Şimdi Ara

ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
3
Favori
8.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocuk yapmak tercih meselesi değil, ihtiyaç ve bu basitçe temel iç güdü, insan oğlunun bu dünyaya olan çivisi, yaş 30 u geçince (ortalama konuşuyorum) baba olmak istersin bu kadınlarda daha erken yaşlarda, işin açıkçası bende 20-25 yaşımda ne gerek var diye düşünüyordum şimdi yaş 38 ve 1 tane çocuğum var 2 yaşında, kardeşi de olmalı keşke yaşım daha genç olduğunda çocuk sahibi olsaydın diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Yav ne adamsınız ne bu dik başlılık nedir bu at gözlüklü bakış açısı. adam diyoki iyi bir insanla yapılan çocuk nurdur diyo bu yazıyı bir saniyede okuyup bir saniyede cevap yazmadan önce bir düşün ne diyo bu adam ne demek istiyo. Çocuk dünyaya geldiğinde nurdur kardeşim. bakmaya koklamaya kıyamassın. dünyanın en güzel şeyidir. bu çocuğu iyi bir insanla yapmışsan ve sen de iyi bir insansan iyi bir çocuk yetiştirirsin. ergenliğe kadar doyum olmaz. ergenlikte insan doğası gereği asi olabilir, bu atlatılır birşeydir. bunun sonrası var bir ömür kurulan bağ var. ortalama 80 yıllık ömürde 2 sene sürecek ergenliğe göre mi çocuk yapılmaz diyosun. bu kadar boş olmayın. kendinizi sorgulayın kendinize gelin ya.

• Adam şirketin verdiği 3 günlük çocuk doğum izni ve her ay maaşa yansıyacak 30 tl asgari geçim indirimi için eşini hamile bırakıp çocuk yapıyor. Bu gözler neler gördü işine bak allasen 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi28

Yav ne adamsınız ne bu dik başlılık nedir bu at gözlüklü bakış açısı. adam diyoki iyi bir insanla yapılan çocuk nurdur diyo bu yazıyı bir saniyede okuyup bir saniyede cevap yazmadan önce bir düşün ne diyo bu adam ne demek istiyo. Çocuk dünyaya geldiğinde nurdur kardeşim. bakmaya koklamaya kıyamassın. dünyanın en güzel şeyidir. bu çocuğu iyi bir insanla yapmışsan ve sen de iyi bir insansan iyi bir çocuk yetiştirirsin. ergenliğe kadar doyum olmaz. ergenlikte insan doğası gereği asi olabilir, bu atlatılır birşeydir. bunun sonrası var bir ömür kurulan bağ var. ortalama 80 yıllık ömürde 2 sene sürecek ergenliğe göre mi çocuk yapılmaz diyosun. bu kadar boş olmayın. kendinizi sorgulayın kendinize gelin ya.

yav he he ergenlik 7 9 yıl civarı sürüyor ve bu dönemdeki yıkımdan sonra aile toparlanamıyor

hayata dair bilginiz tecrübeniz yok konuşuyorsunuz

• Evli olsam bi düzine cocuk yapar vatana millete katkida bulunurum
    Cocuk gibisi var mi be

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

aman efendim o sizin ergenliğiniz.

• Moda oldu her önüne gelen çocuk yapmayın diyor.

Siz hiç evlat kokusunun ne demek olduğunu bilemeyeceksiniz. O kokuyu içinize çekemeyeceksiniz.

Siz hiç kapıdan girdiğinizde babaaaa diye koşan bir evlat göremeyeceksiniz.

Siz hiç evladınız sevindiğinde sevinemeyecek, ağladığında ağlayamayacaksınız.

Siz hiç evladınız ile koşup oynayamacaksınız.

Çünkü çocuk size yük, çocuk size zulüm. Bu yüzden bunları yapamayacaksınız.

Yiyin için gezin, evlenmek aile çoluk çocuk felan size fazla gelir gençler fazla.

Siz bu sorumluluğu bu yükü kaldıramazsınız, evet çocuk yapmayın hatta evlenmeyin derbeder gibi gezin sağda solda.

Hiçbir halta yaramayan, hiçbir baltaya sap olamamış hatta olamayacak olan zavallılar, cebi 5 kuruş görse içmeye sıçmaya gidenler evinin rızkını çıkartamayanlar gelip burda çocuk yapmayın der olmuş.

Önce çalışmayı, adam gibi ev geçindirmeyi öğrenin.

Her çocuk sahibinin geliri milyonlar değil...

Her çocuk sahibinin arabası mercedes te değil.

Yada çocuk sahibi olmak için bunlar gereklide değil.

Yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Bi arkadaşım var ve maddi durumu pek iyi değil. Niye evlenmek istiyorsun diye sorduğumda "Soyumu devam ettirmek istiyorum" diyor. Bu kafada çok kişi var onu da biliyorum.

