Şimdi Ara

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
10.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

JetFlo testi eklenmiştir arkadaşlar.Bazı kısımlarda eksiklikler var fakat bu halini merak eden arkadaşlar için şimdiden yükledim daha sonra tam hali gelecek.

Ayrıca test yöntemlerinde bazı degişiklik oldu. Ses seviyesi testinde çok daha hassas bir cahaza geçtim ve tüm testler tekrarlanacak. JetFlo testinde video da yeni dba metre gözüküyor ve tablolardaki de o cihazla yapıldı.Eski videolarda eski cihaz var ama tablodaki ler yeni cihazla test edildi.Yeni cihazla test videolarıda hazır

Statik basınç konusunda degerler kafanızı karıştırmasın. Aslında 0.265 degeri 0.26 ile 0.27 nin tam arasındaki deger.Bu manometre piyasada bulunabilecek en hassas ve en düzgün manometre. Ondan buna bile şükür Karşılaştırma yaparken yani sitede ki degerlere bakmayın tamamen bu test içindeki fanlarla karşılştırın. Keza onlar mmh2O bem cmh2O ölçme kriterim

• haf 912 plus ve içinden çıkan psu yu kullanıyorum
    bu markanın iyi bir fan ürettiğini düşünmüyorum

haf 912 deki eksoz fan gürültülü çalışmaya başladı attım cöpe corsair QUIET EDITION aldım

psu nun fanı da aynı şekilde gürültülü çalışmakta garantisi bitsin içindeki fanı değiştirecem bir de psunun kullanılmadığı kabloları havya ile sökmeyi planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 24 Ocak 2014; 8:41:26 >
    Bende de corsair 500R kasa var. Aynı şekilde egsoz fan gürültülü çalışmaya başladı sanırım arızadan dolayı çok ses çıkartıyor, yan kapaktaki 20 cm fan da gürültülü biraz, öndeki fanlardan ses çıkmıyor ses konusunda çok iyi ama cfm değerleri düşük ayrıca ışıkları kendi kontrolcüsü dışında yanmıyor (ben fan kontrolcü kullanıyorum ayrıca). Traktör sesi çıkarttığı için bende egsoz fanı söktüm cooler matsre sickle flow aldım memnunum. Ben fan kontrolcü kullandığım için cfm değerlerine bakıyorum, yüksek olanı seçiyorum. zaten %100 devirde kullanmadığım için ses problemi olmayacak %50-%60 devirde kullandığımda sessiz ve performanslı oluyorlar. Biraz da şans işi sanırım bu işler yada kasalara koydukları fanlar biraz daha dandik.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • Emre'nin dediği gibi sickleflow özellikle kasalar için tam bir f/p ürünü. Jetflo ise gerçekten başka bir fan, vida yerleri sıkan kısım kauçuk içinde boşa döndüğü için vidaları sıkamıyordum ve ses problemi nedeni ile (belki vidalar sıkılamadığı için ses yapıyordur) servise gönderdim. Yerine tekrar kullandığım tuniq tower 120 extreme fanını geri taktım ve işlemci sıcaklığı 3-4 derece arttı.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • aynen kasalara koydukları fanlar 3. kalite hatta psular bile dandik
    haf 912 eksoz fanı 5-10 liralık bir fan
    ama megaflow u idare eder oda düşük devirde 700rpm de çalıştığı için
    ben 2 işlemci fanı ve 2 kasa fanını anakart ile kontrol ediyorum.
    diğer 2 fanı ise kışın kullanmıyo sadece yazın kulanıyorum
    kasamda şu anda
    2 adet megaflow
    2 adet CORSAIR AIR SERISI SP120 QUIET EDITION
    2 noctua 12 ve 14 lük
    fanlar bulunmakta ama sadece psu nun fanı bütün bu fanlardan çıkan sesi bastırmakta

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Emre'nin dediği gibi sickleflow özellikle kasalar için tam bir f/p ürünü. Jetflo ise gerçekten başka bir fan, vida yerleri sıkan kısım kauçuk içinde boşa döndüğü için vidaları sıkamıyordum ve ses problemi nedeni ile (belki vidalar sıkılamadığı için ses yapıyordur) servise gönderdim. Yerine tekrar kullandığım tuniq tower 120 extreme fanını geri taktım ve işlemci sıcaklığı 3-4 derece arttı.

