Şimdi Ara

Cola ile felakete götüren 60 dakika (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
16.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kola kilo yapar. kilo da sağlığa zararlıdır. o halde kola sağlığa zararlıdır.
  • Ulan şu no mekka no mohammad safsatasına inananlar varmı hala. Birzamanlar nike nin işaretinde allah yazıyor demişlerdi. Baktım baktım ben göremedim. Arapçada allah nasıl yazılıyor bilmesek yutacağız ha.

Ben müslüman olarak dünya pazarına hitab edecek bir ürün satmaya çalışsam heral büyük bir çoğunluk olan hristiyan alemini karşıma alacak bir amblem yapmazdım. Aklın yolu birdir. Adam manyakmı la 2 milyar müslümanı karşısına alacak. Neticede bu adam politikacı değil tüccardır. Tüccarında tek hedefi vardır. Çoğunluğa malını yedirmek

Bu arada nike işaretinde Allah yazısını göremedim ama hristiyanların ben hristiyanım demek için asanın ucuyla toprağa çizdikleri işareti gördüm.
     Cola ile felakete götüren 60 dakika

Evet. Roma döneminde hristiyanlar zulüm görürken kendilerini gizli tutuyorlardı. Sokakta iki kişi karşılaşınca karşısındakinin hristiyan olup olmadığını anlamak için biri yere nike işaertini yapardı asasıyla. Karşısındaki kişi bu işaretin üzerine simetrik olarak aynı işaerti yapardı. Yani iki işaret birleşince Alfa dedikleri balığa benzer işaret oluşuyordu. Bu yolla hristiyan olduklarını paylaşıyorlardı. Bu işaret yehova şahitleri tarafından hala kullanılmaktadır.

Bu arada bu benim teorimdir. İlk defa burada açıklanıyor. Yani nike işaretinin manasını kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 2 Mart 2009; 14:31:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerista07

quote:

Orjinalden alıntı: isisis

7-16 yaş arasında günde 1 LT kola içiyordum ve 1 gram bile kilo almadım bu yüzden
    4 senedirde su içmiyorum günde 2.5 - 5 Lt kola içiyorum hiçbir zararınıda görmedim ilerde olursa bilemem
    13 yılda bişey olmadıysa bundan sonrada olmaz

4 senedir su içmiyormuş 5 litre kola içiyormuş daha kaliteli espri lütfen

Kola ne yav Olmadığı zaman eksikliğini hissetmeyeceğiniz(kola, hiç olmasaydı kim isterdi ?şöyle şekerli zararlı bişey olsa da içsem) şeyleri içip durmayın mal gibi

Kola-sigara-alkol...)

devletin başında adam gibi biri olcak hepsini yasaklatıcan 10 yıl sonra ülkenin sağlık seviyesi artar

Açık söylim kim içerse içsin bunları geri zekalıdır. Arada bende içiyorum kolayı ama 3 ayda bir sanırım ara sıra salaklık yapıyoruz Diğer tüm zararlı yiyeceklerde aynı abur cuburda, zaten bunları içip yeyip sonra kanser/obezite olanlar sanırım kendilerine tüm hastalık/sıkıntı boyunca küfür ediyorlardır.

kimseye yalan borcum yok ister inan ister inanma
    o zaman bende açık söyliyeyim kim su içerse geri zekalıdır tadı yok bişey yok bi susuzlugumu gidericem diye onu içiceğime kola içerim buz gibi daha iyi
    devlet kolayı yasaklıyacagına önce millete iş bulsun milletin sağlık seviyesi 100 kat artar merak etme

• olsada bi içsek
  • Ben sahsen normal coladan nefret ediyorum. Çok şekerli yapış yapış oluyor ağzımın içi içtikten sonra. Ama günde mutlaka 1l light colamı içerim. Ama yemeğin üstüne olacak.
  • Ben kola içiyorum. Nedense kola şunu yapar bunu yapar diye birton ne idüğü belirsiz yazı çıkar ama kimse" bira şunu yapar", " şarabın ilk 60 dakikada verdiği hasar şöyledir" tarzı şeylerle uğraşmaz, bu doktolar sürekli birşeyler uydurur ama bi bakarsın ya sigara içerler, içki sofrasında en alemci adama taş çıkartırlar ki bu insanlar DOKTOR . Bu kısa ironiden sonra gelelim yazılan yazıya.Gerekli yerlerin fontunu büyütüyorum.
    1 bardak kolada 10 çay kaşığı şeker olamaz, ne fiziksel ne de kimyasal olarak 1 bardakta 10 çay kaşığı şekeri o sıcaklıkta çözemezsiniz,çözdüğünüz sıcaklıkta bile şerbet ve akışkanlığı düşük bir sıvı elde edersiniz.Denemesi bedava.
    Ayrıca 1 bardak kola 200 ml desek , 90 kalri civarına gelir , tüm kalorinin şekerden gedlşği varsayılırsa ( kolada yağ olmadığını söylediğime gerek yok sanırım) 22 gram civarı şeker var demektir. 22 gram şeker sizin günlük ihtiyacınızın 100 katı olmayı bırak günlük ihtiyacın çeyreği bile değildir. Hadi bu kısımı da doğru kabul ettik, ben diet kola içerim , diet kolada şeker yok , insülin fırlaması yok , tatlı yeme isteği yok , ne oldu şimdi ?
    Kafein bağımlılık yaratabilir ama aynı zamanda yararlıdır da , size zindelik verir , kalp atım hızını bir miktar artırırak fazla enerji yaktırır, kahve dediğiniz şey= kafeindir , neden kimse aman kahve içmeyin demez o zaman, dietlerde izin verilen şeylerin başında şekersiz-kremasız kahvedir.
    Doktorumuza daha yararlı çalışmalar yapmasını tavsiye ediyorum. Bırakın artık bu kola muhabbetini de lütfen,çevremdeki herkesten aynı şeyleri duymaktan sıkıldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: saldıray5520

