O

Yarbay
01 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 53 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Sağdan direksiyonlu TDCi dizel bir Ford Figo Gölcük civarlarında trafikteydi. Yeni Hint malı A segmentimiz (muhtemelen Ford Ka+ olarak) yakında buralara da geliyor gibi.
i10'un bile 90 binlere dayandığı şu ortamda bakalım a segmentinde bir farklılık yaratabilecek mi?

Sosyal medyayı aktif kullanmasıyla bilinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'ın başlattığı anket uygulamasını kullanmaya başladı. Ancak çıkan sonuçlar Gökçek için büyük düş kırıklığı yaşattı.

Gökçek ilk olarak takipçilerine, "Twit Alemi ilk anketim... Bu akşam beni Beyaz TV'de izlediniz mi?" sorusunu yöneltti. Gökçek'e sosyal medya kullanıcılarının yüzde 92'si hayır yanıtını verirken ankete katılanların sadece yüzde 8'i evet yanıtını verdi.

Gökçek daha sonra takipçilerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak 'Kk'dan lider mi olur futbolcu mu?' sorusunu yöneltti. Bu ankette Kılıçdaroğlu lider olur seçeneği yüzde 73 oy aldı.

kaynak:http://www.radikal.com.tr/politika/melih-gokceki-uzen-anket-1463309
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tarafsızlığı tartışmalı hale gelen devlet televizyonu TRT’ye tepki göstererek mikrofonunu açıklama yapacağı masadan kaldırtmasının ardından partinin grup başkanvekili Oktay Vural da, TRT’de yayınlanan ‘Fetret’ adlı belgesele ilişkin yaptığı açıklama sırasında görüntü alan TRT ekibine tepki gösterdi.

Fetret adlı belgeselde karanlık dönemin sorumlusu olarak ülkücülerin gösterildiğini vurgulayan Vural, “Meydanlarda AKP, ‘ülkücü kardeşlerim’ derken, pravdası olan TRT ise ülkücüleri aşağılamaktadır” ifadesini kullandı.

Vural, bu sırada açıklamayı çekmek için gelen TRT ekibine de, “Buraya ne geliyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak:http://www.diken.com.tr/bahceliden-sonra-vural-istemiyorum-trtyi-ne-diye-geliyorsunuz/
Anadolu Efes'ten 'vals'te geri adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı" sözlerinin ardından dün akşam oynanan Efes Pilsen-Cedevita Zagreb maçının devre arasında vals gösterisine yer veren Anadolu Efes'ten geri adım geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı" sözlerinin ardından, dün akşam Cedevita Zagreb ile karşı karşıya gelen Anadolu Efes'ten Saray'a cevap niteliğinde bir adım gelmişti. Anadolu Efes'in ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın devre arasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, vals yapılarak kutlanmıştı.

"Erdoğan'a gönderme" diye yorumlanan vals gösterisinin fotoğrafları dün gece saatlerinden bu yana basketbol ekibinin resmi internet sitesinde yer alıyordu. Anadolu Efes yönetimi, 'valste geri adım' atarak, bu habedeki fotoğrafları kaldırdı.

Kaynak:http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/basketbol/399807/Anadolu_Efes_ten__vals_te_geri_adim.html

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Issız adam!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ak Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 150 metreden halkı selamladığı fotoğraf hakkında, “Umudunu kaybedenler Erdoğan’ın dünkü fotoğrafına baksın. Issız adama baksın” dedi

Kaynak:http://www.ohaber.com/demirtastan-erdogana-issiz-adam/
Kılıçdaroğlu 2. Ekşi Sözlük buluşmasını 29 Ekim'de yaptı.

