Şimdi Ara

çokmu fazla derdin var o zaman şunlara bak!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
15.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MULKİYELİ DEMİŞKİ : Arkadaşlar bu adam 37 milyar doları billyin vakfına bağışladı, billyde 2 yıl sonra mikrosoftu bırakıp servetini hayır işleri için harcıyacağım dedi. Bu iki adam istese dünyada 1 tane aç ve açıkta insan bırakmaz fakat göreceksinizki herşey aynı şekilde devam edecek...afrikadakiler yine açlıktan ve susuzluktan ölecekler....göstermelik olarak afrikayı ziyaret edecekler, çocuklara gıda paketleriyle beraber çikolata ve oyuncaklar verecekler ve dünyaya bakın biz burdayız işte diyecekler....hepsi bundan ibaret olacak... bu adamların hayır yapacağını zannetmeyin

Kardeş microsoft u sevmem tekel oldugundan dolayı ve satış politikaları da iyi olduğunu sanmıyorum ama Bill Gates hakkında bu tip şeyler yazmadan önce biraz araştırma yapmanı öneririm ben sana biraz örnek veiyim

Gates çifti servetlerinin yarısından fazlası olan 23 milyar dolarlık yardımlarıyla birinci sıraya oturdu. Macaristan’ın gayrisafi yurtiçi hasılasına (GSYİH) hemen hemen denk gelen 46 milyar dolarlık servetin sahibi Gates çifti, bu servetin yüzde 54’ünü yardım programlarına bağışladı. 1998’den beri yaklaşık olarak 25.5 milyarlık yardım yapmış olduğu düşünülüyor “İnsanlık Dostu” listesindeki bir numarayı hak etmiş.

Bunlar benim 1 dk.da bulduklarım bu adam bildiğim kadarıyla çocuklarıyla yaptığı bir anlaşmada öldükten sonra tek kuruş para bırakmıycakmış üstelik mal varlığını kullanmamaları için yasal belgeler imzalatmış nedeneini sorduklarında ben hayata sıfırdan başladım onlarda sıfırdan başlasın demiş gerçekten çok çok yardım sever bir adam bu dünyada afrikayı şu anki durumunda kurtarabilecek insanlar varsa o da bu adam ve dostlarıdır şimdiye kadar başardıkları söylemiyorum bile

• gerçekten yaşamayı bilmiyoruz

ferrasini satan bilge diye bir kitap var herkezin okumasını tavsiye ederim (elimde olsa işkence yaparak okuturum)
    hayattan zevk almanızı sağlayabilir
  • çok zor bi durum halimize şükretmeliyiz...
    Amerikan filmlerinde hep zenciler zengin olur ama burada öle değil acaba film olduğu için mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnylmz -- 12 Temmuz 2006; 0:41:36 >
  • başsağlığı dileyen bütün arkadaşlar sağolun.tek tek yazıp topikte kalabalık etmek istemedim.allah sizden ve sevdiklerinizden uzak etsin böyle şeyleri.
  • up tekrar tekrar incelenmeli bence...
  • Arkadaşlar servetini %80 ini bağışlayan adamın adı Warren Buffet (aslında %85 ini bağışladı) bütün servetini borsadan yapan biri yani bu serveti yaparken çok fazla emek harcadığını söyleyemeyiz.Üstelik yaptığı müdahalerle manüpülayonlarla kimbilir kaç tane küçük yatırımcının ocağını söndürdü o yüzden en azından bu paranın iyi bir yerde kullanılması sevindirici..
    Son olarak afrikadaki açlıkla ilgili bir film önermek istiyorum.Arka bahçe (the constant gardener) ralph fiennes ve rachel weisz oynuyor..İzleyin ve oralara gönderilen yardımların ne kadar sahte olduğunu, ilaç sirketlerinin acımasızlığını görün..
  • up
  • oncelikle topic cok ii olmus imzama eklemeye calısıcam

quote:

Orjinalden alıntı: Barron

bu arada büyük bi haber veriyim afrika da açlığın sona ermesi için gerekli olan para 20 Milyar dolar.

Dünyanın en zengin 2. adamı servetinin %80'ini afrikaya bağışladı: bu arada tam 37 Milyar dolar

benm bildigim kadarıyla o miktarı taksitli olarak Gates vakfına bagısladı (Bill Gates ve esinin hayırsever vakfı...)
  • @ wolfed başın sağolsun.Bu gibi durumlarda bile çok zor belki ama hayırlısı buymuş diye düşünmeye çalışmak lazım. Ama tabi insan o durumda bunu yapamıyor. Dünya' da olup biten o kadar çok kötü şey var ki en ufak şeylere bile şükretmeyi unutmamalıyız. Umarım insanlığı unutanlar hatırlarlar...
  • şükretmeli
  • öncelıkle sana bu duyarlılıgndan dolayı cok tesekkur ederım.daha 2 gün önce k.o dabır bıcagı basarken kırdıgım için içim içimi yıyordu cok uzuluyordum yıne senın bu resmınıde k.o resmı dıye actım ancak karşıma binbir zorlukla hayat mucadelesı weren acınası ınsanlar cıktı .yazılara baktım resımlere baktım we kendımden utandım meğer benım uzuldugum kahroldugum konu ne kadar saçmaymış basitmiş sana herkes we kendı adıma ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
  • bu saatte hiç ii olmadı yaaa...
  • yaa birde bu resimleri müzikli filan yapmışlardı..sanırım deniz fenerinn sitesinde izlemiştim.off çok kötü olmuştum yinede oldum..insanlar neler çekio bizse nelere üzülüoruz...utanıyorum bazen kendimden...çok açgözlüyüz çoook!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfed

arkadaşlar ben 3.5 ay önce 29 yaşındaki abimi kanserden kaybettim.teşhiş koyulduktan 2 yaklaşık 2 yıl sonra vefat etti.2 yıl boyunca attığı her adımda birlikteydik.ve son 8 ayını hastanede yatarak geçirdi.hastaneye yattığında 85 kg du,boyuda 1.85 dalyan gibi delikanlı yani.vefat ettiğinde ise 37kg du.aynı 4 resimdeki çocuklara benziyordu.eskiden,abim hastalanmadan önce benimde bir sürü boş("affedin lütfen") derdim vardı.hastaneye gitmeye başladıktan sonra anladım ki hiç önemli olmayan şeyleri dert ediyoruz aslında kendimize.ve böyle boştan yere dertlenen arkadaşlarıma şunu derdim:gelin benimle 2 saat geçirin onkoloji hastanesinde o zaman anlarsınız.şimdi bu dediğime birşey daha ekledim:gelin karşıyaka mezerlığında biraz zaman geçirin benimle.ozaman anlayacaksınız gerçekten dert nedir,sorun nedir ve insanlar nelerle uğraşıyor,ne dertlerle heder olup gidiyorlar.
    sonuçta herkesin derdi kendinedir ve kendine göre büyüktür.buna lafım yok ama neyi dert edineceğinize ve ne için gerçekten helak olacağınıza dikkat edin.

gecekusu084 ,
    resimler için teşekkürler.maalesef bazen insan olduğumuzu ve elimizdekilere şükretmemiz gerektiğin anlamamız için böyle şeyler yapılması gerekiyor.

saygılar

Başın sağolsun arkadaşım.

• quote:

Orjinalden alıntı: wolfed

arkadaşlar ben 3.5 ay önce 29 yaşındaki abimi kanserden kaybettim.teşhiş koyulduktan 2 yaklaşık 2 yıl sonra vefat etti.2 yıl boyunca attığı her adımda birlikteydik.ve son 8 ayını hastanede yatarak geçirdi.hastaneye yattığında 85 kg du,boyuda 1.85 dalyan gibi delikanlı yani.vefat ettiğinde ise 37kg du.aynı 4 resimdeki çocuklara benziyordu.eskiden,abim hastalanmadan önce benimde bir sürü boş("affedin lütfen") derdim vardı.hastaneye gitmeye başladıktan sonra anladım ki hiç önemli olmayan şeyleri dert ediyoruz aslında kendimize.ve böyle boştan yere dertlenen arkadaşlarıma şunu derdim:gelin benimle 2 saat geçirin onkoloji hastanesinde o zaman anlarsınız.şimdi bu dediğime birşey daha ekledim:gelin karşıyaka mezerlığında biraz zaman geçirin benimle.ozaman anlayacaksınız gerçekten dert nedir,sorun nedir ve insanlar nelerle uğraşıyor,ne dertlerle heder olup gidiyorlar.
    sonuçta herkesin derdi kendinedir ve kendine göre büyüktür.buna lafım yok ama neyi dert edineceğinize ve ne için gerçekten helak olacağınıza dikkat edin.

gecekusu084 ,
    resimler için teşekkürler.maalesef bazen insan olduğumuzu ve elimizdekilere şükretmemiz gerektiğin anlamamız için böyle şeyler yapılması gerekiyor.

saygılar

başın sağolsun..mekanı cennet olsun.

• Yorum yok ne diyecegimi bilmiyorum bende dertliyim diyordum izninLe konuyu imzama koycam heRkes goRsun ibret aLsin!..

Ayni konu KuLTuR-BiLim boLumunde de aciLmisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkwashere -- 17 Temmuz 2006; 4:47:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Barron

bu arada büyük bi haber veriyim afrika da açlığın sona ermesi için gerekli olan para 20 Milyar dolar.

Dünyanın en zengin 2. adamı servetinin %80'ini afrikaya bağışladı: bu arada tam 37 Milyar dolar

üsgünüm dostum bu haber doru feil dünyanın ikinci en sengin insaı aslında bill gates in en ii dostlarından ve iş ortakalrında biri epey yaşlı ve vasiyetle urasşmama kiçin gerçekten de 37 milyar dolarını bağışladı ama nereye!!!
    bill gates vakfına !!!
    sis inanıyor msunus bu paranın afraikaya gideceğine

:((((((((((

konuyla ilgili fikri olan yada bilgisi olan ark lar bana pm aytsın lütfen !

edit :achereon yukarda ilgili bir şeyler aysmış bilmiyorum ne kadar doğru ama benim de fasla bilgim yok konu hakkında sadece bu insanlara güvenmiyorum ve inanmıoyurm yani afrikada somut adımlar atılıyor mu gerçekten 20-30 milyar daolar çok büyük para bu yardımların somut örnekleri nerde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 19 Temmuz 2006; 4:18:19 >

• gereksizler dışındaki topiclere bakmam Ottoman Empire'nin imzasında gördüm linki
    azım yüzüm şişti ağlamaktan yazık bize!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.