Bir süre fazla kuvvet uyguladıktan sonra boşa dönmesi normal çünkü malum yumuşak bir plastigin içinde malum yivler.Ama ben sorun yaşamadım o kadar, saglam bir şekilde sıkıştırılıyor.Tabi başta dedigim gibi full kuvvet uygularsan boşa dönüyor ama fanı hareket etmeyecek şekilde montajlanıyor. Alyen bulabilirsen uygun bendeki bozuk olan fanın vida yerini söküp yollayabilirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Fanı Vatandan almıştım. Geri verdim servise gönderdiler. Eğer değiştirmezler ise yardımınızı isterim, sağolsun cooler master Türkiyede'ki arkadaşta aynısını söylemişti kulanmadığımız bir fandan söker göndeririz diye.
    darkness in your mind
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    Benim psuda da aynı problem mevcut ki Silverstone 1000W gold psu uyduruk birşeyde değil gönderdim servise dönüş bekliyorum. Bende önde 2 adet sickleflow var, yanda corsairin 200mm fanı mevcut, üstte 2 adet corsairin önden söktüğüm fanı mevcut eksoz olarak arkada fan yok henüz, işlemcide tuniq fan mevcut. Elimde 3 adet sickle flow var. üste iki va arka eksoza bir adeti takacağım, kasada toplamda 5 adet sickleflow olacak. Jetfloda servisten gelince işlemciye takacağım. Yan kapaktaki 200mm fanda biraz sesli. Onuda değştiricem büyük ihtimal, megaflow dan memnun musun? Megaflow ile değiştirebilirim yada iki tane daha sickleflow alıp takabilirim yan kapağa.
    darkness in your mind
  • megaflowdan memnunum max 700 devirde çalışır şu an %50 ile çalışmakta 350 rpm çok güzel sessizlik ve 20 cm olduğundna etkili havalandırma sağlamakta

bence faları 2 gruba ayırmak gerekir
    1. olarak işlemciye takılacak olan fan statik basınçı ,hava basıncı yüksek rpm olarak yüksek olmalı
    2. olrakta kasa fanı ise hava akımını düzenleyecek şekilde olmalı yani hava basıncı düşük düşük hızlarda ve olabidiğince sessiz olmalı

bu arada işleci fanı pwm olmalı yani performasn gerektiren yerlerde yüksek devirlerde dönmeli başta çok düşük çalışmalı
    darkness in your mind
  • Jet Flo gerçekten merak ediyordum ellerine sağlık. Ama 1600 ve 1200 silent adaptörler takılı seslerinide gösterseymişsin çok iyi olurmuş.

Orijinalden alıntı: white_power

Jet Flo gerçekten merak ediyordum ellerine sağlık. Ama 1600 ve 1200 silent adaptörler takılı seslerinide gösterseymişsin çok iyi olurmuş.

Şimdilik biraz üstünkörü oldu ama çok yakın zaman da 1-12V arası tüm ses seviyeleri, hava akımı ve statik basınç degerleri hepsi gelecek .

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Jet Flo gerçekten merak ediyordum ellerine sağlık. Ama 1600 ve 1200 silent adaptörler takılı seslerinide gösterseymişsin çok iyi olurmuş.

