Şimdi Ara

CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
0
Favori
20.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackhawk_x3

arbiter bu -34 sıcaklık değeri işlemcinin normal çalışma sıcaklığının çok altında bir değer değilmi.. yani bu durum bence bir proplem oluşturur gibi duruyor. gerçi işlemçi ile coolant arasında ortalama bir sıcaklık degeri oluşacak ama bu degerin ideal sıcaklık degerine yakın veya tam deger olaması biraz güc gibi duruyor. bu durum için bir hesaplama yaptınmı? aydınlatırsan sevinirim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: blackhawk_x3

arbiter bu -34 sıcaklık değeri işlemcinin normal çalışma sıcaklığının çok altında bir değer değilmi.. yani bu durum bence bir proplem oluşturur gibi duruyor. gerçi işlemçi ile coolant arasında ortalama bir sıcaklık degeri oluşacak ama bu degerin ideal sıcaklık degerine yakın veya tam deger olaması biraz güc gibi duruyor. bu durum için bir hesaplama yaptınmı? aydınlatırsan sevinirim

pardon rakamı düzelteyim -38 derece. bu arada kompresörün markasını ve gücünü de bi zahmet yazarmısın? şimdiden kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk_x3

quote:

Orjinalden alıntı: blackhawk_x3

pardon rakamı düzelteyim -38 derece. bu arada kompresörün markasını ve gücünü de bi zahmet yazarmısın? şimdiden kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    hacam gaz yerine içindeki yağı değiştirsen işe yaramaz mı yada çok mu zahmetli bir iş oluş olur...

böylelikle performanstan bişi kaybetmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: AppleWolf

hacam gaz yerine içindeki yağı değiştirsen işe yaramaz mı yada çok mu zahmetli bir iş oluş olur...

böylelikle performanstan bişi kaybetmezsin

Alıntıları Göster
    yağ ile alakası olacağını sanmıyorum yapı itibari ile müsait değil sanırım.
    ama karışım yapmayı düşünüyorum mesela %30 22 %70 134 gibi yada yarı yarıya ibi akşam testlere devam en uygun değerleri bulunca izoleye başlayıp sistemi bitiriyorum buarada hiçbir powermixden kaçak yok

• quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

yağ ile alakası olacağını sanmıyorum yapı itibari ile müsait değil sanırım.
    ama karışım yapmayı düşünüyorum mesela %30 22 %70 134 gibi yada yarı yarıya ibi akşam testlere devam en uygun değerleri bulunca izoleye başlayıp sistemi bitiriyorum buarada hiçbir powermixden kaçak yok

Alıntıları Göster
    powermix ler yarıda bırakmadı seni yani o iyi oldu yaa

banada ilham verir belki

devamını merakla bakliorum

başarılar...

• quote:

powermix ler yarıda bırakmadı seni yani o iyi oldu yaa

banada ilham verir belki

devamını merakla bakliorum

başarılar...

Alıntıları Göster
    ikili bir karışım yaptım son kaplamada powermix i iran epoxy yapıştırıcısı ile karıştırdım tam macun kıvamına geldi 5dk sertleşiyor iran epoxy yapıştırıcı, böylece karışımda bulunan 3saatte kemikleşen powermix beklememe gerek kalmıyor karışım powermix i 5dk içinde güvene alıp daha rahat hareket etmemi sağladı yok poermix açılacak yok şu yok bu
    akşama karışımı ve iran yapıştırıcısını gösteririm gerçi aldığım yer irandan geliyor diyor
    blok kapatma ve bazı bölgelerde deneyebilirsniz şimdi bir toptancıya kaynaksız r600(yanıcı patlayıcı gaz) tabanlı soğutma sistemlerinde kullanılan ilaçtan söz etti onu sipariş ettim gelirse onunda özelliklerine bakarız böylece minimum oksitsiz kaynaksız sistemler olabilir

• quote:

ikili bir karışım yaptım son kaplamada powermix i iran epoxy yapıştırıcısı ile karıştırdım tam macun kıvamına geldi 5dk sertleşiyor iran epoxy yapıştırıcı, böylece karışımda bulunan 3saatte kemikleşen powermix beklememe gerek kalmıyor karışım powermix i 5dk içinde güvene alıp daha rahat hareket etmemi sağladı yok poermix açılacak yok şu yok bu
    akşama karışımı ve iran yapıştırıcısını gösteririm gerçi aldığım yer irandan geliyor diyor
    blok kapatma ve bazı bölgelerde deneyebilirsniz şimdi bir toptancıya kaynaksız r600(yanıcı patlayıcı gaz) tabanlı soğutma sistemlerinde kullanılan ilaçtan söz etti onu sipariş ettim gelirse onunda özelliklerine bakarız böylece minimum oksitsiz kaynaksız sistemler olabilir

Alıntıları Göster
    elleriniz dert görmesin

proje tamamlandığı zaman toplam maliyeti de bizlerle paylaşır mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: frosch

elleriniz dert görmesin

proje tamamlandığı zaman toplam maliyeti de bizlerle paylaşır mısınız?

Alıntıları Göster
    bak bu karışım şimdiden hoşuma gitti

kaynak yapmayı bilmiorum. yapanıda bulmak zor oluyor biraz. bide milletin tripleri beni deli ediyor.adamlar bi kaynak yapacaklar kıvrandırıolar adamı.

merakla devamını bekliyorum...

özelliklede o ilacı

• quote:

bak bu karışım şimdiden hoşuma gitti

kaynak yapmayı bilmiorum. yapanıda bulmak zor oluyor biraz. bide milletin tripleri beni deli ediyor.adamlar bi kaynak yapacaklar kıvrandırıolar adamı.

merakla devamını bekliyorum...

özelliklede o ilacı

Alıntıları Göster
    aslında sizlere uygularken göstermem lazım 2 birleşim noktası ayarlayıp uygluamayı birebir kademeli olarak verirsem daha iyi anlaşılabilir kaç katman, sürülme şekli, diğer katmanın uygulanışı vs.
    yanlız bu heryerde işe yaramayabilir belli yerlerde sağlamlık açısından kaynak gerektirebilir son dönüş birleşmesinde yazdığım gibi %50 kaynak %50 powermix uyguladım imkan olsa idi o bölgeyi ful kaynak yapacaktım ama dönüş borusu teflon tabanlı
    ve devamlı hareketli bir bölüm olduğundan bir miktar kaynakla sabitleyip kaçak yapmasın diyede powermix ve diğer materyallerle desteklemiş olduk.

tabiki maliyeti paylaşıcam ama ilk sayfalarda dediğim gibi proje bitmesi lazım ilk başlarken 2 kondanserli başladık 4 servis borusu vardı 3 servis çıktı 1 kondanserde çıktı proje bitiminde neler olur daha bakalım
    birde bu ürünler bende bayadır duruyor dolar artmadan önce alınan şeyler bunların güncel fiyatlarını toptancıdan öğrenmem lazım tekrar.
    buarada blok ihtiyacı olanlar için isteyen olursa elimde boşta 8 blok daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 28 Temmuz 2006; 13:05:55 >

• quote:

aslında sizlere uygularken göstermem lazım 2 birleşim noktası ayarlayıp uygluamayı birebir kademeli olarak verirsem daha iyi anlaşılabilir kaç katman, sürülme şekli, diğer katmanın uygulanışı vs.
    yanlız bu heryerde işe yaramayabilir belli yerlerde sağlamlık açısından kaynak gerektirebilir son dönüş birleşmesinde yazdığım gibi %50 kaynak %50 powermix uyguladım imkan olsa idi o bölgeyi ful kaynak yapacaktım ama dönüş borusu teflon tabanlı
    ve devamlı hareketli bir bölüm olduğundan bir miktar kaynakla sabitleyip kaçak yapmasın diyede powermix ve diğer materyallerle desteklemiş olduk.

tabiki maliyeti paylaşıcam ama ilk sayfalarda dediğim gibi proje bitmesi lazım ilk başlarken 2 kondanserli başladık 4 servis borusu vardı 3 servis çıktı 1 kondanserde çıktı proje bitiminde neler olur daha bakalım
    birde bu ürünler bende bayadır duruyor dolar artmadan önce alınan şeyler bunların güncel fiyatlarını toptancıdan öğrenmem lazım tekrar.
    buarada blok ihtiyacı olanlar için isteyen olursa elimde boşta 8 blok daha var.

Alıntıları Göster
    yapıştırıcı karışımın sızdırmamasına sevindim...Bide bir önceki sayfada kasadışı izoleyi korumak için dfile tarzı bir şey arıyorum demissin.. elektrikçilerde "kablo çorabı" dediler ama tam adıını bilmiyorum,bazı psu ların kablolarında da kullanılıyor o tip bi ürünü kullanabilirsin...Birdevan dabi cafe deyim klawye biraz bozuk yanlış bişey yazdıysam ksr bakmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Savage

yapıştırıcı karışımın sızdırmamasına sevindim...Bide bir önceki sayfada kasadışı izoleyi korumak için dfile tarzı bir şey arıyorum demissin.. elektrikçilerde "kablo çorabı" dediler ama tam adıını bilmiyorum,bazı psu ların kablolarında da kullanılıyor o tip bi ürünü kullanabilirsin...Birdevan dabi cafe deyim klawye biraz bozuk yanlış bişey yazdıysam ksr bakmayın...

