Şimdi Ara

CMAX mi Focus mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar alım kararı vermek üzereyim, Focus Cmax mi yoksa Focus mu alayım karar veremedim. İkinin arasında da 250 YTL fark kaldı. Avantaj veya dezavantajlarını benimle paylaşırsanız sevinirim. Özellikle yol tutuş ve yakıt sarfiyatı yönünden tereddütlerim var. Ararbalar da aslında farklı amaca hizmet ediyor. Ama iki araçla ilgili her konuda deneyimlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Arabalar da aslında farklı amaca hizmet ediyor. Ama iki araçla ilgili her konuda deneyimlerinizi bekliyorum.

Sorunun cevabı içinde saklı.

Benim nacizane önerim C-max olur.Ama normal Focus'tan fazla yaktığı da bir gerçek.
  • SENİ İÇİN ŞÖYLE BİR KIYASLAMA YAPMAK GEREKİRSE;

KONFOR; İKİSİNDEDE AYNI SÜSPANSİYON SİSTEMİ OLMASINA KARŞIN C MAX İN ARKASI DAHA ÇOK HOPLUYOR. FOCUS İSE DAHA İYİ.

EKONOMİ; CMAX ALACAKSAN KESİNLİKLE 0,5 1 LT ARASI FAZLA YAKARSIN.

YOL TUTUŞ; CMAX YÜKSEK YAPISI NEDENİYLE HEM ANİ AĞIRLIK DEĞİŞİMLERİNE KARŞI OLAN TAVRI HEMDE YANAL RÜZGARLARDAN DAHA FAZLA ETKİLENMESİYLE BİR ADIM GERİDE KALIYOR.

BAGAJ; FOCUSUN 526 CMAX İN 440 LT BAGAJI VAR VE HER ZAMAN İÇİN SEDAN BİR BAGAZ HB YE GÖRE DAHA KULLANIŞLIDIR.

İÇ GENİŞLİK; BU KONUDA SADECE YÜKSEKLİK OLARAK CMAX ÜSTÜN DİZ MESAFESİNDE İSE 6 MM DAHA İYİ.

AYRICA 250 YTL Yİ PEK ANLAMADIM. SANIRIM DÜŞÜNDÜĞÜN FOCUS GHİA VEYA CMAX TREND!

İKİSİDE ÇOK İYİ ARABALAR. VE ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASI DİLEĞİYLE.

• kendi fikrime göre bi kısmını değiştiriyorum

quote:

Orjinalden alıntı: rekreb89

SENİ İÇİN ŞÖYLE BİR KIYASLAMA YAPMAK GEREKİRSE;

KONFOR; İKİSİNDEDE AYNI SÜSPANSİYON SİSTEMİ OLMASINA KARŞIN C MAX İN ARKASI DAHA ÇOK HOPLUYOR. FOCUS İSE DAHA İYİ.

YOL TUTUŞ; CMAX YÜKSEK YAPISI NEDENİYLE HEM ANİ AĞIRLIK DEĞİŞİMLERİNE KARŞI OLAN TAVRI HEMDE YANAL RÜZGARLARDAN DAHA FAZLA ETKİLENMESİYLE BİR ADIM GERİDE KALIYOR.

bir adım biraz açık kalmış ama çok farkı yok BENCE
    quote:

BAGAJ; FOCUSUN 526 CMAX İN 440 LT BAGAJI VAR VE HER ZAMAN İÇİN SEDAN BİR BAGAZ HB YE GÖRE DAHA KULLANIŞLIDIR.

litre olarakta önemli ama HB daha kullanışlı bence
    şahsen sedana çamaşır makinası veya buzdolabı koyaymazsın
    clio 510 lt idi ama buna daha kolay sığıyoruz
    quote:

İÇ GENİŞLİK; BU KONUDA SADECE YÜKSEKLİK OLARAK CMAX ÜSTÜN DİZ MESAFESİNDE İSE 6 MM DAHA İYİ.

mm olarak nedir ne değildir bilmem ama biz 4 kişilik bir aileyiz ben ve kardeşim 1.90 civarı ve ikimiz arka arkaya focusa göre çok daha rahat oldu
    ayrıca focus ta varmı bilmiyorum ama cmax te orta koltuk kalkıyor ve yan koltuklar arkaya gidiyor
    baya etkili
    quote:

• bi ekleme KESİNLİKLE CVT DÜŞÜNÜN
  • Çok güzel yorumlamış arkadaş
    quote:

SENİ İÇİN ŞÖYLE BİR KIYASLAMA YAPMAK GEREKİRSE;

• quote:

