Şimdi Ara

CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
20.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Brandybuck

Ben bir peltier soğutma yapıyım da görün , gazcılar sizi..

yürü bee kim tutar seni.. peltierle waterbox a kafa tutan adam

ali abi yanlız sistemden gpu çıkarılınca çok daha derli toplu olmuş tek radyatör çok işe yaramış..
    kolay gelsin bitmiş halini de bekliyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

ikinci radyatörün iptal edilmesiyle epey derli toplu olacağa benziyor sistem.

konuyu okudum ancak ikinci radyatör iptali olayını kaçırdım galiba..ve bakıyorum göremiyorum..

sebep nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

işaretlediğim bölge son dönüş normalde kaynaksız olamaz ama 1 adet çelik servis borusu aldığımı sandığım şeyde teflon çıkınca mecburi burayada powermix uygulaması yapıcam soğuk bir bölge olduğundan proble çıkarmaz kanaatindeyi çıkarır ise enson çare boruyu sadece kaynak yapılacak bölgeni dışarda kalıp geri kalanı su içinde iken kaynak yapmak beldi teflona böylece zarar gelmez bu eğer powermix sonuç vermezsse diye.

Selam Arbiter,

Blokta uyguladıgın ve kılcalın servis borusu ıcınden cıkıs yerıne uygulamayı dusundugun powermixler büyük ihtimalle kısa bir süre sonra sızıntı yapmaya başlayacaktır, bu nedenle sağlam olması acısından malesef boruları değiştirip kaynak yapmanı tavsiye ederim.

Kolay Gelsin.

• kılcal çıkış bölgesine kesik atmayı düşünüyorum o şekilde süremem zaten ama kaynak denemesi yapmayı düşünüyorum sadece kaynak yapılacak ucu dışarda bırakıp diğer kısmı suya gömüp deniycam, olmadı artık yeni boru alıcaz.
    bloktaki uygulamada kaçak yapması imkansız boru içe sıkışık ve gömük durumda birinci takviye iran yapıştırıcısı diye geçen özel bir epoxy uyguladım ikinci takviye 404powermix dipteki powermix ise tamamen imkansız blok içten dış kap ile sıkışık vaziyette üsten vurarak bloğun dış kapağını kapattım aynı zamanda powermix de dipten sıkışmış oldu zaten bu işin birinci kısımı idi ikici bir katman daha atıcam aparat bölümüne gelince.
    bu ilk powermix uygulamalarım değil filtreden tut bloğa kadar birçok deneysel çalışmam oldu 1/4 1/2 komprasörlerle denedim eh buda 1/6 önceki denemelerimde kesinlikle kaçak yapmamıştı ve bloktan ayırmak için uzun süre çekiç sallamıştım

•  CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ

abi sana böyle bişey lazım kendini aşman lazım

3 kalın giriş 3 ince çıkış tabi bunlar tek çıkışta toplanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_cash -- 24 Temmuz 2006; 23:50:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

kılcal çıkış bölgesine kesik atmayı düşünüyorum o şekilde süremem zaten ama kaynak denemesi yapmayı düşünüyorum sadece kaynak yapılacak ucu dışarda bırakıp diğer kısmı suya gömüp deniycam, olmadı artık yeni boru alıcaz.

Alicim felaket tellalı gibi devamlı yorumda bulunuyorum, kusura bakma ama kaynak yapılacak uç hariç kalan kısmı suya gömersen kaynak yapamazsın, su bütün sıcaklığı emeceğinden parça kaynak sıcaklığına gelemeyecek ve bakır ucu eritemeyeceksin.
  • hehe haklısın ama 2 gün önce o yöntemi kullanarak kaynak yaptım meke sizi tellalcılar sizi
  • O zaman sen sadece hortumu sokuyorsun ve bloğu kaynatıyorsun dimi?

ben bloğu suya sokup kaynatıyorsun sandım, nede olsa laborant gibi adamsın

Şaka bir yana haklısın, flexler kararmasın ve erimesin diye suya sokmak iyidir, bende ıslak bez sarıyordum zaten.