Alıntıları Göster
    çok saol bakıcam

• quote:

çok saol bakıcam

Alıntıları Göster
    devamını bekliyoruz ali abi bitsede walla cok mrk etiyorum fiyatı bayagı tuzlu olucak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savage

Alıntıları Göster
    KABLO ÇORABI DEĞİLDE MAKARON OLARAK ARARSANIZ DAHA KOLAY BULURSUNUZ.YANLIZ BİRAZ GENİŞ ALIN SONRADA FÖN İLE ÜSTÜNDEN GEÇİN
    O KABLOLARA YAPIŞACAKTIR.TABİ İŞİNİZİ GÖRÜRSE
    SİZİN BAHSETTİĞİNİZ FİLE ŞEKLİNDE OLANI BULMAK BİRAZ ZOR BİLDİĞİM KADAR AMA MAKARON DAHA KOLAY BULUNUR
    quote:

Orjinalden alıntı: Savage

ARBİTER HOCAM VALLAHİ YAPIŞTIK MONİTÖRE SİZDEN HAYIRLI HABERLER BEKLİYORUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokiaman -- 28 Temmuz 2006; 18:13:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nokiaman

KABLO ÇORABI DEĞİLDE MAKARON OLARAK ARARSANIZ DAHA KOLAY BULURSUNUZ.YANLIZ BİRAZ GENİŞ ALIN SONRADA FÖN İLE ÜSTÜNDEN GEÇİN
    O KABLOLARA YAPIŞACAKTIR.TABİ İŞİNİZİ GÖRÜRSE
    SİZİN BAHSETTİĞİNİZ FİLE ŞEKLİNDE OLANI BULMAK BİRAZ ZOR BİLDİĞİM KADAR AMA MAKARON DAHA KOLAY BULUNUR
    quote:

Orjinalden alıntı: Savage

ARBİTER HOCAM VALLAHİ YAPIŞTIK MONİTÖRE SİZDEN HAYIRLI HABERLER BEKLİYORUZ

Alıntıları Göster
    yav arkadaşlar projeyi bende bitireyim diye uğraşıyorum ama aksilikler işte r22 ye şuç attım meğer gazda problem yokmuş filtreyi iflas ettirmişim haberim yokmuş r134 bastım aynı sorunu yapınca diğer parçalara yöneldim ve şuan itibari ile filtre gözüküyoru çıkartıp inceledim resmen şişmiş özelliğini yitirmiş meke nin dediği gibi kaynak sırasında yeni filtre açıp hemen kaynakladım fakat gözden atladığım bişiler oldu sanırım okadar dikkat etmemem rağmen içerdeki materyaller ölmüş idi.
    birde bu materyallerin iflas ettiğini anlamak için en iyi yol suya tutmak benim denemem de sıfır bir filtreyi su altına tutup denedim el tutulmayacak kadar sıcak hale geliyor ve suyu içine hapsedip şişiyor(içerdeki materyaller) ve özelliğini yitiriyor.
    sistemdekini çıkarıp denedim malesef çoktan ölmüş idi
    proje bitene kadar buralardayız

• quote:

helebir yeni sistem gelsin boardun durumuna göre daha da şekillenir zaten.
    ilk gazı basıp bloğun soğutma kapasitesine bakmak lazım
    boru dışına çift izole hortum geçirmeyi düşünüyorum önceki günlerde denemesini yaptım gayet iyi oturdu sıfır boşluk tam örtüşme sağladı hem servis borusu hem iki izole birbiri ile.
    tek handikap dışa uygulamak istediğim izole boruyu korumak için bir file tarzı koruyucu tabaka henüz bulamadım ama araştırıyorum.