Verildiyse üzgünüm.

Ben kola içmiyormuyum? İçiyorum tabikide ama paylaşmak istedim.

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak Cola'nın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Cola'nın zararları hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
    www.barsakforum.com sitesine yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.LiXX -- 2 Mart 2009; 14:49:18 >

•  Cola ile felakete götüren 60 dakika

• Böyle şeyler için çok kafa yormaya gerek yok. Herkes fast foodların, kolanın, biranın, sigaranın zararlarını biliyor zaten. Bir de bunların olmadığı bir dünya düşünün. Sağlıklı ama mutsuz olurdum herhalde
  • kendimi bildim bileli deli gibi kola içiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum
  • Terapi konusu gibi olmuş burasıda.

Merhaba adım Erhan kolayla ilk okul yıllarımda tanıştım 14 yıldır bağımlısı oldum fakat aldığım aşırı kilolarla ailem ve arkadaşlarım beni istemiyordu 2 yıldır temizim. Arkadaşlarım beni seviyor kiloları verdikten sonra bir futbol takımına dahil oldum , başarılı defansımdan dolayı okul takımına çağrıldım gitmedim ama bu kadar başarılı olduğum için mutluyum.

Erhan'a teşekkür ediyoruz. Alkış sesleri.

Şaka bi yana gerçekten kilo yapıyor bide içince dişleri birbirine sürtünce tuhaf oluyor , Çamlıca içiyorum şimdi bi farkı yoktur herhalde ama tadı damak tadıma daha uygun.

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerista07

4 senedir su içmiyormuş 5 litre kola içiyormuş daha kaliteli espri lütfen

Kola ne yav Olmadığı zaman eksikliğini hissetmeyeceğiniz(kola, hiç olmasaydı kim isterdi ?şöyle şekerli zararlı bişey olsa da içsem) şeyleri içip durmayın mal gibi

Kola-sigara-alkol...)

devletin başında adam gibi biri olcak hepsini yasaklatıcan 10 yıl sonra ülkenin sağlık seviyesi artar

Açık söylim kim içerse içsin bunları geri zekalıdır. Arada bende içiyorum kolayı ama 3 ayda bir sanırım ara sıra salaklık yapıyoruz Diğer tüm zararlı yiyeceklerde aynı abur cuburda, zaten bunları içip yeyip sonra kanser/obezite olanlar sanırım kendilerine tüm hastalık/sıkıntı boyunca küfür ediyorlardır.

bu velet nediyor ya

• quote:

Orjinalden alıntı: isisis

7-16 yaş arasında günde 1 LT kola içiyordum ve 1 gram bile kilo almadım bu yüzden
    4 senedirde su içmiyorum günde 2.5 - 5 Lt kola içiyorum hiçbir zararınıda görmedim ilerde olursa bilemem
    13 yılda bişey olmadıysa bundan sonrada olmaz

böyle takılırsan reflü olursun. müdendeki tabaka aşınır ciddiyim
  • canım çekti , en iyisi gidip bir bardak daha cola doldurim.
  • Adam martavalları sıralamış inanan inansın ben kolamı içerim zararlı veya değil içerim ben.
  • suyu bıraktım kolayla yasamımı surduruyorum gecelerı bogazıma gelen acı bı tat dısında bı zaararını gormedım suana kadar buda dıkenı olsun kola gercekten guzel ama benım gıbı haftada 1 bardak su ıcersenız cıldınızde kuruluk olmaya baslar bıraz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

quote:

Orjinalden alıntı: power512

bazı ülkelerde yasaklandığı gerçeğini göz ardı etmeyin, bu adamlar boşuna yasaklamıyolar

evet bazı ülkelerde yasaklandı

+1
  • Bu yazıdan sonra bırakan olcak mı ki Cola gibi içecek yok
  • Saçma
  • Şişmanlatıyormuymuş ? Hadi ordan. Tık yok.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.