Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, otomatik vites kullanan kaç kişiyiz?

birşey farkettim, paylaşmak istiyorum; otomatik vites kullanan arkadaşlarımın da bunu denemesini istiyor ve yorumları bekliyorum.

manuel olarak bir'e alıyorum, çok az gazla kalkıyorum, biraz hızlanınca gaz pedalını hiç oynatmadan manuel olarak 2'ye alıyorum, haliyle devir biraz düşüyor, aynı gazda araba biraz daha gittikten sonra gene vites atıyor. acaba 3'e mi aldı diye D'ye alıyorum, aynı gazda yine vites atıyor. biraz daha gaza basınca da yol düzse eğer yine vites atıyor. toplamda 5 etti. ben 4 vites sanıyordum. şaşırdım açıkçası.
  • Arkadaşlar; 66.000 km de 2003 model clio symbol expression dizel boyasız kazasız darbesiz araba için pazarlık attım 14,500 ytlye. 60,000km bakımıda yapılmış. Sizce nasıl fiyat. Bana 500-750 fazla diyor çevrem, ya siz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: makifozcan

Arkadaşlar; 66.000 km de 2003 model clio symbol expression dizel boyasız kazasız darbesiz araba için pazarlık attım 14,500 ytlye. 60,000km bakımıda yapılmış. Sizce nasıl fiyat. Bana 500-750 fazla diyor çevrem, ya siz?

üst kat komşum geçen yıl aynı model dizel symbol'ü 13.500'e aldı ve birkaç ay sonra aynı fiyata sattı. internetteki fiyatlara bakılırsa normal bir fiyat ama internetteki araçların biraz daha fiyatlı oldukları göz önüne alınırsa sanki dediğin gibi 500-750 kadar fazla gibi görünüyor fakat yetkili bir serviste bakımlarından ve kilometresinin orijinal olup olmadığından emin olunursa ve uzun süre binilecekse 500 ya da 750 farketmez diye düşünüyorum.
    komşumun arabayı satmasının nedeni yakıt pompasıyla ilgili yaşadığı kronik bir sorundu, benim o zamanki 19 yaşındaki R11 GTS takır takır çalışırken onun 5 yaşındaki clio'su her sabah sorun yaratıyordu.

• dans ediyor
    quote:

Orjinalden alıntı: leki

arkadaşlar şuna bir bakar mısınız?

• quote:

arkadaşlar, otomatik vites kullanan kaç kişiyiz?

birşey farkettim, paylaşmak istiyorum; otomatik vites kullanan arkadaşlarımın da bunu denemesini istiyor ve yorumları bekliyorum.

manuel olarak bir'e alıyorum, çok az gazla kalkıyorum, biraz hızlanınca gaz pedalını hiç oynatmadan manuel olarak 2'ye alıyorum, haliyle devir biraz düşüyor, aynı gazda araba biraz daha gittikten sonra gene vites atıyor. acaba 3'e mi aldı diye D'ye alıyorum, aynı gazda yine vites atıyor. biraz daha gaza basınca da yol düzse eğer yine vites atıyor. toplamda 5 etti. ben 4 vites sanıyordum. şaşırdım açıkçası.

4 Vites sayın leki, 2 ye aldığınızda zaten sadece 1-2 vitesi kullanır. D ye aldığınızda ise duruma göre 1-2-3-4. vitesleri kullanır, Yüksek hızda da fazla benzin tüketmesinin nedenide budur.(4 Vites olması)

• Arkadaşlar merhaba, Geçen gün total'in az yakıt tuketmek için verdiği önerileri okumustum.Adamlar araba çalıştırır çalıştırmaz harekete geçin diyor.Biz babamızdan sole bi 5 dakka falan arabayı ıstımayı öğrettik:) Hangisi doğru.(Soğuk havalardan bahsediyorum tabikide)..
    Bir sorum daha olacak aracım 2001 1.4 rxt fren ve debryaj balataları kaç km de bir değişir.Aracım 91000 de aracı aldığım kişiş 60000 de değiştigiini soyluyor ikisininde ve 120000 e kadar gerek yok dedi.Acaba nası anlayabilirim bitip bitmedigini servis ışıklarından? İlla ustayamı gostermem gerek?
  • araba ısıtmanın eski dizel arabalarda yapılması gerektiğini duymuştum, benzinlilerde ısıtmaya gerek olmadığını düşünüyorum. hatta yakıt ekonomisi konusunda 1-2 dakika bile beklemeniz gereken durumlarda aracınızı stop edin deniliyor.

