Kullandığım anakart son günlerini yaşıyor. Q9550 işlemcim LGA775 soket ve yardımlarınızla güzel bir anakart arıyorum. Teşekkürler
2.el P45 çipset ya da uygun fiyatlı X48 çipset bulursanız alabilirsiniz, bunun dışında, G31/41, P31/P35 gibi çipsetler de o.c yapma imkanı kısıtlı olur.
Gigabyte GA-G41M-Combo Intel G41 FSB 1333MHz (DDR3 1333(O.C.) + DDR2 1066) Soket 775 Anakart nasıldır arkadaşlar daha iyi bir şey bulabilir miyim acaba?
GIGABYTE GA-G41M-COMBO INTEL G41 DDR2/DDR3 anakart nasıldır? işlemci Soket 775 tipi olan tavsiye edebileceğiniz daha iyi bir model var mı? cevap verirseniz çok memnun olacağım
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetcalisan
GIGABYTE GA-G41M-COMBO INTEL G41 DDR2/DDR3 anakart nasıldır? işlemci Soket 775 tipi olan tavsiye edebileceğiniz daha iyi bir model var mı? cevap verirseniz çok memnun olacağım
Dostum ömrünün son demlerinin yaşayan bir işlemcin var. Pahalı anakart almaya kesinlikle değmez. Verdiğin paraya yazık olur.
Bulabildiğin en ucuz anakartı alıp 1-2 sene daha idare et. Sonra sistemi güncellemen gerekecek zaten.
işlemci aslında beni uzun bir süre daha idare ettirir gibi.. Q9550 12M Cache, 2.83 GHz iyi değil mi sizce de? zaten bilgisayarı zorlayacak işlemler de yapmıyorum. sizce?
İkinci el P45 bulmaya çalış. Kesinlikle G41 filan alma. Forumda vardır, 100-150TL arası iyi bir şey bulursun.
işlemci aslında beni uzun bir süre daha idare ettirir gibi.. Q9550 12M Cache, 2.83 GHz iyi değil mi sizce de? zaten bilgisayarı zorlayacak işlemler de yapmıyorum. sizce?
Kendi işlemcim diye demiyorum, Q9550 hala iyi iş görebilecek bir işlemcidir. Overclock etmeden dahi oyunlarda bana sıkıntı çıkarmadı. Fakat yeni oyunlar ağır. Ağır yalnız, dediğin gibi, 4 çekirdek bir işlemci ve bir GTX 650 ile rahat kullanılabileceğini düşünüyorum.
Anakart konusunda ise şunu söyleyebilirim, bir X serisi kart çok iyi olurdu (X38, X48) fakat bunlar piyasada azbulunan kartlar ve satan ucuz vermiyor. P serisi kartlar da iyidir ama G serisi kartlar overclock için iş görmez.
Yüksek bir bütçe ayırmadan idarelik bir anakart alıp Q9550 nin keyfini çıkar derim;)
kim demiş Q9550 son demlerini yaşıyor ? bak bakalım yeni nesil dedikleri işlemciler bununla boy ölçüşebilirler mi? 12 mb cache i7 extreme serisi haricinde hiçbirisinde yok. konu sahibi arkadaşa tavsiyem bulabilirse güzel bi asus P5Q pro serisi anakart almandır..
malesef bu konuda seçeneğin yok.p45 çirsetli anakart piyasada bulman neredeyse imkansız.ben geçen yıl p45 çipsetli usb 3.0 destekli anakartımı bulabilmek çok uğraştım.işlemci çok güzel bir işlemci ancak anakartları çok zayıf.775 pin anakartlarda sata 3 desteğide yok.bende bu anakart sorunu yüzünden yeniden pc topluyorum.sana tavsiyem bulabilirsen ikinci el bir p45 anakart al.bulamazsan yazdığın model anakartı satın alıp bir müddet daha idare edebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme