Şimdi Ara

CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
20.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meke gpu da patlama yaptırmıycam zaten donüş ü gpu ya uğratıp öyle ekovata girdirecektim ama o en son olay ilk sistemin iskeletini oluşturmaklazım.
    danfos lg ye göre çok daha sesli.
    peki filtreyi kullanmak o an için mi geçerli ?
    yani kapağı açar açmaz kaynak mı yapmalıyız ?
  • Gazı genleştirdikten sonra ancak kompresörü soğutabilecek enerji kalıyor, eğer ikinci bir genleşme odasında (blok) da genleşme yaratalım ve o blok da soğusun dersek, bu sefer ilkinde performans düşüyor. ayrıca kompresöre dönüş sıcak olduğundan soğutma sorunları başlıyor.

Kompresörler 50-65 C aralığında güzel çalışıyor ama dönüş gazı ile soğutabilirsen. Eğer soğutamazsan hem çok ısınıyor hemde sıkıştırma performansı düştüğünden blok soğumuyor.

Eğer çift kafa yapmak hedefin varsa, eşit uzunlukta 2 kılcal kullanıp 2 ayrı gidiş ve 2 ayrı dönüş yaparak T kullanıp birleştirerek sistemi planlayabilirsin ama geçen sene ben yaparken verimsiz olduğuna kanaat getirmiş ve vazgeçmiştim.

filtre içindeki nem emici partiküller kapakları açıldığı anda çalışmaya başlar, yani havadaki nemi emer.
    Sadece kaynağa başladığın dakikalarde kapaklarını açmak gerekir, iki ucunu da kaynatıp işi bitirmen gerekir.

Ama eğer sistemin kapalı çevriminde açık nokta varsa, mesela sen filtreyi Kondenser ucuna kaynattın va filtreyede kılcalı kaynattın, çok geç oldu, yarın devam ederim dediysen aynı senaryo oluşur.

Kılcalın ucu bloğa, bloğun ucu dönüşe, dönüş kompresöre ve kondenserin diğer ucu da kompresöre bağlı olup sübapların takılı olup tüm sistemi kapalı şekilde tamamlayıp vakumlayıp öyle bırakmalısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: meke

Gazı genleştirdikten sonra ancak kompresörü soğutabilecek enerji kalıyor, eğer ikinci bir genleşme odasında (blok) da genleşme yaratalım ve o blok da soğusun dersek, bu sefer ilkinde performans düşüyor. ayrıca kompresöre dönüş sıcak olduğundan soğutma sorunları başlıyor.

Kompresörler 50-65 C aralığında güzel çalışıyor ama dönüş gazı ile soğutabilirsen. Eğer soğutamazsan hem çok ısınıyor hemde sıkıştırma performansı düştüğünden blok soğumuyor.

Eğer çift kafa yapmak hedefin varsa, eşit uzunlukta 2 kılcal kullanıp 2 ayrı gidiş ve 2 ayrı dönüş yaparak T kullanıp birleştirerek sistemi planlayabilirsin ama geçen sene ben yaparken verimsiz olduğuna kanaat getirmiş ve vazgeçmiştim.

filtre içindeki nem emici partiküller kapakları açıldığı anda çalışmaya başlar, yani havadaki nemi emer.
    Sadece kaynağa başladığın dakikalarde kapaklarını açmak gerekir, iki ucunu da kaynatıp işi bitirmen gerekir.

Ama eğer sistemin kapalı çevriminde açık nokta varsa, mesela sen filtreyi Kondenser ucuna kaynattın va filtreyede kılcalı kaynattın, çok geç oldu, yarın devam ederim dediysen aynı senaryo oluşur.