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-eksi-sozluk-te/siyaset/detay/2139942/default.htm

Soru: "Başkanım iş buluyoruz çok şükür ama kız bulamazsak size başvuralım mı?"
KK: "Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor"

Soru: "Sevgili Kılışdar, kaç saat uyuyorsunuz? Dinlenebiliyor musunuz?"
KK: "1 Kasım'a kadar yorulmak sözcüğünü kullanmak benim için yasak ama şimdi biraz dinlensem iyi olacak. Sizinle Cumhuriyet Bayramı'nda tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum. Umarım üç ay sonra tekrar karşınıza çıkmak zorunda kalmam :)"

Soru: "Sizin hükümetinizde bir spor kulübü başkanı insanları bir yerde rehin tutup, televizyonlara çıkıp tehditler saçıp, elini kolunu sallayıp gezebilecek mi?"
KK: "Hayır gezemez. Bizim iktidarımızda hiç kimse bize güvenerek başkalarının üzerinde baskı kuramaz"

Soru: "Öncelikle Anayasa'nın 2. ve 3. maddesi ile alakalı yaptığınız talihsiz onaylama hakkında bir cevap yazarsanız mutlu olurum. Asıl sormak istediğim soru ise, CHP olarak halkın çoğunluğuna güven vermediğiniz konusunda bir çalışma yapıyor musunuz? Yani AKP'li 70 yaşındaki teyze neden size oy vermemekte tereddüt etmiyor? Muhafazakar insanların taleplerine veya korkularına doğru cevaplar vermediğinizi düşünüyor musunuz?"
KK: "Anayasa'nın ilk dört maddesi değişmez. Geçen yasama döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda zaten bunu söyledik. Daha önce defalarca grup toplantısında açıkladım. Söz konusu yayında Anayasa'da genel bir değişiklikten söz ediliyordu. Ben de ona hak veriyordum. YÖK'ün kaldırılması gibi, yargı bağımsızlığının sağlanması gibi. Atatürk'ün vasiyeti gereği olarak Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun eski konumuna getirilmesi gibi. Bunları onaylıyorum. Darbe hukukunun değişmesi konusunda da yapılması gereken daha çok şey var ancak kesinlikle ilk dört maddenin değiştirilmesini onaylamam gibi bir şey söz konusu değildir. İkinci soruya gelirsek, hiç meraklanmayın 70 yaşındaki teyze de bize oy vermeye başladı ama şunu da unutmayın, bir toplumu bir seçim döneminde değiştirmek mümkün değil."

Soru: Sayın baskan; sıyası erk sahıbı ıktıdar partısının secım vaatlerınızı dersıne calısmayan tembel öğrenci gıbı kopya cekmesıne ne dıyorsunuz?
KK: Her şeyi kopyalamaya alışmışlar, arabayı kopyaladılar, logoyu kopyaladılar, seçim vaatlerini kopyaladılar. Yarın burada "Merhaba ben küçük enişte sorularınızı cevaplıyorum", diye karşınıza çıkarlarsa şaşırmayın!

Soru: Daha önceki beyanlarınızda eğer başbakan olursanız Saray'ı ODTÜ'ye vereceğinizi açıklamıştınız. Bu beyanınız geçerli mi
KK: "Saray'ı bazı ODTÜ'lüler istemiyor. Aralarında referandum yapıp karar vereceğiz. İstemezlerse verecek başka bir yer buluruz elbet.

Soru: GSS konusunda ne yapacaksınız?
KK: İşsiz evlat vergisini kaldıracağız, dünyanın hiçbir yerinde böyle mantıksız bir uygulama yok

Soru: Halkın istememesine rağmen nükleer santralin ara vermeden yapılmaya devam edilmesi sizi de rahatsız etmiyor mu? bu konu hakkında net bir savunma politikanız ve santralin inşaatını engellemeye yönelik bir adımlarınız var mı?
KK: Nükleer santrallerle ilgili parti olarak bizim yargıya başvurma hakkımız yok. bu konudaki STK’lar başvuru yapıyor. biz de destek veriyoruz.
Kişisel olarak nükleer santrale karşı açılan kampanyaya Mersin’de ben de imza verdim.
Bizim hedefimiz yenilenebilir enerji. Hiçbir kesime rant yaratmadan da Türkiye’nin enerji sorununu çözebiliriz.

