Şimdi Ara

cok ince uydu kablou varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar uydudan gelen kablonun standar kalınlıkta fakat ben cok daha incesi istiyorum 1 tanenin yerine 3 hatta 4tane sıgabilcek kadar incesini istiyorum.

apartmanda 1 tane çanak var ve başka çanak takılması yasak, ve çogaltıcıda gerekli çoğaltıcı bulmak kolay ama ince uydu kablosu varmı?

• ince uydu kablosu oucağını sanmamyünkü kablonun uçlarına takılan aparatlar standart boyda. sinyali uak mesafeden almayacaksanız kendiniz bakır kablodan uydu kablosu yapabilirsiniz istediğiniz boyutta ama dediğim gibi kablo ucuna takılcak aparatlarda sorun yaşarsınız.
  • 2li zil teli kullanarak yapabilirsiniz ucundaki aparatı ise telin 1ucunu lehimleyerek yaparken diğer ucu ile ortada kalacak ucu da sıcak silikon ile yapıştıp kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

2li zil teli kullanarak yapabilirsiniz ucundaki aparatı ise telin 1ucunu lehimleyerek yaparken diğer ucu ile ortada kalacak ucu da sıcak silikon ile yapıştıp kullanabilirsiniz.
    Zil kablosu vs başka kablo ila yapacagınız baglantıdan uydudan verim alamazsınız sinyalde sık sık kopmalar,ekranda donmalar oluşur. Uydu _ tv anten kablosu( çevresel parazitlerden etkilenmemesi için ) ekranlanmıştır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Zil kablosu vs başka kablo ila yapacagınız baglantıdan uydudan verim alamazsınız sinyalde sık sık kopmalar,ekranda donmalar oluşur. Uydu _ tv anten kablosu( çevresel parazitlerden etkilenmemesi için ) ekranlanmıştır..

Alıntıları Göster
    Nette araştır bulursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Croopor

Nette araştır bulursun...

Alıntıları Göster
    zil telinden verim alacagını garanti verebilirim çunku normal anten kablosu dışındaki saçaklı kablosu alımınyum ve ortadaki kablosu bakır suyuna batırılmış bir demir teldir.bu nedenle zil teli şase yapmazsa çok anten kablosuna göre çok iyi bir verim alacaktır.
  • quote:

zil telinden verim alacagını garanti verebilirim çunku normal anten kablosu dışındaki saçaklı kablosu alımınyum ve ortadaki kablosu bakır suyuna batırılmış bir demir teldir.bu nedenle zil teli şase yapmazsa çok anten kablosuna göre çok iyi bir verim alacaktır.

Ondan mı 10 kuruşluk zil teli kullanmak yerine uydu muntajında RG6 U4 Bakır Koaksiyel kablo kullanılıyor..

Anten kablolarında bile kayıplar vardır örnegin ;
    5-470 MHz > 23 dB
    470-1000 MHz > 20 dB
    1000-2400 MHz > 18 dB

Kablo empedansına -kapasidansına girmiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 20 Ekim 2011; 21:37:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kablo ne kablosu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kayıp tabiki olacak ama bakır bir telde mi daha çok olur yoksa alimunyum demir de mi
  • quote:

kayıp tabiki olacak ama bakır bir telde mi daha çok olur yoksa alimunyum demir de mi

Kaliteli rg6-u4 kabloların içyapısı (1.02mm) çabında bakırdır zaten
  •  cok ince uydu kablou varmı?
    tum anten kablolaı bu sekildedir sadece dısta olan bakırdır dahada ininmazsana en kalıteli anten kablosunu alın ve mıklatıs yardımı ile demir olup olmadığını test ediniz.
  • quote:

tum anten kablolaı bu sekildedir sadece dısta olan bakırdır dahada ininmazsana en kalıteli anten kablosunu alın ve mıklatıs yardımı ile demir olup olmadığını test ediniz.

koaks kablo da demirin ne işi var inşaat mı yapıyoruz

iç iletkende;bakır,kalay yada gümüş kaplı bakır, bakır kaplı alüminyum olabilir. Kalay yada gümüş kaplı iletken rahat lehimlenebilir