Kılcalın ucu bloğa, bloğun ucu dönüşe, dönüş kompresöre ve kondenserin diğer ucu da kompresöre bağlı olup sübapların takılı olup tüm sistemi kapalı şekilde tamamlayıp vakumlayıp öyle bırakmalısın.

abi güzel demişsin iki kılcal da ama iki bloğada eşit watt ları karşılayacak kadar gaz gidecek ama mesela cpuya yada gpu ya hangisi daha çok güç tüketiyorsa kılcal kalınlıkları ve boyları ona göre ayarlanıp bikaç testlede istenilen sonuçlara ulaşılabilir gibi geliyo ama bunun içinde komprasor biraz küçük gibi geldi aban sanki

bu arada mete abi nerelerdesin ne msnde varsın ne forumda hayalet oldunuz siz iyice haaa

• anlıyorum meke burda tek handikap komprasöre dönen gazın komprasöre soğutma görevini yapacak düzeyde olmalı.
    benim düşünce dönüş gazı ile gpu yu çok soğutmak değil serin tutmak idle da 45-50c olan gpu yu 15-20 artık nekadar indirirse bu şekli çalışmasını umuyordum eğer komprasöre yeterli miktarda soğuk dönüş olmayıp komprasörü çok fazla ısıtırsa sistemi iptal ederim ,t nede olsa senin dediğin gibi genelde deneysel çalışıyorum

peki filtresiz yapmak imkansız birşeymi çok hassas çalışılırsa ve bu tür düşük kapasiteli ekovatlarda nedersin ?
  • ya biz su soğutma yaparız adamlar sorar nasıl yaptın nasıl soğuyo bozulmuyo mu

senin işin hepten zor abi millet inanmayacak
  • vay beee helal olsun kardeş ellerine sağlık. Aman dikkat et uğraştığın gaz!!!!
  • oha arkadaş gaz mı kaldı artık.PELTİER die bişii var.adamlar arabalara klima yapıyolar PELTİERden.sizin yaptığınız işe bak.ben bu resimleri bi yabancı sitede gördüm sanki,keklemion milleti inşallah.

EDİT: yaw bakır boruları lehimle nie yapıştırmıyosun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahirerensan -- 23 Temmuz 2006; 22:19:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahirerensan

oha arkadaş gaz mı kaldı artık.PELTİER die bişii var.adamlar arabalara klima yapıyolar PELTİERden.sizin yaptığınız işe bak.ben bu resimleri bi yabancı sitede gördüm sanki,keklemion milleti inşallah.

Hakkaten biz niye düşünmedik acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: DjiNN

quote:

abi güzel demişsin iki kılcal da ama iki bloğada eşit watt ları karşılayacak kadar gaz gidecek ama mesela cpuya yada gpu ya hangisi daha çok güç tüketiyorsa kılcal kalınlıkları ve boyları ona göre ayarlanıp bikaç testlede istenilen sonuçlara ulaşılabilir gibi geliyo ama bunun içinde komprasor biraz küçük gibi geldi aban sanki

bu arada mete abi nerelerdesin ne msnde varsın ne forumda hayalet oldunuz siz iyice haaa

Kılcal kalınlıklarını ve boylarını farklı tutarsan hiçbiri çalışmaz, hatta en kısasına yığılır kalır.

Termodinamik öyle enteresan bir konuki, allah muhafaza

• quote:

oha arkadaş gaz mı kaldı artık.PELTİER die bişii var.adamlar arabalara klima yapıyolar PELTİERden.sizin yaptığınız işe bak.ben bu resimleri bi yabancı sitede gördüm sanki,keklemion milleti inşallah.

EDİT: yaw bakır boruları lehimle nie yapıştırmıyosun bu arada

yaa senin gibiler nerden düşüyo bu foruma da sonra bööle bilmiş bilmiş konuşuyolar anlamıyorum

peltier denen alet tabanını -50C ye kadar soğutabilirken üzerini de +50C ye ısıtıyor.inanılmaz bi elektrik çekiyor ve çok ısı veriyor. o ısıyı sistemden atmak ise hava soğutma ile mümkün olmuyor ve su soğutma gerekiyor.

