Şimdi Ara

Corolla - Golf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yeni kasa araçtan hangisini neden seçerdiniz.

Corolla - Golf
    Corolla - Golf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Amerika’da yaşıyorum ve VW sahibiyim. Corolla ile Golf aynı fiyat, hatta kampanyalarla Golf genelde daha ucuz. Ona rağmen, Corolla Golf’ten çok daha fazla satıyor. Türkiye’de Golf daha pahalı olabilir ama gerçekte bu iki araç aynı fiyat segmentinin araçları. Sizin mantığınızla bakacak olsak, Corolla Golf’ten çok daha iyi bir araç dememiz gerekiyor. Onun yerine, herkesin öncelikleri ve ihtiyaçları farklı olduğundan tercihleri de farklı olabilir demek daha mantıklı bence. Mesela, uzun yıllar sağlamlık isteyen Toyota alır, daha iyi sürüş dinamiği isteyen VW alır. Benim tercih sebebim ikinci elde eşdeğeri bir Toyota ya da Honda’dan çok daha ucuza daha uzun garantiyle satın alabiliyor olmamdı.
    Konu başlığını Şahin vs Golf diye açsaydın , Şahin cevabını alırdın.
    Dh de vw marka aracın karşısına hangi aracı koyarsan koy farketmez.
    Golf kalitesiz ve piyasası yok diyor , sözün bittiği yer.
    2019 corolla , CHR bayide gidin gezin ben gezdim. Yemin ediyorum malzeme kalitesi işçilik sıfırın altında.
    2001 model bora aracım daha kaliteli malzemeden işçilikle üretilmiş.
    Geçin bu ayakları , yalan yanlışda konuşmayın.
    golf dünyanın en çok satan araçlarından birisi
    corollanın kalitesiz olduğunu herkes biliyor ama fiyatı uygun diye alıyor, golf ise fiyat olarak yüksek olduğu halde çok satıyor çünkü arada çok ciddi kalite farkı var
    egea da çok satıyor ama alınma sebebi belli= ucuzluk
    corollayı da cazip yapan tek şey bu, corolla ile golf aynı fiyat oldugunda kimse corolla yüzüne bakmaz
    Corolla'yı bayide incelemek için gidip test ettiğimde kapı kolu elimde kalacak sanmıştım. İçine binip direksiyondaki tuşlara basınca sanki 10 liralık gamepad butonlarına basıyormuşum gibi bir hissiyat oluşturdu. Genel olarak iç mekan kalitesi her ne kadar arttırılmış olsa da hala bana göre yeterli seviyede değil.

Bu sebeple görseldeki eski kasa Golf (7.5) ile olan karşılaştırmada manuel alacaksam kesinlikle Golf, otomatik alacaksam önce düşünür sonrasında DSG'ye rağmen yine Golf alırım.
    Atladığınız nokta Amerika pazarında satılan corolla ile Türkiye de satılan corolla kalite olarak kesinlikle aynı değil arada dağlar kadar fark var hocam. 1200 küsur C segment sedan araba mı olur ama bizim gibi ülkelerde sırf az yaksın diye hafifletilmis corolla satılıyor corollanin kaportası resmen clio dan hallice maalesef.

Golf her anlamda Corolla denen araçtan kat be kat üstün.
    Bunu Clio kullanıcısı olarak objektif bir gözle söylüyorum.
  • Her türlü Corolla derim golf çok kalitesiz ayrıca piyasası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendetta1.6 -- 24 Ekim 2019; 21:17:12 >
    corollayı da cazip yapan tek şey bu, corolla ile golf aynı fiyat oldugunda kimse corolla yüzüne bakmaz

Orijinalden alıntı: Melikşah_38

golf dünyanın en çok satan araçlarından birisi
    corollanın kalitesiz olduğunu herkes biliyor ama fiyatı uygun diye alıyor, golf ise fiyat olarak yüksek olduğu halde çok satıyor çünkü arada çok ciddi kalite farkı var
    egea da çok satıyor ama alınma sebebi belli= ucuzluk
    Hocam Amerika’da yaşıyorum ve VW sahibiyim. Corolla ile Golf aynı fiyat, hatta kampanyalarla Golf genelde daha ucuz. Ona rağmen, Corolla Golf’ten çok daha fazla satıyor. Türkiye’de Golf daha pahalı olabilir ama gerçekte bu iki araç aynı fiyat segmentinin araçları. Sizin mantığınızla bakacak olsak, Corolla Golf’ten çok daha iyi bir araç dememiz gerekiyor. Onun yerine, herkesin öncelikleri ve ihtiyaçları farklı olduğundan tercihleri de farklı olabilir demek daha mantıklı bence. Mesela, uzun yıllar sağlamlık isteyen Toyota alır, daha iyi sürüş dinamiği isteyen VW alır. Benim tercih sebebim ikinci elde eşdeğeri bir Toyota ya da Honda’dan çok daha ucuza daha uzun garantiyle satın alabiliyor olmamdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 24 Ekim 2019; 21:29:56 >

