Şimdi Ara

Core2 Quad Q6600 vs AMD FX 6300 karşılaştırması doğru mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cpuboss.com daki karşılaştırmada değerler arasında pek fark yok hatta bazılarında intel önde görünüyor doğru mudur bu yoksa yanlışlık mı var?

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Quad-Q6600-vs-AMD-FX-6300

• earth. E kullanıcısına yanıt
    Bence doğru zaten önde olduğu ne var ki bi overclock yeteneği (başka kelime uyduramadım) birde fiyat/performansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonprohibere -- 20 Ağustos 2014; 23:59:54 >
  • Şimdiye kadar hep intel işlemci kullandım bir kere bile sorun çıkarmadı. O yüzden amd'den çok intel almak istiyorum ama yeni nesiller epey pahalı. Benim için yenilikten ziyade f/p oranı önemli. Şuan q6600ların 2. eli 100 liraya bulunuyor. oyun performanslarında dağlar kadar fark olmayacaksa böyle bir şey almayı düşünüyorum. Şuanki işlemci core2duo 1.86 hd4850 ekran kartım var son bir kaç yılın oyunları lowda bile yetersiz kalıyor. bu işlemciyle performans artışı çok olur mu?
  • İki işlemciyi karşılaştırmak gerçekten haksız bir durum ancak cpuboss gibi siteler yerine en azından ne üzerinden test edildiğini bildiğiniz siteleri kullanın derim. Kullanımın neye göre olduğunu da unutmamak gerek. Bütçenin ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Zaten hd 4850 ile kullanacaksanız işlemcinin q6600 veya fx 6300 olmasının ekstra bir getirisi olmayacağını da bir kenara yazmak gerek.
  • bu siteden kıyaslıyorsan altta passmark genkbench gibi uygulamalar var onlara bakarak kıyasla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün Amd 8350 Fx işlemci aldık bir arkadaşa incelememiz sonucunda.

Kendisinde quad bir intel işlemci vardı daha önce.

Amd 8350 elbette 8 çekirdekli ve yeni nesil işlemci olduğu için zaten quad8400 den daha sağlam performans vermesini bekliyorduk ancak umduğumuzdan bile fazlasını verdi.

quad8400 işlemciye 3d max render'da en az 2.5 kat taktı geçti..

Bir de kilitsiz işlemci olduğu için overclock imkanı da var intellerin birçoğunda olmayan.

Amd 'nin dezavantajı ise yüksek watt tüketmesi ve intele göre daha fazla ısınması.Soğutmayı da ona göre almak gerekiyor.

Amd 'nin kendi stok fanı ancak ofis + internet gibi hafif işlerde işe yarar bunun dışında sürekli yüksek performansla kullanılacaksa hiçbir işe yaramaz, maalesef amd işlemciyi kendi stok fanıyla tam yük altında
    1 saat bile soğutamassınız.

O yüzden amd işlemciyle birlikte tercihen 200 Tl daha masraf yapıp sıvı tabanlı soğutucu almakta yarar var.

o zaman kendi performans eşdeğeri olan intel işlemciyi daha ucuza nasıl sollayıp geçtiğini görürsünüz.

• FX-8350 Q8400 ün sınıfında mı ?
    Q8400 le Phenom II X4 810 veya Phenom II X4 925 i karşılaştırın da mantıklı olsun.

Bi de 2002 katılımlı üye bunu söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 21 Ağustos 2014; 4:47:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ResVR karşılaştırmamın sebebi aklımda ilk fx6300 olmasıydı ama araştırdıkça amdnin intele oranla daha sorunlu olduğunu gördüm. Şuan kullandığım pc 8 yıllık sonradan bir ekran kartı aldım. 8 yılda 1 kere bile sorun çıkarmadı. Arkadaşım fx6300lü bir pc topladı daha yepyeni bilgisayar arada sırada resetlenmeye başladı. Her bozulduğunda yenisini alacak kadar bütçem olmadığı için uzun ömürlü ve stabil olması daha önemli benim için.

Bir de sonradan ekran kartını da değiştiricem ama öncelik işlemci. Şimdi 650 wattlık güç kaynağı aldım. Sırada anakart ve işlemci var. Sence güncel bir ekran kartıyla intelin quad mı yoksa i3 serisine mi yönelmeliyim? yanılmıyorsam quadlar 4 çekirdek i3ler 2.

@440cdx oc olayına girmicem zaten daha çok masraf gerekecek o yüzden intel düşünüyorum.
  • intelin en büyük numarası Amd'ye göre yarı yarıya bazen daha az düşük watt tüketmesi ve ısınma probleminin amd ye göre daha az görülmesi onun dışında eşdeğer bir amd işlemciden %40-%50 pahalıdır.

ama tabii ki siz bilirsiniz..amd 8350 fx aldık daha da 5-6 sene başka bir şey lazım olmaz.
  • ResVR R kullanıcısına yanıt
    cpuboss allahın intelcisi allah aşkına cpuboss sitemi. intel onu satın almış başka bişey yapmamış tencere kapağını bulmuş.
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    bu devir çoluk çocuğun aklına uymacaksın bire daha phenom ları yenemiyorsa FX leri hiç yenemez allah aşkına quadlar işlemcimi ilk önce athlonları yensin.
    O işlemcinin karşıtı athlon x4 640 falandır. Bi kaç incelemede Quad8300 amd x4 640 tan 1-2 fps fazla alıodu. Phenom x4 955-965BE al gerekirse 3.6-3.8 ghz oc le alcağın performans daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Geçen gün Amd 8350 Fx işlemci aldık bir arkadaşa incelememiz sonucunda.