Her ikisi de Ghia. CMax Trend değil. Zaten bu yüzden karar vermekte zorlandım. Liste fiyatlarına bakarsak CMax avantajlı görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    civic mi focus mu?
    9 yıl önce açıldı
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

mm olarak nedir ne değildir bilmem ama biz 4 kişilik bir aileyiz ben ve kardeşim 1.90 civarı ve ikimiz arka arkaya focusa göre çok daha rahat oldu
    ayrıca focus ta varmı bilmiyorum ama cmax te orta koltuk kalkıyor ve yan koltuklar arkaya gidiyor
    baya etkili

Bu doğru.

mm. olarak rakam bilmem ama ben 1,92 m. boyum ve 100 kg. ağırlığım ile benim gibi bir şöfor'un koltuğunun arkasına Focus Sedan'da sığmadım.Ayrıca arka koltukta kafam tavana değitordu.
    C-max'de ise bacak bacak üstüne atacak kadar ferahlık var.O kadar ferah ki kafam ile tavan arasında 15 cm. fark var.

Ayrıca bagaj m.3 olarak sedan daha iyi görünmekle beraber,C-max'in bagajdaki adını bilmediğim 'şeyini' kaldırırsak yükseklik artışı ile sedan'dan daha yüksek hacimli bagaj sağlıyor.

• c-max ve focusun ghia donanımlarıyla karşılaştırırsak c-max te fark olarak sunroof EPB(elektrikli park freni) EBA(acil durum fren sistemi) orta konsolda çiftli ve çok daha geniş eşya koyma gözü arkada 2 tane masa arka koltukların geriye itilmesiyle mercedes s serisi kadar geniş oturma mesafesi(yolculuk yapanlar çok rahat olduğunu söylediler) orta konsolda vites ve yüksek oturma pozisyonu var bunun haricinde aynalarda sinyal var c-maxte... gidiş olarak focus daha iyi yol tutabilir sonuçta biri daha yüksek olduğu için alçak olan arabanın stabilitesi daha iyi olur... hızlanmaları hemen hemen aynıdır yakıt tüketimine gelirsek focus sahibi olanlarla konuştuğuma göre c-maxten çok da az yakmadığını tespit etmiş bulunmaktayım...yani bu durumda bu senin seçimin olarak çıkıyo karşımıza...ben kendimi kandırarak jip alamadım bari yüksek ve konforlu arabaya biniyim dedim de aldım c-maxi ne karar verirsen hayırlı olsun...

• quote:

clio'nun bagajı büyük olmasına rağmen focusla aynı ölçülerde ve aynı klasman değildir.
    Ayrıca çamaşır mak. ve buzdolabını HB e de koyamazsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

clio'nun bagajı büyük olmasına rağmen focusla aynı ölçülerde ve aynı klasman değildir.

yok yok sığıyor ben denedim çamaşır mak. sı değildi ama annemin palio suna 2 adet kocaman salon koltuğu koymuştum kapak açık kalmamıştı ve izmire götürmüştüm hatta o yükü. sedana mümkün değil sığmaz yükleme kabiliyeti açısından hb yada sw daha avantajlı sedana göre bence.
    mesela bir örnek daha hb araça 70 ekran tv kutusuyla çok rahat giriyor ama sedana mümkün değil

değinilmeyen bir konu daha var focus ile focus c-max araasındaki farklarda euro n-cap çarpışma testlerinde focus 5 yıldız c-max 4 yıldız aldı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 6 Eylül 2006; 15:48:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

benim cliodan örnek vermem sadece bağaj açısından yani litre olarak büyük ama cmax inki daha kullanışlı demek istedim

buzdolabı bilemicem ama çamaşır mak. sığdırmıştık
  • Genişlik itibariyle bence c-max ayrıca fiyatta bi yanlışlık yoktur inşallah eğer gerçekten 250 ytl fark varsa c-max donanım olarak artılarıyla öne geçer........
  • Bugün CMAX'de Ghia'da karar kılarak aldım. Bana verilen fiyatta gerçekten 250 YTL fark vardı. 43.000 YTL'ye aldım. 2007 model için aldığım en iyi fiyat buydu. Ben bir benzinli peugeot 307 XT kullanıcısıydım. Umarım dizel bir araç ve Ford beni pişman etmez. Katkıda bulunan herkese teşekkürler.
  • Ne demek...
    Hayırlı olsun aracınız...park sensörü taktırmanızı tavsiye ediyorum...İnşallah ileride pişman olmazsınız...
  • allah kazasız belasız kullandırır inşallah hayırlı olsun.
  • Arabanız hayırlı olsun...
  • hayırlı olsun
  • hayırlı olsun
    BİDE SORMAMDA Bİ SAKINCASI YOKSA HANGİ BAYİDEN ALDINIZ BAYA Bİ UCUZA ALMIŞSINIZ YANİ BEN HAZİRANDA 2006 FOCUS SEDANI 41,000 E ALDIMDA ONDAN SORUORUM.
  • Hayırlı olsun çok iyi seçim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.