Şimdi Ara

araçtaki 12 Voltu 24 Volta çıkarma.Yüksek verimle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
16.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 24 volt ile çalışan küçük etıket yazan yazıcı var. kac amper cektıgını tam bılmıyorum ama. bunu arabada çalıştırcaz.buna göre arabada 24 voltu nasıl bı yöntemle elde edebılırız arkadaslar. şimdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

12 Voltu 24 Volta Yüksek Verimlilikle Yükseltme

12 Volt'luk bir güç kaynağını 24 Volt'a yükseltmek istediğinizde, verimliliği yüksek bir yükseltici devresine ihtiyacınız olacaktır. Bu işlem, aşağıdaki adımları izleyerek kolayca gerçekleştirilebilir:

12 Voltu 24 Volta Yükseltme Devresi:

• Bir step-up dönüştürücü (yükseltici devre) satın alın. Bu devreler, 12 Volt'luk bir girişi 24 Volt'luk bir çıkışa dönüştürmek için tasarlanmıştır.
    • Devreyi güç kaynağına ve yüke bağlayın. Giriş terminalleri 12 Volt'luk güç kaynağına, çıkış terminalleri ise 24 Volt'a ihtiyaç duyan cihaza bağlanmalıdır.
    • Çoğu step-up dönüştürücü, çıkış voltajını ayarlamanıza izin verir. Cihazınızın ihtiyaç duyduğu doğru çıkış voltajını ayarlayın.

Yüksek Verimlilikle Yükseltme:

• Yüksek verimli bir yükseltici devre seçmek önemlidir. Bu, cihazınızın daha uzun süre çalışmasına ve enerji tasarrufu yapmasına olanak tanır.
    • Yükselticinin verimliliğini etkileyen faktörler arasında anahtarlama frekansı, indüktör değeri ve diyot tipi bulunur.
    • İhtiyaçlarınıza en uygun yükseltici devreyi seçmek için teknik özelliklerini inceleyin veya bir uzmana danışın.

Önemli Hususlar:

• 12 Volt'u 24 Volt'a yükseltme işlemi, güç kaybına neden olur. Bu nedenle, yükünüzün ihtiyaç duyduğu gerçek güçten daha yüksek bir güç sağlayan bir yükseltici devre seçtiğinizden emin olun.
    • Yükseltici devreler ısı üretir, bu nedenle uygun soğutma sağlamak önemlidir.
    • Elektrik işlerinde deneyiminiz yoksa, güvenli bir kurulum sağlamak için bir elektrikçiye danışın.

12 Volt'u 24 Volt'a yüksek verimlilikle yükseltmek, çok çeşitli uygulamalarda yararlı olabilir. Bu adımları takip ederek ve uygun bir yükseltici devre seçerek, cihazlarınızı sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir ve enerji verimliliğini artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İstediğin güce göre DC-DC konvertör yapman veya 24V'luk akü kullanman lazım.
  • Değişik güçlerde ve voltajlarda DC-DC converterler var 12/24 olanlardan alabilirsin mesela:

http://www.koctasteknoloji.com/default.asp?id=64757&lng=1

http://www.turuselektronik.com/home.php?cat=288

Kaç A gerekiyorsa önce onu belirlemen gerekiyor

quote:

Orijinalden alıntı: Enesxx

arkadaslar 24 volt ile çalışan küçük etıket yazan yazıcı var. kac amper cektıgını tam bılmıyorum ama. bunu arabada çalıştırcaz.buna göre arabada 24 voltu nasıl bı yöntemle elde edebılırız arkadaslar. şimdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Eylül 2009; 9:19:19 >

• arkadaşlar hazıra kaçmak istemıyorum. bu çıkış gerilimini mesela 1,2 V ile 30 volt arasında falan ayarlayan devreler var bunlardan kullansak sıkıntı olurmu bu devreler genelde 220 volt luk oluyor ama ben köprü diyottan sonrasını kullanacam.
  • O devrelerin çoğu 12 den 24 çıkmak için değil 220V girişli trafodan 30-40V DC elde edip bundan 1V -30V arası ayarlı lineer regüleli voltaj düşürücü devrelerdir. voltajı yükseltemez

12 den 24'e çıkmak için SMPS tipi yani anahtarlamalı devre yapmalısın ki bu iş hazır modül kullanmazsan kolay değil

Konu hakkında bilgi fazla olmadığına göre çook uğraşı ve zaman gerekir ama sonuç her işte olduğu gibi çalışmana bağlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Eylül 2009; 12:33:40 >
  • tesekkur ederım arkadasım cok saol verdıgın bılgıler ıcın
  • Eger fazla br akim gerekmiyorsa kendin de basit bir devreyle yapabilirsin. 12voltu kare dalgaya cevirip cikisini voltage doubler devresine baglaman gerekiyor. Voltage doubler devresi de 4-5 elemanli bir pasif devreydi.
    Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 voltu 3 volta düşürme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tesekkurler arkadaslar. inş yapabilirim. yanlız bu swich mod trafolar kafamı karıstırıyor . ama bi denıyecem. ama bu sıstemınde en verımlı ve kucuk boyutlu sonucun bu bu trafolarla oldugunu duymustum
  • benim işimede yarar saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.