• kolay gelsin başarılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

O zaman sen sadece hortumu sokuyorsun ve bloğu kaynatıyorsun dimi?

ben bloğu suya sokup kaynatıyorsun sandım, nede olsa laborant gibi adamsın

Şaka bir yana haklısın, flexler kararmasın ve erimesin diye suya sokmak iyidir, bende ıslak bez sarıyordum zaten.

hehe evet ıslak bez olayını hatırlıyorum
  • tatilden geldim hemen neti actım dh ye girip ali abini gaz sogutma proje topicini actım ve okuyamadıgım yerleri okudum devamını bekliyorum bitmiş halini cok mrk ediyorum inşallah iyi bir sistem olucak
  • LAN OWBİLOOOOO

BENDE DİORUM BU ADAM KAYBOLDU MANYAK FİKİRLERİ PAYLAŞMAK LAZIM
  • geldim fikirler var bayagı msnde bekliyorum dh de gezmek gibisi yok walla ilaç gibi geldi tatilden sonra dh
  • yakın plan blok dipteki powermix çok iyi sıkışmış durumda aparat yapımında 1 kat daha powermix atılacak ve termometre diodu nu da o bölgeye bağlıycam.
     CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ

aparat ve kesik işlemi ile son birleşme noktası da bitti.
    kılcalı boru içinden geçirmeyebiliriz de aslında ama burda amacım birmiktar kılcalın geri dönüşüm deki soğuktan nasibini alıp performansa katkı sağlamak bu yollada kılcalı sağlıklı biçimde dışarı çıkarmış oluyoruz birleşmeden sonra kılcal kökünde kırılma olmaması için tam o böldede boruya en az iki defa sararak kırılma riskini ortadan kaldırıyoruz bunu birleştirdikten sonra vericem.
     CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ

bugün birleştirmede başarılı olursam ilk gazı verip blok ölçümlerine geçiyorum.

• kılcalı borunun içinden geçirmek biraz zahmetli bir iş sanıyorum ki. ayni olayı kılcalı boruya sararak da elde edebilir miyiz?? tabiki performans aynı olmayacaktır ama etkisi olur mu??

birde R12 gazı ile inilebilen en alçak sıcaklık değerinin kaç olduğu hakkında bir bilgin varmı???

diye merak ettim
  • r134a<r12<r22 gibi gidiyor r134a bildiğim -26 buharlaşma ısısı 1bar basınç da r12 -29 r22 -42
    bar basınç farklılıklarına göre bu değerler anormal derecede değişebiliyor -26 134a ile çok düşük bir bar ile -40 da gördürebilirsin.
    r12 ile hiç uğraşmadım nerdeyse.
    kılcal olayında içerdeki gibi etkisi olmaz tabi sarma işleminde birde boruya sarmanın dezavantajı ileki günlerde corduo geldiğinde aparat yapımı ile birlikte boru izolesini de vericem orda izole borunun tam servis borusu ile örtüştüğünü göreceksin diğer türlü arada boşluk bırakacak ve sağlıklı olmayacak eski gaz soğutma denemelerimde hep dışa sarıyordum ve çok problem çıkıyordu esnemeyi zorlaştırma kılcal kayması vs.
  • teşekkür ederim

ben en iyisi biraz daha tırmaliim
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

ikinci radyatörün iptal edilmesiyle epey derli toplu olacağa benziyor sistem.

konuyu okudum ancak ikinci radyatör iptali olayını kaçırdım galiba..ve bakıyorum göremiyorum..

sebep nedir?

ikinci radyatör gpu ya bağlarsam diye idi o iptal oldu ayrıca sistem içinde fazladan 2-3 servis borusunu iptal edip daha sade hale getirdim.
    bu proje aşırı performans beklendtim için değil günlük de beni 4ghz barajına taşısın diye tabi diğer bileşenlerin azizliğine uğramaz isek
    ikinci radyatörü de değerlendiricem bu projenden sonra egzantirik bir olaya giricem eskiler bilir bir ara ICE BOX diye bir gaz soğuma projesi yapmıştım onu tekrar mini versiyonunu hayata geçirmeyi düşünüyorum İNŞALLAH.

• abi peki yalıtım çalışmaların nelerdir?

daha çok onu merak ediyorum...sistem hazırlamak sorun değil(yani elbet birgün yaptıracağım yada bir yerden başlıyacağım)

ancak en çok kafama takılan yalıtım oluyor ki senin hedeflediğin derecelerde ki sıcaklıkta nasıl birşey yapacağını çok merak ediyorum ayrıca günlük kullanacağın için kasa içöinde bana çok yol gösterecek bir yol olacaktır.

teşekkürler paylaşımların için...
  • helebir yeni sistem gelsin boardun durumuna göre daha da şekillenir zaten.
    ilk gazı basıp bloğun soğutma kapasitesine bakmak lazım
    boru dışına çift izole hortum geçirmeyi düşünüyorum önceki günlerde denemesini yaptım gayet iyi oturdu sıfır boşluk tam örtüşme sağladı hem servis borusu hem iki izole birbiri ile.
    tek handikap dışa uygulamak istediğim izole boruyu korumak için bir file tarzı koruyucu tabaka henüz bulamadım ama araştırıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.