sabit diskler için faydalı olsa da erişim süresi mikrosaniyelerle ifade edilen SSD’ler için o kadar da faydalı değildir.
    Başlat->bilgisayar üzerinde sağ tuş tıklayın->yönet->hizmetler ve uygulamalar-> hizmetler-> disk birleştiricisi üzerinde sağ tuş tıklayın -> özellikler -> başlangıç tipi -> devredışı

    Zamanlanmış Disk Birleştiricisini Kapatın
    Zamanlanmış disk birleştiricisi belirli bir gün ve saatte disk birleştiricisini otomatikman başlatır. İsterseniz bunu da kapatın.
    Başlat -> Tüm programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları -> Disk birleştiricisi -> Zamanlamayı yapılandır…-> Zamanlamaya göre çalıştır işaretini kaldırın.

    Superfetch’i Kapayın
    Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıdaki resimde işaretlenen satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

    Prefetch’i Kapayın
    İşletim sistemi açıldığında belleğe otomatikman yüklenen programları kaldırmanız başarımı olumlu etkileyebilir.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıda gösterilen yere sağ tuş tıklayın -> değiştir deyip 3 değerini 0 yapın.

    Sanal Belleği Kapatın
    Sanal bellek yaratmak için SSD’den kapasite çalan bu hizmeti kapatın. Böylece 2 GB’a kadar disk alanı sağlayabilirsiniz.
    Uyarı: Eğer sistem belleğiniz 4 GB’dan az ise işletim sisteminiz sık sık mavi ekrana düşebilir.
    Başlangıç menüsü -> Bilgisayara sağ tuş tıklayın -> Özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş ->Performans -> Gelişmiş sekmesi ->Değiştir… -> Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet kutucuğundaki işareti kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Sistem Geri Yüklemeyi Kapatın
    Sistem Geri Yükleme hizmeti bilgisayarı belirli bir zaman önceki haline döndürmek için kullanılır. Bunun içinde sürekli olarak bir kısım verileri yedekler. Devredışı bırakılınca birkaç yüz megabayt sabit disk alanı daha açabilirsiniz.
    Başlangıç -> bilgisayara sağ tuş tıklayın ->özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> sistem koruması sekmesi -> yapılandır… -> sistem korumasını kapat -> Sil -> tamam

    Uyku (Hibernate) Durumunu Kapatın
    Bu hizmeti kapatarak ne kadar belleğiniz varsa o kadar sabit disk alanına sahip olabilirsiniz. Örneğin 2 GB belleğiniz varsa 2 GB sabit disk alanı açılır. Yalnız bunun sonucu olarak bilgisayarınızı hızlıca açıp kapamanızı sağlayan uyku özelliğini de kaybetmiş olacaksınız.

    Başlat -> arama çubuğuna cmd yazın -> cmd ikonuna sağ tuş tıklayın -> yönetici olarak çalıştır -> powercfg -h off yazın ve enterleyin -> exit yazın ve enterleyin. (tekrar etkinleştirmek için off yerine on yazmanız gerekli)

    TRIM Komutları
    TRIM komutu etkinleştirin
    Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.

    TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
    DisableDeleteNotify = 0
    Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.


    Keşke buraya alıntılarken kaynak belirtseydiniz google'da yazınca zaten belirtmediğiniz "değişik kaynak"lar hemen ortaya çıkıyor.

    Yukarıdakilerin resimli olarak ve daha anlaşılır şekilde yazılmış hali için:http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=71&t=980




  • arkadaşlar yeni aldığım corsair f60 ı ahci modda kurdum, fakat pc açılırken şöyle bir yazı çıkıyor.. normal mi bu acaba?





    http://img266.imageshack.us/i/photoao.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billythekidd -- 1 Ocak 2011; 13:11:30 >
  • İsimleri önemliyse alıntı yaptığım siteler, özellikle bazı sitelerin başka site adlarını kullanma konusunda taviz vermediğini bildiğim için site ismi yazmamıştım.
    http://www.bilgisizsayar.com/donanim/depoloma-aygitlari/ssd-icin-windowsa-ince-ayar/
    http://www.pclabs.com.tr/2010/09/23/ssdler-ve-yeni-sabit-disklerde-performans-artisi-disk-bolumu-hizalama/
    http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=71&t=980




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.