Şimdilik biraz üstünkörü oldu ama çok yakın zaman da 1-12V arası tüm ses seviyeleri, hava akımı ve statik basınç degerleri hepsi gelecek .

hocam testler iyi güzel de en baştaki how we tested kısmı bozmuş biraz onu how we have tested desen daha iyi olur

Emre, statik basınç değerleri cm olarak mı yazacaktın? Yine on numara beş yıldız bir inceleme İşyerinde okumuştum haliyle video ve resimleri görememiştim ancak görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 25 Ocak 2014; 23:48:10 >
    darkness in your mind
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Emre, statik basınç değerleri cm olarak mı yazacaktın? Yine on numara beş yıldız bir inceleme İşyerinde okumuştum haliyle video ve resimleri görememiştim ancak görebiliyorum.

normalde mmh2o ama benim alet en hassas cmh2o ölçüyor ondan öyle yaptım. Aslında çevirebilirim ama çok fazla kafamı karşıtırıyor o zamanda. Kullandıgım alet mesela 0.01 den başlıyor işte ölçmeye 5.00 a kadar gidiyor. Elimte en kuvvetli fanla 5400 rpmde 1.18 mi ne ölçmüştü. Tablolarla 0.155 yazmasının nedeni alette 0.155 görmem degil aslında. Diyelim test yaparken 0.15 ile 0.16 arasında gidiyor ya sürekli diyorum bende o zman bu 0.155 olsun tam ortası. Yada yine test yapıyorum on saniye filan 0.15 de duruyor ama arada 0.16 filan oluyor yao zamanda o ufak farkı belirtmek için 0.152 diyorum. Ya da 0.15 - 0.16 arasında degişiyor sürekli ama arada 0.15 görüyor genelde 0.16 da kalıyor o zaman 0.158 diyorum. En güzel böyle ölçülüyor.En hassas alette bu yani manometreler içinde. 600 tl bayıldım buna Testlerde tutarlı, arada canım sıkıldıkta test ederim rastgele bir fan seçip tutarlılıgını ölçmek için .

İşte onu diyorum cm olarak ölçtüğünü biliyordum daha önce bahsetmiştin ancak tabloya mm yazmışsın o yüzden dedim ama sp değerine kadar ölçmende ayrı bir boyut kazandırıyor incelemelerine, en azından fan mı sessiz olsun fazla hava üflesin mantığının yanında satatik basınç değerinin ne işe yaradığınıda göstermiş oldun.
    darkness in your mind
  • Hayalimdeki reklam sloganı "HİÇ KOLAY OLMADI"dır. Ne yazık ki bu proje tarafımdan hayal edilirken, Türkiye'de bir yayın evi tarafından çoktan kullanılmıştır. Adamlar 1990 yılında yayıncılık faaliyetine başlamış ama ürünlerinin reklam kataloğunda; evren 18 milyar yıl önce büyük patlama ile meydana çıktı, 2. milyar yılda yıldızlar belirmeye bşaladı, şu milyar yılda bu oldu diye diye ve en sonunda "Ve biz 1990 yılında yayın hayatına başladık" diye sonlandırmıştır.

Emre'nin konuya olan hassasiyeti ve sevgisi o kadar yoğun ki incelemeye başlamadan önce en az inceleme kadar sağlam bir uvertür yapıyor:)) Zeka işidir, gönül işidir... Gecemiz aydın olsun.

Sabaha karşı her kelimesini okudum her videosunu izledim. Bu arada Emre arkadaşımız artık uluslararası bir karakterdir ve buralar kendisine dar gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 26 Ocak 2014; 13:01:16 >

Teveccühün abi. Biliyorsun bir yıldır sende ne kadar bu işle ugraştıgımı. Maddi külfetini geçtim sinirlerimi bile yıprattı bu olay. 2 kere full testi yapıp bitirdim ama hem benim bazı konularda ki cahilligim yüzünden hem de yanlış yönlendirmeler yüzünden çöp oldu o incelemeler ve şimdi sil başta üçünsü kez tekrar yaptım.Testlerinde %90 ı bitti zaten,önümüzdeki haftalarda he gün bir fan inceleme yayınlamak şeklinde 2 ay filan düzenli inceleme çıkar .Yapılmayan bir şeyi yaptık(yapılacagını da sanmam bu galaksi içinde.)

@[darkness13]

Düzelteyim onu gözümden kaçmış. Matematik terk bir kişilik olunca bu statik basınç degerlerini yazarken kafam allak bullak olmuştu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.