Şimdi Ara

Cola ile felakete götüren 60 dakika (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
0
Favori
16.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: duruX

ya birde şunu anlamıyorum . cola mideye cok buyuk zarar veriyo diyolar peki midede HCl yok mu HCl cok kuvvetli bi asit degil mi ? HCl mukoza tabakasına zarar veremiyo da kola mı vericek

maç izlerken kola içmenin tadı paha biçilemez geriye kalan herşey için mastır kart

Biyolojin çok zayıf.

Mide asidi elbette mukoza tabakasına zarar verir ama mide hücreleri sayesinde o tabaka her geçen gün yenilenir ve eski tabaka mide asidi tarafından yok edilir.

Eğer büyük miktarda kola içersen midedeki asit miktarı daha da artar. Sonunda mukoza bi kadar yüksek asit miktarını kaldıramaz ve delinir.

• İyi tarafından bakın. Tadı güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: isisis

7-16 yaş arasında günde 1 LT kola içiyordum ve 1 gram bile kilo almadım bu yüzden
    4 senedirde su içmiyorum günde 2.5 - 5 Lt kola içiyorum hiçbir zararınıda görmedim ilerde olursa bilemem
    13 yılda bişey olmadıysa bundan sonrada olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: simoney

suyu bıraktım kolayla yasamımı surduruyorum gecelerı bogazıma gelen acı bı tat dısında bı zaararını gormedım suana kadar buda dıkenı olsun kola gercekten guzel ama benım gıbı haftada 1 bardak su ıcersenız cıldınızde kuruluk olmaya baslar bıraz.

Arkadaşlar yapmayın, siz hiç sağlığınızı düşünmüyor musunuz yahu?

Üstteki arkadaş. Nasıl 4 senedir su içmiyorsun anlamadım. Kusura bakma ama buna inanması aşırı zor. Ayrıca 4 senedir su yerine kola içiyorsan sende şimdiye kadar %100 mide delinmesi, karaciğer yağlanması vb. görülmesi gerekirdi.

Şunu unutmayınız ki; su hayattır ve belkide 40-50 yıl sonra su en az petrol kadar kıymetli olacak. Suyun yerini asla ama asla hiçbir içecek alamaz.

• ohh canım kola çekti
  • quote:

Orjinalden alıntı: seffaf1

Coca Cola ve benzerlerinin Faydaları!!!
    Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız bir çok şeyi siz, zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir.

Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi yalnız bir cola parasıdır.

(Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli :)

Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler yapabileceğinize:

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:
    Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz.
    Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz.
    Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :
    Arabanın tamponunu, Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz.
    Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN :
    Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak yok olsun.

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :
    Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :
    Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın.
    Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılması, en iyi madde COCA COLA veya PEPSI ''dir.

Haaa... isterseniz ..........
    Bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz.
    Bakin bu da bir fayda.

Fayda ise eğer??? :)

Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi?

Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur.

Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz.

Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!

2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde, herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur .

Neden öldü?
    Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek:

Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''nin içine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile, en fazla dayanabilen organlarımızdır ...

Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...

olayı duymadım ama başımdan şöyle bi olay geçti;
    15 tatile girmeden önce arkadaşlarla maç yapıp terli terli kola içtik 4-5 bardak içmişimdir tahminen.Bu beni kesmedi bakkaldan 2,5 LT. cola aldım 2 saat içinde sadece ben 2,5 LT. colayı bitirdim ve ertesi gün, sonraki gün, ondan sonraki gün, hatta 15 tatilin 8-9 gününde hasta hasta evde yattım.bu yetmezmiş gibi burnumdan hasta olduğum zaman dilimi içinde burnum 2 kez musluk gibi kanadı.öyle böyle bi kanama değil bu. yüzüne top gelirde 2 DK. kanarda sonra durur ama bu öyle bi şey değil.sırt üstü yatım geçmedi burnuma peçeteleri tıkadım yine geçmedi en sonunda komşu geldi de enseme buz koymamı söyledi burnumada tampon yaptım anca öyle geçti.O günden sonra da ayda yılda bir içiyorum colayı.mis gibi ayran mis gibi taze sıkılmış meyve suyu varken bi daha cola mola içmem!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: CaqiR
    15 tatile girmeden önce arkadaşlarla maç yapıp terli terli kola içtik 4-5 bardak içmişimdir tahminen.Bu beni kesmedi bakkaldan 2,5 LT. cola aldım 2 saat içinde sadece ben 2,5 LT. colayı bitirdim ve ertesi gün, sonraki gün, ondan sonraki gün, hatta 15 tatilin 8-9 gününde hasta hasta evde yattım.bu yetmezmiş gibi burnumdan hasta olduğum zaman dilimi içinde burnum 2 kez musluk gibi kanadı.öyle böyle bi kanama değil bu. yüzüne top gelirde 2 DK. kanarda sonra durur ama bu öyle bi şey değil.sırt üstü yatım geçmedi burnuma peçeteleri tıkadım yine geçmedi en sonunda komşu geldi de enseme buz koymamı söyledi burnumada tampon yaptım anca öyle geçti.O günden sonra da ayda yılda bir içiyorum colayı.mis gibi ayran mis gibi taze sıkılmış meyve suyu varken bi daha cola mola içmem!!!

