Şimdi Ara

çok korkuyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar aralıkta gidecem 349 um ama internette askerlikle ilgili yazılanları okuyunca çok korkmaya başladım geri dönemezmiyiz bu noktadan sonra

bide bende aşırı terleme var azcık eforda yüzüm felan aşırı terliyor nasıl spor yapacam ben ya gözümün yaşına bakmazlarsa :S

zaten bide anksiyete hastasıyım ilaç kullanıyorum valla zor olacak

Orijinalden alıntı: entrik4

ya arkadaşlar aralıkta gidecem 349 um ama internette askerlikle ilgili yazılanları okuyunca çok korkmaya başladım geri dönemezmiyiz bu noktadan sonra

bide bende aşırı terleme var azcık eforda yüzüm felan aşırı terliyor nasıl spor yapacam ben ya gözümün yaşına bakmazlarsa :S

aslanlar gibı yapıp gelecegz dostm hep beraber skntı yok o fikri

kafandan at,btecek gdecek işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bugüne kadar milyonlarca insan askerlik yaptı. Sen mi yapamayacaksın?

Çok terliyorsan komutana söylersin ve seni eğitimlerden muaf tutarlar. Tutmazlarsada terlersin ne olacak?

Hastalığın için revire gidersin ve ilaçlarını kullanırsın. Olmadı askeri hastaneye sevk ederler ve tedavi olursun. Hava değişimi filan alırsın.

Zor olacaktır illaki ama alışacaksındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrik4 -- 7 Kasım 2012; 19:07:51 >

sabır ve taahümül etmek de bir erdem tabiki onuruna aykırı bir davranışla karşılaşmadıysan.

forumda okumuştum askerligin % 75 'i kaygıdır demişti. olumlu düşün olumlu hayata ve askerlige bak tertip 349.dönem forum başlığında herkes birbirine destek oluyor oraya bekleriz....

349. dönem konusunda bazı arkadaşlar bence talihsiz paylaşımlarda bulundular ama bence sen onları göz ardı et. Askeriyede okumuş, efendi adamı kollarlar. Ha %1 ihtimal takıntılı bir komutana denk gelirsin o ayrı.
    Bence korkma. Ecnebiler "no pain no gain" derler hocam.
    Yaşadığın her acı tecrübe sana birşeyler katacak buna emin ol.
    2 yıl önce açıldı
    Çok Kötü durumdayım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 sene önce 337 kd olarak yapmıştım askerliği.. askerlik bedelli vurmadıysa malesef kurtuluşun yok ... ama korkmanın ecele faydası yok..
    kısa dönem gideceğin için şanlısın, düşünsene 15 ay yapanı.
    şunu söyleyebilirimki askerliğin belli bir standardı yok, artık şansına kalmış, düştüğün yerdeki komutan ve silah arkadaşların çok önemli..
    askerlikte hayattaki en değerli şeyin özgürlük olduğunu insan çok iyi öğreniyor.. ben bu satırları özgürce şuan yazarken, asker arkadaşlar şuan çoktan rüya görmeye başlamışlardır.
    ve birde sabretmeyi çok iyi öğreniyorsun... acı ve tatlı anıları çok oluyor, sivil hayatta anlatıyorsun işte, ben askerde böyleydim, şöyleydim diye..
    ama orda askerliğin vermiş olduğu bir psikoloji var ve insan bazen bunalım geçiriyor...
    çünkü serekli aynı şeyleri yapıyorsun, akşam 9 da yat, 6 da kalk, yatağını yorganını yap, sonra traş ol, sonra kahvaltı sonra mıntıka temizliği, içtima, eğitim, nöbet, devriye... bütün gün böle geçiyor.. sürekli aynı şeyleri yapıp belli bir zamandan sonra mallaşıyorsun..

• quote:

ya arkadaşlar aralıkta gidecem 349 um ama internette askerlikle ilgili yazılanları okuyunca çok korkmaya başladım geri dönemezmiyiz bu noktadan sonra

çok güzel bir atasözümüz var; kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek?
    bunları düşünme sen gerekli önlemini al gerisinde anı yaşa.

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
    "Bismillahirrahmanirrahîm"
  • Hocam korkma bende 22 Kasımda Askerim inşallah. Sen, ben gitmezsek Vatanı kim koruyacak bir düşün bakalım ? Allahın izniyle Vatan borcumuzu ödeyip sağ salim geleceğiz. Bu arada sormak istiyorum nereye gideceksin ? Ben Ankara/Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messerschmitt BF109 -- 8 Kasım 2012; 11:26:56 >

quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

Hocam korkma bende 22 Kasımda Askerim inşallah. Sen, ben gitmezsek Vatanı kim koruyacak bir düşün bakalım ? Allahın izniyle Vatan borcumuzu ödeyip sağ salim geleceğiz. Bu arada sormak istiyorum nereye gideceksin ? Ben Ankara/Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı

bizim daha yerimiz belli olmadı hocam vatanı korumak sorun değil de komutanlar anlayışsız değildir umarım sorun o

Askerliğini yapmış olanlar hiçbirşeyi kafana takma diyorlar. Komutan sana küfür mü etti boşver, bağırdı mı takmıyorsun. Tamamen vurdumduymaz olmaya bakacaksın diyorlar. Komutan bana bağırdı gururuma dokundu gibi düşünmeyeceksin diyorlar. bağırsın dursun 155 gün buradasın diyorlar. Sonra istesede bağıramayacak.