örgü kısmındada iç kısımdada bakır_alüminyum kullanılır.Örgü kısım üzerine kalay kaplama yapıldıgından metalimsi renk alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 20 Ekim 2011; 22:26:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

örgü kısmındada iç kısımdada bakır kullanılır.Örgü kısım üzerine kalay kaplama yapıldıgından metalimsi renk alır

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: caner.b

quote:

quote:

örgü kısmındada iç kısımdada bakır kullanılır.Örgü kısım üzerine kalay kaplama yapıldıgından metalimsi renk alır

+1

Alıntıları Göster
    Çin bunları demirden üretip satıyorsa onu bilemiyorum

• quote:

Çin bunları demirden üretip satıyorsa onu bilemiyorum

Yukarıda Arkadaşlar güzelce anlatmış ötesine gerek yok ama söylemeden edemeyeceğim rg6 da bırak demir karışımını hassas inceleme yapsan altın ve bakır dışında başka metal bulamazsın dış sarımında aluminyum belki kullanılabilir ama oda bakır sarım üstüne olur.

Lütfen bir konuda bilginiz yoksa fikrinizde olmasın zil teli ile dene bakalım 5 metre görüntü aktarabilecekmisin
  • arkadaşlar çin liyi felan bilmem ama ben bu kabloları 15 senedir kullanıyorum en kaliteli anten kablosu bile örgü kısmı bakırken ortadaki iletken demirdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar çin liyi felan bilmem ama ben bu kabloları 15 senedir kullanıyorum en kaliteli anten kablosu bile örgü kısmı bakırken ortadaki iletken demirdir

Zil teliyle anten kablosundan sonra ,demirden anten kablosu.Bakalım daha ne ilginç fikirlerini görecegiz

Bakırın elektrik akımına karşı olan düşük direnci sinyallerin daha uzaga iletilmesine olanak verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 21 Ekim 2011; 15:47:29 >
  • quote:

arkadaşlar çin liyi felan bilmem ama ben bu kabloları 15 senedir kullanıyorum en kaliteli anten kablosu bile örgü kısmı bakırken ortadaki iletken demirdir

15 senedir kullanıyorum demişsiniz. 15 sene önce uydu yayınları analog yayındı ve analog yayın sinyalini demir kabloyla iletmeye çalışmak günümüzdeki dijital sinyalleri iletmeye çalışmaktan bile daha çıkgınca geliyor kulağa. çünkü analog sinyaller dış ortam paraitlerinden etkilenmeye en elverişli sinyallerdir bu sinyali de elektriksel gürültünün yüksek olduğu demir le iletilebilmesi bana mantıklı gelmiyor.
  • beyler tmm ben size isterseniz video ile ispatlıyim
  • quote:

beyler tmm ben size isterseniz video ile ispatlıyim
    o kablo özel bir empedansa sahiptir,kabaca kaliteli iletken değildir.zil teli ile aynı verimi almanız mümkün,fakat tesadüfidir.iletken demir de olabilir,yaparsanız olur.fakat aynı frek. karakteristiğine ulaşmanız gerekir.

bu arada analog yayında uyumsuz kablo kullanırsanız görüntüde karıncalanma olurken digital yayında kesiklikler olur.yani denilebilir ki analog yayında uyumsuz kablonun sorun çıkarma ihtimali digitale göre azdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

o kablo özel bir empedansa sahiptir,kabaca kaliteli iletken değildir.zil teli ile aynı verimi almanız mümkün,fakat tesadüfidir.iletken demir de olabilir,yaparsanız olur.fakat aynı frek. karakteristiğine ulaşmanız gerekir.

bu arada analog yayında uyumsuz kablo kullanırsanız görüntüde karıncalanma olurken digital yayında kesiklikler olur.yani denilebilir ki analog yayında uyumsuz kablonun sorun çıkarma ihtimali digitale göre azdır.

Alıntıları Göster
    Oturduğumuz siteye uydu sistemi yapılırken görmüştüm.

Bir zamanlar NEXT ürettiriyordu ince kablo. Ancak daha sonra üretimini durdurdu diye duydum. Normal RG-6 kablonun yaklaşık 1/3 ü kadardı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.