Şimdi Ara

Çökelek peyniri hakkında ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kuru çökelek 100/55 protein

Kuru olanını bulması bir hayli zor ve direk yiyebilecek dünyada adam yoktur sanırım.Ancak yaş çökelek daha yenilebilir.Her spordan sonra 250grama yakın tüketiyorum.Sizce iyi mi yapıyorum.Yoksa daha bilinen yumurta süt gibi şeyler mi almalıyım

• Executor06 kullanıcısına yanıt
    Karbonhidrat (g) 3.20
    Protein (g) 35.00
    Yağ (g) 5.60

100gr için değerler bunlar.Yağ biraz daha az olabilrmiş ancak yinede iyi gibi ne diyorsunuz
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Ben açık alıyorum bunlar internette bulduğum değerler.1ay boyunda spordan sonra 200-250 gram yedim .İlk ay 4cm omuz 2 cm kol gelişti.Bunun dışında düzgün protein aldığım söylenemez .Ayrıca yağ oranım yüzde2 azaldı falan.Sanırım 35 protein var aldığım üründede .İzmirde yaşıyorum gaziemirde burada bir marketten alıyorum kilosu 3.90
  • quote:

Orijinalden alıntı: LcK

Ben açık alıyorum bunlar internette bulduğum değerler.1ay boyunda spordan sonra 200-250 gram yedim .İlk ay 4cm omuz 2 cm kol gelişti.Bunun dışında düzgün protein aldığım söylenemez .Ayrıca yağ oranım yüzde2 azaldı falan.Sanırım 35 protein var aldığım üründede .İzmirde yaşıyorum gaziemirde burada bir marketten alıyorum kilosu 3.90

Çökelek diye satılanların alayı lor peyniri yalnız haberin olsun. Aldığının içerisinde 18-20 gram protein anca vardır. Ben lor yiyemiyorum şahsen. 3 ay boyunca hergün yedim ve artık görüntüsünden bile midem bulanıyor. Yörsanın 1kiloluk tenekede olan light peynirini kullanıyorum.

100 gramında 20 gram protein, 10 gram yağ var. Her hafta 1 kilo bitiriyorum. Günde 300 gram kadarda tavuk yiyorum, yumurta, süt, yulaf, bulgur, baklagil şeklinde kombine ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu vişne mi, kiraz mı?
    11 yıl önce açıldı
    Tekir su mu nestle mi berrak mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklı olabilirsin bilemeyiz çünkü açıkta satılıyor.Ancak lor peynirininde tadını biliyorum bu çökelek daha illet bir şey .Suyla domatesle falan ancak yiyebiliyorum .En iyisi protein tozuna başlamakta işte

Orijinalden alıntı: LcK

Haklı olabilirsin bilemeyiz çünkü açıkta satılıyor.Ancak lor peynirininde tadını biliyorum bu çökelek daha illet bir şey .Suyla domatesle falan ancak yiyebiliyorum .En iyisi protein tozuna başlamakta işte

Bende pazardan almıştım bi kere çökelek diye, bildiğin lordan farkı yok. Adam da dedi zaten abi çökelek diye satılanları çoğu lordur diye o yüzden düzgün çökelek bulmak lazım. Yoksa beslenme için birebir, protein oranı çok iyi.
    Köylük yerde yaşamanın en büyük avantajı kuru çökelek.Burda hazırlanır ve kışın yenmesi için yazdan soğuk hava depolarına gönderilir kışında afiyetle yenir.Sabahları anacağzıma() küçük baş soğanı tavada doğraltır ve krema şeklinde gelecek şekilde erittririm.Kesinlikle body yapan arkadaşların menüsünde olması gerektiğini düşünüyorum(Özellikle sabahları)...Bana göre en iyi f/p veren besinlerin başında gelir ki sütten daha ucuzdur
    içerdiği yüksek protein değerlerine rağmen fantaziye kaçıp protein tozu niyetine kullananda varmış ancak kaslarda yıkım meydana gelmiş.Yani bu mucize ben buna sarılayım başka hiç bişiye ihtiyacım yok demeyin diğer besinler gibi sofranızdan eksik etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 26 Aralık 2013; 15:26:49 >

• çökelegin yagında zarar gelmez kesinlikle;Saglıklı yagdır kendileri
    bir kazein deposu diyebiliriz.

fakat 55 gram protein degeri olmasının imkanı yok
    tamamen abartıdan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-005109EE3 -- 26 Aralık 2013; 19:36:48 >
  • Besin değerleri veren herahngi bir sitede body üzerine kurulan forumlarda değerler aşağı yukarı budur hocam.Ama definasyon dönemindeki sporculara tavsiye edilmiyor yağ ve tuz miktarı nedeniyle.Onun haricinde tavada 2 yumurta kırıp kür yapmak bence mükemmel çözümdür sabahları.Ha 55 değilde 45 olsun

Ben süt ürünleri sabah kahvaltısında ve geceleri tüketiyorum.

