Şimdi Ara

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
8
Favori
10.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

per. ve ses bakımına karşılaştırırsak jetflou mu sickleflow mu ?

Sickle Flow 120MM fanlardan bu fiyata test ettiğim en iyi ses/performans oranına sahip fan.Performans olarak net bir şekilde jetflo önde fakat ses olarak sickleflow daha iyi.

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

per. ve ses bakımına karşılaştırırsak jetflou mu sickleflow mu ?

Sickle Flow 120MM fanlardan bu fiyata test ettiğim en iyi ses/performans oranına sahip fan.Performans olarak net bir şekilde jetflo önde fakat ses olarak sickleflow daha iyi.

Bir konuda sickleflow için çok sesli falan denmiş de bende pek anlam veremedim gördüğüm çoğu testte ses per. oranı iyi gerçekten birde xaf serisinden düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Mayıs 2014; 18:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bugun 6 adet sickleflow fani radyatorume takip calistirdim , fanlar calisiyorkende ses hic yok , ama ben hava akimlarini begenmedim gibi , acaba 5v dami calistiriyorum diye her iki tarafada taktim , beni pek tatmin etmedi gibi cfm degeri eger 1600+ rpm calisiyorsa ses iyi hic duyulmuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB
  • Sulular sakat değilmi

• Konuyu hortlatıyorum Sickleflow fanları önde 2 adet arkada 1 adet ve üstte 2 adet kullanıyorum. Son devirde bir hava sesi dışında bir ses yok ön ve arka fanlar için ancak yukarı bakan fanlar 1400-1500 devirden sonra tırr tırr ses yapıyor maalesef ve sanırım bir çözümü de yok doğru mudur? Çünkü fanda arıza olabileceğini düşünerek arkada ki fanı üstte taktım onda da aynı sorun oluştu. Sickleflow fanlar yukarıya bakmayacaksa bence de özellikleri açısından F/P ürünü ancak sleeve bearing sickleflowların yerini acilen sickleflow x modellerinin alması lazım ancak satışı yok sanırım sadece prototip üretmişler herhal.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Konuyu hortlatıyorum Sickleflow fanları önde 2 adet arkada 1 adet ve üstte 2 adet kullanıyorum. Son devirde bir hava sesi dışında bir ses yok ön ve arka fanlar için ancak yukarı bakan fanlar 1400-1500 devirden sonra tırr tırr ses yapıyor maalesef ve sanırım bir çözümü de yok doğru mudur? Çünkü fanda arıza olabileceğini düşünerek arkada ki fanı üstte taktım onda da aynı sorun oluştu. Sickleflow fanlar yukarıya bakmayacaksa bence de özellikleri açısından F/P ürünü ancak sleeve bearing sickleflowların yerini acilen sickleflow x modellerinin alması lazım ancak satışı yok sanırım sadece prototip üretmişler herhal.

evet bendede o rulman sesi vardı şuanda yok , herhalde yatağına alıştı diye bir yorum yapacağım :)
    ama o ses çok kötü alışılacak gibi değil tabi biraz o şekilde çalıştırın bir süre belki geçer
    dediğiniz gibi ses çıkmıyor fanlardan , ama benim beklentim biraz daha performans üzerineydi 2000 devir olduğu için

• Concerve kullanıcısına yanıt
    Yazın hava sıcak olduğu için son devirde çalıştırdım hep ve o ses hep vardı bir türlü düzelmedi göbeğine zeytin yağı bile sıktım Yapacak birşey yok, sleeve bearing fan alınmaz artık bir daha onu anladım.
    Intel Skylake I7 6700K/Asus Z170 Gaming Pro/Asus Strix R390 DirectCU III OC/G.Skill Ripjaws V DDR4 2666MHz CL15 XMP 16GB (2x8GB)/Sandisk Ultra II 480GB SSD/WD Caviar Black HDD 1TBx2/Seagate Pipeline 2TB/Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality Pro/Seasonic X-1050xm2 Gold/Corsair Carbide 500R-CM JetFlo White Led x 6/Corsair H100i GTX - CM JetFlo White Led x 2-Noctua NT-H1/Lamptron FC5 V3/Asus VG279Q Freesync-144Hz-1ms/Logitech X-540-Logitech Z-506/Hyperx Cloud II-Asus TUF Gaming H3/Logitech G810 Orion Spectrum(Romer-G)-Razer Blackvidow V3(Razer Green)-Razer Huntsman TE/Razer Viper-Razer Deathadder V2-Logitech G403-Logitech G203 LIGHTSYNC/Steelseries QCK XXXL-Logitech G640-Steelseries Qck+ Heavy L-Steelseries Qck NIP Edition/Razer Mouse Bungee
    darkness in your mind
  • quote:

Konuyu hortlatıyorum Sickleflow fanları önde 2 adet arkada 1 adet ve üstte 2 adet kullanıyorum. Son devirde bir hava sesi dışında bir ses yok ön ve arka fanlar için ancak yukarı bakan fanlar 1400-1500 devirden sonra tırr tırr ses yapıyor maalesef ve sanırım bir çözümü de yok doğru mudur? Çünkü fanda arıza olabileceğini düşünerek arkada ki fanı üstte taktım onda da aynı sorun oluştu. Sickleflow fanlar yukarıya bakmayacaksa bence de özellikleri açısından F/P ürünü ancak sleeve bearing sickleflowların yerini acilen sickleflow x modellerinin alması lazım ancak satışı yok sanırım sadece prototip üretmişler herhal.

üste bakan fanlarda mekanik ses olmasın diyorsan noctua gibi markalar şart ben aldım şimfi bir nf-p12 çıt yok :)

bu arada bayadır yoktu piyasada nf-p12 inventusa geçen hafta girmiş duyrulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 9 Eylül 2014; 12:39:21 >

• evohan kullanıcısına yanıt
    aslında ses takıntım yok benimki psikoljik sanırsam jetflonun hava üfleme sesi daha fazla ancak olağan dışında bir ses olması beni çok rahatsız ediyor
    darkness in your mind
  • quote:

SickleFlow'da benim gördüğüm tek sorun sleeve bearing olmasından dolayı yatay konumda çalışırken titreşim yapıyor. Her sleeve bearing de durum böyle gerçi, dikey pozisyonda kullanmaya uygunlar. Dediğin gibi bunun ''X'' sürümü çıktı bunun jetflo gibi pom bearing .JetFlo'da sadece hava sirkülasyonunun yarattığı ses olduğunun düşünürsek X modeli de başarılıdır. Umarım yakında eski fiyatından gelir.

Ehume bir ara parçalamıştı.

http://www.overclock.net/t/1421591/sickle-flow-and-sickleflow-x-anatomy-lessons/0_100

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Adam sanırım dünya üzerinde ki tek sickleflow x'i parçalamış bunun dışında hiç bir yerde görmedim ne incelemesini ne de satışını.
    darkness in your mind
  • quote:

Adam sanırım dünya üzerinde ki tek sickleflow x'i parçalamış bunun dışında hiç bir yerde görmedim ne incelemesini ne de satışını.

JetFloy'yu da parçalamıştı o

http://www.overclock.net/t/1447314/cooler-master-jetflo-anatomy-of-pom-bearings-pictures/0_100

OCN de güzel paylaşımları vardır.Vortez.net ve overclockers da filanda soğutucu incelemerini yayınlar

http://www.vortez.net/articles_categories/cooling.html

http://www.overclockers.com/author/ehume/

Bu arada sickleflow x incelemesini de yaptı

http://www.vortez.net/articles_pages/cooler_master_jetflo_review,1.html

• quote:

Yazın hava sıcak olduğu için son devirde çalıştırdım hep ve o ses hep vardı bir türlü düzelmedi göbeğine zeytin yağı bile sıktım Yapacak birşey yok, sleeve bearing fan alınmaz artık bir daha onu anladım.

4 ay önce bende almıştım corsairh100i kullanayım diye iki günüm cehenneme dönmüştü evde. bırak oda da durmayı evde bile durulmuyordu.UÇAK MOTORU gibi ses yapıyordu..durumu hemen ilk gece cooler master belirttim hatta videosunu çekitm gönderdim . izleyip PİŞKİN PİŞKİN O SES SENİN CORİSARH 100İ DEYİP SIVI SOĞUTMAMA ÇAMUR ATIP İŞİN İÇİNDEN ÇIKTILAR..BİDE SİZDE KAÇ TANE FAN VAR DİYE SORDU BENDE İKİ TANE DEYİNCE ALAYA ALDI BENDE olmaz olsaydı kasamdaki fanları sayınca vede 12 cm fanlarınız kadar SES YAPMIYOR DEYİNCE.....İNSAN ÖZÜR DİLEMESİ BİLMELİ PARDON DEMEMESİNİ BİLMELİ NİYE ÇAMURA YATIP CORSAİRH100İ ÇAMUR ATIP ONUN POMPA SESİYMİŞ ...ŞİMDİ HERKES GİNE AVUKATLIĞA SOYUNUR BURADA...
    şimdi ne ses var ne huzursuzum.
    FANLARI İKİ GÜN SONRA GERİ ALDILAR YÜKSEK ŞEKİLDE SES YAPTIĞI İÇİN ALDIĞIM YERDE SES YAPIYOR DİYE GERİ ALDI...KUSURLU HATALI OLDUĞU İÇİN.....ALIDIĞIM YERDE TEKNİK SERVİSTE

