Şimdi Ara

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
8
Favori
10.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jetflo fan değişimi yapıldı bugün teslim aldım. Bu konuda bana yardımcı olmaya çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Güç kaynağı ile ilgili sorunlarımıda halettikten sonra kasa içerisinde düzenleme yapacağım. 3 adet daha sickleflow fan ve jetflo'yu takıp son durum ile ilgili size bilgi vereceğim soğutma performansı olarak ve jetflonun ses durumu ile ilgili. Ayrıca bir arkadaş sickleflow için yukarı bakınca titreşim sesi yapıyor demişti. Üste iki adet sickleflow takacağım onuda test etmiş olurum.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    hayırlı geceler bende buradaki yorumlara bakarak corsair h100i sıvı soğutucuma 2 adet Sickleflow 120 cm sesiz olduğu idda edilen fanlarda alıp montajladım ama sesiz değiler uçak motoru gibi ses çıkartıyorlar
    cooler master yardımcı olacağı yerde direk şuçu corsair h100i sıvı soğutma atarak ondan gelen pompa sesi deyip için içinden çıktılar

ayrıca kasam haf942x cooler master kasa önünde 23 cm kırmız ışıklı cooler master fan var
    arkada eksoz 14 cm cooler master fan var
    yanda 20cm kırmızı ledli cooler master fanım var
    üste iki adet cooler master 20 cm fanım var
    corsair sıvı soğutmamda alt tarafta corsair 12 cm kendi fanları var üst tarafada 12 iki adet zalman fan takılı iken full yükte yani fan hızları full alınca hiç bir sıkıntı yok ses yok

ama bu hafta sonu vatandan sessiz olduğu idda edilen 12 cm kırmızı ledli cooler master fanları alıp taktım corsair sıvı soğutmamın alt tarafına üst tarafa corsair marka 12 cm fanları taktım kasamın üstündeki 20cm fanları iptal ettim çalıştırdım pc ne olsun durulmuyor uçak motoru gibi SES var default ayara alıyorum gine kesilmiyor ses corsair sıvı soğutmanın raydotöründeki fanları tek tek çıkarıp taktığımda sesin hangi FANLARDAN geldiği buldum sonunda SESİZ olduğu idda eden cooler master fanlarday mış zaten yüksek devirde hiç çalıştırılmıyor sesten en düşük devire alırsan ses çook azalıyor yetmedi
    bu sesiz olduğunu idda ettikleri cooler master fanları çıkartıp anakartıma bağladım sonuç gine aynı idda edildiği gibİ SESSİZ DEĞİL 12 cm zalmanları bağladım SESTEN eser yok sessiz AMA bu cooler master fanlar SESSİZ DEĞİL ayrıca kasamda diğer corsair marka fanları da denedim hiç bir sıkıntı ve ses sorunu olmadı

kısaca arızalı ürün olabilir seste olabilir bunu kabul etmek lazım AMA senin corsair h100i sıvı soğutmanın pompasının sesi deyip sıyrılmak ÇOK AYIP COOLER MASTER YAKIŞMIYOR hadi benim sıvı soğutmam pompası arızalı ses ondan geliyor şimdi şuan da sizin 12 cm fanlarınız takılı değil onun yerine zalman 12 cm iki adet fan ve corsair kendi fanları var üstünde ama SES YOK AYRICA ZALMAN FANLARI takmadan da denedim corsair kendi fanları alta üste 2 adet 20cm cooler amster fan yan kapakta 20 cm cooler master fan önde 23 cm cooler master fan arkada 14 cm cooler master fan ve fanlar son devirde tık yok pompa arızalı ise ses yapması lazım oda yok işlemci fx8350 4,8 ghz kullanıyorum bu arada 5,2 ghz çıktı işlemcim SAYIN COOLER MASTER başka markalara şuç atacağınıza son kullnıcılara sahip çıkın AYIPLI MALINIZIN ARKASINDA DURUP HATANIZ KABUL EDİN CORSAİR ŞUÇ ATMAK SİZE YAKIŞMIYOR