• komik.kolpa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

anlıyorum meke burda tek handikap komprasöre dönen gazın komprasöre soğutma görevini yapacak düzeyde olmalı.
    benim düşünce dönüş gazı ile gpu yu çok soğutmak değil serin tutmak idle da 45-50c olan gpu yu 15-20 artık nekadar indirirse bu şekli çalışmasını umuyordum eğer komprasöre yeterli miktarda soğuk dönüş olmayıp komprasörü çok fazla ısıtırsa sistemi iptal ederim ,t nede olsa senin dediğin gibi genelde deneysel çalışıyorum

peki filtresiz yapmak imkansız birşeymi çok hassas çalışılırsa ve bu tür düşük kapasiteli ekovatlarda nedersin ?

Ali,

Dönüş borusunu bir nevi heat pump gibi düz basit bir bloğa 2 tur bağlayıp orayı soğutabilirsin ama gpun çok ısınan birşeyse - mesela x850 veya üzeri Ati ise çok zor, ona güvenip sistemi toplama çünkü gpu yanabilir.

Filtresiz yapmak imkansız değil ama sistemin içini olağanüstü vakumlaman lazım, bu da içeride hava molekülü kalmayacak demek. Bu tip bir vakumu veya kaynağı bizlerin yapabileceğini sanmıyorum.

Filtre her halükarda gazın içindeki nemi de çektiğinden lazım, filtresiz akvaryum gördüysen sonucunu biliyorsun demektir.

• quote:

quote:

Hakkaten biz niye düşünmedik acaba

Hakket yaw, görüyon mu? Biz de sizleri soğutma üstadı biliyoduk Mete Bey, Ali Bey. Hiç düşünemediniz mi peltieri neyim?
    Bakın Fransızlar peltieri keşfetmiş, gaz çağı kapanmış.

• yaw bu kompresör zımbrtısı nie bu kadar ısınır?ömrümü tüketti sistemimi yedi yaa
  • teşekkürler cevaplar için meke
    beyler bir aksilik sonucu 2 teflon servis borusunu haşat ettim ayrıca komple planları değiştirip kaynak yapmadığım 2-3 yere kaynak uygulaması yapmaya kararverdim gpu blok iptal edildiğinden 2 kondanser yerine tek kondanser koymayı uygun buldum.
    iç karmaşa tamamen kalktı çok sade ve yerinde olması gerektiği gibi oldu.
    bakır bloğa kesinlikle yaynak değdirmedim porçöz den sonra blok öyle bir parladı öyle bir barladı ki resmen kıyamadım yüzey pürüzssüz hale geldi performansı artacağından şüphem yok.

CMSTACKER + GAZ SOĞUTMA PROJESİ

işaretlediğim bölge son dönüş normalde kaynaksız olamaz ama 1 adet çelik servis borusu aldığımı sandığım şeyde teflon çıkınca mecburi burayada powermix uygulaması yapıcam soğuk bir bölge olduğundan proble çıkarmaz kanaatindeyi çıkarır ise enson çare boruyu sadece kaynak yapılacak bölgeni dışarda kalıp geri kalanı su içinde iken kaynak yapmak beldi teflona böylece zarar gelmez bu eğer powermix sonuç vermezsse diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 24 Temmuz 2006; 6:52:25 >

• Ali gerçekten çok güzel bir çalışma.Resimli fotoroman gibi takip ediyorum Bu konulardaki deneyimlerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler Bu topik çok reyting alacak gibi duruyor kolay gelsin
  • ikinci radyatörün iptal edilmesiyle epey derli toplu olacağa benziyor sistem.
  • Ali abi kolay gelsin yine konuşturuyorsun hünerlerini kasanın on tarafındakı tt radyatoru benımkı dımı aylar once bahsedıyordun sonunda hayata geçirdin demek helal sana varya tehlikeli adamsın.sonuçları sabırsızlıkla bekliyoruz.güzel iş yapar kesin bu benim waterbox u da satıp benim stackerın ıcıne kaynatırız bı sekıl hemen kolay gele
  • Ben bir peltier soğutma yapıyım da görün , gazcılar sizi..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.