Şimdi Ara

Commodore 64

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar teknolojisi bu gun bukadar gelisti ise bunun sebebi bundan 15 20 sene once c64 de kafa ayari yapanlarin sayesindedir

• İyi
  • PAC MAN :D özledik beeee
  • yaş ortalaması biraz düşük heralde. commodore 64 biliyonuz mu ? Duydunuz mu hiç :)
  • Evet yaşım 31
    64 yaşıma epey var.
  • OOy oy kuzenlere zulm ettiğim o günler geldi aklıma şimdi. NEfret almayın kafa ayarı bozuluyor, zıplamayın kafa ayarı gider, konuşmayın la oyun çıkmıyor :D
  • nasıl ama

Commodore 64
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Commodore 64

[Photo Courtesy of Stefan Mansier, Computer Pictures Database]

Şööyle bişi vardı bizde ben güççükken. Amstrad derlerdi buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 16 Ekim 2007; 1:17:55 >
  •  Commodore 64
  • quote:

Orjinalden alıntı: knoccout

nasıl ama

Commodore 64

baba bu çok gelişmiş bişey bizim bi c64 vardı dandirikten iki joystik bide kaset okuyucusu vardı. En sonunda bozduyduk kafa ayarı yapıcaz diye. Kafa ayarı ledi defalarca değişti. Bi oyun oynuycaz diye saatlerce kafa ayrı yapardık sonrada hemen sıkılırdık oyundan oyun oynamaktan çok kafa ayarı yapmaktan hoşlanır olmuştuk.

• İlk oyun programımı bu mavi ekranda yazmıştım.
    20 satırlık basit birşeydi. Ama okulda epey tutulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 16 Ekim 2007; 1:26:14 >
  • senesini hatırlamıyom ama bayaa bayaa oldu balıkseirde Hsc bilgisayar vardı ozaman tekeldiler bu comodore oyun işinde kaset götürüp doldururduk yen oyunlar yükleyeyim diye aldım rastgele bi kaset evden tuttum yolunu hatırlamıyorum tam olarak oyunu ama o dosyadan 1 tane seçip vermiştim kaseti biraz beklemeden sonra adam döndü kaset bozuk dedi geri verdi bana ve ekledi shell in armağanıdır buyrun diye hiç unuttmam shell in verdiği bi kasete çekmeye çalışmıştım

işte böle bi anım var , gereksiz gelebilir ama güzel günlerdi be kaç sene geçmiş üstünden :S yaşlandık
  • C64 sahibi olduğum zaman henüz ilkokula başlamamıştım . Okuma yazmayı C64 ile öğrendim . Hızlısından disket sürücüye sahip oldum . İşte hayat o zaman başladı :D Street Rod , Turrican , Narcopolis , Shadow Dancer , Manchester United Soccer , Test Driver ... Hey gidi günler hey ... Benim 64'üm hala biryerlerde duruyor ama , ekran çıkışında bir hata vardı , siyah beyaz gösteriyordu . Disketlerde ne olmuştur kim bilir ... Her aklıma geldiğinde bu alet içimi hüzün kaplar .
  • Bir C64'üm bile yoktu, arkadaşım sağolsun oynatırdı, dergiler alır oyunları yazar oynardık Ne günlerdi
  • Arkadaşlar benim de commodore 64 vardı. 8-9 yıl önce, kullanırdım. babamınmış, babamdan da bana kaldı. O zamanlar okullardaki bilgisayarlar çok lüks gelirdi. internet kafe falan zor bulunurdu. Ama evdeki commodoreda da hiçbir şey yapılmazdı. Ben de bir gün, "acaba bunda virüs mü var?" deyip, klavyenin alt tarafındaki havalandırma deliklerinden kolonya dökmüştüm içeri. Hani virüs ya, belki alkolü görünce ölür diye düşündüm. Çocukluk işte. Ondan sonra da bilgisayar bozuldu. ekranda hep karınca vardı. hiç açamadık. Babam da başka birisine vermiş alın size bilgisayar diye. Öyle bir anımız oldu o külüstürle.

Bir işlem yapıyorduk, 10 satır yazı yazmamız gerekiyordu.
  • Hep demişimdir zaten 60-80 kuşağıdır dünyayı değiştiren savaşma seviş; her şey serbest esrar koka LSD zihinler açılıyor kalıplar yıkılıyor yaratıcılıkda sınırlar kalkıyor daha detaylı bilgi için bakınız müzükler bakınız sanatcılar bakınız digital ürünlere bakınız hayata işte
  • kaset ünitesi disket sürücüsü falan tüm parçaları saat gibi çalışır hala. Şimdi çok komık geliyor ama commodore 64 zamanında çok iyi bir oyun ve program bilgisayarıydı.. o zamanda da vardı virus muhabbetleri. sırf commodore ait dergiler vardı. oyun tanıtımları, hileleri.. geçenlerde görmüştüm mmc kart slotunu bile adapte etmişler commodore 64 e.. 64 kb hazıya ile neler yapmış adamlar..
  • Bilgisayar tarihinin dönüm noktasında kendine çok önemli bir yer edinen efsanevi C64'e dokunan, kullanan, kokusunu içine çeken tüm arkadaşlara selamlar... Yalnız değilsiniz...
  • Bende kafa ayarı yapardım ama ne nvidia da ne ati de ne intelde ne de amd de çalışıyorum Nasıl bir katkım olmuş gelişime anlayamadım Tamam belliki sende zamanında kafa ayarı yapmışsın ve insanlığa bir yararın olduğunu düşünmek istiyosun ama abartmayalım istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Bende kafa ayarı yapardım ama ne nvidia da ne ati de ne intelde ne de amd de çalışıyorum Nasıl bir katkım olmuş gelişime anlayamadım Tamam belliki sende zamanında kafa ayarı yapmışsın ve insanlığa bir yararın olduğunu düşünmek istiyosun ama abartmayalım istersen

Aslında arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey şu.
    Bilgisayarlar zonk diye 3GHz işlemciler, terabyte sabit diskler ile varolmadı.
    Bir zamanlar bant kasetlerine program çekilirdi, programları okutabilmek için kafa ayarları yapılırdı. İnsanlar o günlerden bu günlere getirdi teknolojiyi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.