Şimdi Ara

Core2 Quad Q6600 vs AMD FX 6300 karşılaştırması doğru mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kardeşim anlatmaktan dilimde tüy bitti.Yahu kaç senedir ileride çıkıcak oyunlarda fx ler geçecek dendi hatti hesabı yok.sende diyorsunki 1-2 sene sonra fark anlaşılır. o zaman da şöyle bir durum var bu elinizdeki fx ler eskiyecek belkide çok çekirdek uygulamalarda tökezleyecek veya amd onun yerine yeni nesil çıkartacak bir sürü durum var.Bir de diyorsunki fx ler i3 lerden daha performanslı .Şu an için i3 'ün muadili olan işlemci fx 6300 ve fx 6300 gibi bir cpu alınacağına i3 4xxx gibi bir cpu almak daha mantıklı geliyor.Kaldı ki çoğu durumlarda i3 ler fx 6300 leri geçiyor.hatta fx 8xxx serisini bile geçtiği oldu.Yani pc dünyasında anı yaşayacaksın ilerisinde zaten şimdiki parçalar eskimiş olacak ve yetmeyecek hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zobu1907

kardeşim anlatmaktan dilimde tüy bitti.Yahu kaç senedir ileride çıkıcak oyunlarda fx ler geçecek dendi hatti hesabı yok.sende diyorsunki 1-2 sene sonra fark anlaşılır. o zaman da şöyle bir durum var bu elinizdeki fx ler eskiyecek belkide çok çekirdek uygulamalarda tökezleyecek veya amd onun yerine yeni nesil çıkartacak bir sürü durum var.Bir de diyorsunki fx ler i3 lerden daha performanslı .Şu an için i3 'ün muadili olan işlemci fx 6300 ve fx 6300 gibi bir cpu alınacağına i3 4xxx gibi bir cpu almak daha mantıklı geliyor.Kaldı ki çoğu durumlarda i3 ler fx 6300 leri geçiyor.hatta fx 8xxx serisini bile geçtiği oldu.Yani pc dünyasında anı yaşayacaksın ilerisinde zaten şimdiki parçalar eskimiş olacak ve yetmeyecek hepsi bu.

Çoğu durumda i3 FX'le aynı hatta daha yüksek performans gösteriyor olabilir ama çok çekirdek destekli uygulamalarda bariz fark atıyor. Demek istediğim aradaki fiyat farkına bakınca orta ve uzun vadede fx almak çok daha mantıklı. Doğru şu an i3'ler özellikle oyunlarda fx'lerle yarışıyor olabilir ama sadece oyunlar tek başına bir kriter sayılamaz. Zaman ilerledikçe i3'ler yeterli gelmemeye başlayacak.

Ben 6 ay öncesine kadar core 2 duo serisi kullandım. e2160, e5300 ve e6550 işlemcileri uzun süre kullandım. Sonra q9400'e geçtim. Quad işlemciler çıktığında çoğu kişi core 2 duo'ların yeterli olduğunu quad'a terfi etmenin gereksiz olduğunu söylüyordu ama zamanla duo'lar darboğaz yapmaya başladı bende bu sebepten 6 senelik q9400 aldım hala onu kullanıyorum. Demek istediğim q9400 bile bugünün ihtiyaçlarına rahatça yetiyorsa FX'ler en az 5-6 sene belki daha fazla gider. Ama bence i3'ler aynı core 2 duo'lar gibi bir süre sonra yetmemeye başlayacak.