• 337 gittim askere gitmemek için taklalar attım ikinci üniyi falan okudum yani. O zmnlar birde kısa dönem kalkacak muhabbetleri vardı felaketti yani . Neyse 3 ay boyunca kendimi en kötüsüne alıştırmaya çalıştım, dedim gidecez hakkariye oralarda çatışacaz falan, işte en kötü nöbetlere kendimiz alıştırmaya çalıştım, hayatımda telefon olmayacaktı gittim aile kart aldım falan . Sınava girdik herşey çok güzeldi gayet iyi davrandılar bize. Sonrasında açıklandı nereye düştüğüm Konya Jandarma Komutanlığı. En azından içim rahatlamıştı %50 si geçmişti dertlerimin. Hakkariden iyidir diye düşündüm. Ama özgürlüklerinden ayrı olmak koyuyordu en çok insana. Neyse çıktık yola teslim oldum ve kolej havasında bir 30 gün geçti. 30 gün boyunca hiç bir şey yapmadık. yattık resmen, yemekler harikaydı, arkadaşlıklar müthiş. King , batak oynadık. Telefon, notebook hepsi vardı elimde. Sonrasında dağıtım oldu, Konyanın altın ekin diye bir ilçesine çıktı. İlk gittiğimde şok oldum 1500 nufüslü berbat bir yerdi. 1 tane internet kafe vardı koskoca ilçede, oda ahırdan bozma. Ama komutanlar iyiydi, ztn beni yazıcı yaptılar zaman içerisinde sivil kuryeliğide bana verdiler, evrak getir götürüde ben yapıyordum konyaya. Haftanın 3 günü konyadaydım, sabah saat 7 de çıkıp akşam 7 de geliyordum, sonra revirci oldum, uzun dönemleri hastaneye getir götürde bendeydi artık, nöbet yoktu, kamujlaj yoktu cep telim 24 saat açıktı çünkü komutanlar bana ulaşmak istiyordu acil durumlarda. Bir keresinde bçvş kimliğini verip, adli tıp raporunu almaya göndermişti. Yani kısacası şanslıydım. Ama benimle birlikte giden çevremdeki çoğu kişi bu kadar şanslı değildi. Devamlı nöbet , çatışma, felaket bir eğitim. Ben askere gitmeden önce havacıların çok rahat olduğunu düşünüyordum, öyle değilmiş turizm jandarma olmak için dua edin.

• askerlik gerçekten görülmesi geçirilmesi gereken bir şey. ben 15 ay yaptım çok zorluklar yaşadım fakat geriye yönelik düşündüğüm zaman iyi ki o şartları yaşamışım diyorum. çok garip ama o zamanları özlüyorum askerliği gözünüzde o kadar büyütmeyin. hele hele 5.5 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer gider.

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

337 gittim askere gitmemek için taklalar attım ikinci üniyi falan okudum yani. O zmnlar birde kısa dönem kalkacak muhabbetleri vardı felaketti yani . Neyse 3 ay boyunca kendimi en kötüsüne alıştırmaya çalıştım, dedim gidecez hakkariye oralarda çatışacaz falan, işte en kötü nöbetlere kendimiz alıştırmaya çalıştım, hayatımda telefon olmayacaktı gittim aile kart aldım falan . Sınava girdik herşey çok güzeldi gayet iyi davrandılar bize. Sonrasında açıklandı nereye düştüğüm Konya Jandarma Komutanlığı. En azından içim rahatlamıştı %50 si geçmişti dertlerimin. Hakkariden iyidir diye düşündüm. Ama özgürlüklerinden ayrı olmak koyuyordu en çok insana. Neyse çıktık yola teslim oldum ve kolej havasında bir 30 gün geçti. 30 gün boyunca hiç bir şey yapmadık. yattık resmen, yemekler harikaydı, arkadaşlıklar müthiş. King , batak oynadık. Telefon, notebook hepsi vardı elimde. Sonrasında dağıtım oldu, Konyanın altın ekin diye bir ilçesine çıktı. İlk gittiğimde şok oldum 1500 nufüslü berbat bir yerdi. 1 tane internet kafe vardı koskoca ilçede, oda ahırdan bozma. Ama komutanlar iyiydi, ztn beni yazıcı yaptılar zaman içerisinde sivil kuryeliğide bana verdiler, evrak getir götürüde ben yapıyordum konyaya. Haftanın 3 günü konyadaydım, sabah saat 7 de çıkıp akşam 7 de geliyordum, sonra revirci oldum, uzun dönemleri hastaneye getir götürde bendeydi artık, nöbet yoktu, kamujlaj yoktu cep telim 24 saat açıktı çünkü komutanlar bana ulaşmak istiyordu acil durumlarda. Bir keresinde bçvş kimliğini verip, adli tıp raporunu almaya göndermişti. Yani kısacası şanslıydım. Ama benimle birlikte giden çevremdeki çoğu kişi bu kadar şanslı değildi. Devamlı nöbet , çatışma, felaket bir eğitim. Ben askere gitmeden önce havacıların çok rahat olduğunu düşünüyordum, öyle değilmiş turizm jandarma olmak için dua edin.

