Belki de bu post vesilesi ile ortak tanıdıklarımız çıkar. Ben 1977 Üsküdar Salacak doğumluyum ( doğmaz olaydım ). Hayatımın en güzel yılları diyebilirim, ilk commodore 64 oyunlarımı Üsküdar'da Kadir adında yaşlı bir amcadan alırdım, belki de çok küçükken o yaşlı gelirdi. Ara yüklemeli oyunları arka tarafta yüklerdi. Bangkok Nights vardı mesela, oyun yüklenene kadar ömür biterdi. Ama beklerken çalan müzikler harikaydı. One on One diye bir basketbol oyununu da ilk oradan yükletmiştim. Aynı yıllar yine Üsküdar Doğancılar yokuşunda Ali vardı Bros Computer, sonrasında aşağı Cuma pazarının girişinde bir pasaja geçmişti. Amiga oyunlarından Ooops Up ile orada tanışmıştım, ve sayısız başka oyunla. 4 disketlik Project X muhteşem bir oyundu. Hanefi vardı, küçücük dükkan, koşa koşa giderdik oyun yükletmeye, North & South geldiğinde yetiştiremiyordu. Pc de vardı elinde, 80 mb harddiski olmasına şaşırırdık, şaka gibi... Kadiköy'de Joy Bilgisayar vardı Oğuz Abi, kahverengi fitilli kadife pantalon giyerdi hep. Amiga'nın son zamanlarını onunla yaşamıştık. Eskiden rıhtıma yakındı, sonradan Reks'in bir üst sokağına geçmişti. Ne güzel zamanlardı... Şimdi ise, tarifi anlatılamayacak kadar kötü, en azından benim için... Oyunları örneklerde kısa tuttum, çünkü bir dünya muhteşem oyun var, girersek işin içinden çıkamayız. Kadir Abi ve Hanefi'yi epey bir araştırdım bulamadım, Ali ile hala görüşüyoruz zaten. Çok kötü oldum :( |
Bildirim