• nacker kullanıcısına yanıt
    hocam hala diyorsunuz ki i3'ler ileride yeterli gelmeyecek.ama o ilerisi ne zaman ? forum da isterseniz arayabilirsiniz. bu şekilde yazan arkadaşların yorumları oldukça bol hatta bu yazılar bir kaç yıldır yazılıyor..ama şu sıralar bu tarz yorumlar kesilmişti çünkü çok çekirdek isteyen uygulamalarda da i3 lerin başarı ile çıkması fx ler için acaba dedirtti.fx 6300 için 5-6 sene hatta daha fazla gider diyorsun ama i3 'ün ömrü ne zaman biterse fx 'in de o tarihte bitecek yani fx 'in bi getirisi olmayacak.i3 güç tüketimi ve ısınma olaylarında da fx ' e göre bariz bir şekilde üstün yani fx 6300 fazlasıyla şişirilmiş bir işlemci.lütfen sende i5 muamelesi yapma o işlemciye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zobu1907 -- 26 Ağustos 2014; 11:46:26 >
  • FX6300'ün Core2 Q6600 İle karşılaştırılması bile İntellin İşlemcilerinin ne kadar iyi olduğunu görmek için yeterli ...
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    sen işlemciyi bırakıp önce bi ekran kartına bakmalısın 4850ye istersen 5960x tak fayda etmez yani donanımların hangi durumda önem kazandığını araştırmalısın önce onları öğrenip ona göre hareket etmelisin
  • quadları neden küçümsüyorsunu taş gibi işlemciler.
  • q6600 efsane işlemci
  • intel'in ilk 4 core cpu'su
  • Yahu yine eski mimarili işlemciler ile yenileri kıyaslama konusuna geldik Tomshardware bir chart hazırlamış, tier şeklinde bölünen kısımlara bakacak olursak Q9400 gibi işlemciler Fx 8350, Fx 6300 gibi işlemcilerden sadece bir tier daha düşük;ancak oradaki kıyaslama gaming olarak yapılmış, genel anlamda işlemciyi düşünecek olursak Fx8350 elbette çok çok daha iyi bir işlemci.Diğer yandan neye göre iyi neye göre kötü kategorisini insanlar sınıflandırmadığı sürece bu konular eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalır.

Çoklu çekirdek performansı ve elbette mimari güncellik olarak Fx 8350 veya Fx 6300 gibi işlemciler daima C2Q 6600 gibi bir işlemciden önde olacaktır.Ayrıca overclock yatkınlığı olarak düşünürsek, Q6600 efsane işlemciler arasında olmasına rağmen, litografi yüzünden daima bir adım geride kalacaktır;ancak...

Burada uygulama adı verilen durum eğer oyunlar ise, şuan C2Q 6600'ün hala hatırı sayılır bir performansı var piyasada, elbette Phenomlar içinde aynısı geçerli.Tek çekirdek 10 çekirdek tartışmasına girmeden önce şu an piyasadaki oyunların genelini ele almak lazım.Piyasa sadece bizim burada konuştuğumuz Bf4, Crysis 3 vb. oyunlarla dönmüyor.Indie serisi oynayanlar mı dersin, simulasyon tutkunları mı dersin, hack'n slash tarzı oyunlar mı, yoksa Skyrim gibi rpg oyunlarını seven mi dersin, strateji mi dersin.Binbir türlü oyun çeşidi mevcut, bizim burada asıl konu olarak ele aldığımız şu günlerde Metro, Tomb Raider, Crysis 3 ve Bf4 gibi oyunlar oluyor, çünkü sistem gereksinimleri yukarıda belirtmiş olduğum oyunlara göre daha fazla.İşin için MMO dediğimiz oyunlar girerse zaten aktif üye sayısı veya sadece kayıtlı oyuncu sayısıyla zaten çoğu oyundan daha fazla kitleye sahipler.

MMO'lar bir oyun motoru ile başladığı zaman güncellemeye gitmiyor (en azından böyle kökten revizyon yapıp değiştirene bu kadar senedir rastlamadım) Bu oyunlarda tek veya çift çekirdekten öteye geçemeyen hantal motorlara sahip oluyorlar, optimizasyon sorunları da üstüne eklenince tuzu biberi oluyor.Burada çekirdek sayısı değil, çekirdeğin performansı devreye giriyor.

Uzun lafın kısası neye göre alacaksanız sistemin işlemcisini ona göre güncelleyin.Benim günüm gecem WoW, WoT gibi oyunlardır derseniz Intel işlemciler açık ara daha yüksek performans verir;fakat ben herşeyi kullanırım derseniz Fx6300 gayet yeterli olur

• İşlemci karşılaştırması çok fazla şeyi göz önünde bulundurulması gereken bir durumdur.

1- Oc performansı.
    2- Mimari.
    3- Gerçek çekirdek sayısı.
    4- Sıcaklığı.
    5-Vb benzer firmaların kendi koydukları özellikler.
  • Benim merak ettiğim güç tüketimi.Q6600 + 5GB DDR2+ZOTAC GTS 450 ve yıllardırda Asus 550WATT power kullanıyorum FX 6300 güç kaynağı terfi ettirir mi?
    oveclock yapmayacagım belli bir süre
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.