Soru: Baraj yüzünden başka partilere yönelen seçmeninize hakkınızı helal ediyor musunuz?
KK: Helal olsun ama bir daha olmazsa seviniriz. :)
ALTIN PORTAKAL'DA 'KARARTMA' İDDİASI

BELGESEL Sinemacılar Birliği (BSB), 52'nci yılında Uluslararası Antalya Film Festivali programından 'Ulusal Belgesel Film Yarışması'nın çıkartılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamadı, "Hiç düşünmek istemediğimiz gerekçe, geçen yıl gerçekleşen ve ciddi sıkıntıları beraberinde getiren sansür olayının, yine, yeni siyasi kaygılar ya da korkularla kökten bir karartmaya dönüşmüş olmasıdır" denildi.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Türkiye sinemasına malolmuş bir etkinlik olduğunun altı çizilen açıklamada, Türkiye sinemasının da kurmaca, belgesel, kısa film, canlandırma dallarıyla bir bütünü ifade ettiği kaydedildi. Bu çerçevede Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin festivalin mülkiyetine değil ancak sorumluluğuna sahip olduğu belirtilirken, "Türkiye'deki sinemacılar ve sinemaseverlerce verilmiş olan bu sorumluluk festivalin küçültülmesi değil büyümesi, daha kapsamlı, daha özgür, daha güçlü ve destekleyici, kurumsal bir sinema olayına dönüşmesini gerektirir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:http://www.haberantalya.com/altin-portakalda-karartma-iddiasi/73472/

Danıştay son noktayı koydu: 3. Köprü ÇED(Çevre Etki Değerlendirmesi)'den muaf tutulamaz

Danıştay kararını yorumlayan Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, ÇED süreçlerinin amacına uygun olarak ve geçiştirilmeden başlatılması gerektiğini belirterek “İstanbul’un kuzey ormanlarını ciddi anlamda tahrip eden 3. Köprü için ÇED süreçleri hiç uygulanmadı. 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi ÇED süreci uygulanmayan tüm projelerde ÇED süreçleri bir an önce başlatılmalıdır” diye konuştu.

TORBA YASAYLA DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Bir proje yapılırken projenin çevreye olan etkilerinin bilimsel yollarla tespit edildiği ÇED sürecini bypass etmek için torba yasaya konulan “...planlama aşaması geçmiş ve ihale süreci başlamış olan...” şeklindeki ibaresi Anayasa Mahkemesi tarafından anayasaya aykırı bulunarak 3 Temmuz 2014 tarihinde iptal edildi. Çevreyle doğrudan ilgisi bulunan 3. Köprü, 3. Havalimanı, Ilısu Barajı, Akkuyu nükleer santrali gibi projelerin ÇED süreçlerine tabi tutulmadan yapılmasını sağlayan bu maddenin kaldırılmasıyla, henüz üretim veya işletmeye alınmamış yani tamamlanmamış olan bütün projeler için ÇED zorunlu hale geldi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/turkiye/danistay-son-noktayi-koydu-3-kopru-cedden-muaf-tutulamaz-1462529/

'İşlediği suçu algılamıyor' raporuna rağmen çocuğa dava açmışlar

Diyarbakır'da bir ilan panosunda asılı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini yırttıkları gerekçesiyle 12 ve 13 yaşındaki iki kuzene Adalet Bakanlığı’nın oluruyla “cumhurbaşkanlığına hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası verilmesi ve bir bakımevine yerleştirilmeleri istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nin ”Muhakeme yetisi yaşının gerisindedir. İşlediği iddia edilen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu suçla ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmemiştir” şeklinde verdiği rapora rağmen soruşturmaya devam edilip Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni istendiği, iznin verilmesi sonrası dava açıldığı anlaşıldı.

Kuzen olan R.Y. ve R.T., “Pazardan eve dönüyorduk. Afişleri yırtıp eskiciye satacaktık. Resme çok dikkat etmedik. Kimin olduğunu bilmiyorduk. Bizim amacımız afişleri eskiciye satmaktı” dedi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/turkiye/isledigi-sucu-algilamiyor-raporuna-ragmen-cocuga-dava-acmislar-1461373/

su an murat yetkinin sorularini yanitliyor
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.892
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 44.258 (Bu ay: 297)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 686 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.