Şimdi Ara

Cooler Master HAF 912 Advanced [İnceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Cooler Master HAF 912 Advanced [İnceleme]

Cooler Master'ın üretmiş olduğu, HAF 912 Advanced model isimli kasasının kısa bir incelemesini yapacağım. Gerçekten uygun fiyat ve malzeme kalitesi ile Cooler Master başarılı bir model üretmiş. Cooler Master HAF RC-912 modeline ek olarak 20cm fan ve kasa içinin siyaha boyanmasıyla Advanced model elde edilmiş. Soğutması gerçekten çok iyi. Hava akışı muazzam diyebiliriz. İlerleyen zamanlarda, uygun su soğutma sistemleri için çıkışlarımız hazır. Bakalım kasamızın sağına soluna bi inceleyelim birlikte.

Resimde görüldüğü gibi hiç hacmi gayet geniş. Büyük ekran kartları için sorun olmayacak 27cm'lik bir VGA alanı söz konusu. Hatta Sökülen Disk kafesleri ile alt taraftaki ekran kartı bölmemizi 39cm'e kadar çıkartabiliriz.

KIRMIZI ALAN:Gelişmiş Kablo Yönetimi ile kasanızda kablo karmaşasını çözmüş oluyorsunuz. Bu bölmelerden kabloları geçirerek, kasamızın içi daha temiz bir görünüme sahip oluyor.
    YEŞİL ALAN: 3.Parti soğutucuları takmak için CPU montaj boşluğu
    SARI ALAN: İki adet alt yuva, iki adet de 3.5” dönüştürücü aparat ile toplamda dört adet SSD kullanımına imkan veriyor
    MAVİ ALAN: Eğer 27 cm’lik VGA boşluğu size yetmiyorsa kafesleri tamamen çıkararak yukarıdaki resimde olduğu gibi 39 cm’e ulaşabilir, piyasadaki en uzun ekran karlartını dahi hiç bir sorun olmadan kullanabilirsiniz.Ayrıca SSD kafesinide güç kaynağının yanından alıp buraya takabilirsiniz.
    BEYAZ ALAN:Sabit disk kafeslerini ister paralel, ister 90° takarak güç ve SATA çıkışlarını farklı yönlere çevirebilirsiniz. HDD montajıda kilitli yuvalar sayesınde cok kolay. Vida vs gibi hiç birşey yok.

Hava akımına bakacak olursak, büyük fanlarımız bize çok güzel bir soğutma sağlıyor.İki adet 20cm fan ve arka 12cm fan işimizi fazlasıyla görüyor.

Kasamızın ön panelinde işimizi kolaylaştıran 2 adet usb 2.0,esata, mikrofon ve kulaklar girişleri mevcut.
    Ayrıca anakart desteklemesi durumunda ön panel 3.0 aparatıda var. Ama dediğim gibi anakartınızın usb 3.0 konnöktörü olması lazımki kullanabilelim.
    Toz filtrelerini hepiniz farketmişsinizdir. Alt tarafta yer alan PSU 'muzun ve ön paneldeki Fanımızın tamamı kolay temizlenen toz filtreleriyle kaplı. Kasamızın içini oldukça uzun süre temiz tutabiliyoruz.Zaman zaman bu filtreleri ister çıkararak isterseniz bir komprasör yada süpürge yardımı ile çekerek temizleyebilirsiniz.

Kasamızın arkasına baktığımızda güç kaynağının alt bölümde olduğunu görüyoruz. Anakart arka çıkış yuvasının hemen sağında 1 adet 12 cm'lik fan yuvası var.
    Kasa dışına yerleştirilen harici su soğutma sistemlerinin bloklarla irtibatını sağlayan ve içinden hortumların geçtiği üç adet lastik çerçeve destekli yuva, 12 cm'lik fan yuvasının alt kısmına yerleştirilmiş. Bunun yanında hortumların kasa saçına sürtünerek zamanla zarar görmesini engelleyen yuva içindeki lastiklerde düşünülmüş.