CAHİLİZ YA BİZ 1992 den beri bilgisayarda kullanmıyorum ben....lise ikinci sınıftan beri pc ilgileniyorum ben
    FX6100 İŞLEMCİYİ HAVA SOĞUTMAYLA 4,5GHZ KULANDIM BEN AYLARCA AMD 965 BE 4,2GHZ KULLANDIM HAVA SOĞUTMAYLA elimden de bir sürü fan çeşiti ve işlemci soğutucusu geçti markaları saymak bile istemem

hadi ben yalancıyım açın vatanın bilgisayarın 12cm SESSİZ OLDUĞU İDDA ETTİNİZ COOLER MASTER ÜRÜNÜNE YAPILAN YORUMLARI OKUYUN SESLİ işte KABUL EDİN BİR KİŞİDE DEVRİNDE DÖNMÜYOR DİYE ŞİKAYETÇİ
    dünya devi olduğu idda eden cooler master yakışmıyor bu

• Öncelikle radyatör için SickleFlow seçilecek dogru fanlardan biri degil.Bu iş için blade master daha uygun. Sickle flow kasa fanı olarak kullanıma uygun .Onun dışında ben sickleflow da hava akımının oluşturduğu ses dışında bir sese rastlamadım, muhtemelen fanda sorun var

Ayrıca fan devrinde oynamalar olabilir. Zaten teknik özelliklerde yazar 2000 RPM (+/- 10%) aşağı ya da yukarı oynama yapabilir diye.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • %10 yanıldı payının koyulma sebebi zaten bu radyatör gibi kullanımlar için. Radyatör fan için bir direnç,engel oluştugundan her fanda hız kaybı olur ancak kasa fanı olan fanlarda biraz daha fazla olur.Kasaya takın fanı hızının arttığını görürsünüz. Ama 1700 1750 RPM altına düşmemesi gerekiyor radyatör üzerinde de.

Onun dışında Corsair in SP serisi radyatör için piyasada bulunabilecek kaliteli fanların arasında statik basınç degeri olarak. Ses seviyesinden memnunsanız hiç masraf yapmanıza bile gerek yoktu.Zaten başka bir fana geçince performanstan ziyade ses olarak kazancınız olabilir,performans olarak olmaz. SP nin tek kötü yani rulman tipinden kaynaklı bir kronik ses var biraz.

Corsair Link programında ki fan hız ayarları başka fanlarda sağlıklı çalışmayabilir.Çünkü H100i nin üzerinde gelen fan SP120L 2750 RPM hızına sahip ve profillerde ona göre oluşturuluyor.

Onu dışında dediğim gibi memnun değilseniz iade edin.

• Hocam güzel inceleme elinize sağlık. Marka olarak değilde , kafama takılan bazı sorular var. Bildiğiniz üzere 4 tip fan var görmeye alışık olduğumuz.
    Bunlar ; 80mm 120mm 140mm ve 200mm . Burada ebat büyüdükçe ses azalıyor mu? İnce kanatlı ya da kalın kanatlı pervanelerin sese tesiri oluyor mu, çünkü bazı kaliteli fanların pervaneleri kağıt gibi ince .İçerden hava geçerken uğuldamayı mı azaltıyor, inceliği bu yüzden mi düşünmüşler.. Birde bu fanların üzerinde yazan (2000 rpm) 19db - 30db ses düzeyi olayını anlamış değilim sanki hepsi aynı oranda ses veriyor gibiler.
    Konuda yazdınızda görmediysem bunları kusura bakmayın.