Memlekette herkes hanedan üyesi alüminyum. Soyunuz devam etse ne olur etmese ne olur. Fakirseniz çocuk yapmayın, bu kadar basit
    Hanedan üyesi Osmanlılar bu kadar arzuluyken varlık gösterebilmek için, arkadaşınız pek haksız sayılmaz. 3 çocuk doğurmayacaksa, birini veya ikisini padişahına kurban etmeyecekse alkışlanır Bir de AK partizan olup çocuklarınızı savaşa gönderme gibi planlarınız varsa hiç doğurmayın daha iyi...

Fakirseniz çocuk yapmayın diyebiliyorsanız zamanı gelince fakir duruma düşerseniz size de aynısını söylerler. Kıstas fakirlik olmamalı, bence şu an iş sahibi kişilerin çoğu veya geçmişten gelen aşırı varlıklı ailelerin neredeyse tamamı bildiğiniz dışkı

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Bırakın bu popülist söylemleri. Ortaçağda değiliz insanlar sürekli üresin dursun. 8 milyara yaklaşmış dünya nüfusu. Ortada bir dolu ne sevgi gören, ne düzgün yetiştirilen bir sürü geleceğin potansiyel zararlısı embesil çocuk var. Çocuk yapmak ve üremek insanın en alt sürüngenlikten kalma beyni tarafından kontrol edilen en ilkel içgüdülerinden biridir. Onu bile kontrol edemiyorsa bir insan bırak üremeyi, kendi bile yaşamasın...

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

ha birde;

"Siz hiç kapıdan girdiğinizde babaaaa diye koşan bir evlat göremeyeceksiniz."

ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI 

ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyedairhayat

Her zaman söylüyorum tekrar söyleyeceğim: 2000 ve sonrasında doğanlar çok değişikler , abi 99 lu ve 2000 li bile farklı ya , abartmıyorum.

34 yaşında 12 yıllık öğretmenim ve bu yaşlarda öğrencilerim oldu ancak 2000 ve sonrasında bir kırılma oluyor sanki.

Açılan başlığı açan da 2000 sonrası ise pek şaşırmam.

Öğretmenim, canım benim, seni ben pek çok severim

Yok, bunları yazan yok Ölçme ve değerlendirme, gözlem, takip gibi kavramlar birçok öğretmenin yabancı olduğu kavramlar. Yıllardan beri birileri üzerimizde çok farklı şeyler deniyor, sürekli aynı inşaat sevdalısı oldukları gibi bir yapılanmayı yerleştirmeye çalışıyorlar, kirli emelleri için çok farklı sınıfsal tabakalaşma yaratıyorlar. Mesela 1999 yılında 17 Ağustos depremi oldu, sonrasında ekstra vergiler ve AKP geldi. Konuşacak bir şey kaldı mı artık? Sizin gibi değerli insanlar her şeyin farkında ama farkında olmayıp yaşayıp gidenlerin karanlığından insanlar ümitsiz, çaresiz, bitaplar! Üzerine bir de bu dünyaya çocuk yetiştirmek kendine devrim yapmak gibi oluyor artık

• ne kadar güzel bir konu bu düşüncelerinizi yayın da kurtulalım sizin gibilerden. gelecek umut dolu

• Şu büyük oyunu görenler olarak çocuk yapmayın zaten. Azalarak bitin ki siz de kurtulun biz de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

19 yaşında bebe kalkmış fikir belirtiyor,aile nedir çocuk nedir bilmeden,sorunumuz şu herkes hicbir bok bilmiyor ama her konuda fikri var ha zikir desen o zaten yok

İşinize gelince akıl yaşta değil baştadır diye atasözü çıkartırsınız işinize gelince yau bunlar cehal cühel genç nereden bilsin

• Bu konunun zırva olması. Herkesin kaderi bir değil. Kimisi çok büyük gelirler kazanır istediği herşeyi elde eder ama mutsuzdur. Kimisi de mimimum hayat şartlarında yaşar çok mutlu olabilir. Mutluluğun parayla alakası yok

Kaldı ki eşim de çalışıyor ben de. Neden çocuk yapmayalım?

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

Cinsellikle ne alakası var. Terbiyesiz. Gerçi hata bende sizin gibi biriyle tartıştığım için. Bir insanın ahlakı, konuşmasından belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 18 Temmuz 2020; 13:13:23 >
  • Bunu objektif olduğunu düşünerek annene ve babana karşı da söylemiş olduğunu göz önünde bulundurunca fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilir ve gayet doğru olarak saygı da duyulabilir. Katılmıyorum ama siz, kendiniz için o şekilde değerlendirdiğiniz için saygı duyuyorum. Tek eleştirdiğim nokta "zırva" kelimesinin daha hoş görüşlü bir ifade ile değiştirilmesi olacaktır. Zira bu ifade çocuk yapmaktan çok çocuk yapan ailelere gidiyor gibi duruyor. Yanlış anlaşılmanın engellenmesi babında bahsettim bu husus hakkında. Ben bu durumun ortadan kalkması için nitelikli çocuk yetiştirme taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.altinok -- 18 Temmuz 2020; 12:49:13 >
  • Bizim sayımız az o yüzden en az 8 erkek çocuk hedefim. 8 den sonra allah artık ne verdiyse.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.