Arka paneldeki diğer bir ayrıntı ise kart montaj yuvasının hemen sağındaki tekli yuva. Bu yuvaya Cooler Master Stormguard, Silverstone CLEARCMOS ve braket üzerine yerleştirilmiş tek fan kontrolcülerden herhangi biri takılabiliyor.
    Kasa Kapaklarımızı parmak vidalar ile kolayca sabitleyip,açabiliyoruz.

Boyut : 230 x 480 x 496 mm
    Ağırlık : 8.45 kg
    PCI genişletme: 7+1 adet
    VGA uzunluk desteği: 27/39 cm
    CPU soğutucu yükseklik desteği: 17.5 cm

Standart ve Advanced Karşılaştırması:

En Ucuz nerede?

http://www.btmagaza.com/RC-912A-KWN1-HAF-912-ADVANCE-USB-30-E-SATA-PENCERELI-MIDTOWER-KASA,PR-4284.html 225TL

• Eline sağlık inceleme için. ben de kasa almadan önce haf 912'lere bakmıştım. Kasanın bir eksiği kablo saklama giriş çıkış yerlerine kauçuk koymamaları. Sıvı soğutma hortumlarının giriş çıkışına koydukları gibi buralara da koymalarını beklerdim.
  • Eline sağlık dostum. Yalnız bazı resimler çıkmamış. Bir düzelt onları istersen..
  • @The Benefit

Bende Hepsi Görülüyor. Bildirirseniz, yardımcı olurum.

@emrys3535

Zamanla Bu konu altında Bilgilendirme Yapıcağım.
  • İlk resimden sonraki üç tane arka arkaya koyulmuş olan resimler gözükmüyor. (İlk yazının hemen altındaki 3 resim.)
    Ve "Kasa Kapaklarımızı parmak vidalar ile kolayca sabitleyip,açabiliyoruz." yazısından sonra gelen 2 resimden ilki gözükmüyor.
  • Bende hepsi görünüyor. Elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş. Aynı kasayı bende kullanıyorum gayet memnunum. Tek sorun 240mm radyatörler içten üst tarafa takılmıyor.
  • @The Benefit

Tama Düzeltirim bi Ara Kardeşim.

@Wadjet

Teşekkürler. İyi günlerde kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Takaslık Cooler Master Haf X 942
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emeğine sağlık ama forumda hali hazırda ana konusu var kasanın incelemede kendi resimlerini koysaydın keşke daha iyi olurdu
  • kullanıyorum mutluyum

ancak ön paneli bir türlü açıp tam olarak temizlik yapamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusunmeklazim

kullanıyorum mutluyum

ancak ön paneli bir türlü açıp tam olarak temizlik yapamadım

aynen ya çok toz topluyor orası temizlemekten bıktım
  • abisi olan hafx 942 kullanıyorum gerçekten 4/4 lük kasalar
  • Güzel inceleme olmuş eline sağlık bende aynı kasadan kullanıyorum ve memnunum
  • İki yan kapağı da açın Her iki tarafta da yukarıda ortada ve aşağıda 3er tırnak var onları açmadan ön paneli açamazsınız
  • oraları açıyorum bu sefer yukarısı takılıyor yukarıyı açıyorum ortadan bağlı oluyor biryerlerde vida avr heralde şu sınavları atlatayım komple sökecem
  • Plus model ile bu arası ne fark var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Hail The King

Plus model ile bu arası ne fark var ?

Aynen ne fark var
  • All Hail The King kullanıcısına yanıt
    Videoyu izleyin.
  • 3 seneye yakındır Plus modelini kullanıyorum. Çok uğraştırdı ilk aldığımda, istediğim sessizliği yakalamak biraz zor oldu. Ama şu an memnunum gayet.
  • advanced modelinin yan tarafı şeffaf ve ayrı olarak ön panel usb 3.0 mevcut merak edenler kullanıcı resimleri ve bilgi almak için ana konuya bakabilir
    http://forum.donanimhaber.com/m_47361211/tm.htm
  • Advenced modeli usb 3.0 ve üst tarafında 20 cmlik fanla beraber geliyor. Ayrıca yan tarafıda şeffaf.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.