İyi forumlar
    İşlemci :İntel i5 4690K 3.5ghz Ekran Kartı : ASUS GTX 770 Direct CU II 2gb 256bit OC Ram : Kingston DDR3 1333Mhz CL9 8 GB (4x2) Anakart :MSI Z97 Gaming 3 3200 mhz (O.C. ) Monitör : Asus VN247H 23.6" 1ms Led HDD : Seagate 500 GB 7200 Rpm PSU : OCZ 550w 80plus Güç Kaynağı (12V=38A) Kasa : Zalman Z12 Plus mid ATX SSD :Kingston 120gb 450mb/s yazma 450mb/s okuma
  • Eğer devir sabit kalırsa fanların boyu büyüdükçe ses seviyesi artar.40MM bir fan 2500 RPM de dönerken rahatsız etmezken 140MM bir fan o hızda dönerken baş agrısı yapabilir. Fanın büyümesinin amacı 120MM fanın 1600 RPM de yaptığı işi 200MM fan 900 RPM de yapabilir. Yaprak tasarımıyla ilgili olarak bilimsel bir makale okumadım fakat gözlemlerime göre statik basınç degeri yüksek olan fanlar da ses seviyesi daha yüksek.Malum statik fanların önemi önlerine radyatör,heatsink gibi bir engel çıktığında onları aşmak için tasarlanmış olması .Statik basınç degeri ne kadar yüksekse ısıyı radyatör,heatsinkten daha hızlı uzaklaştırır.Ayrıca bu fanlarlarda genelde yapraklarda daha sık oluyor. Kasa fanlarında mesela bu yapraklar arası açıklık iyice açıktır.

O dba degeri pwm fanlarda yazar genelde,Fan diyelim 600-2000 RPM arası çalışıyor ,19 dba en düşük devirde ki ses seviyesine aitken 30 dba en yüksek devirde ki ses seviyesi oluyor.

• TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    AH BİDE BUNU COOLER MASTER KABUL ETSE .SESİZ FAN DİYE SATIYORLAR BİDE
    KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN İADE İŞİ İPTAL.kutu açılmış malzeme kullanılmış.kimse iade almaz .diğer dediklerin sonuna kadar haklısın ama radyıtörün altında zalman 12 cm iki tane fan var yukarda corsair soğutmanın 2 adet fani var SES SIKINTISI GİTTİ KARDEŞİM . 2 adet daha fan eklemenin sebebi ise FX8350 4,8 GHZ GÜNLÜK KULLANIYORUM BU YÜZDEN SİZEDE RESMİNİ GÖNDERMİŞTİM
    GELMEDİ ACABA RESİMLERİM SİZE ULAŞMADI HERHALDE

ZATEN VATAN BİLGİSAYARDA YADA TÜRKİYEDE CORSAİR FANLAR satılsa olsaydı alırdım gerçi vatan bir ara getirdi
    ayrıca COOLER MASTER HAF942X KASAMDAKİ DİĞER FANLARI DA Corsair Link programında fan hızları ile test ettim hiç birinde sıkıntı yok önce 23 cm cooler master fan var yan kağakataki 20 cm arkada eksoz 14 cm fanıda bağlayım tek tek teset ettim
    bu sesiz diye idda ettikleri fanlar kadar ses çıkarmıyor hiç biri hiç birinde sıkıntı yok kasamda kullnıyorum zaten

işlemciye o.c yapmasan normal hızında kullansam 4 ghz corsair fanları yeterli geliyor artıyor bile ama İŞİN İÇİNE O.C girince değişiyor ondan alıp kullanayım dedim

ama şu bir gerçek bu fanlar COOLER MASTER SESZİ DEDİĞİ 12 CM FANLAR çok sesli VE Corsair Link programında ki fan hız ayarları 1700 ÜSTÜNE ASLA ÇIKMADI ZATEN 1700RPM EVDE BİLE DURULUMUYOR BIRAK ODAYI

BAK ÜSTAD YAZMIŞSIN YANİ KALİTE BİLGİ İŞTE BU ARAŞTIRMA BU ...............Çünkü H100i nin üzerinde gelen fan SP120L 2750 RPM hızına sahip ve profillerde ona göre oluşturuluyo AMA SES NAMINA BİŞEY YOK SON AYARI HARİÇ O BİLE 12 CM SESSİZ DİYE idda ettikleri cooler master fan dan SESSİZ 2750 RPM NEREDE 1700 RPM NERE FARK KALİTE ORTADA ZATEN