fren balatalarının değişimi kullanıma bağlıdır özellikle çok dur kalk yapılan trafiği yoğun olan şehirlerde daha çabuk biter, ancak şu kadar km de değişir diye bir sınırı yok. ön teker balatalarının kontrolü basit direksiyonu sağa veya sola tam çevirdiğinizde disklerin üzerinde balatalar görünüyor, ancak arka tekerlerinkini dıştan görmek mümkün değil (kanpana olanları -diskler hariç-) ustanın söküp bakması gerekiyor. aynı şekilde debriyaj balatasının şu kadar ömrü vardır demek zor, oda kullanıma bağlı. debriyaj balataları genellikle arızalanınca değişir. illaki 60.000 km de değişecek diye bir şart yok.

quote:

Orjinalden alıntı: MATRAXERCAN

Arkadaşlar merhaba, Geçen gün total'in az yakıt tuketmek için verdiği önerileri okumustum.Adamlar araba çalıştırır çalıştırmaz harekete geçin diyor.Biz babamızdan sole bi 5 dakka falan arabayı ıstımayı öğrettik:) Hangisi doğru.(Soğuk havalardan bahsediyorum tabikide)..
    Bir sorum daha olacak aracım 2001 1.4 rxt fren ve debryaj balataları kaç km de bir değişir.Aracım 91000 de aracı aldığım kişiş 60000 de değiştigiini soyluyor ikisininde ve 120000 e kadar gerek yok dedi.Acaba nası anlayabilirim bitip bitmedigini servis ışıklarından? İlla ustayamı gostermem gerek?

• arıza mı var yoksa sizmi yaptırıyorsunuz

quote:

• evet fiyat 500-600 fazla gibi ama araç temizse ve kısa sürede elden çıkarılması düşünülmüyorsa 60.000 bakımıda gerçekten tam manasıyla yapılmışsa (triger değişimi vs) bence uygun

quote:

Arkadaşlar; 66.000 km de 2003 model clio symbol expression dizel boyasız kazasız darbesiz araba için pazarlık attım 14,500 ytlye. 60,000km bakımıda yapılmış. Sizce nasıl fiyat. Bana 500-750 fazla diyor çevrem, ya siz?
  • benide kulübe yazın clioII HB 1.4 16v otomatik

aracımda dijital klima + yol bilgisayarı 2 hava yastığı+abs var otomatik vites tam 2004 model ruhsatda 1.4 16v BVA olarak geçiyor tam modeli adı nedir acep.

quote:

araba giderken vites değişebiliyormusun ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 23 Ekim 2008; 12:44:28 >

• arkadaşlar merhaba buararda yeni gorduğüm arkadaşlarada hoş geldiniz diyorum.

geçen hafta küçümenimi satmak istediğimi yazmıştım,satmaya karar vermem ve arabanın satılması toplamda 15 dakika sürdü :(( bu kadar kısa bir sürede araba satıldığını duymamıştım.

neyse o gunku mesajımda dediğim gibi 2008 model ikinci el bir megan alacaktım fakat meganın satışında iki taraf içinde süpriz olan bir durum oldu ve megandan vazgeçmem gerekti.eee buarada küçümende gitti neyse bende madem 2008 diye yola çıktın deyip dün itibariyle ( kredide problem çıkmaz ise ) 2008 cliohb 1.5dci extrem sahibi oldum dediğim gibi kredi onaylanırsa yeni küçümenim pazartesi veya salı elimde olacak.

gerçek şuki küçümeni 10 ay kullanmışım ve ona tüm aile çoookkk alışmış ve sevmişiz.halen akşamları camdan otoparka bakıp onu hayal ediyoruz :)

aldığım haberlere gore yeni ailesinin gençleride onu çok sevmişler,umarım benim gibi temiz tutarlar.

yeni küçümenimle aranızda olmaya devam edeceğiz.
    görüşmek üzere

• Arkadaşlar aracı servise göserdim araç 2007 nin temmuzunda 117bindeymiş. Bunun üzerine tabii adamın pekte yüzü kızarmadı, o kadar lafa rağmen...
    quote:

• dizel clio symbol 2003 model 66000 bana zaten acayiip ilginç gelmişti.. ancak anadoluda bir aile arabasıdır heralde demiştim. ama yamuk varmış :) iyiki ekspertiz yaptırmışsın.
  • defalarca denedim aynı şeyi, dümdüz yolda çok az sabit gazla ilerleyince 60km hıza kadar 4 kez vites yükseliyor. manuel olarak denerken birinci vitesle kalkıyorum, devir ibresi artıyor, 25 civarı olunca manuel olarak 2'ye alıyorum, devir düşüyor ve vites atıyor. bir süre gittikten sonra yine devir düşüyor ve araç vites atarak hızlanmaya başlıyor. sonra manuel olarak D'ye alıyorum. 40km hız civarlarında yine vites atıyor, 55km civarlarında da son vitese atıyor.
    bu olayın tam tersi de oluyor, aynı gazla yokuşa sardığımda vites 2. de iken iki kez vites düşüşü ve dolayısıyla devir artışı oluyor.
    bunu kameraya çektim, en kısa zamanda yükleyeceğim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox
    quote:

4 Vites sayın leki, 2 ye aldığınızda zaten sadece 1-2 vitesi kullanır. D ye aldığınızda ise duruma göre 1-2-3-4. vitesleri kullanır, Yüksek hızda da fazla benzin tüketmesinin nedenide budur.(4 Vites olması)

• renault sanırım hala 4 ileri otomatik kullanıyor(Megane 2-clio 3 hep 4 ileri otomatik(proaktif)).5-6 vites otomatik fransa da yeni modellerde ilk de laguna 3 de olacak diye biliyorum .Fransızların çoğu otomatikte 4 ileri(peugeot ve citroen).
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kasım Ayının sonuna doğrum makyajlı kasa clio Hb. almak istiyorum. Ancak 45. sayfaya kadar sondan başlayarak okudum. Fakat bir çoğunuzunki benzinli acaba dizel kullanan arkadaşlar yokmu aranızda ? Yakıt tüketimi nasıl 1.5 dci motorların ? Bildiğiniz bir kronik arızası varmı ? Açıkcası ekonomil sebeblerden dolayı alacağım arabaya en az 3 - 4 sene binmek zorundayım. Oyüzden kmsi düşük bir clio dizel alabirsem beni 3 - 4 sene götürürmü ? Gets, Fiesta ve Clio arasında kaldım. Ancak gerek yedek parça bolluğu ve ucuzluğu gerekse ikinci elde çok tutulan bir araç olmasından dolayı clio ağır basıyor. Ancak bir kezde siz değerli clio kullanıcılarına danışmak ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Cevaplarını için Şimdiden teşekkürler.
  • vay be hakikaten dikkat etmek lazım insanda vicdan olacak
    quote:

Arkadaşlar aracı servise göserdim araç 2007 nin temmuzunda 117bindeymiş. Bunun üzerine tabii adamın pekte yüzü kızarmadı, o kadar lafa rağmen...
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

renault sanırım hala 4 ileri otomatik kullanıyor(Megane 2-clio 3 hep 4 ileri otomatik(proaktif)).5-6 vites otomatik fransa da yeni modellerde ilk de laguna 3 de olacak diye biliyorum .Fransızların çoğu otomatikte 4 ileri(peugeot ve citroen).

acaba 2'de iken yarım vites ya da hızlanma hamlesi gibi bir durum mu söz konusu ki?
    yarın servise göstermeyi düşünüyorum bu olayı.
  • içime mi doğdu nedir, ben de kilometre orijinalse fiyat makul demişim..
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

vay be hakikaten dikkat etmek lazım insanda vicdan olacak
    quote:

Arkadaşlar aracı servise göserdim araç 2007 nin temmuzunda 117bindeymiş. Bunun üzerine tabii adamın pekte yüzü kızarmadı, o kadar lafa rağmen...
    quote:

• yol bilgisayarı düğmesine basılı tutarak kontağı çevirince oluyor bu. neden oluyordur kimbilir..

quote:

Orjinalden alıntı: vahidat

arıza mı var yoksa sizmi yaptırıyorsunuz

quote:

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.