Doğru.

Mis gibi yararlı, vitaminli meyve suları; mineralli ayranlar varken ne diye hiçbir yararı olmayan, pötür pötür karbondioksit dolu, fazla şekerli bir kola içeyim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 2 Mart 2009; 17:04:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: WizzY_WizarD

quote:

Orjinalden alıntı: isisis

7-16 yaş arasında günde 1 LT kola içiyordum ve 1 gram bile kilo almadım bu yüzden
    4 senedirde su içmiyorum günde 2.5 - 5 Lt kola içiyorum hiçbir zararınıda görmedim ilerde olursa bilemem
    13 yılda bişey olmadıysa bundan sonrada olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: simoney

suyu bıraktım kolayla yasamımı surduruyorum gecelerı bogazıma gelen acı bı tat dısında bı zaararını gormedım suana kadar buda dıkenı olsun kola gercekten guzel ama benım gıbı haftada 1 bardak su ıcersenız cıldınızde kuruluk olmaya baslar bıraz.

Arkadaşlar yapmayın, siz hiç sağlığınızı düşünmüyor musunuz yahu?

Üstteki arkadaş. Nasıl 4 senedir su içmiyorsun anlamadım. Kusura bakma ama buna inanması aşırı zor. Ayrıca 4 senedir su yerine kola içiyorsan sende şimdiye kadar %100 mide delinmesi, karaciğer yağlanması vb. görülmesi gerekirdi.

Şunu unutmayınız ki; su hayattır ve belkide 40-50 yıl sonra su en az petrol kadar kıymetli olacak. Suyun yerini asla ama asla hiçbir içecek alamaz.

valla midem delinmedi henüz ama karaciger yağlanmasının belirtileri nedir belki o olmuştur bilmiyorum :)))
    tekrar söylüyorum burda yalan söylüyeyip birşey elde edicek deilim
    isteyen inanır isteyen inanmaz

• Maden suyu akar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

Ulan şu no mekka no mohammad safsatasına inananlar varmı hala. Birzamanlar nike nin işaretinde allah yazıyor demişlerdi. Baktım baktım ben göremedim. Arapçada allah nasıl yazılıyor bilmesek yutacağız ha.

Ben müslüman olarak dünya pazarına hitab edecek bir ürün satmaya çalışsam heral büyük bir çoğunluk olan hristiyan alemini karşıma alacak bir amblem yapmazdım. Aklın yolu birdir. Adam manyakmı la 2 milyar müslümanı karşısına alacak. Neticede bu adam politikacı değil tüccardır. Tüccarında tek hedefi vardır. Çoğunluğa malını yedirmek

Bu arada nike işaretinde Allah yazısını göremedim ama hristiyanların ben hristiyanım demek için asanın ucuyla toprağa çizdikleri işareti gördüm.
     Cola ile felakete götüren 60 dakika

Evet. Roma döneminde hristiyanlar zulüm görürken kendilerini gizli tutuyorlardı. Sokakta iki kişi karşılaşınca karşısındakinin hristiyan olup olmadığını anlamak için biri yere nike işaertini yapardı asasıyla. Karşısındaki kişi bu işaretin üzerine simetrik olarak aynı işaerti yapardı. Yani iki işaret birleşince Alfa dedikleri balığa benzer işaret oluşuyordu. Bu yolla hristiyan olduklarını paylaşıyorlardı. Bu işaret yehova şahitleri tarafından hala kullanılmaktadır.

Bu arada bu benim teorimdir. İlk defa burada açıklanıyor. Yani nike işaretinin manasını kastediyorum.

tanrının kanatları anlamına gelmiyor muydu_?

• konuyu açan arkadaş bilimsel bir araştırmayı aktarmış, isteyen içer istemeyen içmez.ama kesin olan kolanın zararlı olduğudur.bunu herkes kabul etmektedir.kilo almıyorum diyenler ileriki yaşlarda metobolizma yavaşlayınca gerçeği anlayacaklardır. konuyu açan arkadaşa teşekkürler...
  • Ya daha dün gece 3 - 4 bardak kola içtim,valla tırtım,ama şimdi önüme gelse yine içerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda

Bu tip Düşünceler İnsanlığı, Devletleri İleri değil Geriye sürüklemiştir.

Toplumun Hür Özgür Bir iradesi vardır, yasaklama ile birşeyleri çözemez aksine sorunu büyültürüz.
    Önemli olan içmeme veyahutda zararları konusunda konusunda teşvik eden insanları bilinçlendiren sağlık kuruluşlarının, medyanın çalışmalarıyla
    olacak iştir.