KEŞKE ALMAYIP BU KALİTESİZ SESLİ COOLER MASTER FANLARI CORSAİR FANLAR TÜRKİYE GELDİĞİNDE ALSAYDIM..NEYSE SORUNU BEN ÇÖZDÜM COOLER MASTER HALA CORSAİR SIVI SOĞUTMAMIN POMPA SESİ DESİN DURSUN
    asla cooler master ürünü almıyacağım

KARDEŞİM YARDIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAHA EMANET OL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 7 Mart 2014; 3:00:55 >

• Cooler Master JEtFlo 2 adet kullanıyorum. Son devirde ismi gibi JET etkisi yapıyor; hem seste hem de uyguladğı hava basıncı olarak. Ancak Bios'tan standart ayarlayıp her iki fanıda Akasa fan çoklama kablosu ile bağladım. Kabloyu CPU noktasına bağladım; 4 pin çıkış CPU fan için, 3 pin egzoz fan için. Jet FLo aslında egzos için çokta iyi değil ama, zaten üstte 2 akasa Venom havayı çektiği için görsel olarak tamamlıyor.

Ledler ise göz alıcı. Tabi devir arttıkça ledin parkalığıda artıyor. Prime95'te ancak duyuluyor, ama son hız çalışırken ki ses gibi değil.

Doğru fan seçmek önemli; Örneğin Noctu'dan gidersek

Egzoz için : Noctua NF-S12B FLX

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi]

CPU / radyatör için : Noctua NF-A14 FLX 140mm

Kasa ön giriş için : Noctua NF-S12A FLX 120mm

Yanlış yere yanlış fan seçimi hem performans kaybı hem de gürültü artışı...

Ben de ayrıca Blade Master var; şu an kasada takılı değil ama performans ve normal hızlardaki sessizliği ile CPU için en iyi seçimlerden biri. Ayrıca Hyper412S ile gelen bir fan daha var. Bu da gayet sessiz diyebiliriz. Sessizlik iyi ama performans olarak çok iyi olmadığı için Blade Master almıştım

İnceleme için teşekkürler.
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB

• Hocam cevap ve aydınlatma için teşekkürler. Psu larda bulunan 200mm lik fanlardan hemen hemen hiç ses gelmiyor. Acaba dönüş devrinden mi tam bilemiyorum. Ama bir fanı alıp boşta çalıştırmayla duyulan ses ile , sabit ve kapalı bir yere hava sirküle etmek amaçlı koyulan fanın sesi arasında dünya kadar fark var. Sessiz fan diye adlandırılan ve sınır 19 db olan bir fanın ki coolermaster ların bazılarında bu ibare var (120mm likerinde) ıslık sesi bile çıkarmaması lazımken , havanın sürtme sesi kasanın dışına taşabiliyor. Bende şöyle düşünüyorum fan ebatı büyüdükçe değilde pervane yapraklarının açısı azaldıkça ses azalıyor. Yani 20 derece açı ile 2000 rpm de dönen bir fan ile 45 derece açı ile 2000 rpm de dönen bir fan arasında 25 derecelik bir db farkı oluşacaktır. Tabi tam terside olabilir denemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 7 Mart 2014; 14:46:56 >
    İşlemci :İntel i5 4690K 3.5ghz Ekran Kartı : ASUS GTX 770 Direct CU II 2gb 256bit OC Ram : Kingston DDR3 1333Mhz CL9 8 GB (4x2) Anakart :MSI Z97 Gaming 3 3200 mhz (O.C. ) Monitör : Asus VN247H 23.6" 1ms Led HDD : Seagate 500 GB 7200 Rpm PSU : OCZ 550w 80plus Güç Kaynağı (12V=38A) Kasa : Zalman Z12 Plus mid ATX SSD :Kingston 120gb 450mb/s yazma 450mb/s okuma

• @cybernoid

Radyatör,heatsink fanları kasada kullanınca sıkıntı olmuyor ama kasa fanını soğutucuda kullanınca doğal olarak performans kaybı yaşanıyor.Ondan bence eğer elde soğutucudan sökülmüş fan varsa değerlendirilebilir kasa fanı olarak. Blader Master radyatör fanı o Türkiye'de alınabilir fanlardan.Performans olarak JetFlo la aynı seviyede sayılır.