Sabah kahvaltıda süzme-beyaz peynir ikilisi.

Gece yatmadan yarım kase süzme yoğurt- yarım kase lor peyniri
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Değerler aşağı-yukarı dğrudur hocam.Çünkü adı üzerinde "kuru çökelek" yani yağ oranı ve su az..haliyle daha yoğun ve daha fazla besin maddesi
  • çökelek kesilmiş sütten yapılır ve oldukça yağlıdır.lor ise peynir altı suyundan üretilir bu yüzden yağ oranı daha düşük olabiliyor.bugüne kadar bulunduğum yerde pek çok lor peyniri yedim hala da kahvaltımdan eksik etmem.en iyi değere ve tada sahip olanı keçi sütünden yapılan lor peyniriydi ama 300 gr ı oldukça pahalıydı.yörsanın lor peyniri var değerleri güzel sayılrı ve tadı da yerinde lakin biraz pahalı satılıyor.trakya lor peyniri var migrosta 500 gr lık ambalajlarda satılır tuz oranı yüksek ama değerleri iyi sayılır.son olarak benim kesinlikle bir peynir olarak görmediğim ve çoğu peynirden bile güzel bulduğum kervan kaşar loru var.dğerleri malum bilinmiyor ancak tadı kesinlikle çok güzel migrosda satılıyor kilosu 7,9.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 28 Aralık 2013; 22:39:58 >
  • lor peyniri içerisindeki protein kazein proteinidir ve kana çok yavaş karışır..(tam kazein türünü bilmiyorum) bunun anlamı da antrenmandan hemen sonra yemeniz bi anlam ifade etmez..antreman sonrası vücüt şiddetli bir şekilde protein ihtiyacı duyar, o sebeble kana hızlı karışan proteinler kullanılması gerekir..mümkünse yiyecekleri blendirde öğütüp yemek daha mantıklı ancak bunu çoğu kimse yapamaz..o yuzden antrenman sonrası bilinen protein ağırlıklı (tavuk,balık,kırmızı et) yemekten başka çare yoktur.(protein shake dışında) lor peynirini ben de tüketiyorum, dediğim gibi kazein proteini ağırlıklı olduğu için gece yatmadan önce 1-2 çorba kaşığı tüketip yarım saat sonra yatıyorum..tavsiye ederim..

Orijinalden alıntı: cand_mag

lor peyniri içerisindeki protein kazein proteinidir ve kana çok yavaş karışır..(tam kazein türünü bilmiyorum) bunun anlamı da antrenmandan hemen sonra yemeniz bi anlam ifade etmez..antreman sonrası vücüt şiddetli bir şekilde protein ihtiyacı duyar, o sebeble kana hızlı karışan proteinler kullanılması gerekir..mümkünse yiyecekleri blendirde öğütüp yemek daha mantıklı ancak bunu çoğu kimse yapamaz..o yuzden antrenman sonrası bilinen protein ağırlıklı (tavuk,balık,kırmızı et) yemekten başka çare yoktur.(protein shake dışında) lor peynirini ben de tüketiyorum, dediğim gibi kazein proteini ağırlıklı olduğu için gece yatmadan önce 1-2 çorba kaşığı tüketip yarım saat sonra yatıyorum..tavsiye ederim..

Hocam bu balık, et ve tavuk'u antremandan ne kadar zaman sonra tüketmeli?

30 dk yeterlimidir? Yoksa biraz daha mı erken yemeliyim. (protein tozu kullanmıyorum)

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    yeterlidir zaten daha da erken yeme şansın pek olmaz 30-45 dak. arasında tüketmen yeterli olur..
  • ÇÖkeleğin tadını ya da kuruluğunu sorun edenler için öneri yapayım. Bir tabağa çökelek koyduktan sonra birazcık zeytinyağı, küp doğranmış küçük bir soğan ve isteğiniz üzere baharat(nane, kırmızı biber)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.