Alıntıları Göster
    filtre dediğiniz su olay radyatörün çıkısındaki o şey mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleWolf -- 29 Temmuz 2006; 11:05:32 >

• quote:

yav arkadaşlar projeyi bende bitireyim diye uğraşıyorum ama aksilikler işte r22 ye şuç attım meğer gazda problem yokmuş filtreyi iflas ettirmişim haberim yokmuş r134 bastım aynı sorunu yapınca diğer parçalara yöneldim ve şuan itibari ile filtre gözüküyoru çıkartıp inceledim resmen şişmiş özelliğini yitirmiş meke nin dediği gibi kaynak sırasında yeni filtre açıp hemen kaynakladım fakat gözden atladığım bişiler oldu sanırım okadar dikkat etmemem rağmen içerdeki materyaller ölmüş idi.
    birde bu materyallerin iflas ettiğini anlamak için en iyi yol suya tutmak benim denemem de sıfır bir filtreyi su altına tutup denedim el tutulmayacak kadar sıcak hale geliyor ve suyu içine hapsedip şişiyor(içerdeki materyaller) ve özelliğini yitiriyor.
    sistemdekini çıkarıp denedim malesef çoktan ölmüş idi
    proje bitene kadar buralardayız

Alıntıları Göster
    Olsun abi yaa her işte bi hayır vardır..Biticek işallah bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

Olsun abi yaa her işte bi hayır vardır..Biticek işallah bekliyoruz

Alıntıları Göster
    evet o tü gibi olan şimdi yeniden 2 adet aldım ne olur ne olmaz birde onu ordan alıp içeri kasa içine uzatmayı düşünüyorum .
  • quote:

evet o tü gibi olan şimdi yeniden 2 adet aldım ne olur ne olmaz birde onu ordan alıp içeri kasa içine uzatmayı düşünüyorum .

Alıntıları Göster
    bu olmadı işte

o zaman benimde bir filtre sorunum var. üstelik suçu günahı olmayan bi 1/6 motor parçaladım

• quote:

bu olmadı işte

o zaman benimde bir filtre sorunum var. üstelik suçu günahı olmayan bi 1/6 motor parçaladım

Alıntıları Göster

seninki nasıl bi sorun idi aynı mı.
    ben muhtemelen gazı basmadan önce yanlışlıkla komprasöre hava vermiş olabilirim tek alternatif bu.

• quote:

seninki nasıl bi sorun idi aynı mı.
    ben muhtemelen gazı basmadan önce yanlışlıkla komprasöre hava vermiş olabilirim tek alternatif bu.

Alıntıları Göster
    lg 1/6 lg nsa43laeg 1/6 komprasör. 70ytl
    tt su soğutma radyatörü, o artık kondanser 70ytl
    dönüş için teflon tabanlı çelik sarmallı boru 60cm 25ytl
    1 drayer(filtre) 1.5-2ytl
    1/6 kılcal 1.5-2ytl
    1 servis için sibop 2ytl
    servis boruları ve bar basıncını okuyacağımız ve ayar yaparken kullanacağımız manometre 50ytl
    gaz için gramaj ayarlı tüp 2lt 140ytl
    1lt 34a veya 22 gaz 16/8 ytl
    bakır blok + aparat malzemeleri 70ytl
    izole borular 2 adet 4ytl
    Prometeia Sealstring (izole macun) tr maliyeti 32ytl arkadaşa ısmarlatmış idim elden geldi. diğer masraflar girmedi işin işçine.

http://www.frozencpu.com/cas-337.html

404 power mix 7-8ytl
    epoxy(ismini ayrıyetten vericem) 5ytl

şimdilik bunlar, ama eski fiyatlar dolar kur dalgalanmasından sonra ne oldu bilmiyorum güncellemeye çalışıcam.

• quote:

lg 1/6 lg nsa43laeg 1/6 komprasör. 70ytl
    tt su soğutma radyatörü, o artık kondanser 70ytl
    dönüş için teflon tabanlı çelik sarmallı boru 60cm 25ytl
    1 drayer(filtre) 1.5-2ytl
    1/6 kılcal 1.5-2ytl
    1 servis için sibop 2ytl
    servis boruları ve bar basıncını okuyacağımız ve ayar yaparken kullanacağımız manometre 50ytl
    gaz için gramaj ayarlı tüp 2lt 140ytl
    1lt 34a veya 22 gaz 16/8 ytl
    bakır blok + aparat malzemeleri 70ytl
    izole borular 2 adet 4ytl
    Prometeia Sealstring (izole macun) tr maliyeti 32ytl arkadaşa ısmarlatmış idim elden geldi. diğer masraflar girmedi işin işçine.

http://www.frozencpu.com/cas-337.html

404 power mix 7-8ytl
    epoxy(ismini ayrıyetten vericem) 5ytl

şimdilik bunlar, ama eski fiyatlar dolar kur dalgalanmasından sonra ne oldu bilmiyorum güncellemeye çalışıcam.

Alıntıları Göster
    ohh bayagı iyi bir fiyat

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.