@
    BORUBEY06

Güç kaynaklarında ben 200MM fan görmedim.Genelde en büyük 135MM ya da 140MM var.Kasayı dar bir alana alınca fan devrinin azalmasıyla birlikte seste azalıyor.Fanın kanatlarıyla epey ilgili ses olayı.Genelde açısı dar düz fanlar havayı keserken daha fazla ses yapıyor.Ama tabi kişisel görüş,mantıga yatan şeyler dediğimiz. Denemeden bilinmez, fan üreticisi olmadan da prototip üretilmeyeceğinden epey zor deneme imkanı. Anca farklı şekilde rüzgar gülü filan yapılabilir.

• Ben de sessizlik ve performans aradığım için kasanın ön fanlarından birini (stok fan) değiştireceğim. Üst fan zaten Noctua'ydı (NFP-14 FLX)

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi]

Fan üzerindeki kablo kısa, CPU için kullanırsanız gayet güzel bir uzunluk. Katlamak zorunda kalmazsınız. Ama kasa içinse kısa, ama neyseki yanında uzatma kablosu veriyorlar.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=52&lng=en&set=1

quote:

Low-Noise Adaptor (L.N.A.)
    Ultra-Low-Noise Adaptor (U.L.N.A.)
    3:4-Pin Adaptor
    30cm Extension Cable
    4 Vibration-Compensators
    4 Fan Screws

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Mart 2014; 12:02:41 >
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    kardeşim eline koluna sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.
    TEŞEKKÜR EDERİM
    HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM FANLARINI
    ALLAH SESSİZ BİR ŞEKİLDE KULLANMAYI NASİP ETSİN
  • Radyatör fanı araştırırken güzel bir inceleme fakat bazı resimler gitmiş sanırım.Corsair sp serisi,blade master, jet flo hangisi alınmalı sizce?Fan kontrolcü ile kullanacağım tabi ona göre hangi fan sizce?

Orijinalden alıntı: seffa

Radyatör fanı araştırırken güzel bir inceleme fakat bazı resimler gitmiş sanırım.Corsair sp serisi,blade master, jet flo hangisi alınmalı sizce?Fan kontrolcü ile kullanacağım tabi ona göre hangi fan sizce?

Hepsi performans olarak yakın birbirine .Blade Master uygun fiyatlı çözüm. JetFlo ,SP120PE den 0.5 derece daha iyi çıkmış heatsıink üzerinde.JetFlo malzeme kalitesi daha yüksek.Fanın ses seviyeleri dba olarak 1 dba filan oynuyor ama jetflo daha az rahatsız ediyor.SP serisinde rulman tipinden dolayı hafif bir kumlama sesi var.

O EX120 ve U12S altında resim aradın heralde ama o testler yeni bitti yüklerim yakında. Tek fanın testi 6 saat sürünce ızdırap oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Radyatör fanı araştırırken güzel bir inceleme fakat bazı resimler gitmiş sanırım.Corsair sp serisi,blade master, jet flo hangisi alınmalı sizce?Fan kontrolcü ile kullanacağım tabi ona göre hangi fan sizce?

Hepsi performans olarak yakın birbirine .Blade Master uygun fiyatlı çözüm. JetFlo ,SP120PE den 0.5 derece daha iyi çıkmış heatsıink üzerinde.JetFlo malzeme kalitesi daha yüksek.Fanın ses seviyeleri dba olarak 1 dba filan oynuyor ama jetflo daha az rahatsız ediyor.SP serisinde rulman tipinden dolayı hafif bir kumlama sesi var.

O EX120 ve U12S altında resim aradın heralde ama o testler yeni bitti yüklerim yakında. Tek fanın testi 6 saat sürünce ızdırap oluyor

Valla alin teri testler bunlar o yuzden gercekten eline saglik herkes yapmaz.Tesekkur ederim cevabiniz icin bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• per. ve ses bakımına karşılaştırırsak jetflou mu sickleflow mu ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.