• Yeni kasa olarak Golf 7 resmi paylaşmışsınız ama 2 saat önce o artık EX kasa oldu. Sorunuzun cevabı ise an itibariyle artik 8...
    Kral öldü yaşasın yeni kral.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    clio
    4 ay önce açıldı
    AURİS
    20 yıl önce açıldı
    i20 - Clio - Fiesta - Corsa ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Hocam Amerika’da yaşıyorum ve VW sahibiyim. Corolla ile Golf aynı fiyat, hatta kampanyalarla Golf genelde daha ucuz. Ona rağmen, Corolla Golf’ten çok daha fazla satıyor. Türkiye’de Golf daha pahalı olabilir ama gerçekte bu iki araç aynı fiyat segmentinin araçları. Sizin mantığınızla bakacak olsak, Corolla Golf’ten çok daha iyi bir araç dememiz gerekiyor. Onun yerine, herkesin öncelikleri ve ihtiyaçları farklı olduğundan tercihleri de farklı olabilir demek daha mantıklı bence. Mesela, uzun yıllar sağlamlık isteyen Toyota alır, daha iyi sürüş dinamiği isteyen VW alır. Benim tercih sebebim ikinci elde eşdeğeri bir Toyota ya da Honda’dan çok daha ucuza daha uzun garantiyle satın alabiliyor olmamdı.

Alıntıları Göster
    Atladığınız nokta Amerika pazarında satılan corolla ile Türkiye de satılan corolla kalite olarak kesinlikle aynı değil arada dağlar kadar fark var hocam. 1200 küsur C segment sedan araba mı olur ama bizim gibi ülkelerde sırf az yaksın diye hafifletilmis corolla satılıyor corollanin kaportası resmen clio dan hallice maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Alıntıları Göster
    Atladığınız nokta Amerika pazarında satılan corolla ile Türkiye de satılan corolla kalite olarak kesinlikle aynı değil arada dağlar kadar fark var hocam. 1200 kg küsur C segment sedan araba mı olur ama bizim gibi ülkelerde sırf az yaksın diye hafifletilmis corolla satılıyor corollanin kaportası resmen clio dan hallice maalesef. Belli yıl ve km den sonra ciddi manada trim sesleri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnerman -- 24 Ekim 2019; 22:30:42 >

• sedan ve hatchback araç karşılaştırıyoruz. çok güzel.

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • Corolla son yıllarda çok tutuldu ancak Golf sahipleride aracından oldukça memnun. İkisinide kullanma deneyimim oldu. Ben golf derim.
  • Aynı fiyatta kimse corolla almaz alırım diyen yalan söyler net. Corolla fiyatı için alınacak arabadır ki yeni kasa golfle corolla yanına yaklaşamaz. Şu karşılaştırmaları lütfen mantıklı yapalım golfün karşısına gelecek araçlar focus hb ya da a3tür

• Golf kullananlar bindiği arabayı bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Corollanın üst donanımları kimi insana göre golften daha kaliteli içe mekana sahip. Ama eksikleri var ama fazlası iki araç arasında dağlar kadar fark yok.

Eğer hybrid alacaksanız corolla derim. Golf almaya yelteniyorsanız zaten hybride paranız vardır.

Birde corolladaki bağımsız süspansiyon yeter. Corolla her zaman golfe göre yoldan daha fazla geri dönüş veren araba olmuştur. Bunu kimi sever kimi konsoldan komut verir gibi kullanmayı tercih eder. Karar sizin

Ama otomatik olacaksa kesinlikle Corolla'yı alırım.

Dipçe : Kimse bana DSG sorunları giderildi, artık patlamıyor, çatlamıyor diye bahane üretmesin. Bunu diyenler bu şanzımanı kullanıp, arabasının değer kaybetmesini istemeyenlerdir. Garantisi bitince zaten bir garibana iteleyecekler. Biraz dürüst olun. Başkalarının başını yakmayın. Çift kavrama her türlü pişmanlıktır. Parası ve vakti çok olup otobanın ortasında kalınca sinirleri uzaya çıkmayacak olanlar gönül rahatlığı ile alabilir.

Orijinalden alıntı: funnerman

Alıntıları Göster
    Corolla Amerikan versiyonu 1.8-2.0 otomatik 1310-1417 kg
    Corolla 1.6 otomatik Türkiye 1280-1460 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 27 Ekim 2019; 14:1:54 >

• İkisini de almam. Corolla emekli arabası ruhsuz ve zevksiz sürüşü var. Golf kalitesine ve sürüş dinamiği ne göre pahalı. Bizim insanımız Golfu abartıyor, wv de bu hayranlığı bildiği için sorunlara rağmen boş arabayı pahaliya dayadikca dayiyor.Golften daha ucuz ama daha genel anlamda aşağıda kalmayan markaları tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 27 Ekim 2019; 14:56:13 >

Orijinalden alıntı: Moueson

Her türlü Corolla derim golf çok kalitesiz ayrıca piyasası yok
    Golfun piyasasi mi yok? Nabiyon siyanur mu iciyon aksamlari

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.