Kendisinde quad bir intel işlemci vardı daha önce.

Amd 8350 elbette 8 çekirdekli ve yeni nesil işlemci olduğu için zaten quad8400 den daha sağlam performans vermesini bekliyorduk ancak umduğumuzdan bile fazlasını verdi.

quad8400 işlemciye 3d max render'da en az 2.5 kat taktı geçti..

Bir de kilitsiz işlemci olduğu için overclock imkanı da var intellerin birçoğunda olmayan.

Amd 'nin dezavantajı ise yüksek watt tüketmesi ve intele göre daha fazla ısınması.Soğutmayı da ona göre almak gerekiyor.

Amd 'nin kendi stok fanı ancak ofis + internet gibi hafif işlerde işe yarar bunun dışında sürekli yüksek performansla kullanılacaksa hiçbir işe yaramaz, maalesef amd işlemciyi kendi stok fanıyla tam yük altında
    1 saat bile soğutamassınız.

O yüzden amd işlemciyle birlikte tercihen 200 Tl daha masraf yapıp sıvı tabanlı soğutucu almakta yarar var.

o zaman kendi performans eşdeğeri olan intel işlemciyi daha ucuza nasıl sollayıp geçtiğini görürsünüz.

AMD ler İntel den daha mi çok ısınıyor ????? AMD kullanmasam eyvallah diyecemde.Sadece nette hatta forumda biraz arastir hangisi daha çok ısınıyor diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: earth.

@ResVR karşılaştırmamın sebebi aklımda ilk fx6300 olmasıydı ama araştırdıkça amdnin intele oranla daha sorunlu olduğunu gördüm. Şuan kullandığım pc 8 yıllık sonradan bir ekran kartı aldım. 8 yılda 1 kere bile sorun çıkarmadı. Arkadaşım fx6300lü bir pc topladı daha yepyeni bilgisayar arada sırada resetlenmeye başladı. Her bozulduğunda yenisini alacak kadar bütçem olmadığı için uzun ömürlü ve stabil olması daha önemli benim için.

Yani genelleme yaptınız. Sadece arkadaşınızın başına gelmiş bir olaydan o kadar sorunsuz kullananları es geçip ''amd intele nazaran daha sorumludur.'' dediniz. Ya da bilgisayarın kendi kendine reset atmasının tek sebebi işlemcimidir ? bir çok etken vardır. Ben iki işlemcinin performansını karşılaştırmaya gerek bile duymam. Ama son zamanlarda forumda çok fanboy diyeceğimiz arkadaş olduğu için bazı arkadaşlar bunun hakkında önyargılı biçimde yaklaşarak size bu konu hakkında sert çıkabilirler tıpkı sizin amd işlemcilere önyargılı yaklaşmanız gibi.

• En kötü şeyse bilgilsiz insanların herşeyi bildiklerini düşünmeleri Versen eline daha patlamış ampulü değiştiremez ama boş lafa geldimi iş cpu mühendislerine ilkokul bebesi muamelesi yapacak kadar kibirlidirler.
  • quote:

AMD ler İntel den daha mi çok ısınıyor ????? AMD kullanmasam eyvallah diyecemde.Sadece nette hatta forumda biraz arastir hangisi daha çok ısınıyor diye.

amd notebook kullandım ,amd masaüstü kullandım kendi eşdeğer intel işlemcisinden bariz daha fazla ısınıyordu.

Amd lerin üretim teknolojisine gidin bakın intelin eşdeğer işlemcisi 22 nm., Amd 32 nm. elbette Amd aynı şartlar altında yapılan soğutmada daha fazla ısınacak fizik kanunu bu başka türlü olması mümkün değil.
  • İntele ayıp olur P4 ile karşılaştırın FX6300'ü.
    performans olarak fx 6300 onde sonucta yeni nesil işlemci
  • bence 4ghz lik q6600 fx6300 ü geçebilir tabi fx6300 de 4.5ghz ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazard98

Bence doğru zaten önde olduğu ne var ki bi overclock yeteneği (başka kelime uyduramadım) birde fiyat/performansı

Dalgamı geçiyorsun hocam önde olduğu ne varki demişsin birde sonuna F/P yazmışsın zaten bu işlemcinin tutmasının nedeni fiyatına göre verdiği performans intelin bu fiyattaki hangi işlemcisi böyle sonuçlar veriyor? yanlış yazmışsın intelin önde olduğu ne varki çekirdek performansından başka
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.