MARKALARI SAYMAK İSTEMİYORUM AMA HEPSİ DENENDİ CORSAİRH100İ HİÇ BİRİ BUNLAR KADAR SES YAPMIYORDU. UÇAK MOTORU GİBİ AYNI..
    COOLER MASTERIN YAKLAŞIMI ÇOK TERBİYESİZCEYDİ HATTA BURADA konuyu paylaşmıştım herkes Cooler master avukatlığına SOYUNDULAR. .. SAĞOLSUN EMRE KARDEŞİM SIVI SOĞUTMAYA UYGUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ O FANLARIN GERÇİ ..BENDE KASAMDA TEST YAPTIM YATAY KONUMDA HİÇ SESSİZ ÇALIŞMIYOR..BUNU HERKES BİLSİN ..
    NEYSE O DAVRANIŞLARINDAN SONRA SADECE ELİMDE Bİ KASALARI KALDI ONU SATINCA ASLA KESİNLİKLE BİR DAHA COOLER MASTER ÜRÜNÜ ALMAYACAĞIM KİMSEYE ALDIRMAYACAĞIM.

İŞ YERİNDE BU TERBİYESİZCE YAPTIKLARI DURUMU ANLATINCA HERKESE ARKADAŞIM UYARDI BENİ COOLER MASTER DEĞİL KILMASTER DEDİ AYNEN ÖYLE .. ARTIK BENDE kılmaster diyorum zaten..

ZATEN O GÜNDEN SONRA herkes biliyor gerek bile yok ..SESSİZ DİYE İDDA ETTİKLERİ AMA SESSİZ OLMADIĞI FANLARINI..kimle konuşsam SESSİZ değil o fanlar diyor..

GERİSİ YALAN..

DÜRÜSTLÜĞÜNDEN DOLAYI SENİ TEBRİK EDERİM KARDEŞİM...

KEŞKE HERKES SENİN GİBİ DÜRÜSTÇE DOĞRU BİR ŞEKİLDE PAYLAŞSA NE GÜZEL OLUR. YANLI DEĞİL MARKA AVUKATLIĞI YAPMASA ..

kendine iyi bak ..herşey gönlünce olsun..

• quote:

ZAMANINDA SÖYLEMİŞTİM BEN. ama herkes bana karşı çıkmıştı...

Cooler Master Fanları Testte [Kullanıcı İncelemesi]

• SickleFlow 120 2000 RPM Allah evlerden uzak tutsun. 2000 Rpm yükte evde kimseyi uyutmaz
  • Coolermaster sickleflow 120 pwm diye bir fan yok kendi sitesinde ? Ayrıca hava akımı değerleride yazmıyor kendi sitesinde + basınç değerleride farklı...Verdiğiniz bu fan bilgilerine nereden ulaştınız ?

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

SickleFlow 120 2000 RPM Allah evlerden uzak tutsun. 2000 Rpm yükte evde kimseyi uyutmaz
    Bu fan mı uyutmaz ? Dostum senin fanlarda sorun var sanırım. Yani benide şüphelendirdin. Bu fanlardan alacaktım. İzlediğim tüm videolarda oldukça düşük sesi var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Bu fan mı uyutmaz ? Dostum senin fanlarda sorun var sanırım. Yani benide şüphelendirdin. Bu fanlardan alacaktım. İzlediğim tüm videolarda oldukça düşük sesi var...

Alıntıları Göster
    Yorumu atali 2 yil olmuş. 2 yil once vatan bilgisiyardan aldim. Cidden aşırı sesli fanlar idi o zamanlar. Alan herkes ana avrat düz küfür ediyordu. Benim gibi fan kontrolu ile ugrasmayi sevmeyen adamlarin işi degil. Bu fanlar cidden uçak jet motoru gibi sesli calisiyordu o zamanlar.

Simdi isler degistiyse bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.