çok şanslıymışsın kardeş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

337 gittim askere gitmemek için taklalar attım ikinci üniyi falan okudum yani. O zmnlar birde kısa dönem kalkacak muhabbetleri vardı felaketti yani . Neyse 3 ay boyunca kendimi en kötüsüne alıştırmaya çalıştım, dedim gidecez hakkariye oralarda çatışacaz falan, işte en kötü nöbetlere kendimiz alıştırmaya çalıştım, hayatımda telefon olmayacaktı gittim aile kart aldım falan . Sınava girdik herşey çok güzeldi gayet iyi davrandılar bize. Sonrasında açıklandı nereye düştüğüm Konya Jandarma Komutanlığı. En azından içim rahatlamıştı %50 si geçmişti dertlerimin. Hakkariden iyidir diye düşündüm. Ama özgürlüklerinden ayrı olmak koyuyordu en çok insana. Neyse çıktık yola teslim oldum ve kolej havasında bir 30 gün geçti. 30 gün boyunca hiç bir şey yapmadık. yattık resmen, yemekler harikaydı, arkadaşlıklar müthiş. King , batak oynadık. Telefon, notebook hepsi vardı elimde. Sonrasında dağıtım oldu, Konyanın altın ekin diye bir ilçesine çıktı. İlk gittiğimde şok oldum 1500 nufüslü berbat bir yerdi. 1 tane internet kafe vardı koskoca ilçede, oda ahırdan bozma. Ama komutanlar iyiydi, ztn beni yazıcı yaptılar zaman içerisinde sivil kuryeliğide bana verdiler, evrak getir götürüde ben yapıyordum konyaya. Haftanın 3 günü konyadaydım, sabah saat 7 de çıkıp akşam 7 de geliyordum, sonra revirci oldum, uzun dönemleri hastaneye getir götürde bendeydi artık, nöbet yoktu, kamujlaj yoktu cep telim 24 saat açıktı çünkü komutanlar bana ulaşmak istiyordu acil durumlarda. Bir keresinde bçvş kimliğini verip, adli tıp raporunu almaya göndermişti. Yani kısacası şanslıydım. Ama benimle birlikte giden çevremdeki çoğu kişi bu kadar şanslı değildi. Devamlı nöbet , çatışma, felaket bir eğitim. Ben askere gitmeden önce havacıların çok rahat olduğunu düşünüyordum, öyle değilmiş turizm jandarma olmak için dua edin.

çok şanslıymışsın kardeş

aynen öyle, komutanlarla hala konuşuyorz düşün yani.

• quote:

kardeş dert etme bendede seninkiyle aynı sorun var anksiyete ve yüz terlemesi düşünmemeye çalışıyorum allah sıkıntılı olanın yardımına koşar,
    anksiyete ile baş etmek zordur biliyorum askeri ortamda bu bizi dahada zorlayacak ama çaremi yok pozitif düşünmeye bak :D
    Biz aslanın kral olmadığı,kartalın yuva yapamadığı,kanaryanın uçamadığı yerdeyiz...biz ESES'liyiz...

• Sorun askerlik değil başındaki komutanlardır.Askerlik yapılması gereken bir şeydir ben 15 ay yapıyorum şu an 97 sayıyorum size takıyorum anlıyacağınız :) Bizim bruada askerlik çekilmiyor açıkcası başımızdaki komutan binbaşı kök söktürüyor.Askerlik özgürlüğün kısıtlanmasıdır ego tatmin etmektir saçma sapan işler yapmaktır.Asıl askerlik hakkaridedir.
  • benim askerlik yaptığım yerdeki arkadaşlarımın hepsi isyanlardaydı. yok ne biçim yerdeyiz, o yok bu yok şu yok. devamlı nöbetteyiz, tv yasak, internet yok, uyku yok, günde 8 saat nöbet, hava buz gibi, komutanlar bizi hiç sevmiyor, devamlı nöbete gönderiyor, dinlenemiyoruz diye çok söyleniyorlardı. haklıydılar ancak ben hiç bir zaman moralimi bozmadım. bulunduğum ortama ayak uydurdum sanki kendi mahallemde evimdeyimişim gibi görmeye çalıştım. ve bunun sonucunda diğer arkadaşlar uflaya puflaya askerliğini bitirirken ben biraz daha olsa yapardım gibisinden bitirdim. yani herşey sana bağlı.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.