Şimdi Ara

'CO2 Emisyonuna göre MTV' ne durumda..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hatırlarsanız bir ara, Çevre ve Orman Bakanı, araçlardaki MTV'nin (veya ÖTV miydi) aracın hava saldığı CO2 (karbon dioksit) gazı ile orantılanacağı haberleri vardı....

Bu ne oldu, hiç fikriniz var mı.?

• Yalan oldu heralde..
  • bende başka haber duymadım bu konu hakkında
    ama emsyon değerine göre olursa tv lerde büyük sansasyon yaratır heralde
  • avrupa birliği'ne girme süreci hızlanıp iş böyle şeyleri düzenlemeye gelmeden mevcut yasanın değişeceğine inanmak fazla iyimserlik olur gibi geliyor.
  • otomobillerde olan motorların hacimleri üzerinden vergi alma işi bugün 3.dünya ülkelerinin yaptığı iştir bu büyük bir cehaletttir bu konuda avrupa en doğruyu yapmışken biz hala geri kalmış ülkeler gibi motor hacmi üzerinden vergi veriyoruz..

mazda rx-8 rs konusunda da bundan geniş olarak bahsettim 1.3 motorulu rx8 vergisi 1.6 motorulu civic hybridden daha az üstelik rx8 284g/km esmiyona sahip ve civic hybrid 109g/km emisyona sahipken bunun nekadar büyük bir adaletsizlik olduğu apaçık meydanda

fakat avrupada işler öyle değil 1.3 motor kullansanız bile kendinden 2 katı büyük motorlardan daha fazla vergi ödüyorsunuz ve en doğrusu çevreye en çok zarar verenden fazla vergi alınmasıdır ama biz geri kalmış dünya ülkeleri gibi hala hacim üzerinden vergi alıyoruz birde avrupa birliği ülkesi olmaya çalışıyoruz biz zihniyet ile değil avrupa birliği gençlerbirliğine bile gireyemeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 13 Ocak 2008; 21:57:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

otomobillerde olan motorların hacimleri üzerinden vergi alma işi bugün 3.dünya ülkelerinin yaptığı iştir bu büyük bir cehaletttir bu konuda avrupa en doğruyu yapmışken biz hala geri kalmış ülkeler gibi motor hacmi üzerinden vergi veriyoruz..

mazda rx-8 rs konusunda da bundan geniş olarak bahsettim 1.3 motorulu rx8 vergisi 1.6 motorulu civic hybridden daha az üstelik rx8 284g/km esmiyona sahip ve civic hybrid 109g/km emisyona sahipken bunun nekadar büyük bir adaletsizlik olduğu apaçık meydanda

fakat avrupada işler öyle değil 1.3 motor kullansanız bile kendinden 2 katı büyük motorlardan daha fazla vergi ödüyorsunuz ve en doğrusu çevreye en çok zarar verenden fazla vergi alınmasıdır ama biz geri kalmış dünya ülkeleri gibi hala hacim üzerinden vergi alıyoruz birde avrupa birliği ülkesi olmaya çalışıyoruz biz zihniyet ile değil avrupa birliği gençlerbirliğine bile gireyemeyiz

Benim aracım 2000 motor ve direk enjeksiyona sahip. Bundan dolayı egsoz emisyonu çok düşük. Buna rağmen 1.6 lara göre çok yüksek vergi ödemek zorunda kalıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.