Yasaklama insan psikolojisindede insanları yasaklanan şeylere yapması konusunda itici güçtür.

Haklılık payı var ama bu tip yiyecek/içeceklerin topluma sadece zararı varsa yapılacak şey yasaktır. Uyuşturucunun bi alt seviyesi bana göre. Şu anda biraz genelekselliğin meyvasını yiyiyoruz gelecekte aynen devam ederse kanser/obezite gibi vakaların hızla arttığını göreceksiniz. Zaten bilim adamlarımız gelecekte bu hastalıklara yakalanların sayısının hızlıca artacağından bahsediyor. Şu sayıya bakın 20 milyon kişi ülkemizde sigara içiyormuş, Niye ?(sonra bakıyoruzki 10 yaşında çocuk almış eline malbora içiyor bu çocuk tabi ilerde esrara da başlar çocuk ne anlar sağlık zararından bilmem neden özenir içer) böyle bir saçmalık olamaz özellikle sigara konusunda inanılmaz bir karşıtlığım oluştu eğer elimde olsa kökten yasaklatırım. Sigara içenlerin buna bir karşıtlığı olur ama bu süre ancak 5 sene sürer sanırım. Daha sonra devlete dua ederler.
    Çeşitli bir sürü sorun ortaya çıkabilir ama yasak hayırlı bir işe dönüşeceğinden umrumda değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: hacı_yatmaz

quote:

Orjinalden alıntı: fenerista07

4 senedir su içmiyormuş 5 litre kola içiyormuş daha kaliteli espri lütfen

Kola ne yav Olmadığı zaman eksikliğini hissetmeyeceğiniz(kola, hiç olmasaydı kim isterdi ?şöyle şekerli zararlı bişey olsa da içsem) şeyleri içip durmayın mal gibi

Kola-sigara-alkol...)

devletin başında adam gibi biri olcak hepsini yasaklatıcan 10 yıl sonra ülkenin sağlık seviyesi artar

Açık söylim kim içerse içsin bunları geri zekalıdır. Arada bende içiyorum kolayı ama 3 ayda bir sanırım ara sıra salaklık yapıyoruz Diğer tüm zararlı yiyeceklerde aynı abur cuburda, zaten bunları içip yeyip sonra kanser/obezite olanlar sanırım kendilerine tüm hastalık/sıkıntı boyunca küfür ediyorlardır.

bu velet nediyor ya

Biraz ineleyici ve çıldırtan sözler olabilir ama gerçek bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: WizzY_WizarD

quote:

Doğru.

Mis gibi yararlı, vitaminli meyve suları; mineralli ayranlar varken ne diye hiçbir yararı olmayan, pötür pötür karbondioksit dolu, fazla şekerli bir kola içeyim ki?

Evet, bi örnek daha içenler içsin kolayı güzel ayran olsun taştan olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 2 Mart 2009; 18:13:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emremuslu

konuyu açan arkadaş bilimsel bir araştırmayı aktarmış, isteyen içer istemeyen içmez.ama kesin olan kolanın zararlı olduğudur.bunu herkes kabul etmektedir.kilo almıyorum diyenler ileriki yaşlarda metobolizma yavaşlayınca gerçeği anlayacaklardır. konuyu açan arkadaşa teşekkürler...

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saldıray5520 -- 2 Mart 2009; 20:26:44 >
  • saçmalık bence
  • O zaman kolaya devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trumpeter Swan

O zaman kolaya devam

hadii.
  • Atın ölümü arpadan olsun. Sanane
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: seffaf1

Coca Cola ve benzerlerinin Faydaları!!!

2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde, herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur .

Neden öldü?

Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...

aslinda birazda bunye isi sanirim yada metabolizma artik ne derler bilemiyorum ben gunde en az 1 LT tuketiyorum zamaninda arkadaslarla 5 i buldugumu hatirlarim ama yasadigim tek sorun ertesi gunun sabahindaki mide eksimesiydi 5 LT ictim olsun o kadar dedim yani...
    8 litre icip olen kisiyede birsey diyemem sigaradan olenle koladan oleni yanyana koyun bakalim arada kac milyon kisi fark var

millette iyice kafayi yedi yok neymis kola dolu bir bardaga et koyunca eriyormus yok tuvalete dokunce bilmemne oluyormus ama bana soyleyen gunde minimum 2 paket sigare ve icki icen adam soyleyince de biz birakamiyoruz sen birakirsin diyorlar kolaydi sanki bide devlet meselesi yapiyorlar+ustune birde yaptiklari soguk espriler var inanamazsiniz yok mideni bosaltsak bilmemne olur yok midende kola agaci cikacak

kolanin zararli oldugunu bende biliyorum ama once daha fazla zarar veren seyleri kesmeye calisin... bknz. 1 paket sigara eminim 100 litre koladan daha zararlidir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.